تاریخ انتشار: اکتبر 17, 2018نویسنده: دسته بندی: سالمند
پرستاری از سالمند پارکینسون

پرستاری از سالمند پارکینسون خود نیاز به دانش و اطلاعات تخصصی در زمینه بیماری پارکینسون دارد. شناخت بیماری پارکینسون به پرستار سالمند کمک می کند تا بتواند کیفیت کار خود در پرستاری از سالمند را بهبود ببخشد. در این مقاله سعی می شود که به شما اطلاعات مفیدی در خصوص بیماری پارکینسون و پرستاری از سالمند داده شود تا بتوانید درک و دید صحیح و جامعی نسبت به پرستاری از سالمند پارکینسون داشته باشید.

پرستاری از سالمند پارکینسون

پرستاری از سالمند پارکینسون: بیماری پارکینسون چیست؟

بیماری پارکینسون به دلیل عدم ترشح به اندازه دوپامین در مغز ایجاد می شود. این بیماری سیستم حرکتی اعضای بدن را دچار اختلال می کند. در برخی مواقع یک سری اندام مشخص را درگیر می کند و در برخی از مواقع تمام اعضاء را دچار مشکل می نماید. این بیماری زمانی شروع می گردد که برخی از سیستم های عصبی در مغز دچار مشکل می شوند و سبب جذب پایین دوپامین می گردند. لازم به ذکر است که دوپامین ماده ای است که کنترل حرکات اندام های بدن را بر عهده دارد. زمانی که میزان دوپامین در مغز کاهش می یابد؛ اختلالات حرکتی نیز هویدا می شود. البته هنوز علتی که بتواند این نقص عملکرد دوپامین را توضیح دهد و توجیه کند؛ مشخص نگردیده است. ولیکن عوامل خطری مانند: سن؛ عوامل ژنتیکی و خانوادگی و محیطی را می توان نام برد. همچنین مواد شیمیایی و سموم نیز در ایجاد این بیماری نقش داشته اند. با این حال مطالعات در خصوص عوامل ایجاد کننده این بیماری ادامه دارد.  پارکینسون به یک باره شروع نمی شود بلکه روند پیشرونده ای را دنبال می کند و شما اگر مراقب سالمند در منزل باشید و وظیفه پرستاری از سالمند پارکینسون را بر عهده داشته باشید می توانید این روند پیشرونده را به راحتی مشاهده کنید. اگر چه این روند پیشرونده به آرامی پیش می رود. به همین خاطر روند مراقبت مناسب می تواند به پرستاری از سالمند پارکینسون کمک شایانی بکند.

پرستاری از سالمند پارکینسون

بیماری پارکینسون چگونه تشخیص داده می شود؟

هیچ روش خاصی برای اینکه قبل از شروع بیماری شما بتوانید در مورد شروع بیماری گمانه زنی کنید وجود ندارد. با این حال از خانواده و پرستار سالمند خواسته می شود که به دقت در خصوص تغییرات فیزیولوژیکی که در سالمندان اتفاق می افتند؛ توجه داشته باشند. همچنین گزارشات و یا چک لیست هایی را از قبل تهیه کنند و در صورت لزوم با متخصص طب سالمندان و یا متخصص مغز و اعصاب مشورت کنند. اگر پرستاری از سالمند پارکینسون را بر عهده گرفتید وظیفه شما ایجاب می کند که به این تغییرات دقت داشته باشید.

درمانی برای بیماری پارکینسون وجود دارد؟

درمان قطعی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد. بلکه درمان هایی که وجود دارد بیشتر روند بیماری را کند می نماید و از پیشرفت سریع آن جلوگیری می کند. در عین حال پرستاری از سالمند پارکینسون اهمیت به سزایی دارد به این دلیل که مراقبت مناسب می تواند به بهبود کیفیت زندگی بیمار پارکینسون کمک کند. اگر چه لازم به ذکر است که بازسازی سلول های آسیب دیده مغز غیر ممکن است ولی در مواردی داروها می توانند دوپامین را به صورت مصنوعی در اختیار مغز قرار دهند.

روش های تکمیلی درمان بیمار پارکینسون چیست؟

تحقیقات نشان داده است که برخی از روش های مکمل درمان در پرستاری از سالمند پارکینسون بسیار موثر هستند. در زیر به برخی از آنها اشاره شده است:

  • با استفاده از جراحی یک سری از پین هایی را در مغز سالمند پارکینسون جاگذاری می کنند که با استفاده از الکترودها باعث ترشح دوپامین می گردند. با این روش اگر چه بیماری به طور کامل بهبود پیدا نمی کند ولیکن تا حدودی می تواند از علایم بیماری پارکینسون بکاهد.
  • استفاده از کوآنزیم ۱۰: یک نوع ویتامین است که سبب ترشح دوپامین در مغز می گردد. این آنزیم می تواند الکترون ها را در مغز جابه جا کند.
  • ماساژ درمانی: در پروسه درمانی پرستاری از سالمند پارکینسون ماساژ درمانی می تواند موثر باشد. زیرا که به نرم شدن عضلات سفت و منقبض کمک می کند.
  • یوگا و مدیتیشن: کشش عضلات و یوگا می تواند در بهبود عضلات در بیمار پارکینسون کمک شایانی بکند. و بسیار تاثیر گذار باشد.
  • پرستاری از سالمند پارکینسون

پرستاری از سالمند آلزایمر چگونه باید باشد؟

اگر چه در ابتدای شروع بیماری پارکینسون؛ سالمند می تواند بسیاری از کارهای شخصی را خود به تنهایی انجام دهد این در حالی است که با روند پیشرونده بیماری؛ نیاز به همیاری و کمک در سالمند خود را نشان می دهد. اگر خانواده نتوانند این حمایت را انجام دهند می بایستی در فکر استخدام پرستار سالمند باشند. اگر سالمند تنها زندگی می کند به شما پیشنهاد می شود که از پرستار سالمند شبانه روزی استفاده کنید. پرستار سالمند باید بتواند داروهای بیمار را کنترل کند. به طور مستمر با پزشک سالمند پارکینسون در ارتباط باشد. همچنین بستگان و نزدیکان بیمار پارکینسون باید بدانند که بیماری پارکینسون کشنده نمی باشد بلکه روند پیشرونده ای را دنبال می کند که نیاز به مراقبت دارد و پرستاری از سالمند پارکینسون نیاز به پرستار مجرب و مطلع دارد. در تمام مراحل بیماری؛ اطرافیان می بایستی حمایت های روانشناختی لازم را از سالمند داشته باشند.

پرستاری از سالمند پارکینسون

خانه سالمندان یا پرستار سالمند؟

در برخی از موارد به دلیل مشکلاتی که برای سالمندان پیش می آید خانواده ها تصمیم می گیرند که سالمند خود را به مراکز نگهداری سالمند بسپارند. در بسیاری از موارد خانواده ها زمان و توان نگهداری از سالمند خود را ندارند و همچنین نمی توانندبا توجه به شرایط سالمند خود انها را در منزل تنها بگذارند. به همین دلیل تصمیم به سپردن به خانه سالمندان نمایند. ولیکن یشنهاد می شود که برای پرستاری از سالمند پارکینسون؛ استخدام مراقب سالمند را انتخاب کنید. زیرا هم از بعد روانی و هم بقیه ی ابعاد برای سالمند بهتر است که در منزل خود باشد. حضور پرستار حرفه ای و مجرب می تواند در بهبود کیفیت زندگی بیمار پارکینسون به شما کمک کند. بیمار پارکینسون به خصوص در مراحل پیشرفته تر نیاز به حمایت ویژه دارد. در این دوره فراهم کردن شرایطی که نیازهای بیمار را برآورده سازد؛ روند نگهداری را راحت تر می نماید. مراقبت ۷ روزه در هفته و بیست و چهار ساعته به همراه لوازم و تجهیزات پزشکی مناسب جهت پرستاری از سالمند پارکینسون لازم می باشد. در این میان پرستار سالمند می بایستی وظایف زیر را به دقت انجام دهد:

  • دادن به موقع غذای سالمند
  • دادن داروها سر موقع مشخص سالمند
  • انجام ماساژهای درمانی لازم سالمند
  • تحرک دادن سالمند
  • کمک در انجام نظافت شخصی سالمند
  • بررسی های مداوم جهت جلوگیری از ایجاد زخم بستر سالمند

در صورت لزوم استفاده از فیزیوتراپ در منزل توصیه می شود.

علاوه بر موارد ذکر شده بالا شما باید توجه داشته باشید که بیمار پارکینسون می بایستی روابط اجتماعی خود را حفظ کند. اجازه ندهید که او در منزل در انزوا باشد.

موسسه پرستاری پرستار اول

 

 

 

 

 

 

 

 

 

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.