تاریخ انتشار: مارس 31, 2021نویسنده: دسته بندی: سالمند, کودک, مقالات
نوشیدنی های مجاز و غیر مجاز برای مبتلایان به ریفلاکس اسید معده

فرد مبتلا به ریفلاکس اسید معده  acid reflux یا سوزش سر دل ممکن است احساس سوزش دردناک در گلو و قفسه سینه خود داشته باشد. ممکن است لازم باشد این افراد برخی از غذاها یا نوشیدنی ها را از رژیم غذایی خود حذف کنند.

عوارض ریفلاکس معده
ریفلاکس اسید زمانی اتفاق می افتد که دریچه ای که معده را به مری متصل می کند ضعیف شود. وقتی این اتفاق می افتد ، اسید معده دوباره به داخل لوله غذا برمی گردد.

از آنجا که اسید معده تحریک کننده است ، پوشش لوله مری نیز ملتهب می شود و این باعث ناراحتی می شود.ریفلاکس اسید یا سوزش سر دل یکی از علائم رایج بیماری مزمن و در عین حال شایع سیستم گوارشی به نام ریفلاکس معده (مری) است.

در این مقاله نوشیدنی هایی که افرادی که دچار ریفلاکس اسید هستند ، نباید استفاده کنند و همچنین نوشیدنی هایی که می توانند به عنوان جایگزین استفاده شوند ، توضیح داده شده است.

نوشیدنی های غیر مجاز:

برخی نوشیدنی ها باعث تحریک ریفلاکس اسید معده می شوند. مدیریت علائم ریفلاکس اسید عمدتا شامل شناسایی و جلوگیری از عوامل محرک است. برخی از غذاها و نوشیدنی ها احتمالاً باعث ریفلاکس اسید معده می شوند.

از آنجا که ریفلاکس اسید معده سریعا پس از خوردن غذای محرک اتفاق می افتد ، کاهش علائم با حذف علایم محرک معمولاً امکان پذیر است .

الکل

الکل دریچه بین معده و مری را بیشتر سست می کند و معده را برای تولید اسید بیشتر تحریک می کند.

نوشیدنی های گازدار

حباب های موجود در نوشیدنی های گازدار در معده منتشر می شوند. این موضوع باعث فشار بر اسفنکتر می شود و می تواند اسید معده و محتویات را به درون لوله مری برگرداند.

نوشیدنی های کافئین دار

قهوه ، چای و نوشابه حاوی کافئین هستند و این ماده شیمیایی ریفلاکس اسید را تشدید می کند. تغییر رژیم غذایی به سوی غذاهای بدون کافئین می تواند به حداقل رساندن علائم ریفلاکس کمک کند.

شکلات

شکلات هم کافئین دارد و هم کاکائو و هر دو مورد علائم ریفلاکس اسید را افزایش می دهند. شیر کاکائو یا شکلات داغ نیز می تواند به عنوان یک محرک عمل کند.

آب مرکبات

آب میوه های تهیه شده از مرکبات مانند پرتقال یا گریپ فروت بسیار اسیدی هستند. این ماده می تواند ریفلاکس اسید را بدتر کند.

نوشیدنیهای مجاز :

طیف محدودی از مواد غذایی وجود دارد که می تواند ریفلاکس اسید را درمان کند. پرهیز از عوامل تحریک کننده و غذاهایی که باعث بروز علائم می شوند ، بهترین راه برای تسکین اثرات این بیماری است. با این حال ، برخی از نوشیدنی ها می توانند به کاهش علائم کمک کنند.

ریفلاکس معده و چای زنجبیل

چای زنجبیلی

چای زنجبیل می تواند به آرامش معده کمک کند. زنجبیل به طور طبیعی معده را آرام می کند و می تواند به کاهش تولید اسید معده کمک کند.
چای زنجبیل بدون کافئین ، با کمی عسل اضافه شده به عنوان شیرین کننده ، بهترین روش مصرف چای زنجبیل برای فرد مبتلا به ریفلاکس است.

بعید است که نوشابه زنجبیلی کمک کننده باشد ، زیرا گازدار است و ممکن است حاوی کافئین باشد. بیشتر نوشابه های شیرین زنجبیلی تجاری نیز حاوی زنجبیل کافی نیستند تا بتوانند اثری داشته باشند.

ماست

محصولات لبنی گاهی اوقات می توانند علائم ریفلاکس اسید معده را کاهش دهند. افرادی که ریفلاکس اسید دارند می توانند ماست ساده امتحان کنند و در صورت نیاز مقداری عسل برای شیرینی به آن اضافه کنند.

شیر

انواع شیر کم چرب یا بدون چربی می توانند کمک کنند ، اما محتوای چربی می تواند علائم را بدتر کند. شیر بادام همچنین می تواند موثر باشد ، زیرا قلیایی است و می تواند اسیدیته را خنثی کند.

بهترین روش نوشیدن :

روشی که فرد از نوشیدنی ها استفاده می کند می تواند ریفلاکس اسید یا سوزش معده را نیز بدتر کند.
در اینجا چند روش موثر برای کاهش علائم ریفلاکس اسید معده وجود دارد:

در طول روز آّب کافی بنوشید تا هیدراته بمانید و از نوشیدن مقادیر زیاد آب در یک وعده خودداری کنید.
نوشیدنی ها را در اواخر شب مصرف نکنید.
بعد از خوردن نوشیدنی ها در حالت ایستاده بمانید.
نکات بیشتر
سایر اقدامات مراقبتی می تواند به کنترل ریفلاکس اسید معده وعلایم آن کمک کند:
مدیریت وزن بدن
ترک سیگار
بالا بردن بالش هنگام خواب
اجتناب از لباسهای تنگ

داروها

تعدادی از داروها برای درمان سوزش معده و سایر علائم ریفلاکس اسید معده مکرر بدون نسخه وجود است.

این داروها شامل موارد زیر است :

آنتی اسیدهایی که اسید معده را خنثی می کنند ، مانند Gaviscon یا Tums
مسدود کننده های گیرنده H-2 که می توانند تولید اسید در معده را تا 12 ساعت کاهش دهند
بازدارنده های پمپ پروتون PPI که به مدت کافی از تولید اسید جلوگیری می کند تا بتواند سوزش سر دل را بهبود بخشد
اگر داروهای بدون نسخه موثر نباشند ، مسدود كننده های گیرنده H-2 و PPI به صورت قوی تر و فقط با نسخه پزشك در دسترس هستند.
استفاده طولانی مدت ممکن است خطر شکستگی استخوان ، کمبود ویتامین B-12 و عفونت های خاص مانند ذات الریه و کلستریدیوم دیفیسیل را افزایش دهد.

درمان ریفلاکس معده

علائم ریفلاکس اسید معده مکرر شامل موارد زیر است:

ریفلاکس اسید یا سوزش سر دل ، که احساس سوزش در گلو یا قفسه سینه است
طعم ترش در دهان
مشکل در بلعیدن
درد قفسه سینه
گلو درد
صدایی خشن
سرفه خشک
حسی که گویی در گلو یک توده وجود دارد
برگرداندن غذا یا اسید
ریفلاکس اسید معمولاً یک علامت خفیف اما ناراحت کننده از GERD است.
بارداری می تواند باعث ریفلاکس اسید شود.
سایر افراد علائم جدی تر GERD دارند که در عملکرد روزانه آنها اختلال ایجاد می کنند.

برخی از مشکلات جسمی خطر علائم شدید ریفلاکس را افزایش می دهد ، از جمله:

چاقی
بارداری
مصرف نیکوتین
دهان خشک
دیابت
برخی از اختلالات بافت همبند
فتق هیاتال ، (بیماری ای که معده از طریق شکاف دیافراگم برآمده می شود)
اگر فردی دوره های منظم و شدیدی از ریفلاکس اسید یا سوزش سر دل را تجربه کند ، باید به پزشک مراجعه کند ، زیرا ممکن است به یک بیماری جدی تر تبدیل شود.

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم

ریفلاکس اسید اگرچه ناراحت کننده است اما مشکلی قابل درمان است. برخی از موارد را می توان با تغییر در سبک زندگی و جلوگیری از عوامل محرک به راحتی در خانه مدیریت کرد. علائم شدید ریفلاکس اسید معده مکرر ممکن است نیاز به استفاده از دارو یا در موارد نادر جراحی داشته باشد.

اگر فردی علائم شدید یا مکرر ریفلاکس اسید دارد ، باید برای تشخیص علت دقیق مشکل به پزشک مراجعه کند. با این حال ، افرادی که ریفلاکس گاه به گاه یا خفیف دارند ، معمولاً می توانند شرایط را با تغییر در سبک زندگی ، داروهای خانگی و داروهای بدون نسخه کنترل کنند.

تشخیص ریفلاکس معده

ممکن است پزشک لازم بداند که مری را به صورت مرتب مورد بررسی قرار دهد تا از بروز آسیب های جدی به بافت آن جلوگیری نماید.

اگر فردی دچار ریفلاکس اسید یا علائم دیگری از این بیماری شده است ، و همچنین علائم دیگری از جمله درد قفسه سینه ، تنگی نفس ، فک درد یا درد بازو راست دارد لازم است هر چه سریعتر به پزشک مراجعه نماید .

مرکز پرستاری پرستار اول  با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.