
نگهداری از کودک موضوع مهمی است و نمیتوان کودک را در منزل تنها گذاشت. با توجه به اینکه امروزه در اغلب خانوادهها پدر و مادر هر دو شاغل هستند و بیرون از منزل فعالیت دارند. در این صورت آنها نمیتوانند به طور مداوم در منزل مانده و از کودک خود مراقبت کنند. در این شرایط سپردن کودک به پرستار مشکل را حل کرده تا با نگهداری از کودک، خیال والدین نیز راحت شود. حالا این سوال پیش میآید که چه زمانی کودک را به پرستار بسپاریم؟ ما در این مطلب از مرکز خدمات پرستاری پرستار اول قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم و راهنمای زمان مناسب برای سپردن کودک به پرستار را ارائه دهیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.
بهترین زمان برای سپردن کودک به پرستار
بهترین زمان برای سپردن کودک به پرستار:
- پس از توانایی صحبت کردن
- پس از پایان دوره شیرخوارگی
- زمان مناسب پس از یک سالگی
پیشنهاد مقاله: مهارت های پرستار کودک | ویژگی های ضروروی پرستار کودک
همچنین، معرفی بهترین زمان برای سپردن کودک به پرستار به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله این عوامل میتوان به شرایط کودک، شرایط مادر و حتی شرایط پرستار اشاره کرد. کودک به وجود مادر، بوی تن او و حتی گرمای آغوش مادر حساس بوده و به حضور مادر نیاز دارد. توجه داشته باشید که پیش از یک سالگی کودک نباید او را تنها گذاشت.
1)پس از توانایی صحبت کردن
در بهترین حالت گفته میشود که زمانی کودک خود را با پرستار تنها بگذارید که توانایی صحبت کردن داشته باشد تا بتواند درباره مشکلات احتمالی خود با پرستار سخن بگوید. البته برخی مادرها به دلایل شغلی مجبور هستند تا پیش از آغاز سخن گفتن کودک، او را به پرستار بسپارند.
2)پس از پایان دوره شیرخوارگی

کودک خود را زمانی به پرستار بسپارید که به شیر مادر وابستگی نداشته باشد.
کودک خود را زمانی به پرستار بسپارید که به شیر مادر وابستگی نداشته و مصرف غذاهای کمکی را آغاز کرده باشد. خوردن شیر مادر برای نوزاد اهمیت زیادی دارد، چراکه سلامت و رشد جنین را تضمین میکند. پس تا زمانی که کودک شما شیرخوار است در کنار او بمانید.
3)پس از یک سالگی
اگر قصد دارید کودک خود را زمانی به پرستار بسپارید که همچنان شیرخوار است، باید از پرستاری مورد اعتماد استفاده کرده و شیر خود را بدوشید و در پاکتهای مخصوص نگهداری کنید. پرستار باید شیر را در طول روز به کودک داده و بر تغذیه او نظارت کند.
پیشنهاد مقاله: آیا فرزند خود را به (مرکز نگهداری از کودک) بفرستیم؟
چگونه کودک را به پرستار عادت دهیم؟
جدا شدن از مادر و عادت کردن به پرستار کودک برای اغلب بچهها سخت است. به همین دلیل باید با روشهای صحیح کودک خود را به حضور پرستار عادت دهید تا با او ارتباط برقرار کند، در ادامه توصیههای مفیدی را برای سپردن کودک به پرستار و عادت کردن به او معرفی کردهایم مانند:
- کودک خود را به یکباره تنها نگذارید و به گونهای عمل کنید که کودک با دوری از شما کنار بیاید.
- ابتدا به مدت 15 دقیقه کودک را تنها گذاشته و سپس نزد او باز گردید تا متوجه عدم حضور شما در بازههای زمانی مختلف شود. رفته رفته بر این زمان بیافزایید تا کودک به شرایط جدید عادت کند.
- ابتدا اجازه دهید تا پرستار در حضور شما به کودک غذا داده و با او بازی کند تا ارتباط شکل بگیرد.
- برای تنها گذاشتن کودک در خانه زمانهای مشخصی را در نظر بگیرید تا او متوجه شود که مدتی از مادر دور میشود.
- زمانهایی که در منزل هستید، بخش بزرگی از وقت خود را در کنار کودک سپری کنید تا دچار خلا عاطفی نشود.
- فعالیتهایی مانند کارتون دیدن که کودک به آنها علاقه دارد را به پرستار معرفی کنید تا در زمانی که شما در منزل نیستید، با هم انجام دهند.
سعی کنید تمام موارد ذکر شده را رعایت کنید تا کودک شما بدون هیچ مشکلی به شرایط حاضر عادت کند.
آمادگی تنها گذاشتن کودک با پرستار بچه
در راهنمای زمان مناسب برای سپردن کودک به پرستار باید به آمادگی کودک برای تنها ماندن با پرستار نیز توجه داشته باشید. همه بچهها به مادر خود وابستگی عاطفی دارند اما ممکن است میزان این وابستگی در همه کودکان یکسان نباشد. اولین نکته مهم استخدام پرستار کودک حرفهای است که برای برقراری ارتباط با کودک، توانایی و مهارت لازم را داشته باشد. از طرفی دیگر زمانهای تنها گذاشتن کودک را رفته رفته افزایش دهید تا با عدم حضور شما کنار بیاید. رفتار مادر و پرستار کودک باید همسو باشد تا کودک بتواند ارتباط بهتری با پرستار خود برقرار کرده و به وجود او عادت کند.
اشتباهات در زمان سپردن کودک به پرستار
گاهی اوقات برخی اشتباهات در زمان سپردن کودک به پرستار کار را سخت میکند و موجب میشود شرایط برای کودک پیچیده یا حتی آزاردهنده شود. از جمله این اشتباهات رایج میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

به کودک اجازه دهید کودک با پرستار به صورت پیوسته ارتباط برقرار کند.
- هرگز کودک را به یکباره تنها نگذارید، زیرا در این صورت کودک احساس میکند که مادر او را ترک کرده است.
- شرایط و نیازهای روحی کودک خود را مدنظر قرار دهید تا دچار تنشهای روحی نشود.
- پرستار را با کلیه شرایط کودک آشنا کرده و چیزی را از او مخفی نکنید.
- اگر کودک شما توانایی صحبت کردن دارد، اجازه ندهید چیزی را از شما مخفی کند و با او ارتباط برقرار کنید.
- زمانی که در خانه و نزد کودک خود هستید، از او غافل نشوید تا دچار کمبود مهر مادری نشود.
اگر رفتار شما در فرایند سپردن کودک به پرستار اشتباه باشد، صدمات جبران ناپذیری را به کودک خود وارد کردهاید.
پیشنهاد مقاله: پرستار همراه
استخدام پرستار کودک حرفهای
در این مطلب، راهنمای زمان مناسب برای سپردن کودک به پرستار را ارائه کردیم و شما را با نکات مهم آن آشنا نمودیم. انتخاب یک پرستار حرفهای و مناسب که تواناییها و مهارتها لازم برای نگهداری از کودک شما را داشته باشد، اهمیت زیادی دارد. شما میتوانید برای استخدام یک پرستار خوب از موسسه پرستار اول کمک بگیرید. این موسسه با پرستاران کودک حرفهای و آموزش دیده همکاری دارد و با پشتیبانی 24 ساعته شرایط مناسبی را فراهم کرده است. از دیگر خدمات این موسسه میتوان به اعزام پرستار بیمار و سالمند هم اشاره کرد.
سوالات متداول
چه زمانی کودک را به پرستار بسپاریم؟
زمان مناسب سپردن کودک به پرستار با توجه به شرایط مادر و کودک متفاوت خواهد بود. بهترین زمان وقتی است که کودک شما زبان باز کرده است. در صورتی که به دلیل مشغلههای کاری باید زودتر از آن پرستار بگیرید، زمانی این کار را انجام دهید که کودک دیگر شیرخوار نیست. در غیر این صورت پس از یک سالگی میتوانید کودک را به پرستار بسپارید و شیر خود را دوشیده و در منزل بگذارید تا توسط پرستار به کودک داده شود.
چگونه کودک را به حضور پرستار عادت دهیم؟
کودک را ابتدا در بازههای زمانی کوتاه با پرستار تنها بگذارید و رفته رفته این زمان را افزایش دهید. غذا دادن به کودک را به پرستار بسپارید تا به حضور او عادت کند. در نهایت نیز بازیهای مورد علاقه کودک را به پرستار بگویید تا در عدم حضور شما با کودک بازی کند.
اشتباهات در زمان سپردن کودک به پرستار چه چیزهایی خواهد بود؟
کودک را هرگز به یکباره تنها نگذارید تا احساس ترک شدن توسط مادر را نداشته باشد. همچنین از پرستار حرفهای استفاده کنید و زمانهایی که در منزل هستید، نسبت به کودک بیتوجه نباشید.
چگونه یک پرستار کودک مورد اطمینان استخدام کنیم؟
استخدام یک پرستار حرفهای و ماهر را به موسسه پرستار اول بسپارید تا برای تنها ماندن کودک خود با پرستار هیچ نگرانی نداشته باشید.
هزینه پرستار کودک در منزل چقدر است؟
هزینه پرستار کودک با توجه به سن کودک، شرایط جسمی او و زمانهایی از روز که پرستار از کودک مراقبت میکند، متغیر خواهد بود و نمیتوان برای آن عدد ثابتی معرفی کرد.
چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به صورت شبانهروزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.
دختر من 4 سالشه و اصلا نمیتونه بدون من پیش کسی بمونه حتی خونه مادرم، آیا پرستار کودک میتونه بهش کمک کنه که وابستگیش به من کم بشه؟
سلام سارا عزیز
بلخ لطفا برای ارتباط بیشتر با مشاورین ما در تماس باشید.
دختر خالم واسه بچش از موسسه شما پرستار کودک گرفته و خیلی راضی بود من هم میخوام واسه پسرم پرستار بگیرم ولی چون 2 سالش هست میترسم که اذیت بشه. به نظر شما پرستارها میتونن به اندازه کافی واسش زمان بذارن تا کمبود حضور من رو حس نکنه؟
سلاو دوست عزیز
مرکز پرستار اول در تلاش برای ارائه بهترین خدمات و اعزام پرستاران با حسن انجام کار میباشد.