زخم بستر چیست؟ پرستاری از بیماران مبتلا به زخم بستر

زخم بستر

زخم بستر که با نام زخم پوستی نیز شناخته می‌شود، یکی از بیماری‌های پوستی آزاردهنده بوده که در اثر فشار طولانی مدت به پوست و بافت زیر پوست ایجاد می‌گردد. زخم بستر در سالمندان و افرادی که به دلیل نداشتن توانایی حرکتی به صورت طولانی مدت در یک مکان ثابت هستند ایجاد می‌شود. این زخم که به دلیل کاهش جریان خون به پوست در نواحی تحت فشار به وجود می‌آید؛ بیشتر در روی پوست‌هایی ایجاد می‌گردد که نواحی استخوانی بدن مانند مچ پا، باسن و پاشنه پا به وسیله‌ی آن پوشانده شده است.

با کاهش جریان خون در این مناطق، سلول‌های پوستی با کمبود اکسیژن و مواد مغذی مواجه می‌شوند و در نتیجه، منجر به از بین رفتن سلول‌ها و ایجاد زخم بستر می‌گردد. شناسایی زخم‌ بستر پیشرفته، در مراحل اولیه‌ی ایجاد آن باعث افزایش سرعت در دوره‌ی درمان شده و هم‌چنین خطر عوارض زخم بستر را به شدت کم می‌کند.

علائم به وجود آمدن زخم بستر

یکی از مهم‌ترین چالش‌ها که برای خانواده‌ها و پرستار سالمند وجود دارد موضوع زخم بستر است. زیرا این موضوع کیفیت زندگی بیماران را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد و ممکن است به درمان‌های پیچیده‌ای نیاز پیدا کنند. به همین دلیل، شناخت علائم ایجاد زخم بستر و استفاده از مناسب‌ترین روش‌ها برای پیشگیری و درمان این بیماری امری ضروری است. در ادامه به علائم زخم بستر اشاره می‌کنیم:

  • تغییر رنگ در بافت پوست و ایجاد لکه نرم و قرمز که حتی پس از کاهش فشار به حالت قبل برنمی‌گردد.
  • ایجاد تورم در پوست، ایجاد درخشندگی غیرطبیعی و نازک شدن پوست
  • در افرادی که رنگ پوست تیره‌ای دارند، ایجاد لکه‌ی تیره‌تر از پوست و یا گرم و سرد شدن در هنگام لمس
  • تبدیل شدن لکه‌ها به تورم و تاول
  • خارج شدن مایع چرکی و خون از زخم
  • مناطق دردناک

محل‌های رایج ایجاد زخم بستر

کسانی که به صورت مداوم بر روی ویلچر قرار دارند، زخم بستر می‌تواند در قسمت‌های زیر اتفاق بیفتد:

  • قسمت‌هایی از پوست که نزدیک‌ترین نقطه به استخوان هستند و چربی کمی دارند؛ مانند پاشنه پا، باسن، آرنج، مچ پا، پشت، ستون فقرات و شانه‌ها
  • دنبالچه یا باسن
  • شانه و ستون فقرات
  • پشت بازوها و پاها جایی که روی صندلی قرار می‌گیرند.

هم‌چنین در افرادی که توانایی حرکت نداشته و به صورت ثابت باید در رختخواب بمانند، زخم بستر ممکن است در نواحی زیر ایجاد شود:

  • پشت یا کناره‌های سر
  • تیغه‌های شانه
  • باسن، کمر یا دنبالچه
  • پاشنه، مچ پا و پوست پشت زانو

محل‌های مستعد ایجاد زخم بستر

 

علت به وجود آمدن زخم بستر

با کاهش فشارخون در بافت پوست، زخم بستر ایجاد می‌گردد. هم‌چنین ثابت ماندن و حرکات کم می‌تواند زمینه را برای آسیب و ایجاد زخم بستر فراهم نماید. از مهم‌ترین علت ایجاد زخم فشاری می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

فشار:

یکی از مهم‌ترین عوامل در ایجاد زخم بستر، فشار مداوم بر قسمتی از بدن است. فشار مداوم می‌تواند جریان خون به بافت ها را کاهش داده و از رساندن اکسیژن و مواد مغذی به بافت پوست جلوگیری نماید. در این صورت، پوست و بافت های اطراف آن آسیب دیده و ممکن است در طول زمان آسیب ببینند. هم‌چنین، تحرک کم باعث می‌شود که فشار بر روی نقاطی از پوست که استخوان‌ها را پوشانده‌اند مانند ستون فقرات، پاشنه پا و آرنج افزایش یابد در نتیجه منجر به بروز زخم  بستر گردد.

اصطکاک و کشش پوست:

یکی دیگر از عوامل ایجاد زخم فشاری، اصطکاک است. اصطکاک زمانی رخ می‌دهد که پوست، بر روی لباس یا ملافه ساییده شود. بنابراین پوست آسیب دیده و زخم بستر به وجود می‌آید.

رطوبت:

رطوبت، یکی دیگر از عوامل ایجاد زخم بستر است. این رطوبت به دلیل عرق سرد، ادرار و مدفوع بوده و زمانی که بر روی پوست باقی بماند می‌تواند باعث ایجاد زخم بستر گردد.

برش:

برش زمانی اتفاق می‌افتد که دو سطح در جهت مخالف حرکت کنند. به عنوان مثال، هنگامی که یک تخت در بالای سر قرار می‌گیرد، فرد می‌تواند در رختخواب به پایین سر بخورد. همان‌طور که استخوان دنبالچه به سمت پایین حرکت می‌کند، پوست روی استخوان ممکن است در جای خود باقی بماند و در جهت مخالف کشیده شود. زخم بستر در سالمندان می تواند هم خطرناک باشد (یک زخم بزرگ، عمیق و باز به شدت مستعد عفونت زایی در بدن سالمند با سیستم ایمنی ضعیف است) و هم طولانی تر درمان شود.

مراحل ایجاد زخم بستر

به‌طورکلی زخم بستر یا زخم فشاری در 4 مرحله یا 4 درجه ایجاد می‌شود. در ادامه به بررسی مراحل آن می‌پردازیم:

  1. مرحله اول: در مرحله اول، پوست فرد کمی تغییر رنگ پیدا کرده است. که در این مرحله فرد احساس درد نداشته و یا  کمی از آن را حس می‌کند.
  2. مرحله دوم: در این مرحله، قسمت آسیب دیده به صورت  زخم باز که در لایه خارجی و یا لایه سطحی پوست قرار داده خود را نشان می‌دهد. در این مرحله، زخم خیلی عمیق نیست.
  3. مرحله سوم: در این مرحله با گسترش زخم بستر روبه‌رو هستید و لایه‌های بیشتری از پوست درگیر آسیب شده‌اند. بنابراین در این مرحله، زخم عمیق‌تر شده و بافت های درون زخم از بین رفته‌اند.
  4. مرحله چهارم: در مرحله نهایی، عضلات و تاندون‎ها دچار آسیب شده رسیده و حتی می‌تواند استخوان‌ها را نیز آسیب بزند. در این مرحله، با شدیدترین نوع زخم بستر مواجه هستیم. ‌

علت به وجود آمدن زخم بستر

عوامل خطر ابتلا به زخم بستر

خطر ابتلا به زخم بستر در صورتی که به سختی حرکت می‌کنید و نمی‌توانید هنگام نشستن و یا دراز کشیدن در رختخواب به راحتی موقعیت خود را تغییر دهید، بیشتر است. مهم‌ترین عواملی که نی توانند باعث ایجاد زخم بستر شوند عبارت‌اند از:

  • بی تحرکی: در صورتی که دارای ضعف بدنی بوده و یا نخاع شما آسیب دیده باشد؛ هیچ تحرکی نداشته بنابراین زخم بستر ایجاد می‌گردد.
  • فقدان ادراک حسی: آسیب‌های نخاعی، اختلالات عصبی و سایر شرایط مشابه می‌توانند باعث از دست دادن حس شوند. بنابراین، در این صورت نمی‌توانید دردی را احساس کنید، و دچار زخم بستر می‌شوید.
  • تغذیه: افرادی در طولانی مدت تحرکی ندارند، برای حفظ سلامت پوست و جلوگیری از تجزیه بافت ها باید هر روز مایعات، کالری، پروتئین، ویتامین و مواد معدنی مصرف کنند.

مهم‌ترین نکات برای پیشگیری از زخم بستر

تغییر وضعیت بدن، یکی از عوامل مهم در پیشگیری از زخم بستر است. زیرا زمانی که فردی به مدت طولانی تحرک نداشته و به صورت ثابت قرار بگیرد، خطر ایجاد زخم بستر در او افزایش می‌یابد. با توجه به محدودیت‌ها و ناتوانی‌ها در بیماران مسن زخم بستر، وجود یک پرستار سالمند پوشکی در منزل برای نگهداری و مراقبت از این افراد ضروری است. با استفاده از خدمات پرستاران در منزل می‌توانید تا حد زیادی از ایجاد زخم بستر در بیماران خود جلوگیری نمایید. برای پیشگیری از ایجاد زخم بستر بهتر است به موارد زیر توجه کنید:

مراقبت کردن از پوست:

پوست، به عنوان اولین  سد دفاعی می‌تواند از بدن در برابر عفونت‌ها محافظت نماید. به همین در زخم بستر مراقبت از پوست اهمیت زیادی دارد. بهتر است همیشه پوست خود را با آب ولرم و صابون بشویید، آن را خشک کنید و از مرطوب کننده‌های بدون عطر و آسیب‌زا برای مرطوب نگه داشتن پوست استفاده کنید؛ تا از خطر ایجاد زخم بستر در امان بمانید. هم‌چنین توصیه می‌شود پوست خود را به صورت روزانه مورد بررسی قرار دهید تا در صورت مشاهده‌ی هر گونه تورم، لک و قرمزی بتوانید برای درمان آن اقدام کنید.

تغییر وضعیت بدن:

بهتر است هر 1.5 تا 2 ساعت یک‌بار به طور منظم، وضعیت بدن فرد توسط پرستار در منزل تغییر یابد. با این کار می‌توانید فشار وارد شده به یک ناحیه را کاهش داده و به افزایش سرعت خون رسانی کمک کنید. با استفاده از بالش‌های طبی که در زیر سر، پاشنه و آرنج خود قرار می‌دهید؛ می‌توانید فشار را از یک نقطه کاهش داده و از ایجاد زخم بستر جلوگیری کنید.

تغییر وضعیت بدن؛ پیشگیری از زخم بستر

داشتن تغذیه سالم:

داشتن تغذیه‌ی مناسب و سالم مانند مصرف پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌تواند علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، به حفظ سلامت و ترمیم بافت های آسیب دیده کمک کند. هم‌چنین مصرف زیاد آب باعث حفظ رطوبت پوست و افزایش گردش خون می‌شود.

عدم استفاده از سیگار:

یکی از عواملی که می‌تواند باعث ایجاد زخم بستر در افراد شود، کشیدن سیگار و یا قرار گرفتن در معرض دود است. بنابراین افرادی که سیگاری هستند باید سیگار را ترک کنند و هم‌چنین در محیطی که عاری از دود است قرار بگیرد. زیرا نیکوتین موجود در سیگار، می‌تواند جریان خون را کاهش داده و در نتیجه، توانایی بدن را در مقابله با زخم بستر کم کند.

انجام ورزش و داشتن تحرک:

یکی دیگر از راه‌هایی که می‌تواند از ایجاد زخم بستر جلوگیری کند، داشتن تحرک و انجام ورزش‌های سبک مانند حرکت دادن انگشتان دست، پا و مفاصل است. زیرا انجام ورزش و داشتن تحرک گردش جریان خون را افزایش داده و با تقویت عضلات، از ایجاد زخم بستر جلوگیری می‌نماید.

چه کسانی در معرض زخم بستر هستند؟

افرادی بیشترین خطر ابتلا به زخم بستر را دارند، که زمان زیادی را از ویلچر استفاده می‌کنند و یا کسانی که برای مدت طولانی در رختخواب می‌مانند. علاوه بر مواردی که گفته شد، زخم بستر در افراد زیر نیز ممکن است به وجود آید:

  • افراد مسن و سالمند بالای 70 سال که پوست شکننده دارند.
  • افرادی که یک بیماری طولانی مدت و یا مزمن مانند دیابت دارند.
  • نداشتن تغذیه کافی
  • افراد مبتلا به دیابت نوع 2
  • افرادی که به سوءتغذیه دچار هستند. بخصوص سالمندان چون سوء تغذیه در سلامندان شایع تر است.

عوارض زخم بستر

زخم بستر به عنوان یک بیماری دردناک، بهتر است در زمان اولیه‌ی مشاهده علائم، مورد درمان و کنترل قرار بگیرد. زیرا در صورت عدم درمان، می‌تواند عوارض و آسیب‌های جدی‌تری را ایجاد نماید که بر خی از آن‌ها جبران ناپذیر است. افرادی که مستعد زخم بستر هستند بیشتر در معرض مبتلا بوده؛ زیرا دارای حساسیت بیشتری هستند. از مهم‌ترین عوارض زخم بستر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سلولیت: یک نوع عفونت باکتریایی است که به پوست و لایه‌های عمیق پوست نفوذ کرده و سلامت فرد را به خطر می‌اندازد.
  • باکتریمی: نفوذ عفونت در خون
  • اندوکاردیت: عفونت در قلب
  • مننژیت: عفونت در مغز و نخاع
  • استئومیلیت: عفونت در مفاصل و استخوان‌ها
  • سپسیس: زخم‌های پوستی می‌تواند باعث ایجاد سپسیس گردد. این عارضه که یک نوع عفونت است می‌تواند زندگی بیمار را تهدید نماید.

عوارض زخم بستر

زخم بستر چگونه درمان می‌شوند؟

زخم بستر باید فورا درمان شود؛ زیرا به سرعت تشدید می‌گردد. درمان زخم بستر، بیشتر با توجه به عواملی مانند نوع آن و شدت آن انجام می‌گیرد. با ما همراه باشید تا شما را با نحوه درمان زخم بستر آشنا کنیم.

کاهش فشار:

یکی از بهترین راه درمان و جلوگیری از تشدید زخم بستر، تغییر وضعیت بدن بیمار است. با این کار شما می‌توانید فشار را از یک نقطه در بدن کاهش دهید و از ایجاد زخم‌های فشاری جلوگیری کنید. هم‌چنین می‌توانید از بالش‌ها و یا پدهای فوم، در زیر نواحی آسیب دیده استفاده نمایید.

تمیز کردن زخم و تعویض پانسمان:

بهتر است زخم‌های ساده و را با استفاده از آب و صابون به آرامی تمیز کنید. و هم‌چنین می‌توانید از پانسمان زخم بستر در محل آسیب دیده استفاده نمایید. برای جلوگیری از ایجاد عفونت و سرعت در روند بهبودی بهتر است پانسمان‌ها را به طور مداوم تعویض کنید. انواع پانسمان‌های مناسب زخم بستر عبارت‌اند از:

  • پانسمان فوم
  • پانسمان هیدروکلوئیدی یا محافظت کننده از زخم بستر
  • پانسمان هیدروژل یا پانسمان بر پایه‌ی ژل و آب
  • پانسمان آلژینات که از جلبک دریایی ساخته شده است.

استفاده از کرم‌های موضعی مخصوص:

برای درمان زخم بستر، استفاده از کرم‌های موضعی مخصوص ضروری است. زیرا این کرم‌ها به دلیل داشتن خاصیت ضد باکتری از پوست در مقابل عفونت‌ها محافظت می‌نمایند. هم‌چنین این کرم‌ها، می‌توانند روند بهبود زخم‌ها را سرعت بخشند.

رفع بی اختیاری بیمار:

برای این کار می‌توانید از انواع پاک‌کننده‌ها، کرم‌های مانع شونده و پدهای مخصوص بی‌اختیاری استفاده نمایید. علاوه بر این، می‌توانید از راه‌های مدیریت مدفوع مخصوص بیماران استفاده کنید.

برداشتن بافت های مرده پوست:

یکی از مهم‌ترین و بهترین راه‌ها برای مدیریت و درمان زخم بستر که می‌تواند به بهبود حال بیمار کمک کند، برداشتن بافت های مرده پوست به دستور پزشک است. به عبارت دیگر، با استفاده از روش برداشتن بافت مرده یا بریدمان، زخم‌های مزمنی که در طولانی مدت بهبود می‌یابند به زخم‌های حاد که در کوتاه مدت درمان می شوند؛ تبدیل می‌گردد.

از مهم‌ترین روش درمانی به صورت دبریدمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جراحی زیستی: حذف باکتری‌های موجود در زخم و بافت مرده پوستبا استفاده از ماگوت باکتری
  • اولتراسوند:  برداشتن یا از بین بردن بافت مرده پوست با استفاده از امواج صوتی
  • آبیاری:  شستن بافت مرده پوست با استفاده از مایعات تحت فشار
  • جراحی عادی: برداشتن  بافت مردپوسته از طریق عمل جراحی و هم‌چنین بستن زخم
  • لیزز: برداشتن بافت مرده پوست از طریق پرتوهای نور متمرکز
  • موضعی: تازه شدن بافت مرده پوست به وسیله عسل و یا پمادهای آنزیمی مورد استفاده در پزشکی

به نقل از mayoclinic :

پوست را تمیز و خشک نگه دارید. پوست را با یک پاک کننده ملایم بشویید و خشک کنید. این روتین پاکسازی را به طور مرتب انجام دهید تا پوست در معرض رطوبت، ادرار و مدفوع قرار نگیرد.
از پوست محافظت کنید. برای محافظت از پوست در برابر ادرار و مدفوع از کرم های سد کننده رطوبت استفاده کنید. در صورت نیاز به طور مکرر ملافه و لباس را عوض کنید. مراقب دکمه های لباس و چین و چروک های روی ملافه باشید که می تواند پوست شما را تحریک کند.
روزانه پوست را بررسی کنید. برای مشاهده علائم هشدار دهنده زخم بستر، روزانه به پوست خود دقت کنید.

جلوگیری از زخم بستر

استفاده از تخت و تشک مناسب:

با استفاده از تشک‌های مخصوص که دارای فوم مناسبی هستند؛ بیماران بستری شده فشار کمتری را متحمل می شوند. همچنین با استفاده از برخی تشک‌ها در آن  پمپ گذاشته شده است، به دلیل گردش جریان هوا، می‌توانید از ایجاد زخم بستر جلوگیری نموده و یا آن را درمان کنید.

مصرف داروهای تجویز شده:

در مواقعی که زخم زیاد بوده و بیمار درد زیادی داشته باشد؛ پزشک آنتی‌بیوتیک تجویز می‌نماید. استفاده از این داروهای تجویزی، می‌تواند عفونت‌های استخوان، پوست و خون را بهبود دهد.

داشتن رژیم غذایی سالم:

یکی دیگر از راه‌های درمان زخم بستر، داشتن یک رژیم غذایی مناسب می‌باشد. با مصرف انواع مکمل‌های پروتئینی، می‌توانید به کوچک شدن و بهبود زخم کمک کنید. و هم‌چنین، با مصرف مایعات فراوان مانند آب و مواد مغذی می‌توانید سلامت کلی بیمار را افزایش دهید.

جدی گرفتن گزینه‌های جراحی:

وقتی زخم بستر فرد در شدیدترین حالت ممکن قرار داشته باشد؛ بهتر است یکی از روش‌های جراحی که توسط پزشک تجویز می‌گردد را انجام دهید. در این روش، بافت های مرده پوست ترمیم و بازسازی می‌شود.

پمادهای مناسب برای درمان زخم بستر

استفاده از پمادها و داروهای موضعی برای بهبود و درمان زخم بستر موثر است. موثرترین پمادهای موضعی برای درمان زخم بستر عبارت‌اند از:

  • پماد سیلور سولفادیازین: برای درمان عفونت‌های باکتریایی و یا پیشگیری از آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • پماد موپیروسین: این پماد، برای درمان عفونت‌هایی که خیلی جزئی هستند استفاده می‌گردد. این پماد می‌تواند باکتری‌ها را از بین ببرد.
  • پماد فوسیدیک اسید و فوسیدات سدیم: این پماد که به عنوان داروهای ضد باکتریایی شناخته می‌شود، برای درمان عفونت‌های کوچک مناسب‌ترین گزینه هستند.

درمان‌ زخم بستر در منزل

استفاده از روش‌های خانگی و طب سنتی برای درمان زخم بستر، زمانی که این بیماری پیشرفت زیادی نکرده است؛ تاثیر زیادی دارد. برای درمان خانگی عوارض ناشی از بیماری زخم بستر، متخصصان طب سنتی روش‌های زیر را توصیه می‌کنند:

روغن نارگیل:
یکی از روش‌های خانگی برای درمان زخم بستر، استفاده از روغن نارگیل است. این روغن حاوی مقدار زیادی اسید چرب بوده که می‌تواند نقش مهمی در بهبودی عوارض زخم بستر داشته باشد. برای استفاده از روغن نارگیل، در ابتدا زخم را با آب و صابون به آرامی بشویید و سپس مقداری روغن نارگیل روی آن بریزید. برای جذب بهتر آن را به آرامی ماساژ دهید؛ تا به زخم بیمار فشار وارد نگردد.

عسل:
یکی دیگر از موادی که می‌تواند به بهبود زخم بستر کمک کند، عسل است. عسل، دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی بوده و هم‌چنین خواص گرمی دارد. با استفاده از این ماده می‌توانید جریان خون را در ناحیه زخم افزایش دهید و به بهبود زخم‌ها کمک نمایید. این ماده می‌تواند بافت های آسیب دیده را ترمیم کند.

درمان‌ زخم بستر در منزل

آب‌نمک:
در صورت وخیم بودن وضع زخم‌ها، بهتر است آن را با آب‌نمک ضد عفونی کنید. ضدعفونی کردن زخم‌ها باعث می‌شود پوست‌های شل و بافت های مرده از بین بروند و مایع اضافی خارج شده از بافت ها کاهش یابد. برای استفاده از آب نمک، می‌توانید در یک فنجان آب، دو قاشق چایخوری نمک بریزید و سپس آن را بجوشانید.

بعد از خنک شدن این محلول؛ از آن برای تمیز کردن زخم استفاده نمایید. بهتر است این کار را روزی 2 یل 3 بار انجام دهید تا نتایج بهتری حاصل گردد.

آلوئه ورا:
یکی دیگر از مواد بهبود دهنده زخم بستر در منزل، آلوئه ورا است. این ماده به دلیل داشتن مواد مغذی در خود می‌تواند رطوبت پوست را افزایش داده و در نتیجه بافت های آسیب دیده را درمان نماید. برای استفاده از آلوئه ورا، برگ آن را با چاقو نصف کرده و ژل موجود در آن را بر روی زخم خود به آرامی ماساژ دهید و اجازه دهید تا خشک گردد. بعد از خشک شدن، قسمت زخمی را با پارچه تمیز نمایید. برای گرفتن نتیجه بهتر، این کار را روزی 3 بار تکرار کنید.

زردچوبه:
زردچوبه، یکی دیگر از بهترین ماده‌ها برای درمان زخم بستر در منزل است. این ماده دارای خاصیت ضد عفونی کننده بوده و با خاصیت آنتی اکسیدانی خود می‌تواند التهابات پوستی را بهبود دهد. برای استفاده از این ماده شفابخش، در ابتدا ناحیه زخم شده را با آب شور شسته و بر روی آن زردچوبه بریزید.

بعد از پوشاندن زخم با این ماده، آن را پانسمان نمایید. برای این که زودتر به نتیجه برسید بهتر است این کار را دو یا سه بار در روز انجام دهید. در روش دیگر می‌توانید زردچوبه را با شیر مخلوط نموده و در روز دوبار آن را بخورید. با این که این درمان‌ها موثر هستند اما بهتر است با یک پزشک متخصص، در مورد درمان زخم بستر در سنین مختلف مخصوصا برای سالمندان مشورت نمایید.

آیا زخم بستر می‌تواند باعث مرگ شود؟

بله، در صورتی عدم کنترل و درمان زخم بستر، می‌تواند یک تهدید برای فرد بیمار بوده و خطر مرگ را برای بیمار ایجاد کند. به‌طورکلی، اگر این بیماری به موقع درمان نگردد؛ ممکن است فرد به عفونت‌های خطرناکی مانند سپتیسمی و سپسیس مبتلا شده و درنهایت منجر به مرگ آن‌ها گردد.

جمع‌بندی

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، زخم بستر یا زخم فشاری یکی از بیماری‌های دردناک و جدی است که می‌تواند بر کیفیت زندگی بیماران مخصوصا افرادی که در منزل بستری هستند تاثیر منفی بگذارد. شما می‌توانید با استفاده از مواردی که گفته شد مانند تغییر وضعیت بدن بیمار به طور منظم، مراقبت مناسب از پوست او، تغذیه سال، دوری از سیگار و قرار نگرفتن در معرض دود از ایجاد زخم بستر در عزیزان خود جلوگیری کنید.

و هم‌چنین در صورت بروز زخم بستر، با شناسایی و اقدام به موقع می‌توانید آن را کنترل و درمان نمایید. مرکز تخصصی پرستار اول با در نظر گرفتن همه نکات بهداشتی، و داشتن تیمی مجرب و کارآزموده می‌تواند به کمک عزیزان شما بیاید. شما می‌توانید از این مرکز پرستار استخدام نموده تا با ارائه خدمات با کیفیت، به بهبودی وضعیت بیماران شما کمک نمایند.

سوالات متداول

بهبودی زخم بستر چه مدت طول می‌کشد؟

زمان بهبودی زخم بستر با توجه به عواملی مانند شدت و مرحله آن مشخص می‌گردد. مثلا اگر بیماری در درجه سوم که زخم‌ها عمیق و به شکل باز هستند؛ باشد تقریبا 1 تا 4 ماه برای بهبود وضعیت زمان لازم است.

آیا زخم بستر می‌تواند تهدید کننده زندگی بیمار باشد؟  

با توجه به این‌که زخم بستر دارای 4 مرحله است، در صورتی که آسیب به مرحله چهارم وارد شود، می‌تواند انواع عفونت‌ها را به وجود آورد و در نتیجه حیات فرد را تهدید نماید.

درمان زخم بستر در منزل به چه صورت انجام می‌شود؟

برای درمان این بیماری در خانه ابتدا باید محل آسیب دیده را به خوبی با آب و صابون تمیز کنید. وسپس زخم‌هایی که دارای عمق بیشتری هستند را با آب نمک تمیز نموده تا بافت های مرده پوست از بین بروند. در نهایت، با یک بانداژ مناسب پانسمان کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
Picture of رسول اتحادی
رسول اتحادی
اینجانب رسول اتحادی، هشت سال به عنوان پرستار سالمند و پرستار کودک فعالیت کرده‌ام. کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی دارم و در دوران تحصیل در دانشگاه، مقالات بسیار زیادی را در حوزه سلامت و پزشکی ترجمه کرده‌ام. تا حد امکان در سمینار های بهداشت و درمان شرکت می‌کنم و عاشق تحقیق و تحلیل دانش در حوزه سلامت و بهداشت و درمان هستم.
فهرست محتوا​
مشاوره رایگان خدمات

ارتباط مستقیم با کارشناسان مرکز پرستار اول

در صورتی که برای دریافت خدمات پرستاری، مراقبتی و نظافتی در منزل نیاز به مشاوره رایگان دارید، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس کارشناسان ما باشید.
مقالات مرتبط
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برای دریافت مشاوره رایگان خدمات پرستاری، مراقبتی و نظافتی در منزل، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس کارشناسان پرستار اول باشید.