
بیماران دیالیزی در منزل شرایط خاصی دارند و در اغلب مواقع نیاز به یک پرستار حرفهای خواهند داشت. پرستاری از بیمار دیالیزی، باید با در نظر گرفتن وضعیت سلامتی و شرایط اختصاصی این بیماران، صورت بگیرد. از این روی اگر قصد استخدام پرستار برای مراقبت و نگهداری از بیمار دیالیزی در منزل را دارید، حتما دقت داشته باشید که یک پرستار حرفهای و متخصص در این زمینه، انتخاب کنید. در این مطلب به دنبال آن هستیم تا در خصوص روشهای نگهداری از بیمار دیالیزی و همین طور شرح وظایف این پرستار، کمی بیشتر بدانیم.
پیشنهاد مقاله : مراقبت های خانگی از بیمار مبتلا به آسم
پرستاری از سالمند دیالیزی
افرادی که به دلیل از دست دادن موقتی یا دائمی کلیه، نیاز به دیالیز پیدا میکنند، به لحاظ سیستم بدنی و همین طور شرایط روحی، در وضعیت کاملا متفاوتی قرار میگیرند. به ویژه در خصوص سالمندان، معمولا ترجیح داده میشود که دیالیز در منزل انجام شده و از رفت و آمد پیوسته سالمند به مراکز دیالیز به این شکل، جلوگیری شود.
در این صورت پرس

افرادی دیالیزی، باید رژیم غذایی مخصوص به خود را داشته باشند.
تار مراقب سالمند دیالیزی، باید حتما نسبت به موارد بیشتری توجه داشته و رسیدگیهای لازم برای رعایت بهداشت دیالیز سالمند را نیز مد نظر قرار دهد. به این ترتیب مراقبت و پرستاری از بیمار دیالیزی در منزل، نیازمند توجه بیشتری خواهد بود. پرستار باید مطمئن شود که دیالیز سالمند در منزل به درستی و به صورت کامل انجام شده و محل ورود کانتر دیالیز، در بهداشت کامل تمیز شده و ضدعفونی شود.
همین طور افرادی دیالیزی، باید رژیم غذایی مخصوص به خود را داشته باشند. حتی میزان نوشیدن آب و مایعات در این افراد، متفاوت بوده و پرستار باید مراقبت کند که سالمند دیالیزی، مقدار زیادی آب ننوشد.
پیشنهاد مقاله : مراقبت از بیمار سکته مغزی چگونه است؟
وظایف پرستار بیمار کلیوی در منزل چیست؟
وظایف پرستار بیمار کلیوی در منزل را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- مراقبت از تغذیه بیمار
- رعایت بهداشت
- بررسی و چک کردن فاکتورهای سلامتی بیمار کلیوی
- مراقبت از شرایط روحی و روانی
- بررسی وضعیت خواب و کمک به بهبود کیفیت آن
- و …
همان طور که مشاهده میکنید پرستاری از بیمار دیالیزی در منزل و به طور کلی مراقبت از بیماران کلیوی، نیازمند این است که پرستار شناخت و مهارت خوبی نسبت به این بیماری و شرایط خاص بیماران کلیوی داشته باشد.
روش مراقبت از بیماریهای کلیه
افرادی که به بیماریهای مختلف کلیه دچار هستند، باید حتما به لحاظ تغذیه و نوشیدن مایعات، تحت رژیمهای متناسب قرار بگیرند.

لازم است که فشار خون فرد مبتلا به بیماریهای کلیوی و دیالیری، به طور مرتب چک شود.
به طور مثال یک فرد دیالیزی، فارغ از این که کدام یک از انواع دیالیز را انجام داده باشد، نباید زیاد آب و مایعات بنوشد و نوشیدن او در حد برطرف کردن تشنگی خواهد بود. همین طور مصرف گوشت قرمز و حبوبات برای این افراد، باید با احتیاط زیاد همراه بوده و تا حد امکان محدود شود.
به جز آن، لازم است که فشار خون فرد مبتلا به بیماریهای کلیوی، به طور مرتب چک شده و در صورتی که فشار خون بالا بود، رسیدگیهای پزشکی بعدی فورا، دنبال شوند.
پیشنهاد مقاله : مراقبت از بیماران شیمی درمانی در منزل
عوامل موثر در هزینه دیالیز در منزل
همان طور که اشاره کردیم، برخی از بیماران دیالیزی، به جای مراجعه به مراکز دیالیز، انجام دیالیز در منزل را ترجیح میدهند. در این موارد، پرسش مهمی شکل میگیرد که هزینه دیالیز در منزل، چقدر خواهد بود. هزینه دیالیز در منزل، بستگی به این دارد که آیا در طول انجام این فرایند، پزشک متخصص بر بالین بیمار حاضر باشد یا خیر. همین طور مدت زمان دیالیز، تعداد جلسات، نوع دستگاه و …، همگی بر هزینه نهایی، تاثیرگذار هستند.
خدمات پرستاری از بیمار دیالیزی پرستار اول
با توجه به حساسیت مراقبت و پرستاری از بیمار دیالیزی در منزل، لازم است که حتما برای استخدام پرستار و دریافت این خدمات پرستاری، به سراغ موسسات برتر پرستاری بروید. شرکت پرستاری پرستار اول، بهترین خدمات پرستاری از بیماری دیالیزی را ارائه کرده و در صورتی که قصد انجام دیالیز در خانه را داشته باشید، با استخدام پرستار از این موسسه، همه چیز به مراتب سادهتر خواهد شد.
سخن پایانی
در این مطلب دیدیم که بیماران دیالیزی در منزل، باید از چه مراقبتهایی برخوردار شده و پرستاری از بیمار دیالیزی با چه شرایطی همراه خواهد بود. شما چه تجربهای در این باره دارید و چه موارد دیگری را به عنوان نکات مهم برای نگهداری از بیمار دیالیزی به آن چه در بالا آورده شده، اضافه میکنید؟ همینطور پیشنهاد میکنیم که این مطلب را برای دوستان و آشنایان خود که یک بیمار کلیوی در منزل دارند، ارسال کنید.
سوالات متداول
1. روشهای انجام دیالیز در خانه کدامند؟
دیالیز در منزل، به دو روش همودیالیز و همین طور دیالیز صفاقی انجام میشود که بسته به وضعیت بیمار، ممکن است هر یک از آنها ترجیح داده شود.
2. هزینه دیالیز در خانه چقدر است؟
بستگی به دستگاه دیالیز، مدت انجام آن، تعداد روز در هفته و دیگر عوامل، هزینه دیالیز کردن بیمار در منزل، مشخص خواهد شد.
3. حال بیمار بعد از دیالیز، چگونه میشود؟
ممکن است بیمار بعد از انجام دیالیز، دچار بی حالی شده و همین طور مشکلاتی چون خارش پوست و گرفتگی عضلات، حالت تهوع و … را تجربه کند.
4. مراقبتهای بعد از دیالیز کدامند؟
فرد بیمار کلیوی پس از دیالیز، باید استراحت کافی داشته و از نوشیدن مایعات زیاد و همین طور غذاهای دارای سدیم پرهیز کند.
چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به صورت شبانهروزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.