تاریخ انتشار: دسامبر 9, 2020نویسنده: دسته بندی: مقالات, عمومی, کودک
صحبت با کودکان در مورد بیماری های آمیزشی از چه روشهایی امکان پذیر است

صحبت با کودکان  در مورد بیماری های آمیزشی یا STDs – sexually transmitted diseases یکی از وظایف اصلی والدین و نکته مهم در تربیت و پرورش کودکان  و نوجوانان است. لازم است کودکان شما اطلاعات کافی در مورد بیماری های مقاربتی  و اینکه چگونه STD ها گسترش می یابد و چگونه کودکان باید از خود محافظت کنند داشته باشد.

انواع بیماری های آمیزشی

بیماری آمیزشی یا STD چیست؟

بیماریهای مقاربتی، امیزشی یا جنسی (که به آن عفونت های مقاربتی یا STI نیز گفته می شود) عفونت هایی هستند که از طریق رابطه جنسی (واژن ، دهان یا مقعد) منتشر می شوند. برخی از بیماریهای مقاربتی می توانند از طریق تماس نزدیک با دستگاه تناسلی یا مایعات بدن گسترش یابند.

 

آیا صحبت در مورد رابطه جنسی و بیماری های آمیزشی باعث می شود نوجوانان بیشتر به رابطه جنسی  گرایش یابند؟

صحبت با بچه ها و نوجوانان در مورد رابطه جنسی و بیماری های مقاربتی احتمال رابطه جنسی آنها را بیشتر نمی کند. اما اگر آنها از نظر جنسی فعال شوند ،  با دانشی که به آنها منتقل کرده ایم خطرات  احتمالی را درک می کنند و می دانند چگونه از خود محافظت کنند.

 

چه زمانی باید در مورد بیماری های آمیزشی با کودکانم صحبت کنم؟

 

صحبت در مورد بیماریهای مقاربتی و سایر موضوعات مربوط به این موضوع مانند رابطه جنسی و بلوغ نباید در یک سن مشخص و در شرایط خاصی  توسط والدین بیان گردد .

درعوض ، لازم است والدین گفتگو در این موضوع را زود شروع کنند و به آهستگی درک کودک خود را تقویت نمایند. در حدود 10 تا 13 سالگی ، اکثر بچه ها می فهمند که رابطه جنسی چیست و آماده هستند تا با  خطرات بیماریهای مقاربتی آشنا شوند.

 

اما  اگر نوجوان  شما بزرگتر از 13 سال  است و شما هنوز در مورد بیماری های مقاربتی و خطرات آن با کودک صحبت نکرده اید ، برای انجام  این مکالمه خیلی دیر  نشده است.  بر طبق نظر روانشناسان صحبت دیرهنگام بهتر از نداشتن صحبت  در مورد این موضوع است.

شناخت بیماری های آمیزشی

چگونه موضوع بیماری های آمیزشی را با کودک و نوجوان را  مطرح کنم؟

گاهی یافتن زمان مناسب برای صحبت در مورد بیماریهای مقاربتی ممکن است دشوار باشد. زمان مناسب برای شروع مکالمه ممکن است این شرایط باشد:

در طول یک نمایش تلویزیونی یا فیلمی که یک رابطه عاشقانه را نشان می دهد. می توانید از کودک بپرسید که به نظر تو افراد در رابطه باید درباره چه چیزهایی فکر کنند؟

هنگامی که کودک شما  در سن نوجوانی قرار دارد لازم است که واکسن ویروس پاپیلومای انسانی یا  HPV  برای او تزریق گردد. می توانید در این شرایط به او بگویید: “این  واکسن تو را در برابر نوعی از بیماری های امیزشی یا  STD محافظت می کند. آیا می دانی STD چیست؟” و سپس اطلاعات او را در این مورد ارزیابی نموده و در صورت نیاز با او در این مورد بیشتر صحبت کنید

بهتر است والدین در مورد چه چیزی در حوزه بیماری های امیزشی صحبت نمایند :

درباره انواع STD صحبت کنید که شامل انواع بیماری های زیر هستند :

 

کلامیدیا

تب خال ناحیه تناسلی

زگیل تناسلی (HPV)

سوزاک

اچ آی وی و ایدز

بیماری التهابی لگن

شپش عانه

سفلیس

تریکومونیازیس

علل بروز بیماری های آمیزشی

این نکات کلیدی را در مورد بیماری های آمیزشی بیان کنید :

 

  • بیماری های مقاربتی عمدتا از طریق رابطه جنسی گسترش می یابند. اما برخی از بیماری های مقاربتی می توانند از طریق تماس نزدیک با دستگاه تناسلی یا مایعات بدن فرد  بیمار سرایت نماید .
  • برخلاف تصور عموم  روش جلوگیری کامل از بیماری مقاربتی ، رابطه جنسی (دهانی ، واژینال یا مقعد) وجود ندارد . اما اگر کسی تصمیم به رابطه جنسی بگیرد ، هر بار استفاده از کاندوم لاتکس می تواند از بسیاری از بیماری های مقاربتی جلوگیری کند.
  • برخی از افراد مبتلا به STD ترشحاتی از واژن یا آلت تناسلی مرد یا زخم در ناحیه تناسلی دارند. اما برخی از افراد مبتلا به STD هیچ گونه علائم و نشانه ای ندارند. حتی در این صورت ، فرد می تواند عفونت را به یک شریک جنسی منتقل کند.
  • اگر کسی STD داشته باشد و تحت درمان قرار نگیرد ، می تواند منجر به مشکلات جسمی شدید  مانند درد طولانی مدت و مشکلات بعدی در بارداری و زندگی آینده شود که تاثیرات شوم آن گاهی تا آخر عمر فرد از بین نخواهد رفت و گریبان گیر او خواهد شود.
  • آنتی بیوتیک ها می توانند برخی از بیماریهای مقاربتی (مانند کلامیدیا و سوزاک) را درمان کنند. اما برخی از بیماریهای مقاربتی (مانند هرپس یا اچ آی وی)  در حال درمانی ندارند و مشکل حیاتی جدی برای فرد و همسر او بوجود خواهند آورد.
  • شما می توانید فقط و فقط با  اولین بار و تنها باری که رابطه جنسی دارید دچار بیماری آمیزشی یا STD شوید و تعداد دفعات آمیزش اهمیتی ندارد.

 

از کجا می توانیم اطلاعات بیشتری در مورد بیماری های آمیزشی یا  STD بدست آوریم؟

می توانید اطلاعات موثقی در مورد بیماری های مقاربتی را از طریق افراد زیر دست آورید :

مقالات و کتاب ها انلاین و غیر آنلاین

پزشک معتمد خانوادگی

انجمن های موجود در مدرسه برای افزایش رشد آگاهی کودک و والدین

پرستار یا مشاوران  مدرسه

مشاوران مذهبی و دینی

گفتگو در مورد بیماری های آمیزشی

اگر من در مکالمه با کودکانم در مورد بیماری های آمیزشی مشکل داشته باشم چه؟

اگر احساس راحتی نمی کنید تا با کودکان خود در مورد بیماری های مقاربتی صحبت کنید ، مطمئن شوید  که  می توانید آنها را در فضاهایی قرار  دهید که کودک  بتواند سوالات خود را از افراد اگاه بپرسد و تحت مشورت و اطلاع رسانی صحیح  قرار بگیرد . همانطور که بیان شد  این فرد می تواند یک پزشک یا پرستار ، مشاور ، پرستار مدرسه ، معلم یا یک عضو معتمد از خانواده باشد.

بنابراین کودکان و نوجوانان باید در مورد بیماریهای مقاربتی اگاهی کافی کسب نمایند و چه  بهتر است  که این حقایق را  از یک منبع معتبر و قایل اعتماد  دریافت کنند.

 

مرکز پرستاری پرستار اول با داشتن کادری مجرب و حرفه ای در ارائه خدمات پرستاری و مراقبت در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی در قالب پرستار کودک ، پرستار بیمار و پرستار سالمند به ارائه خدمت بپردازد. تنها  کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نمایید تا در اسرع وقت نسبت به اعزام پرستار مورد نظر شما اقدام گردد.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.