تاریخ انتشار: دسامبر 13, 2020نویسنده: دسته بندی: مقالات, بیماری, عمومی, کودک
عفونت گوش میانی در کودکان : وظایف والدین و پرستار کودک در مراقبت از کودک مبتلا کدامند

عفونت گوش میانی Middle Ear Infections   وقتی اتفاق می افتد که ویروس یا باکتری وارد گوش میانی ( فضای پشت پرده گوش ) شوند. وقتی کودک دچار عفونت گوش می شود ، گوش میانی از چرک (مایعات آلوده) پر می شود. چرک ایجاد شده به لاله گوش فشار می آورد که می تواند بسیار دردناک باشد.

علل عفونت گوش میانی

علائم و نشانه های عفونت گوش چیست؟

گوش درد نشانه اصلی عفونت گوش میانی است. کودکان نیز ممکن است این درد را تجربه کنند.
تب
مشکل در خوردن ، آشامیدن ، یا خوابیدن. جویدن ، مکیدن و دراز کشیدن می تواند باعث احساس درد شدید در گوش میانی شود.

کودکان بزرگتر می توانند از درد گوش شکایت کنند ، اما نوزاد شما ممکن است فقط گوش خود را بکشد یا کلافه شود و بیش از حد معمول گریه کند.
اگر فشار حاصل از تجمع مایع به اندازه کافی زیاد شود ، می تواند لاله گوش را پاره کند و در نتیجه مایع از گوش خارج می شود. این دلیل شایع پارگی لاله گوش در کودکان است. ممکن است کودک مبتلا به پارگی لاله گوش دچار سرگیجه یا حالت تهوع شود.

عفونت گوش چگونه اتفاق می افتد؟

عفونت گوش میانی معمولاً به دلیل تورم در یکی یا هر دو لوله استاش (که گوش میانی را به پشت گلو متصل می کند) اتفاق می افتد.این لوله ها اجازه می دهند که مخاط از گوش میانی به داخل گلو ریخته و خارج شود.

سرماخوردگی ، عفونت گلو ، ریفلاکس اسید یا آلرژی می تواند تورم لوله های گوش میانی را ایجاد کند. این امر باعث تخلیه مخاط می شود. سپس ، ویروس ها یا باکتری ها در مخاط رشد کرده و چرک ایجاد می کنند که نهایتا در گوش میانی جمع می شود.

پیشنهاد مقاله : گوش درد و تاثیر سمعک در درمان شنوایی

چرا کودکان به عفونت گوش میانی مبتلا می شوند؟

به چند دلیل کودکان (بخصوص در 2 تا 4 سال اول زندگی) بیشتر از بزرگسالان دچار عفونت گوش می شوند:

لوله های استاتیک کوتاهتر و افقی ترشان باعث می شود باکتری ها و ویروس ها راحتتر به گوش میانی راه پیدا کنند. لوله ها نیز باریکتر هستند ، بنابراین احتمال مسدود شدن آنها بیشتر است.

ساختارهای غده مانند در پشت گلو (لوزه ها)، بزرگتر از حالت عادی هستند و می توانند در باز شدن لوله های استاش تداخل ایجاد کنند.

از دیگر مواردی که می تواند کودکان را در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دهد میتوان از دود سیگار ،مصرف شیر خشک به جای شیر مادر و زندگی جمعی کودکان در کنار یکدیگر در مراکز مراقبت از کودکان است.
عفونت گوش در پسران بیشتر از دختران است.
عفونت گوش میانی ، مسری نیست. بروز این گونه عفونت ها در هوای زمستان بسیار رایج است و بسیاری از افراد دچار عفونت دستگاه تنفسی یا سرماخوردگی می شوند. (کودک مبتلا به عفونت گوش نیز ممکن است علائم سرماخوردگی مانند آبریزش بینی یا گرفتگی بینی یا سرفه داشته باشد).

 

عفونت گوش میانی چگونه تشخیص داده می شود؟

 

پزشک گوش و حلق و بینی، به طور فیزیکی گوش را معاینه می کنند. آنها برای دیدن واضح درون گوش از اتوسکوپ استفاده می کنند ( ابزاری کوچک شبیه چراغ قوه).

تشخیص و درمان عفونت گوش میانی

عفونت گوش چگونه درمان می شود؟

 

برای درمان عفونت گوش ،پزشکان موارد زیادی را در نظر می گیرند ، از جمله:

نوع و شدت عفونت گوش

کودک بطور معمول چند بار در سال دچار عفونت گوش می شود

چه مدت این عفونت ادامه داشته است

سن کودک و عوامل خطر

پیشنهاد مقاله : گوش درد چگونه بوجود می آید؟

آیا عفونت گوش میانی بر شنوایی تأثیر می گذارد؟

نوع عفونت روی گزینه های درمانی تأثیر می گذارد. لازم نیست همه عفونت ها با آنتی بیوتیک درمان شوند. از آنجا که اکثر عفونت های گوش به خودی خود برطرف می شوند ، بسیاری از پزشکان تحمل شرایط و صبر برای گذر زمان را پیشنهاد میکنند . کودکان می توانند چند روز داروی مسکن (بدون آنتی بیوتیک ) مصرف کنند تا ببینند آیا عفونت بهتر می شود یا خیر.

آنتی بیوتیک ها به طور معمول تجویز نمی شوند زیرا:

به عفونت ناشی از ویروس کمک نمی کند

فرد مبتلا ،از شر مایعات گوش میانی خلاص نخواهد شد

می تواند عوارض جانبی ایجاد کند

معمولاً در 24 ساعت اول درد را تسکین نمی دهد و پس از آن فقط کمترین اثر ممکن را دارد

همچنین ، استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک ها می تواند منجر به ایجاد باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک شود که درمان آن بسیار دشوارتر است.
اگر پزشک آنتی بیوتیک تجویز کند ، معمولاً برای یک دوره 10 روزه توصیه می شود. بچه های 6 سال به بالا که عفونت شدید ندارند ممکن است دوره کوتاه مدت 5 تا 7 روز را طی کنند.

برخی از کودکان ، مانند کسانی که دچار عفونت های مکرر هستند و کسانی که کم شنوایی یا تأخیر در گفتار دارند ، ممکن است نیاز به جراحی مجرای گوش داشته باشند. پزشک متخصص گوش ،حلق و بینی با جراحی لوله هایی را وارد می کند (لوله های تمپانوستومی نامیده می شود) که باعث می شود مایعات از گوش میانی خارج شوند. این کمک می کند تا فشار در گوش ها متعادل شود.

درمان عفونت گوش میانی

چه زمانی به آنتی بیوتیک نیاز است؟

آنتی بیوتیک ها می توانند یک روش درمانی مناسب برای کودکانی باشند که عفونت گوش زیادی دارند. پزشکان آنها ممکن است آنتی بیوتیک های روزانه برای جلوگیری از عفونت های آینده تجویز کنند. و كودكان كوچكتر یا مبتلایان به بیماری شدیدتر از همان ابتدا ممكن است به آنتی بیوتیك نیاز داشته باشند.
روش انتظار برای بهبود خود به خودی گوش ممکن است در مورد کودکان با نگرانی های دیگر ، مانند شکاف کام ، شرایط ژنتیکی مانند سندرم داون ، یا سایر بیماری ها مانند اختلالات سیستم ایمنی بدن اعمال نشود.

چگونه می توانم به کودک خود کمک کنم تا احساس بهتری داشته باشد؟

 

با یا بدون درمان با آنتی بیوتیک ، می توانید در صورت نیاز به کودک خود استامینوفن یا ایبوپروفن یا مسکن های متناسب دیگر برای کاهش درد و تب بدهید. پزشک شما همچنین ممکن است استفاده از قطره گوش تسکین دهنده درد را توصیه کند.

 

آیا عفونت گوش میانی می تواند بر شنوایی تأثیر بگذارد؟

 

تجمع مایعات در گوش میانی جلوی صدا را نیز می گیرد که می تواند منجر به مشکلات شنوایی موقتی شود. کودکانی که چنین مشکلی دارند ممکن است:

به صداهای آرام و معمول اطرافیان خود ، واکنش نشان ندهد.

باید تلویزیون یا رادیو را مدام روشن نگه دارند .

با صدای بلندتر از حالت نرمال صحبت میکنند .

در مدرسه دانش آموزی بی توجه به نظر می آیند .

پیشگیری از عفونت گوش میانی

آیا می توان از عفونت گوش میانی جلوگیری کرد؟

 

برخی از انتخاب ها در سبک زندگی می تواند به محافظت از کودکان در برابر عفونت گوش کمک کند:

برای جلوگیری از بروز دوره های اولیه عفونت گوش ، حداقل 6 ماه به نوزاد خود شیر دهید. اگر کودک از شیر خشک تغذیه می کند ، کودک را به جای حالت دراز کش ، در زاویه مناسب نگه دارید.

جلوگیری از قرار گرفتن نوزاد در معرض دود سیگار ، که می تواند تعداد دفعات و شدت عفونت گوش را افزایش دهد.

والدین و بچه ها باید دستان خود را به خوبی بشویند. این یکی از مهمترین راههای جلوگیری از شیوع میکروبهایی است که می تواند باعث سرماخوردگی و در نتیجه عفونت گوش شود.

واکسیناسیون کودکان را به موقع انجام دهید. زیرا برخی از واکسن ها می توانند به جلوگیری از عفونت گوش نیز کمک کنند.

موسسه پرستاری پرستار اول با داشتن کادری مجرب و اموزش دیده در عرصه ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به ارائه خدمات مراقبتی بپردازد. با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.