تاریخ انتشار: آگوست 29, 2023نویسنده: دسته بندی: کودک
نگهداری از کودک سرماخورده؛ درمان و پیشگیری

سرماخوردگی یکی از بیماری‌های شایع به ویژه در طی ماه‌های سرد سال است. عامل این بیماری ویروس بوده و جالب است بدانید که بیش از 200 نوع ویروس سرماخوردگی مختلف وجود دارد. ابتلا به سرماخوردگی، کودکان را نیز تهدید می‌کند و یکی از نگرانی‌های والدین نگهداری از کودک سرماخورده و همچنین پیشگیری از ابتلا به این بیماری است. از این رو در این مطلب قصد داریم توصیه‌های لازم برای مراقبت از کودک سرماخورده را ارائه دهیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.

پیشگیری از سرماخوردگی کودکان

پیش از آنکه به این سوال پاسخ دهیم که چگونه از کودک سرماخورده مراقبت کنیم؟ بهتر است تا ابتدا روش‌های پیشگیری و مراقبت از کودک در برابر سرماخوردگی را بدانیم.

  • با یک رژیم غذایی سالم و مصرف میوه‌ها و سبزیجات حاوی ویتامین C سیستم ایمنی بدن کودک را تقویت کنید.
  • به کودک خود بیاموزید تا در طول روز چندین بار دست‌ها را با آب و صابون بشوید.
  • وسایل شخصی کودک مانند مسواک و حوله را از وسایل دیگران جدا کنید.
  • به کودک یاد دهید هنگام عطسه از دستمال کاغذی استفاده کرده و آن را در سطل زباله بیاندازد.
  • اگر فردی مشکوک به سرماخوردگی است، از نزدیک شدن او به کودک جلوگیری کنید.
  • توجه کنید تا کودک به مقدار کافی خواب و استراحت داشته باشد.
  • آرامش روانی کودک را تامین کرده و او را از هرگونه استرس و اضطراب دور نگه دارید تا بدن ضعیف نشود.

به خاطر داشته باشید که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و می‌توانید با رعایت نکات ساده به مراقبت از کودک در برابر سرماخوردگی بپردازید.

پیشنهاد مقاله: درمان سرماخوردگی با روش خانگی

سزماخوردگی در کودکان

سرماخوردگی در کودکان خطرناک‌تر از بزرگسالان است

درمان خانگی سرماخوردگی

نکات و روش های پرستاری از کودک سرماخورده شامل موارد مختلفی است که به درمان بیماری کمک می‌کند. مهم‌ترین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، پرهیز از هرگونه خوددرمانی و مصرف خودسرانه دارو است.

سیستم ایمنی بدن کودکان با بزرگسالان متفاوت بوده و بدن ضعیف‌تری دارند، پس نباید هیچ دارویی را بدون مشورت پزشک مصرف کرد. از سوی دیگر عامل سرماخوردگی یک ویروس است و داروهای آنتی بیوتیک تاثیری در نابودی ویروس‌ها ندارند! در ادامه نکات مراقبت از کودک سرماخورده معرفی شده است:

  • برای درمان سرماخوردگی به پزشک مراجعه کنید تا فرایند درمان بیماری آغاز شود.
  • برای پایین آوردن تب کودک، یک دستمال خنک را بر روی صورت قرار داده و پاها را با آب ولرم بشویید.
  • با استفاده از دستگاه رطوبت ساز، هوای منزل را مرطوب‌تر کنید تا مشکلات تنفسی کودک کاهش یابد.
  • غذاهای مقوی و سالم به کودک داده و او را به غذا خوردن تشویق کنید.
  • در طول دوره سرماخوردگی کودک، او را به مهدکودک یا مدرسه نفرستید.
  • کودک را تشویق کنید تا به میزان کافی آب و آبمیوه‌های طبیعی بنوشد.
  • در کودکان بالای 4 سال می‌توانید از ترکیب آبلیمو و عسل برای درمان سرفه استفاده کنید.

توجه داشته باشید که موارد گفته شده به عنوان روش‌های نگهداری از کودک سرماخورده شناخته می‌شود و شما برای درمان بیماری ابتدا باید کودک را نزد پزشک ببرید.

پیشنهاد مقاله: بهترین درمان های خانگی خوراکی – 10 ماده غذایی دارویی

برای مراقبت از کودک سرماخورده چه کارهایی انجام دهیم؟

طول دوره سرماخوردگی در کودکان با یکدیگر متفاوت است و ممکن است از یک هفته تا 12 روز طول بکشد. در همان آغاز سرماخوردگی به پزشک مراجعه کنید تا فرایند درمان بیماری تحت نظر پزشک آغاز شود. به خاطر داشته باشد که تب در کودکان ممکن است بسیار خطرناک باشد، پس نسبت به سرماخوردگی کودک بی‌توجهی نکرده و روش های پرستاری از کودک سرماخورده را به دقت دنبال کنید. همچنین در صورتی که طول دوره درمان سرماخوردگی کودک بیش از حد زیاد شد، مجددا کودک را نزد پزشک ببرید.

سرماخوردگی

طول دوره سرماخوردگی در کودکان با یکدیگر متفاوت است

در واقع صفر تا صد مراقبت از کودک سرماخورده و روش‌های درمانی باید با تجویز پزشک انجام شود. یکی از نکات مهم در نگهداری از کودک سرماخورده، آموزش موارد لازم به کودک است. به فرزند خود بیاموزید که پس از تخلیه بینی، دستمال را در سطح زباله انداخته و دست‌های خود را با آب و صابون بشوید. همچنین درباره سرماخوردگی با کودک خود صحبت کنید و از او بخواهید تا در مصرف داروها و غذا خوردن با شما همکاری کند.

مراقبت از کودک سرماخورده در منزل

برای برخی والدین که در خارج از منزل مشغول به کار هستند، مراقبت مداوم از کودک امکان‌پذیر نیست؛ در این شرایط می‌توانید از پرستار کودک کمک بگیرید. پرستار کودک صفر تا صد مراقبت از کودک سرماخورده را بر عهده می‌گیرد تا والدین نگرانی نداشته باشند. موسسه پرستار اول با پرستاران حرفه‌ای و باتجربه همکاری داشته و آماده است تا بهترین پرستار کودک را به منزل شما اعزام کند.

پیشنهاد مقاله: دلایل و نشانه های تب و پرستاری از کودک در هنگام آن

سخن پایانی

در این مطلب از موسسه خدمات پرستاری پرستار اول به این سوال پاسخ دادیم که چگونه از کودک سرماخورده مراقبت کنیم؟ و روش های پرستاری از این کودکان را معرفی کردیم. زمانی که کودکان سرما می‌خورند، بیش از هر زمان دیگری به مراقبت و پرستاری نیاز دارند و شما باید در کنار آن‌ها باشید.

 


سوالات متداول

برای مراقبت از کودک در برابر سرماخوردگی و پیشگیری از ابتلا به این بیماری چه کار کنیم؟

برای پیشگیری از ابتلا کودک به سرماخوردگی شستن مداوم دست‌ها با آب و صابون را به او آموزش دهید، از نزدیک شدن افراد سرماخورده به کودک جلوگیری کنید، بر خواب و استراحت کافی کودک نظارت داشته باشید، وسایل شخصی کودک را از دیگر اعضای خانواده جدا کرده و در رژیم غذایی کودک تنها از مواد غذایی سالم استفاده کنید.

چگونه از کودک سرماخورده مراقبت کنیم؟

برای نگهداری از کودک سرماخورده ابتدا باید به پزشک مراجعه کنید تا درمان بیماری آغاز شود. در ادامه هوای منزل را مرطوب کنید، کودک بیمار را به مدرسه یا مهد کودک نفرستید، آب و آبمیوه‌های طبیعی به کودک بدهید و برای کاهش تب کودک از یک دستمال مرطوب و خنک استفاده کنید.

به کودک سرماخورده چه دارویی بدهیم؟

هرگونه خوددرمانی یا مصرف خودسرانه دارو در کودکان ممنوع بوده و حتی ممکن است خطرناک باشد. برای درمان سرماخوردگی به پزشک مراجعه کنید تا داروهای لازم با تجویز پزشک مصرف شوند.

طول دوره سرماخوردگی در کودکان چقدر است؟

طول دوره سرماخوردگی در کودکان متفاوت بوده و ممکن است بین یک هفته تا 12 روز طول بکشد. در همان آغاز بیماری، کودک را نزد پزشک ببرید تا سریع‌تر درمان شود.

به کودک سرماخورده چه غذایی بدهیم؟

در رژیم غذایی کودکان سرماخورده، تنها از غذاهای سالم مانند انواع سوپ و میوه و سبزیجات تازه استفاده کنید تا بدن تقویت شود. همچنین مصرف مرکبات برای تامین ویتامین C ضروری است. دقت داشته باشد که به کودک در زمان ابتلا به سرماخوردگی نباید شیرینی‌های مصنوعی، غذاهای سرخ کرده و چرب، میوه خشک و آجیل داد!

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.