پانسمان کامفیل؛ آموزش پانسمان زخم بستر با کامفیل

پانسمان کامفیل؛ آموزش پانسمان زخم بستر با کامفیل

روش‌های مختلفی برای درمان زخم بستر وجود دارد که یکی از آن‌ها پانسمان کامفیل است. زخم بستر در سالمندان، نوعی آسیب پوستی است که معمولا به دلیل فشار طولانی مدت روی ناحیه خاصی از پوست به وجود می‌آید. زخم بستر یا زخم فشاری، معمولا در افرادی رخ می‌دهد که برای مدت طولانی در بستر هستند یا تحرک محدودی دارند.

این نوع زخم می‌تواند در هر قسمتی از بدن رخ دهد، اما بیشتر در نواحی استخوانی مانند باسن، پاشنه پا و آرنج دیده می‌شود. شدت زخم نیز می‌تواند از قرمزی و سوزش خفیف تا زخم‌های عمیقی که عضله و استخوان را در معرض دید قرار دهند، متغیر باشد. در ادامه آموزش پانسمان زخم بستر با کامفیل خدمت را شما عزیزان به صورت تخصصی شرح می دهیم.

چسب زخم بستر کامفیل

یک نوع پانسمان راحت و ساده که می‌توان برای زخم بستر استفاده کرد، چسب زخم بستر کامفیل است. البته این نوع پانسمان، بیشتر برای افرادی که زخم بستر با مساحت کمی دارند، کاربرد دارد و در صورتی که مساحت زخم گسترده باشد یا اینکه عمق زیادی داشته و وخامت پیدا کند، باید حتما به سراغ روش‌های دیگری رفت. برای استفاده از چسب زخم کامفیل، باید آن را روی بخش زخم قرار دهید تا به خوبی روی مساحت زخم را بپوشاند. ماده ژله مانند چسب زخم بستر کامفیل، به درمان زخم کمک کرده و میکروارگانیسم‌ها را نیز غیرفعال می‌کند.

طریقه استفاده از چسب زخم بستر

پماد کامفیل برای زخم بستر

در مواردی که مساحت زخم بستر بیشتر باشد، بهتر است که به جای چسب زخم بستر، از پماد زخم استفاده شود. به این ترتیب با شرایط استریل، پماد زخم بستر توسط پرستار سالمند روی سطح زخم زده شده و با تعویض به موقع پانسمان، فرایند بهبودی زخم بستر فراهم خواهد شد. در نظر داشته باشید که در هر بار استفاده از پماد زخم بستر کامفیل، کافی است که یک لایه نازک از این پماد را با دقت و ظرافت روی محل زخم بزنید.

به علاوه باید گفت که این پماد برای بخشی از پوست که هنوز آنقدرها زخم نشده، اما مستعد بروز زخم بستر به نظر می‌رسد، بسیار کارآمد خواهد بود. با استفاده از آن، وضعیت PH پوست نرمال شده و از ایجاد زخم بستر، پیشگیری موثری به عمل می‌آید. لازم به توضیح است که پانسمان کامفیل، تنها تا زمانی موثر است و می‌توان از آن برای درمان زخم بستر استفاده کرد که هنوز زخم تازه بوده و رنگ آن به سیاه یا حالت کاملا عفونی در نیامده باشد.

به نقل از وبسایت mayoclinic :

مراقبت از زخم‌های بستر شامل تمیز کردن زخم با پاک‌کننده ملایم یا محلول نمک، پانسمان زخم برای حفظ رطوبت و جلوگیری از عفونت، و برداشتن بافت آسیب‌دیده به منظور تسریع بهبودی است. همچنین، داروهای ضدالتهابی برای کنترل درد و تغذیه مناسب به بهبودی کمک می‌کنند. در موارد شدید که زخم درمان نشود، ممکن است نیاز به جراحی فلپ برای پوشاندن زخم با استفاده از بافت‌های عضله، پوست یا سایر بافت‌ها باشد.

آموزش پانسمان کامفیل زخم بستر

به طور کلی ذات پانسمان کامفیل به شکلی است که نیازی نخواهد بود خیلی زود به زود، پانسمان را تعویض کنید. بلکه لازم است که به وضعیت پانسمان توجه داشته و هر زمان که مشاهده کردید ترشحات به پانسمان سرایت کرده است، برای تعویض آن اقدام کنید. در این صورت شما به عنوان پرستار در منزل پانسمان اولیه را بردارید و ابتدا محل زخم را با سرم مخصوص شستشوی زخم، تمیز کنید. سپس، اطراف زخم را به کمک گاز تمیز کرده و خوب خشک کنید. پس از آن، دوباره از پماد کامفیل در محل زخم استفاده کرده و یک پانسمان جدید و استریل تمیز در محل آسیب دیده بگذارید.

آموزش پانسمان کامفیل زخم بستر

سطح پانسمان را طوری انتخاب کنید که ضمن پوشش دادن خود زخم بستر، در هر بخشی از شعاع آن، به اندازه یک تا دو سانتی متر از پوست سالم را نیز بپوشاند. به این شکل مطمئن می‌شوید که تمام مساحت زخم پوشیده شده و از حاشیه‌های آن نیز امکان وارد شدن آلودگی به بافت زخم بستر، وجود نخواهد داشت. این نکته بسیار مهمی در آموزش پانسمان زخم بستر با کامفیل ، محسوب می‌شود.

در صورتی که زخم بستر عمق محدود و کمی داشته و تازه باشد، فاصله زمانی برای تعویض پانسمان کامفیل، توجیه دارد، اما در شرایطی که زخم عمق بیشتری داشته و ریسک عفونت بالا باشد، بهتر است حتی در صورت سالم و تمیز بودن پانسمان، هر روز آن را تعویض کنید. به این ترتیب ریسک عفونت کاهش پیدا کرده و درمان و بهبودی زخم بستر، سریع‌تر انجام خواهد شد.

پانسمان زخم بستر با کامفیل چه زمانی موثر است؟

همانطور که تا اینجای مطلب نیز اشاره کوتاهی داشتیم، استفاده از پانسمان کامفیل برای زخم بستر، در شرایطی موثر است که شدت زخم بستر آنقدرها عمیق نبوده و هنوز وارد فاز عفونت نشده باشد. در صورتی که زخم عفونت کرده و رنگ آن به سمت سیاهی رفته باشد، معمولا استفاده از پانسمان زخم بستر کامفیل پاسخگو نخواهد بود.

مزایای استفاده از چسب زخم بستر و کامفیل

پانسمان کامفیل‎، با ایجاد یک محیط استریل و جذب رطوبت اضافی، به جلوگیری از عفونت و بهبود زخم بستر کمک می‌کند. همچنین این پانسمان، به کاهش درد و ناراحتی ناشی از بروز زخم بستر کمک خواهد کرد. به این ترتیب دیگر نیازی نیست که بیمار برای درمان زخم بستر به بیمارستان مراجعه کرده و مشکلات همراه آن را متحمل شود. در واقع تنها نکته مهم این است که پرستار بیمار یا فرد سالخورده، به موقع زخم بستر را تشخیص داده و پیش از آن که عفونی و وخیم شود، از پانسمان زخم بستر با کامفیل استفاده کند.

پیشگیری به موقع از بروز زخم بستر

با انجام برخی اقدامات، می‌توان میزان فشار بر پوست را کاهش داده و از ایجاد زخم بستر یا زخم فشاری، جلوگیری کرد. در اینجا چند نکته برای جلوگیری از ایجاد زخم بستر آورده شده‌اند:

  • تغییر موقعیت مکرر
    اگر فرد در بستر بوده یا تحرک محدوده داشته باشد، باید مرتبا موقعیت قرارگیری او را تغییر داد تا فشار بر بخش خاصی از پوست، کاهش یابد.
  • استفاده از تشک مواج
    در صورتی که جا به جا شدن زیاد برای فرد ممکن نباشد، می‌توان به عنوان راه حل جایگزین از تشک مواج کمک گرفت. به این شکل وضعیت یک جا ماندن پوست و فشار ثابت روی آن کم شده و ریسک ایجاد زخم بستر، کاهش می‌یابد.
  • تمیز و خشک کردن پوست
    حفظ بهداشت پوست نیز برای جلوگیری از ایجاد زخم بستر بسیار مهم است. از این روی باید پوست را با آب و صابون ملایم شستشو داده و حتما خشک کرد. به خاطر داشته باشید که خیس و مرطوب نگه داشتن پوست نیز، ریسک بروز زخم بستر را افزایش می‌دهد.
  • مرطوب کردن پوست
    مرطوب نگه داشتن پوست می‌تواند به جلوگیری از خشکی و ترک خوردگی پوست کمک کند که به صورت مستقیم، خطر ایجاد زخم بستر را کاهش خواهد داد.
  • حفظ یک رژیم غذایی سالم
    دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم با پروتئین و مواد مغذی کافی، می‌تواند به ارتقای سلامت پوست و جلوگیری از زخم بستر کمک کند. به جز این موارد، لازم است که در صورت مشاهده کمترین اثری از شروع زخم بستر، بلافاصله مراجعه به پزشک و درمان‌های مرتبط چون استفاده از پانسمان زخم بستر با کامفیل در منزل، آغاز شوند.

آموزش پانسمان کامفیل؛ طریقه استفاده از چسب زخم بستر

پرستار هم از ایجاد زخم بستر پیشگیری کرده و هم در صورت بروز زخم، از راه های پانسمان زخم بستر با کامفیل، به نفع بیمار کمک می‌گیرد. به این روش عوارض عفونی شدن زخم بستر و پیچیده شدن مراحل درمان آن، با ریسک کمتری همراه خواهد بود. بنابراین، اگر فرد سالمند یا بیماری در منزل دارید که توان حرکتی محدودی داشته یا در بستر است، برای مراقبت از او از یک پرستار متخصص کمک بگیرید. اگر هم استخدام یک پرستار حرفه‌ای و متخصص برای شما دشوار است، این کار را به مجموعه پرستار اول بسپارید. این مجموعه با پرستاران حرفه‌ای همکاری داشته و بهترین نیرو های را به منزل شما اعزام می‌کند.

سوالات متداول

آیا استفاده از پانسمان کامفیل باعث کاهش درد ناشی از زخم بستر نیز می‌شود؟

بله، با اجرای روش استفاده از پانسمان کامفیل در زخم بستر ، درد ناشی از بروز زخم نیز کاهش پیدا کرده و بیمار احساس بهتری خواهد داشت.

درمان زخم بستر با پانسمان کامفیل چه مدت طول می‌کشد؟

اگر طریقه پانسمان کردن زخم بستر با کامفیل را به درستی انجام داده باشید، معمولا ظرف مدت چند هفته، وضعیت زخم بسیار بهتر خواهد شد.

آیا پانسمان زخم بستر با کامفیل در منزل ممکن است؟

بله، در صورتی که وضعیت زخم بستر بحرانی و عفونی نباشد، می‌توان از راه های پانسمان زخم بستر با کامفیل در منزل استفاده کرد.

طریقه پانسمان کردن زخم بستر با کامفیل چگونه است؟

برای پانسمان زخم بستر با کامفیل، کافی است که ابتدا سطح زخم را شستشو داده و خشک کرد. سپس یک لایه نازک از پماد کامفیل روی زخم و گذاشتن بانداژ کفایت می‌کند.

آیا می‌توان زخم بستر عمیق با عفونت را با پانسمان کامفیل درمان کرد؟

خیر، در این صورت به احتمال زیاد بیمار نیاز به جراحی کمکی دارد، اما ممکن است بتوان تا زمان جراحی، با پانسمان کامفیل، از پیشروی زخم جلوگیری کرد.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
Picture of میثم گنجی
میثم گنجی
اینجانب میثم گنجی کار پرستاری و مراقبت از بیمار و سالمند را به طور حرفه ای دنبال می کنم و همواره به ارائه خدمات با کیفیت و متناسب با نیاز هر فرد معتقد هستم. در طی این سال ها، با شرکت در کلاس ها و برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی متعدد در این زمینه مهارت ها و تجربیات ارزشمندی کسب کرده ام که سعی دارم در اینجا با شما عزیزان اشتراک بذارم.
فهرست محتوا​
مشاوره رایگان خدمات

ارتباط مستقیم با کارشناسان مرکز پرستار اول

در صورتی که برای دریافت خدمات پرستاری، مراقبتی و نظافتی در منزل نیاز به مشاوره رایگان دارید، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس کارشناسان ما باشید.
مقالات مرتبط
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برای دریافت مشاوره رایگان خدمات پرستاری، مراقبتی و نظافتی در منزل، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس کارشناسان پرستار اول باشید.