تاریخ انتشار: دسامبر 6, 2018نویسنده: دسته بندی: سالمند
۱۰ نشانه اصلی تشخیص آلزایمر

تشخیص آلزایمر چگونه امکان می یابد؟ آلزایمر چه نوع بیماری می باشد و چگونه می توان آن را تشخیص داد؟   آیا نشانه هایی که افراد بتوانند با مشاهده آن ها علایم آلزایمر را تشخیص دهند وجود دارد و یا نه؟ اگر شما به عنوان مراقب سالمند در حال پرستاری از سالمند مبتلا به آلزایمر هستید لازم است که چه چیزهایی را در خصوص پرستار سالمند آلزایمر بدانید؟ در این میان ممکن است سالمند دچار چه نوع تغییرات جسمی و ذهنی باشد؟

آلزایمر به عنوان یک بیماری مغزی تعریف شده است که باعث کاهش حافظه فعال، تفکر و مهارت استدلال می گردد. علائم آلزایمر یا دیگر انواع دمانس شامل افت در عملکرد حافظه است که باعث اختلال در زندگی روزمره سالمند می گردد  در این مقاله سعی شده است که به  10 علائم هشدار دهنده آلزایمر که توسط انجمن انجمن آمریکا آورده شده است اشاره گردد. به شما توصیه می گردد  اگر هر یک از این علائم را در خود یا یکی از عزیزان خود متوجه شوید، هر چه سریع تر با پزشک متخصص طب سالمندان تماس بگیرید و مشورت نمایید.

تشخیص آلزایمر

 

آیا این علایم نشانه های بیماری آلزایمر است؟ ۱۰ نشانه ی اصلی تشخیص آلزایمر

۱. تشخیص آلزایمر:  از دست دادن حافظه که زندگی روزمره را مختل می کند

یکی از رایج ترین علائم آلزایمر، از دست دادن حافظه است، به خصوص فراموش کردن اطلاعات که در روزهای اخیر اتفاق افتاده است. یعنی به زبان ساده تر حافظه فعال و یا این از دست دادن حافظه می تواند شامل فراموش کردن تاریخ های مهم یا حوادث تاثیرگذار باشد. این افراد که در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر هستند عموما یک نوع سوال ها را بارها و بارها از نزدیکان خود می پرسند . و یا با وجود توضیح اعضای خانواده هم چنان این اطلاعات را نمی توانند در ذهن خود نگه دارند. به همین دلیل ممکن است که با مشکلات جدی مواجه باشند.

تشخیص آلزایمر

۲.تشخیص آلزایمر:داشتن چالش در برنامه ریزی یا حل مشکلات

برخی از افراد ممکن است تغییراتی را در توانایی های خود در مورد توسعه و یا پیگیری یک طرح یا کار به خصوص زمانی که این طرح شامل کار با اعداد می باشد؛ داشته باشند. آن ها ممکن است حتی با دستورالعمل های آشنا یا پیگیری صورتحساب های ماهانه هم که قبلا می توانستند به راحتی از پس آن بربیایند؛ مشکل داشته باشند. به عنوان پرستار سالمند در منزل ممکن است متوجه شوید که افراد سالمند دچار دشواری در تمرکز هستند و کارهای بیشتری را که قبلا به راحتی و بدون کمک و زحمت می توانستند انجام دهند؛ دیگر در این برهه از زمان قادر به انجام آن نیستند

۳.تشخیص آلزایمر: دشواری در تکمیل کارهای آشنا در خانه، محل کار و یا در اوقات فراغت

افراد مبتلا به آلزایمر و دیگر انواع بیماری هایی که سبب از دست دادن حافظه می گردد اغلب به سختی می توانند کارهای روزمره روزانه مربوط به خود را انجام دهند. گاهی اوقات ممکن است افراد در رانندگی به مکان آشنا، مدیریت بودجه در محل کار و یا به یاد آوردن قوانین بازی مورد علاقه، مشکل داشته باشند.

 

۴. تشخیص آلزایمر:اشتباه در زمان یا مکان

ممکن است مشاهده کنید که فرد مبتلا به آلزایمر اغلب درک درستی از تاریخ، فصول و گذر زمان ندارد این درحالی است که قبل از آغاز بیماری هیچ گونه مشکلی در این زمینه نداشته است. آن ها ممکن است دچار مشکل در ادراک باشند. البته در ابتدای شروع بیماری این موارد ممکن است که در تمام اوقات رخ ندهد بلکه در برخی از زمان ها و مکان ها و به صورت گذری اتفاق بیفتد. یعنی این که گاهی اوقات مشاهده می کنید سالمندان فراموش می کنند که کجا هستند و یا چگونه آن ها از آن مکان سردرآورده اند؟

تشخیص آلزایمر

۵.تشخیص آلزایمر:مشکل در درک تصاویر بصری و روابط فضایی

شاید این سوال برایتان پیش بیاید که آیا برای برخی از افراد، داشتن مشکلات بینایی می تواند علایم پیش بینی کننده شروع بیماری آلزایمر باشد یا نه؟ جواب این سوال مثبت است. در این میان سالمند شما ممکن است دچار مشکل در خواندن، تشخیص فاصله و تشخیص رنگ و یا … باشد. مثلا در مشکل در ادراک داشتن اگر بخواهیم مثال بزنیم آن ها ممکن است یک چیز و یا حتی تصویر خود را در آینه ببینند و فکر کنند که فرد دیگری در اتاق آن ها حضور دارد. آن ها نمی توانند متوجه شوند که فرد در آینه تصویر خود آن هاست.

۶.تشخیص آلزایمر:مشکلات داشتن در استفاده از کلمات در هنگام صحبت کردن یا نوشتن

افرادی که مبتلا به آلزایمر هستند ممکن است در پیوستن به یک مکالمه مشکل داشته باشند. آن ها ممکن است در وسط  صحبت خود با دوستان و آشنایان دچار مشکل گردند و صحبت خود را بدون مقدمه متوقف نمایند و یا این که اگر هم بخواهند به صحبت خود ادامه دهند ندانند که چگونه باید این کار را انجام دهند. یا به طور مثال ممکن است که یک جمله را بارها و بارها تکرار کنند. از دست دادن حافظه بیشتر مواقع  واژگان و کلمات را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. فرد ممکن است مشکلاتی در پیدا کردن کلمه مناسب داشته باشد یا چیزهای نامفهوم را به چیزهای مفهوم دار ربط دهد. یا به اصطلاح خودمان دایم عنوان کند که کلمات و واژه ها در نوک زبانش هستند.

تشخیص آلزایمر

Senior man looking after sick wife

۷.تشخیص آلزایمر:گم کردن اشیاء و وسایل شخصی

فرد مبتلا به بیماری آلزایمر ممکن است چیزهایی را در مکان های غیرمعمول قرار دهد. آن ها ممکن است همه چیز را گم کنند و یا در جایی قایم کنند در حالی قادر نباشند دوباره آن ها را پیدا کنند. گاهی اوقات آن ها ممکن است دیگران را متهم کنند که وسایل آن ها را به سرقت برده اند. البته ممکن است گم کردن اشیاء در ابتدا گاهی اوقات رخ دهد این در حالی است که اگر به عنوان مراقب سالمند آلزایمر مشغول به کار هستید می توانید تشدید را با توجه به گذشت زمان احساس نمایید.

۸.تشخیص آلزایمر:از دست دادن و یا کاهش قدرت قضاوت و تصمیم گیری

افراد مبتلا به آلزایمر ممکن است دچار ضعف در تصمیم گیری باشند و یا حتی توانایی تصمیم گیری را در مورد موضوعات مختلف نداشته باشند. به عنوان مثال، زمانی که در حال خرید و فروش روزانه از یک مغازه هستند نتوانند به درستی مبلغ را محاسبه نمایند و به فروشنده مبلغ کمتر یا بیشتری را بدهند.   آن ها ممکن است توجه کمتری را در زمینه قضاوت و تصمیم گیری داشته باشند. در ابتدای شروع آلزایمر این اتفاق ممکن است که گه گداری پیش بیاید این در حالی است که با مرور زمان بیشتر می شود.

تشخیص آلزایمر

۹.تشخیص آلزایمر:خروج از کار یا فعالیت های اجتماعی

فرد مبتلا به آلزایمر ممکن است خود را از سرگرمی ها، فعالیت های اجتماعی، پروژه های کار یا ورزش کنار بکشد. آن ها ممکن است در ایجاد روابط اجتماعی و یا ادامه همکاری با گروه های اجتماعی مشکل داشته باشند. این امر باعث می شود که سرگرمی؛ علایق و فعالیت های اجتماعی خود را ترک نمایند. بیشتر این اجتناب ها ممکن است به دلیل تغییرات حافظه؛ توانایی و … که کمک کم دارند به آن دچار می شوند باشد.

۱۰.تشخیص آلزایمر:تغییرات خلقی و شخصیتی

خلق و خوی افراد مبتلا به آلزایمر می تواند تغییر کند. آن ها می توانند دچار اشتباهات متعدد گردند، به راحتی نسبت به سایر افراد مشکوک شوند. افسرده گردند و یا دچار ترس و یا اضطراب های بی مورد شوند. آن ها ممکن است به آسانی در زمانی که با سایر افراد در خانه، در محل کار، یا در کنار دوستان در مکان هایی که خارج از خانه خود هستند احساس ناراحتی نمایند.
به یاد داشته باشید که این افراد ممکن است یک یا چند علامت را در سطوح مختلف تجربه کنند. اگر  شما هر کدام از آن ها را متوجه شدید هر چه سریع تر می بایستی با روانشناس سالمند یا متخصص طب سالمندان تماس بگیرید.

موسسه پرستاری

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.