تاریخ انتشار: آگوست 28, 2023نویسنده: دسته بندی: کودک
پرستار کودک در منزل چه مهارت‌های ارتباطی را باید داشته باشد؟

برای آن که کودک شما بتواند بهترین تاثیرپذیری از یک پرستار را در منزل داشته باشد، باید حتما پرستار کودک دارای مهارت‌های ارتباطی موثری باشد. در واقع این مهارت ارتباطی پرستار کودک است که باعث می‌شود تا ارتباط سازنده و خوبی بین کودک و پرستار برقرار شده و پس از آن پرستار می‌تواند در همه امور، به رشد کودک کمک کند. در غیر این صورت، کودک از پرستار حرف‌شنوی نداشته و از همراهی با او بهره‌ای نمی‌برد.

در این مطلب از مرکز خدمات پرستاری پرستار اول به دنبال آن هستیم تا نگاهی به مهارت ارتباطی نگهدار کودک در منزل و اهمیت آن بیندازیم. با ما همراه باشید.

مهارت‌های لازم برای پرستاری از کودک

مهارت‌های ضروری پرستار کودک شامل موارد مختلفی می‌شود و در صورتی که پرستار کودک این مهارت‌ها را نداشته باشد، به اندازه کافی برای مراقبت از کودک مناسب نیست. از جمله مهارت‌های طلایی پرستار کودک می‌توان به مهارت ارتباطی پرستار کودک، مهارت در روش تغذیه و مراقبت از سلامت جسمی و روحی و … اشاره کرد.

در این میان مهارت ارتباط موثر با کودک در منزل، از جمله مهارت‌های کلیدی پرستار است که اگر نسبت به آن ضعف داشته باشد، به کلی تمام موارد دیگر را تحت تاثیر منفی خود قرار خواهد داد. در واقع اگر پرستار نتواند ارتباط خوبی با کودک برقرار کند، هیچ چیز دیگری به خوبی پیش نخواهد رفت. حتی یک موضوع مهم به عنوان آموزش برقراری ارتباط به کودک وجود دارد که در شرح وظایف پرستار قرار داشته و در صورتی که خود پرستار نتواند ارتباط خوبی با کودک برقرار کند، قادر به آموزش این مهارت هم نخواهد بود.

پیشنهاد مقاله: مهارت های پرستار کودک | ویژگی های ضروروی پرستار کودک

چرا مهارت‌های ارتباطی پرستار کودک مهم است؟

از آن جایی که کودک زمان زیادی از شبانه روز و گاهی اوقات هر 24 ساعت را با پرستار خود سپری می‌کند، اهمیت بسیار زیادی دارد که ارتباط بین پرستار و کودک، به طرز موثری شکل بگیرد. کودک از پرستار خود تاثیر بسیاری پذیرفته و بسیاری از خلقیات و عادات رفتاری، سبک زندگی و به طور کلی رفتار اجتماعی او از ارتباطی که با پرستار خود داشته است، سرچشمه خواهد گرفت.

مهارت های ارتباطی پرستار

اگر می‌خواهید کودک اجتماعی شود، مهارت‌های ارتباطی در جمع را به خوبی به او بیاموزید.

در واقع اگر بخواهید کودک شما اجتماعی شده، مهارت‌های ارتباطی در جمع را به خوبی بیاموزد و در آینده انسان موفقی باشد، باید در همان دوران کودکی نگاه درستی به ارتباطات او داشته باشید. برای آن دسته از کودکانی که با پرستار اوقات خود را می‌گذرانند، این فرصت به شکلی فراهم شده است که بتوانند رشد فکری و ذهنی بیشتری داشته باشند. علت آن هم تجربیاتی است که یک پرستار در طول دوره کاری و حرفه‌ای خود به دست آورده و با سپری کردن دوره‌های تخصصی ارتباط با کودکان، به بهترین شکل این پلتفرم را پیاده‌سازی می‌کند.

ویژگی‌های ارتباطی پرستار کودک برای نوزادان و کودکان

ارتباط پرستار کودک با نوزادان و کودکان، از جنس رابطه مادر و فرزندی و معلم و شاگردی است. در واقع پرستار باید در عین حال که مهر و محبت را به کودک انتقال داده و با او رابطه مبتنی بر دوستی و صمیمیت برقرار می‌کند، نقش مربی و معلم را نیز ایفا کند. از این روی کودک یا حتی نوزاد در شرایطی قرار می‌گیرد که ضمن برخورداری از عطوفت و عاطفه‌ای که به شدت به آن نیاز دارد، از تعلیم و آموزش نیز برخوردار شود.

پیشنهاد مقاله: چه مسائلی را در ارتباط با پرستار کودک می توانیم حل کنیم؟

مهارت‌های ارتباطی پرستار کودک شامل چه مواردی می‌شود؟

مهارت‌های ارتباطی پرستار کودک در شرایط مختلف، شامل تعاملات و رفتارهای گوناگونی می‌شود. به طور مثال یک پرستار کودک باید بداند که چطور با کودکی خجالتی ارتباط برقرار کرده یا در صورتی که کودک گوشه‌گیر و ترسو است، چگونه او را از این لاک دفاعی خارج کند. همین طور رفتار موثر و مثبت با کودکی که از عدم اعتماد به نفس رنج می‌برد یا کودکی که از لحاظ روحی آسیب دیده و باید تحت روان درمانی قرار بگیرد، ساختار و کیفیت خاص خود را دارد.

پرستاری از کودک

ارتباط پرستار کودک با نوزادان و کودکان، از جنس رابطه مادر و فرزندی و معلم و شاگردی است.

به همین شکل نحوه ارتباط با کودکان پرخاشگر یا بیش فعال، ارتباط با کودکانی که روابط اجتماعی ضعیفی دارند یا در عوض کودکانی که بیش از اندازه جنب و جوش داشته و شیطنت بیشتری دارند، در قالب مهارت‌های ارتباطی پرستار قرار می‌گیرند.

با این حساب در هر موقعیتی، آموزش برقراری ارتباط به کودک، از جمله وظایفی است که پرستار باید دنبال کرده و در آن موفقیت داشته باشد. به شکلی که ارتباط پرستار کودک در منزل، زمینه‌ساز رشد اجتماعی و فردی کودک در آینده خواهد شد. از این روی در زمان استخدام پرستار کودک، باید دقت کافی داشته باشید که پرستار و مراقب، دارای مهارت ارتباط با کودک باشد و در این زمینه دانش و تجربه لازم را داشته باشد.

مهارت‌های ارتباطی پرستار کودک چه کمکی به شما می‌کند؟

زمانی که شما کودک خود را به پرستار و مراقب می‌سپارید، قطعا انتظار ندارید که این نگهداری تنها شامل تغذیه و رسیدگی‌های معمولی باشد، بلکه نیاز است که پرستار ارتباط خوبی با کودک برقرار کرده و موجبات رشد و پیشرفت ذهنی او را نیز فراهم کند. به طور مثال انتظار داریم که پرستار بتواند بر مهارت‌های اجتماعی کودک اثر گذاشته و او را در رفتارها و خلقیات، جلو ببرد.

پیشنهاد مقاله: ویژگی های پرستار بچه

سخن پایانی

در بالا دیدیم که مهارت ارتباطی پرستار کودک چیست و شامل چه مواردی می‌شود. همین طور به یک جمع‌بندی کلی در خصوص این که مهارت ارتباطی نگهدار کودک در منزل، چه تاثیری در شکل‌گیری ذهنیت و رفتارهای اجتماعی بعدی کودک خواهد گذاشت، رسیدیم. شما چه نظری در این باره دارید؟ مشتاق دنبال کردن نظرات شما هستیم.


سوالات متداول

مهارت‌های ضروری پرستار کودک کدامند؟

نحوه تعامل صحیح با کودک در وضعیت‌های روحی و رفتاری مختلف و همین طور شناخت المان‌های سلامت جسمانی و روحی کودک، از جمله مهارت‌های ضروری پرستار هستند.

چرا مهارت ارتباط موثر با کودک در منزل از سوی پرستار، اهمیت دارد؟

از آن جایی که پرستار چندین ساعت را که معمولا طلایی‌ترین ساعات شبانه‌روز هستند، با کودک سپری می‌کند، لازم است که حتما ارتباطات موثری با کودک برقرار کرده و بر رفتارهای فردی و اجتماعی او تاثیر مثبت بگذارد.

بهترین روش آموزش برقراری ارتباط به کودک چیست؟

داشتن تعامل سازنده با کودک و برقراری ارتباط موثر و مثبت، باعث می‌شود که او نیز ارتباطات اجتماعی را به خوبی یاد گرفته و قادر به پیاده کردن آن‌ها باشد.

نبود ارتباط موثر میان کودک و پرستار چه معایبی دارد؟

در این صورت کودک تاثیرپذیری لازم را از پرستار ندارد؛ حتی ممکن است رفتارهای ضداجتماعی از او سر زده و بدتر به جای پیشرفت، در روند رشد اجتماعی خود عقب‌نشینی داشته باشد.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.