تاریخ انتشار: نوامبر 29, 2018نویسنده: دسته بندی: سالمند
مراقبت از سالمند با مشکل حرکتی چگونه باید باشد؟

داشتن مشکل حرکتی در سالمند می تواند یکی از مسایل عدیده ای باشد که افرادی که وظیفه پرستاری از سالمند را بر عهده دارند با آن مواجه هستند. اگر به عنوان مراقب سالمند مشغول به کار هستید می توانید به راحتی شاهد باشید که چگونه مشکلات حرکتی در سالمندان به سرعت پیشروی می کند و تبدیل به مشکل حاد و عدیده می گردد. در این میان لازم و ضروری است که پرستاری که از سالمند مراقبت می کند بداند که چگونه می بایستی از سالمندی که مشکل حرکتی دارد می بایستی مراقبت تخصصی داشته باشد.

مشکل حرکتی در سالمند

مشکل حرکتی در سالمند: عوارض نداشتن تحرک در سالمندان چه چیزهایی می باشد؟

عدم تحرک در سالمندان باعث به وجود آمدن مشکلات جدی و غیر قابل جبران در آن ها می گردد. به طوری که کیفیت زندگی در سالمندان را به شدت  تحت تاثیر و کنترل قرار می دهد. لازم است که بدانید مشکلات مربوط به تحرک و حرکت در سالمندان می تواند منجر به افتادن ؛ سقوط و حتی مرگ و میر آنها گردد. در این مقاله سعی شده است که به سوالات متداول شما  که ممکن است در خصوص مراقبت از سالمند با مشکل حرکتی داشته باشید؛ جواب داده گردد. در این میان بیشترین سوالاتی که ممکن است بیشتر افرادی که پرستار سالمند هستند با آن مواجه گردند عبارتند از:

  1. چگونه می توانیم والدین و سالمندان خود را از مصدومیت های ناشی از مشکلات حرکتی محافظت کنیم؟
  2. چگونه می توانیم مانع افسردگی سالمندمان که مشکل حرکتی دارد شویم؟
  3. چگونه می توانیم ترس دوباره افتادن و ایجاد مشکل حرکتی در سالمندان را از بین ببریم؟

مشکل حرکتی در سالمند

چگونه می توانیم والدین و سالمندان خود را از مصدومیت های ناشی از مشکلات حرکتی محافظت کنم؟

زمانی که والدین و سالمندمان در اثر حوادث، مشکل تحرک پیدا کرده است، به شما پیشنهاد می شود که برای مدتی آن ها را در نزد خود نگه دارید و یا یک مراقب برای نگهداری و مراقبت از سالمند را  از موسسه پرستاری معتبر استخدام نمایید تا برای انجام کارهای مراقبتی و امور منزل روزمره بتواند در کنار سالمند شما باشد. استخدام پرستار سالمند بسیار مهم است زیرا که به هیچ عنوان اگر خود قادر به بودن در کنار پدر و مادر خود نیستید تحت هیچ شرایطی او را تنها نگذارید. این امر می بایستی تا زمانی صورت بگیرد که سالمند شما از نظر سلامت جسمی و روانی به حالت اولیه خود بازگردد و دیگر نیازی به این که یک نفر به صورت دایم در کنارش باشد؛ نباشد. البته که لازم به ذکر است که مصدومیت سالمند ممکن است طولانی مدت باشد و یا ممکن است که به دلیل نوع مصدومیت دیگر سالمند به حالت عادی و سلامت خود بازنگردد، پس شما باید اقدامات لازم را جهت نگهداری آن ها انجام دهید. ضروری است که این را در نظر بگیرید واگذار کردن پدر و مادر به خانه سالمندان می بایستی در میان گزینه های شما آخرین گزینه باشد. چون در این شرایط والدین و سالمندان به خصوص در زمانی که هیچ تحرکی ندارند هم دوست دارند و هم این که احتیاج دارند با خانواده خود وقت بگذرانند، دور کردن سالمندان به خصوص در مواردی که آسیب جسمی دیده اند از محیط خانه؛ برایشان مشکل را دوچندان خواهد کرد و افسردگی را به دنبال خواهد داشت. پس در بهترین صورت مراقبت توسط خود خانواده و اگر امکان آن وجود نداشته باشد استخدام مراقب سالمند به صورت روزانه و یا شبانه روزی به شما پیشنهاد داده می شود.

مشکل حرکتی در سالمند

چگونه می توانیم مانع افسردگی سالمندمان که مشکل حرکتی دارد شویم؟

باید این را پذیرا باشیم  که به خاطر کم تحرک شدن سالمند و به دلیل مشکلات حرکتی، در رفتار آن ها می تواند تغییراتی ایجاد گردد. البته که ممکن است سالمندی که دچار مصدومیت گردیده است زود عصبی شود؛ و یا در شرایط بسیار ساده بهانه گیری های مختلفی نماید که کاملا غیر منطقی به نظر برسد و یا حتی برخی مورد شاهد رفتارهای عجیب و غریبی باشیم که از آن ها به هیچ عنوان انتظار نمی رود. به شما پیشنهاد می گردد که به عنوان خانواده و یا مراقب سالمند در این گونه مواقع به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی به رفتارهای منفی آن ها هیچ گونه عکس العملی نشان ندهید. و این شرایط را به عنوان یک نوع شرایط طبیعی و گذرا تلقی کنید. البته باید در نظر داشته باشید که زمانی که با این مسایل مواجه می گردید می بایستی بستر و زمینه دیدار  سالمند با دوستانشان و همچنین نزدیکان را دوباره ایجاد کنید. چون سالمندان در شرایط خاصی از زندگی به خصوص زمانی که با مشکل مواجه می شوند دوست دارند با دوستان و هم سن و سال های خود بیشتر وقت بگذارنند و به خصوص در مواقعی که همچین اتفاقی افتاده باشد یعنی که نمی تواند تحرک داشته باشد،  اغلب این احساس را تجربه می کنند که دیگر نمی توانند با کسی ارتباط برقرار کنند و این خود باعث بی حوصلگی آن ها می شود. پس برقراری روابط اجتماعی شان در این بازه از زمان بسیار مهم و قابل توجه می باشد. اگر شما در نظر گرفتید که برای مراقبت از سالمند؛ پرستاری استخدام نمایید سعی نمایید مراقبی باشد که نه تنها کارهای مربوط به نگهداری و مراقبت را بتواند به خوبی انجام دهد بلکه می بایستی قادر باشد انیس و مونس و هم صحبت سالمند نیز باشد. اگر احساس کردید که افسردگی سالمند بیش  به طول کشید و شما قادر به همیاری او نیستید به شما پیشنهاد می گردد حتما از متخصص طب سالمندان و یا روانشناس سالمند کمک تخصصی بگیرید.

مشکل حرکتی در سالمند

چگونه می توانیم ترس دوباره افتادن و ایجاد مشکل حرکتی در سالمندان را از بین ببریم؟

اگر اقدام به استخدام پرستار سالمند کرده اید به شما پیشنهاد می گردد اول از همه مطمئن شوید که کسی را  استخدام کرده اید تا از والدین و سالمند شما مراقبت نماید حتما در این زمینه تبحر و تخصص لازم را داشته باشد. در دومین مرحله ضروری است که شرایط منزل سالمند  را طوری مهیا کنید که والدینتان دوباره ترس افتادن را نداشته باشند. مثلا می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:
– اگر کف خانه پوشیده از سرامیک؛ سنگ و … می باشد توصیه می شود از کف پوش های مناسب تر استفاده کنید.
– به شما توصیه می شود که راه مستقیم از حمام به اتاق خواب باز کنید.
– ایمنی همه فرش ها و موکت های متحرک را چک نمایید و فرش و موکت هارا به کف زمین پرچ کنید.
–  از خانهای برای سکونت استفاده نمایید که نور کافی در اتاق ها و حال داشته باشد.
–  توجه داشته باشید از نرده های محافظ  برای پله ها استفاده کنید.
– پله ها را تا حد امکان کم شیب کنید.
علاوه بر این که والدین و سالمند خود را برای بهبودی تشویق می کنید می توانید از متخصصان فیزیوتراپی یا مراقب های متخصص نیز کمک بگیرید.

موسسه پرستاری

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.