تاریخ انتشار: اکتبر 2, 2018نویسنده: دسته بندی: روانشناسی, کودک
راهبردهای درمانی کودکان اتیسم (ویژه پرستار کودک اتیسم)

پرستار کودک اتیسم: وجود کودک اتیسم در یک خانواده؛ می تواند برای اعضای آن خانواده و به خصوص پدر و مادر واقعه ای دردناک باشد. بسیاری از والدین زمانی که برای کودکشان تشخیص اتیسم داده می شود؛ حاضر به پذیرش آن نمی باشند و در این مورد مقاومت می کنند. بسیاری به دلیل اینکه در زمینه اتیسم اطلاعات ندارند و بسیاری دیگر به دلیل عدم تشخیص درست؛ مراحل درمان را با تاخیر آغاز می کنند؛ این در حالی است که تشخیص و درمان زود هنگام انواع اختلالات رشدی به خصوص اتیسم اهمیت به سزایی دارد. در درمان اتیسم سرعت عمل و مداخلات زودهنگام نقش بسیار موثری را ایفا می کنند. شما چه به عنوان پدر و مادر و چه به عنوان پرستار کودک اتیسم باید اطلاعات مناسبی را در خصوص کودکان مبتلا به اتیسم داشته باشید. در اینجا سعی می شود که به اختصار برای آشنایی پرستار کودک اتیسم؛ مراقب کودک و  والدین مطالبی ذکر گردد.

پرستار کودک اتیسم

اتیسم چیست؟ ویژه پرستار کودک اتیسم

اصطلاح اتیسم به افرادی گفت می شود که در آنها مجموعه ای از اختلالات رشدی وابسته به سیستم اعصاب مرکزی دیده می شود. این اختلالات مغزی توانایی فرد برای برقراری ارتباط و نحوه ارتباط  وی با دیگران و پاسخ های فرد نسبت به محیط بیرون را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. دامنه و شدت اتیسم بسیار متفاوت است. برخی از کودکان اتیسم نه تنها با پدر و مادر خود بلکه با پرستار کودک اتیسم و همچنین بقیه اطرافیان نیز ارتباط برقرار نمی کنند. ولی برخی دیگر در سطح بالایی با اطرافیان خود ارتباط می گیرند.

بسیاری از کودکان اتیسم از برقراری ارتباط چشمی خودداری می کنند و یا اطرافیان آنها را ناشنوا فرض می کنند. در بسیاری از این موارد رشد مهارت های اجتماعی نیز در آنها متوقف می شود. شما اگر پرستار کودک با این نشانه ها بوده اید حتما باید خانواده را در جریان بگذارید.

پرستار کودک اتیسم

رفتار کودکان اتیسم چگونه است:ویژه پرستار کودک اتیسم

در برخی از موارد ممکن است که یک کودک اتیسم بدون مقدمه به اطرافیان خود حمله کند به خصوص به پرستار کودک اتیسم. کودک اتیسم بدن اینکه هیچ انگیزه ای داشته باشد به دیگران آسیب می زند. در بسیاری از موارد می توانید مشاهده کنید که روی یک مورد و موضوع خیلی کوچک و کم اهمیت ساعت ها ثابت می ماند. مداوم در حال تکان دادن دستانش به حالت نوسانی می باشد. در بسیاری از موارد زمانی که به بدن او آسیب می رسد مثل ضربه خوردن؛ سوختگی؛ و … واکنشی نشان نمی دهد. کودکان اتیسم علاوه بر اینکه ممکن است به پرستار کودک اتیسم ضربه وارد کنند و به او آسیب برسانند بلکه خود جرحی و خود آزاری نیز دارند. شما ممکن است ساعت ها شاهد این باشید که کودک مبتلا به اتیسم خیره به لباس شویی نشسته اند و در حال تماشای آن هستند و یا با اجسام خاصی که حرکات نوسانی دارند ساعت ها خود را مشغول نگه می دارند. زمانی که محیط اطراف آنها تغییر پیدا می کند به شدت مقاومت نشان می دهند و قشقرق به پا می کنند. همه چیز باید جایش ثابت باشد. شما اگر درصدد استخدام پرستار کودک به خصوص پرستار کودک اتیسم حرفه ای هستید باید به این نکته توجه داشته باشید که مراقب کودک که انتخاب می کنید حتما و حتما دانش و تجربه لازم را در خصوص پرستاری از کودک اتیسم داشته باشد. وگر نه سبب آسیب هر چه بیشتر به کودک و خودش خواهد شد.

پرستار کودک اتیسم

راهبردهای مناسب جهت ارتباط کودکان اتیسم:(ویژه پرستار کودک اتیسم)

ماهیت اختلال اتیسم ایجاب می کند که اغلب این کودکان:

۱. یا ارتباط کلامی ندارند و اگر داشته باشند بسیار کم می باشد. پژوهش ها نشان داده است که بیش از ۵۰٪ کودکان اتیسم فاقد رشد زبان کلامی می باشند.

۲. اغلب کودکان اتیسم گفتار خود را با تاخیر آغاز می کنند

۳. بسیاری از کودک اتیسم دچار تکرار بی هدف هستند. یعنی عبارات و کلماتی را که از اشخاص؛ تلویزیون و یا جای دیگر می شنوند بدون هدف مشخص طوطی وار تکرار می کنند. مثلا از کودک پرسیده می شود خوبی؟ و او با کمی تاخیر به جای جواب می گوید خوبی.

۴. گفتار کودک اتیسم گفتار بسیار رسمی؛ خشک و محدود و بدون انعطاف می باشد.

۵.بسیاری از کودکان اتیسم در درک سوالات مشکل دارند.

۶. به صورت افراطی در مورد صحبت کردن واکنش نشان می دهند. یعنی صحبت های آنان یا بسیار کم و یا بسیار زیاد است.

پرستار کودک اتیسم

راهبردهای ایجاد ارتباط در کودکان اتیسم چیست؟ ویژه پرستار کودک اتیسم

۱. اغلب کودکان اتیسم احتیاج دارند که به شکل متفاوتی از ارتباط را برای زبان کلامی ایجاد کنند. این موضوع را می توان در سیستم های متفاوتی اجرا کرد. در اغلب موارد یک گفتاردرمانگر می تواند به بهترین و مناسب ترین شکل به شما در حل این مساله کمک کند.

۲. برای افزایش قدرت درک در دانش آموزان می توان از بازی ها و فعالیت های متنوع و گوناگونی استفاده کرد. بسیاری از فعالیت ها باید به گونه ای باشد که کودک علاقمند به گوش دادن باشد.

۳. برای افزایش قدرت درک کود اتیسم؛ پرستار کودک اتیسم می تواند علاوه بر استفاده از زبان کلامی از تصاویر؛ فلش کارت ها؛ عکس ها و … استفاده کند. مثلا به جای اینکه پرستار کودک اتیسم بگوید: لیوان را به من بده؛ به آن هم اشاره کند.

۴. برای کودک اتیسمی که مدام در حال حرف زدن است از راهبردهای سوال پرسیدن مداوم؛ پرستار کودک اتیسم می توانداستفاده کند. مثلا از نمودار و یا فلش کارت یک دقیقه صبر کن؛ ساکت بنشین و … می تواند استفاده کند.

۵. برای بیان بسیاری از مواردی که می خواهید به کودک بدهید علاوه بر زبان کلامی به عنوان پرستار کودک اتیسم می توانید از علایم دیداری نیز استفاده کنید. مثلا در جایی که کودک اتیسم می بیند تخته ای نصب کنید و این علایم دیداری را بر روی آن قرار دهید.

۶. به کودک اتیسم برای کاهش فشار و استرس می توانید چیزی در دستش قرار دهید . چیزی به مانند منگوله؛ جقه ها؛ قرقره ها و یا توپ های فشاری.

۷. به عنوان پرستار کودک اتیسم؛ اگر تصمیم به دادن آموزش خاصی به او هستید بر روی نقطه ای در زمین جایی را در نظر بگیرید. اگر کف زمین کودک را اذیت می کند یک پارچه ی زاویه دار مانند مربع را به زیر او بیندازید.

۸. جهت آموزش موقعیت های گروهی می توانید از داستانهای اجتماعی استفاده کنید.

۹. اگر بیش از اندازه سوال می پرسد به کودک اتیسم بگویید که فقط اجازه پرسیدن ۳ سوال را دارد. به او سه چیز مانند سه عدد توپ کوچک بدهید و بگویید که تعداد سوالات همین قدر است. و هر بار که سوال می پرسد یک توپ را از او بگیرید.

۱۰ اگر زیاد صحبت می کند در برخی از موارد سوالات او را نادیده بگیرید.

اگر تصمیم به استخدام پرستار کودک به خصوص پرستار کودک اتیسم هستید؛ موسسه پرستاری پرستار اول با همکاری با متخصصین روانشناس کودک و همچنین پرستار کودک که در زمینه اتیسم کار می کنند؛ می توانند در کنار و همراه شما باشد. شما میتوانید با یک تماس بهترین و حرفه ای ترین پرستار کودک را در منزل خود و در کنار فرزند خود داشته باشید.

 

موسسه پرستاری پرستار اول

 

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.