تاریخ انتشار: آگوست 30, 2023نویسنده: دسته بندی: کودک
ارتباط پرستار با کودک در منزل؛ رفتار اصولی پرستار کودک

زمانی که تصمیم می‌گیرید برای نگهداری و آموزش کودک خود در منزل، از یک پرستار کودک کمک بگیرید، نوع رفتار پرستار با کودک و تعامل بین آن‌ها، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. از این روی باید حتما در زمان انتخاب و استخدام پرستار، در خصوص ارتباط پرستار با کودک و نحوه تعامل او، بررسی لازم را به عمل بیاورید. اما این که اهمیت رفتار پرستار با کودک در چیست و چرا مهارت‌ های ارتباطی پرستار کودک مهم است را در ادامه دنبال خواهیم کرد.

شما نیز اگر علاقه‌مند هستید که در این باره اطلاعات مناسبی به دست بیاورید، تا انتهای این مطلب از خدمات پرستاری در منزل پرستار اول با ما همراه باشید.

پیشنهاد مقاله : پرستار کودک در منزل چه مهارت‌های ارتباطی را باید داشته باشد؟

مهارت‌های ارتباطی پرستار کودک شامل چه مواردی می‌شود؟

یک پرستار کودک، باید حتما در دوره‌های حرفه‌ای، نحوه برقراری ارتباط با کودکان را آموخته باشد. اگر چه بخشی از این قابلیت را باید یک استعداد ذاتی بدانیم، اما در واقع پرستار کودکی که آموزش‌های لازم را دیده باشد، در این خصوص نیز مهارت کافی را به دست خواهد آورد.

مهارت‌های ارتباطی پرستار کودک شامل چه مواردی می‌شود؟

یک پرستار کودک، حتما در دوره‌های حرفه‌ای، نحوه برقراری ارتباط با کودکان را بلد باشد.

شناخت دنیای کودکان و نحوه تعامل با آن‌ها، لازمه برقراری یک ارتباط مناسب با کودک است. زمانی که ارتباط پرستار با کودک، به شکل صحیح صورت بگیرد، همه چیز در خصوص نگهداری و پرستار کودک، به خوبی پیش رفته و کودک نیز از ساعاتی که با پرستار خود سپری می‌کند، لذت کافی خواهد برد.

بخشی از مهم‌ترین مهارت‌های ارتباط پرستار با کودک را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • نحوه ارتباط با کودک خجالتی
  • نحوه برقراری ارتباط با کودک ترسو و گوشه‌گیر
  • کمک به بهبود روابط اجتماعی کودک
  • رفتار موثر با کودک دچار عدم اعتماد به نفس
  • رفتار مناسب با کودک پرخاشگر
  • ارتباط قوی با کودک آسیب دیده به لحاظ روحی
  • رفتار مناسب با کودک بیش فعال

همان طور که مشاهده می‌کنید، ارتباط برقرار کردن با کودک در هر وضعیت روحی و ارتباطی که باشد، یک مسئولیت بسیار مهم است که باید پرستار در نظر بگیرد. در واقع هرگز تنها رسیدگی به تغذیه و بهداشت کودک، وظایف پرستار را تکمیل نکرده و او باید بتواند با کودک ارتباط خوبی برقرار کرده و بر رفتارهای او، موثر باشد.

وظایف پرستار کودک

به طور کلی وظایف پرستار کودک را در چند بخش رسیدگی تغذیه‌ای، رسیدگی بهداشتی، آموزش و پرورش خلاصه می‌کنیم. البته بسته به این که کودک در چه رده سنی باشد، این وظایف تغییراتی خواهند داشت. به طور مثال اگر کودک در سن بسیار کم و نوزادی باشد، وظایف پرستار به کلی متفاوت هستند. همین طور در صورتی که کودک در سن دبستان باشد، پرستار باید در خصوص تکالیف و رسیدگی درسی کودک نیز در صورت نیاز، همکاری لازم را داشته باشد.

از این‌ها گذشته، تعامل و ارتباط پرستار با کودک 2 تا 6 ساله، بسیار حساس است. رفتار و اخلاق کودکان در این سن شکل گرفته و نقش پرستاری که چندین ساعت و حتی گاهی اوقات به صورت شبانه‎روزی با کودک در ارتباط است، فوق العاده پررنگ خواهد بود.

پیشنهاد مقاله : پرستار کودک یار کیست؟ شرح وظایف پرستار کودک یار

رفتار پرستار کودک در منزل

یک پرستار کودک مجرب و ماهر، باید پیش از هر چیزی شرایط روحی و اخلاقی کودک را به خوبی ارزیابی کند. قطعا رفتار پرستار با کودک، یک فرمول از پیش تعیین شده و مشخص نیست که بتوان آن را برای هر کودکی پیاده‌سازی کرد. از این روی پرستار ماهر و حرفه‌ای، حتما ابتدا شرایط روحی کودک را به خوبی آنالیز کرده و البته اطلاعات لازم را از والدین کسب ‌کند. بعد از آن پرستار دیگر به طور واضح می‌داند که چطور باید ارتباط برقرار کردن با کودک را پیش برده و بهترین ارتباط را با کودک بگیرد.

رفتار پرستار کودک در منزل

رفتار پرستار با کودک، یک فرمول از پیش تعیین شده نیست که بتوان روی هر کودکی پیاده‌سازی کرد.

پس از برقراری یک ارتباط سازنده میان پرستار و کودک، همه چیز موثر و خوب پیش رفته و کودک حرف‌شنوی عالی از پرستار خواهد داشت. به این ترتیب پرستار کودک می‌تواند آموزش‌های لازم را به کودک ارائه کرده و در تربیت و ترقی او، نقش فعالی داشته باشد.

کلام آخر

در این مطلب دیدیم که رفتار پرستار با کودک باید چطور بوده و چرا ارتباط پرستار با کودک، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. با در نظر گرفتن اهمیت رفتار پرستار با کودک، لازم است که شما نیز پیش از استخدام پرستار و پس از آن، در این خصوص حساسیت لازم را به خرج دهید. شما چه نظری در این باره دارید؟ پیشنهاد می‌کنیم که این مطلب را برای دوستان و آشنایان خود نیز که قصد استخدام پرستار کودک دارند، ارسال کنید.


سوالات متداول

چرا ارتباط برقرار کردن با کودک از سوی پرستار، اهمیت زیادی دارد؟

زیرا تنها در این صورت است که پرستار می‌تواند نگهداری و رسیدگی به کودک را به بهترین شکل انجام داده و تاثیرگذاری لازم را بر کودک داشته باشد.

بهترین شکل ارتباط پرستار با کودک چیست؟

ارتباط دوستانه و صمیمانه میان پرستار و کودک، بهترین شکل ارتباطی است که در این قالب تعریف شده و نتایج عالی نیز به همراه خواهد داشت.

رفتار پرستار با کودک باید چطور باشد؟

رفتار پرستار با کودک باید سازنده بوده و بتواند یک رابطه دوستانه و البته با مدیریت کامل، ایجاد کند تا زمینه رشد و مراقبت از کودک، به خوبی فراهم شود.

چطور ارتباط موثر پرستار و کودک را ارزیابی کنیم؟

در صورتی که کودک شما از ملاقات پرستار خوشحال بوده و از او حرف‌شنویی خوبی دشته باشد، می‌توان گفت که ارتباط میان پرستار و کودک، به درستی شکل گرفته است.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.