تاریخ انتشار: سپتامبر 3, 2023نویسنده: دسته بندی: سالمند
بهترین شیوه های مراقبت و رفتار با سالمند آلزایمری

طریقه برخورد با سالمند آلزایمری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و باید رفتار مناسبی را در ارتباط با این افراد داشته باشید. در غیر این صورت، شرایط زندگی هم برای سالمند و هم اطرافیان سخت‌تر شده و ممکن است شدت بیماری نیز افزایش پیدا کند. در واقع مراقبت از سالمند آلزایمری، سختی‌های خاص خود را دارد و در اغلب مواقع لازم است که حتما یک نفر به صورت مداوم، با این افراد سالمند همراه شده و پرستاری از آن‌ها را برعهده بگیرد.

در این مطلب از مرکز خدمات پرستاری پرستار اول قصد داریم نگاهی به بهترین رفتار با سالمند آلزایمری و استانداردهای آن بیندازیم؛ پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

بیماری آلزایمر چیست؟

پیش از آنکه به موضوع بهترین روش برخورد با سالمند آلزایمری بپردازیم، بد نیست که نگاه کوتاهی به خود بیماری آلزایمر داشته باشیم. همانطور که احتمالا می‌دانید، آلزایمر یک بیماری روحی است که با زوال عقل در ارتباط بوده و فرد مبتلا، دچار اختلال عملکرد مغزی می‌شود. این بیماری از شدت کم آغاز شده و رفته رفته اوج می‌گیرد. در واقع آلزایمر یک بیماری پیش‌رونده است و وضعیت زندگی بیمار را در یک فراموشی بزرگ و سردرگم‌کننده غرق می‌کند.

آلزایمر چیست

آلزایمر یک بیماری پیش‌رونده است و وضعیت زندگی بیمار را در یک فراموشی بزرگ غرق می‌کند.

بیمار سالمند آلزایمری، ممکن است حتی نزدیک‌ترین افراد زندگی خود را نشناخته و آن‌ها را به خاطر نیاورد. افسردگی، زودجوشی و حساسیت بالا از جمله عوارضی هستند که در پی ابتلا به آلزایمر، یک به یک ممکن است ظهور پیدا کنند.

پیشنهاد مقاله: آلزایمر در سالمندان و روش مراقبت از فرد آلزایمری

رفتار با سالمند آلزایمری چگونه باید باشد؟

اما زمانی که شما در منزل یک سالمند آلزایمری دارید، بزرگترین سوالی که برایتان شکل می‌گیرد این است که چگونه با سالمند مبتلا به آلزایمر برخورد کنیم؟ پیش از هر چیزی به یاد داشته باشید که چگونگی برقراری ارتباط با سالمندان آلزایمری ، تاثیر مستقیم بر سلامت جسم و روح فرد می‌گذارد. به علاوه پرستاری از یک سالمند آلزایمری، فرایندی شبانه روزی است و نمی‌توان آن را به چند ساعت در روز محدود کرد.

پرستار بیمار سالمند آلزایمری، باید به این موضوع به خوبی واقف باشد که سالمند در یک دنیای تنها و ساکت گیر کرده و به دلیل فراموشی‌های بزرگ، قادر به برقراری ارتباط با فضای اطراف و حتی نزدیکان خود نیست. در این صورت پرستاری از سالمند مبتلا به آلزایمر، نیازمند درک و صبوری کامل بوده و پرستار باید با رفتار محبت‌آمیز، یک ارتباط فعال با فرد برقرار کند.

سالمند مبتلا به آلزایمر، ممکن است رفتارهای غیرطبیعی و ضداجتماعی داشته باشد. انتظار می‌رود که این شخص پرخاشگر شده یا به شکلی دیگر، کنترل رفتار و اعصاب خود را از دست بدهد.

رفتار با سالمند آلزایمری چگونه باید باشد؟

معمولا سالمند مبتلا به آلزایمر، رفتارهای غیرطبیعی و ضداجتماعی دارد.

در این صورت وظایف پرستار مراقب سالمند آلزایمری مشخص بوده و باید حتما نکات مهم برای نگهداری و مراقبت از این افراد، رعایت شوند. از جمله این نکات، موارد زیر قابل توجه هستند موارد زیر می‌باشد.

پیشنهاد مقاله: پرستاری از بیمار آلزایمری – 4 نکته ضروری مراقبتی

نکات مهم برای نگهداری و مراقبت از سالمند آلزایمری

اگر می‌پرسید که رفتار با سالمند مبتلا به آلزایمر باید چطور باشد؟، پیشنهاد می‌کنیم که به لیست زیر دقت کنید. در ادامه نکات مهم برای نگهداری و مراقبت از سالمند آلزایمری را آورده‌ایم:

  • پرستار باید در مقابل تهدید، رفتار بد و حتی لحن و گفتار بی‌ادبانه سالمند مبتلا به آلزایمر، سکوت کرده و بر رفتار خود کنترل داشته باشد.
  • عملکرد و رفتار پرستار سالمند آلزایمری باید به شکلی باشد که بیمار از درک او اطمینان خاطر داشته و احساس امنیت و آرامش کند.
  • رفتار پرستار نباید به شکلی باشد که بیمار بیشتر متوجه اختلال ذهنی خود شده و مایوس شود. به طور مثال یک بیمار آلزایمری ممکن است سراغ افرادی را بگیرد که سال‌ها پیش فوت کرده‌اند. در این صورت پرستار لازم نیست که به او یادآوری کند که اشتباه می‌کند و این افراد فوت شده‌اند.
  • محیط خانه باید برای یک سالمند آلزایمری، در آرامش و به دور از تنش و محرک‌های اضطراب‌آور باشد.
  • در رژیم غذایی یک سالمند مبتلا به آلزایمر، باید میوه‌ها و سبزیجات، لبنیات، ماهی و غلات کامل جای گیرند.
  • پرستار باید رفتارهای اشتباه و نادرست بیمار آلزایمری را نادیده گرفته و تا حد امکان به ‌آن‌ها عکس العملی نشان ندهد، اما در مقابل رفتارهای درست و مثبت او، عکس العمل مثبت داشته باشد تا برای تکرار آن‌ها، تشویق شود.
  • لازم است که از سرگرمی‌های آرامش بخش و مختلف برای پر کردن اوقات سالمند مبتلا به آلزایمر کمک گرفته شود. از جمله این سرگرمی‌ها می‌توان به باغبانی سبک، پیاده‌روی، تماشای تلویزیون، شعرخوانی و … اشاره کرد.

پیشنهاد مقاله: علت بروز بیماری آلزایمر چیست؟

سخن پایانی

در بالا تا حدودی با طریقه برخورد با سالمند آلزایمری آشنا شدیم و پاسخ سوال چگونه با سالمند مبتلا به آلزایمر برخورد کنیم؟ را بیان کردیم. با دنبال کردن اصول مراقبت از سالمند مبتلا به آلزایمر، می‌توان تا حدودی بیماری را تحت کنترل درآورده و روال زندگی فرد سالخورده را نیز با شرایط بهتری همراه ساخت.

در این راه بهتر است از پرستارانی که در مراقبت از سالمندان آلزایمری مهارت و تخصص دارند، کمک بگیرید. شرکت پرستار اول از جمله شرکت‌های ارائه دهنده خدمات پرستاری است و در صورت نیاز، پرستار مناسب سالمند را به منزل شما اعزام می‌کند. با استخدام پرستار سالمند به صورت نیمه وقت یا تمام وقت، خیالتان از بابت شرایط زندگی سالمند راحت خواهد بود.


سوالات متداول

بهترین رفتار با سالمند آلزایمری چگونه است؟

طریقه برخورد با سالمند آلزایمری باید توأم با محبت و حوصله باشد، بدون آنکه در مقابل حجم فراموشی‌های او، عکس العمل مشخصی نشان داده شود.

مراقبت از سالمند مبتلا به آلزایمر چه چالش‌هایی دارد؟

فراموشی خفیف تا شدید در آلزایمر، باعث می‌شود تا گاهی اوقات سالمند حتی نام خود را به خاطر نیاورده و تعامل با او به شدت سخت شود.

بهترین روش برخورد با سالمند آلزایمری چیست؟

صبوری، محبت و درک شرایط سالمند، از نکات مهم برای نگهداری و مراقبت از سالمند آلزایمری است که باید حتما لحاظ شوند.

بهترین راه مراقبت از سالمند آلزایمری چیست؟

استخدام پرستار مراقب سالمند با تخصص نگهداری از بیماران آلزایمری، بهترین روش برای نگهداری از این افراد در شرایط ایمن است.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.