تاریخ انتشار: سپتامبر 29, 2018نویسنده: دسته بندی: سالمند, بیماری
چگونه از سالمند مبتلا به پوکی استخوان پرستاری کنیم؟

شما به عنوان فردی که شغل  پرستاری سالمند را انتخاب کردید؛ تا چه حدی در مورد پوکی استخوان در سالمندان اطلاعات دارید؟ آیا راهکارهای موبوط به پیشگیری و یا درمان و حتی بازتوانی سالمندانی که به بیماری پوکی استخوان مبتلا هستند را می دانید؟ پرستاری سالمند در مواردی که پرستار سالمند موظف است که از سالمندی مراقبت کند که از عارضه های مربوط به پوکی استخوان در رنج است؛ شامل چه مواردی می شود؟ آیا پرستاری سالمند که مبتلا به پوکی استخوان می باشد با سالمندی که از نظر سلامت استخوان ها در وضعیت مطلوبی به سر می برد متفاوت می باشد؟ همه ی این موارد را می توان از نکات ضروری برشمرد که شما قبل از اینکه بخواهید در خصوص استخدام  پرستار سالمند تصمیم بگیرید؛ باید به این نکات توجه داشته باشید.

پرستاری سالمند

پوکی استخوان چیست؟(جهت پرستاری سالمند)

پوکی استخوان به بیماری اطلاق می شود که به معنی کاهش تراکم استخوان و از دست دادن کیفیت ریز استخوان ها می باشد. پرستاری سالمند که مبتلا به پوکی استخوان می باشد شرایط خاص خود را می طلبد. مراقب سالمند باید بداند که خود این موارد باعث افزایش خطر شکستگی در سالمند می شود. بسیار؛ این بیماری را یکی از عوامل اصلی ایجاد کننده ناتوانی ها و مرگ و میر در سالمندان می دانند. اگر در خصوص آمار مرگ و میر به دلیل شکستگی بر اثر پوکی استخوان اطلاعاتی ندارید باید بدانید که درصد مرگ و میر ناشی از شکستگی لگن در اولین سال های بعد از شکستگی لگن؛ در سالخوردگان به بیش از ۲۰٪ می رسد. و باید در جریان باشید که نیمی از سالمندان در باقیمانده عمر خویش دچار انواع دیگری از ناتوانی ها خواهند بود. پرستاری سالمند در دورانی که دچار شکستگی لگن می باشد توسط مراقب سالمندی باید صورت گیرد که آشنا به پرستاری سالمند پوشکی یا لگنی باشد. دو عامل مهم در بروز پوکی استخوان چیست؟ اولین مورد را می توان میزان تراکم استخوان در سال های نوجوانی و جوانی دانست که در دوران جوانی به حداکثر خود می رسد. و دومین مورد در مورد پوکی استخوان سال های بعدی عمر به خصوص میانسالی به بعد میزان تراکم استخوان به سرعت کاهش می یابد.

پرستاری سالمند

عارضه های پوکی استخوان چیست؟(جهت پرستاری سالمند)

  1. مهم ترین و اصلی ترین عارضه در پرستاری سالمند مبتلا به پوکی استخوان؛ شکستگی عضوی یا اصطلاحا پاتوبیولوژیکی می باشد که در بسیاری از موارد می تواند کشنده باشد. حتما به شما توصیه می شود چه مراقب سالمند باشید و یا چه از اطرافیان سالمند؛ حتما به این موارد توجه داشته باشید.

پرستاری سالمند

علل ثانویه پوکی استخوان چیست؟(جهت پرستاری سالمند)

از علل ثانویه پوکی استخوان می توان به چند مورد زیر جهت  تاکید بر مراقبت سالم در پرستاری سالمند اشاره کرد.

۱. مصرف بیش از ۵ گرم برای بیش از ۶ ماه گلوکوکورتیکوییدها

۲. مصرف بیش از حد هورمون تیروکسین

۳. مصرف طولانی مدت داروهای تشنج

۴. مصرف داروهای ضد انعقاد

۵. مصرف داروهای سیتوتوکسیک

۶.مصرف برخی از داروهای ضد بارداری

۷. هموفیلی

۷. تالاسمی

۸. کمبود ویتامین د در خون

۹. افزیش غیر طبیعی کورتیزول در بدن

۱۰. نارسایی عملکرد غدد جنسی

۱۱. دیابت

۱۲. پرکاری اولیه پاراتیرویید

۱۳.بیماری های مزمن کبد

۱۴. برداشتن کامل معده

۱۵. بیمایر های مزمن کلیه

۱۶. آرترزو و

پیشنهاد مقاله : نقش فیزیوتراپی سالمندان در منزل

پرستاری سالمند

درمان پوکی استخوان چیست؟(جهت پرستاری سالمند)

بر خلاف گذشته در حال حاضر درمان های مختلفی در دسترس سالمندان  و همچنین پرستار سالمند قرار گرفته شده است. همچنین جلوتر از روش های درمان؛ روش های پیشگیری مختلفی نیز در دسترس می باشد. در پرستاری سالمند روش های پیشگیری و درمانی؛ چه دارویی و چه غیر دارویی را می توان پیشنهاد کرد. اگر در پرستاری سالمند از متخصصان مراقبت سالمند بپرسید که هدف از مراحل پیشگیری و درمان پوکی استخوان چیست؟ هدف انجام راهکارهایی می باشد که منجر به حفظ تراکم استخوان می شود و سبب می شود صحت ساختار استخوانی حفظ گردد. تا به این ترتیب روش هایی در پرستاری سالمند حاکم شود که از بروز شکستگی های پاتولوژیک پیشگیری شود. یکی از این درمان ها استفاده از داروهایی می باشد  داروهای ضد جذب هستند و باعث کاهش از بین رفتن و واگردش استخوانی می شود و درمان های جدید که مطرح می شود که سبب افزایش تولید استخوان می گردد.

 

موسسه پرستاری پرستار اول

 

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.