تاریخ انتشار: نوامبر 24, 2017نویسنده: دسته بندی: سالمند
رویکردهای نوین پرستاری از سالمند در منزل به جای سپردن به خانه سالمندان

پرستاری از سالمند در منزل به جای سپردن به خانه های سالمندان

پرستاری از سالمند در منزل: در این نوشته سعی خواهیم کرد روش نگهداری سالمند در منزل را از لحاظ بهره وری و مدل بهینه نگهداری از سالمند ارزیابی کنیم. با توجه به افزایش تعداد سالمندان در کشور و اضافه شدن تعداد سالمند به صورت مداوم، پرستاری از سالمند در منزل نیز مانند مراقبت از افراد با نیازهای ویژه ضروری شده است. با ضعف بنیان خانواده و تغییر سبک زندگی  استفاده ازخدمات مراقبتی و استخدام پرستار سالمند در جامعه مرسوم تر شده است. این نوع خدمات به دو دسته خدمات در مراکز و ارگانهای خاص و مراقبت در خانه  که اغلب از خدمات موسسه پرستاری استفاده می کنند؛ تقسیم می شود.

پرستاری از سالمند در منزل

پرستاری از سالمند در منزل

مراقبت از سالمند در خانه های سازمانی و خانه ی سالمند تاثیرهای منفی در روحیات و زندگی روزمره سالمندان دارد. ولی پرستاری از سالمند در منزل روش جدیدی است که علاوه بر اینکه سالمند خدمات مراقبتی خود را دریافت می کند، همچنان در خانه، اجتماع و محیط خودش بوده و کماکان روابط اجتماعی قبلی خودش را دارد.
با افزایش تعداد شاغلین در زمینه پرستاری از سالمند در منزل، بنظر می رسد که در آینده بیمه خدمات مراقبتی از سالمند و نگهداری کودک در منزل بایستی تهیه گردد تا شاغلین این شغل های سخت نیز از مزایای اجتماعی بیمه بهره مند گردند.
پیشرفت تکنولوژی در روند زندگی روزمره بشر بسیار تاثیر گذاشته است، که عوامل آن زایمان های عقب افتاده، افزایش سرعت مرگ، تهدید سلامت جسمی، تغییر ساختار سنتی خانواده از متمرکز به منفرد و… را به همراه داشته و از طرفی پیری ها زود رس و افزایش جعمیت سالمند جامعه را سبب شده است و این عوامل خود نیاز به خدمات مراقبتی را در جامعه افزایش داده است.
در زمینه سالمندی برنامه های مختلفی در سطح جهان تهیه و طراحی شده است که از سال 1982 سازمان ملل اولین کنگره بین اللملی ” رویکرد تعامل با سالمندی” را برگزار کرد که بعدها از این طرح به عنوان “طرح وین” نام گذاری شد. که در این طرح در زمینه های تحقیق، جمع آوری داده، آموزش مراقبت از سالمندان تمرکز کرده و در نیتجه این فعالیت ها بعد از 10 سال یعنی در سال 1992 منشور سالمندی از طرف سازمان ملل تهیه و منتشر شد.
این منشور از استقلال سالمند، اشتراک و فعالیت سالمند، مراقبت از سالمند، احترام و عزیت نفس سالمندان را در اجتماع محافظت می کند. و در همین راستا سازمان ملل سال 1999 را بنام سال سالمندان نام گذاری کرد تا بیش از پیش توجه افکار عمومی و دولت ها را به مساله سالمندان و سالمندی جلب کند.

پرستاری از سالمند در منزل
سازمان بهداشت جهانی نیز برای بسط سالمندی سالم در کل دنیا در سال 1995 برنامه ای با عنوان ” سالمندی و سلامت” راا تدوین و منتشر کرد.  این برنامه هم علاوه برای ارائه خدمات مراقبتی به سالمندان، سالمندی سالم را در راس برنامه های خود قرار داده است.
از اوایل قرن 20 سالمندی یکی از دغدغه های جامعه شده است و مخصوصا در جوامع توسعه یافته با افزایش طول عمر انسانها این سالمندی جامعه افزایش چشمگیری داشته است. اگر چه در این کشورها قوانین مترقی زیادی در خصوص حقوق اجتماعی و معیشی افراد لحاظ شده است ولی در زمینه سالمندی و حقوق سالمندان جای کاری زیادی وجود دارد. قوانینی که در زمینه پرستاری از سالمند در منزل گذشته تدوین شده است بیشتر بر مراقبت و رفع احتیاج های ضروری آنها به صورت متمرکز توجه داشته است ولی امروز بحث مراقبت فردی و با رعایت حقوق مادی و معنوی و اجتماعی سالمندان موضوع بحث است. تا سالمندان به به عنوان اشخاص محتاج بلکه به عنوان محق و شایسته دریافت خدمت مورد توجه قرار گیرند.
ما در وب سایت موسسه مراقبتی و روانشناسی پرستار اول قصد داریم که با رویکرد علمی به مساله سالمندی، و کودک بپردازیم و در مینه های، پرستاری از سالمند در منزل، پرستاری از کودک در منزل و خدماتی مراقبتی از سالمندان و کودکان در منزل پرداخت و مقالات علمی و کاربردی را در این سایت منتشر کنیم. ما را در این راه همراهی کنید.

موسسه پرستاری پرستار اول

 

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.