مراقبت از بیمار سرطانی

مراقبت از بیمار سرطانی

مراقبت از بیمار سرطانی اولین مرحله درمان این بیماری جدی است. تکنیک‌های مختلفی برای مراقبت همه جانبه از بیماران سرطانی وجود دارند که هر یک موجب حمایت از وضعیت جسمانی و احساسات عاطفی افراد سرطانی می‌شوند. با کمک خدمات پرستار بیمار می‌توان به بهبود وضعیت بیمار کمک کرد و طرز برخورد اطرافیان با بیماران مبتلا به سرطان را به نوعی تغییر داد که این افراد احساس سرخوردگی و ضعف عاطفی نداشته باشند. اگر افراد ماهر و باتجربه در زمینه مراقبت از بیماران مبتلا به سرطان فعالیت کنند، قطعا روند درمان بیماری پیشرفت خواهد کرد.در غیر این صورت احتمال دارد بیماری مرگ‌بار سرطان روز‌به‌روز شدیدتر شود و جان بیمار را بگیرد.

نحوه مراقبت از بیمار سرطانی

مراقبت کامل از بیماران سرطانی چندان سخت و دشوار نیست. برای رفع نیازهای این بیماران و پیگیری روند درمان در کنار آن‌ها می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

1. ایجاد تیم مراقبت از بیمار مبتلا به سرطان:
برای نگهداری از بیمار سرطانی لازم است دوستان، اطرافیان و خانواده او به یک تیم مراقبتی تبدیل شوند و با توجه به شرایط خود نیارهای بیمار را برطرف کنند. همسایگان و پرستاران مراقب بیمار نیز می‌توانند در این تیم حضور داشته باشند.

2. تنظیم برنامه مراقبتی هفتگی:
قطعا درمان بیماران سرطانی نیازمند یک سری فعالیت‌های روتین است که در طول هفته باید انجام شوند. از آنجایی که بدن این بیماران حساسیت زیادی دارد و مراقبت‌های مورد نیاز آن‌ها باید منظم باشند، نیازمند یک برنامه هفتگی مراقبتی خواهید بود.

3. گوش دادن به بیمار و درک نگرانی‌های بیمار:
روش دیگر برای مراقبت از بیماران مبتلا به سرطان گوش دادن به صحبت‌های بیمار و درک ترس، نگرانی، درخواست‌ها و احساسات مختلف بیمار است. یک شنونده خوب بدون اینکه بیمار را مضطرب کند، آرامش ذهن بیمار را افزایش می‌دهد.

نگهداری از بیمار سرطانی

4. توجه به تغذیه بیماران سرطانی:
داشتن رژیم غذایی مطلوب و متعادل در بیماران سرطانی جدا از اینکه موجب کنترل عوارض جانبی داروهای درمانی می‌شود، در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و افزایش انرژی این بیماران تاثیرگذار است. بهترین رژیم غذایی افراد سرطانی شامل پروتئین‌های گیاهی مثل عدس، لوبیا، نخود و سویا می‌شود. همچنین پروتئین‌های حیوانی مثل مرغ، ماهی و گوشت قرمز منبع غذایی مطمئنی برای بهبود وضعیت جسمانی بیماران سرطانی هستند. توجه داشته باشید مصرف غذاهای خام و کم پخته شده به دلیل اینکه سیستم ایمنی بدن بیمار را تضعیف می‌کند، اصلا توصیه نشده است.

5. ورزش کردن:
ورزش کردن و افزایش فعالیت جسمانی فرد بیمار در درمان بیماری نقش مهمی ایفا می‌کند. در زمینه مراقبت از بیماران سرطانی افزایش نشاط و انرژی از طریق تعریف فعالیت‌های روزانه برای بیمار اهمیت زیادی دارد.

6. تنظیم قرار ملاقات با پزشک:
یک پرستار خوب برای مراقبت از بیمار مبتلا به سرطان قرارهای منظمی را برای مراجعه به پزشک تنظیم می‌کند. در قرارهای ملاقات با پزشک اگر سوال مهمی دارید، می‌توانید از پزشک بیمار بپرسید و نظر پزشک در مورد بهبود وضعیت بیمار را بدانید. در این قرارهای ملاقات میزان اثرگذاری داروهای تجویز شده نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

به نقل از llsnutrition.org :

مراقبین اغلب اعضای خانواده یا دوستان هستند. آنها مراقبت عاطفی و جسمی مهمی را برای فرد مبتلا به سرطان ارائه می دهند. مراقبت به اشکال مختلف به خود می گیرد. این می تواند به معنای کمک به فعالیت های روزانه باشد، مانند رفتن به پزشک یا تهیه وعده های غذایی. همچنین می تواند به معنای کمک به بیمار برای مقابله با طیف وسیعی از احساساتی باشد که در این مدت تجربه خواهند کرد. مشاغل یک مراقب به سه دسته اصلی تقسیم می شوند: پزشکی، عاطفی و عملی. نوع حمایت مورد نیاز برای هر فرد متفاوت خواهد بود.

نگهداری از بیمار سرطانی در منزل

اگر در یک خانواده فردی به سرطان مبتلا شود حتی اگر این بیماری خفیف باشد، نه تنها فرد بیمار بلکه سایر اعضای خانواده ضربه می‌بیند و دچار مشکلات روحی می‌شوند. امروزه با پیشرفت علم روش‌هایی برای کنترل بیماری سرطان شناسایی شده‌اند. برای درمان سرطان بیماران ضمن اینکه باید از خدمات درمان زیر نظر پزشک بهره‌مند شوند، به خدمات درمان در خانه نیاز دارند. از این رو انتخاب یک پرستار ماهر و باتجربه برای مراقبت از بیمار سرطانی در منزل اهمیت دارد. به عنوان مثال اگر خانمی دارای علائم سرطان تخمدان باشد و پس از مراجعه متوجه خطرناک بودن اوضاع شود، پرستار این بیماران می‌تواند یکی از اعضای خانواده که آگاهی بالایی دارد باشد یا از میان پرستاران باتجربه مراکز خدمات پرستاری انتخاب شود. در هر صورت میزان دانش، آگاهی و تجربه پرستار در مواجهه با بیمار سرطانی مهم تلقی می‌شود.

پرستاری از بیمار سرطانی

نکات مهم در پرستاری از بیمار سرطانی

برخی از نکات مهمی که برای نگهداری از بیمار سرطانی باید به آن توجه کنید، موارد زیر هستند:

  • مصرف به موقع داروها
  • کنترل و مدیریت تاثیرات جانبی بیماری
  • کنترل تغذیه بیمار و مصرف منظم سالاد، میوه و سبزیجات خام توسط بیمار
  • دادن داروهای ضد درد به بیمار در زمان منظم
  • توجه به مصرف آب توسط بیمار و جلوگیری از کم آبی
  • کمک به تسریع روند بهبود مبتلایان به سرطان
  • عدم ارتباط بیمار با مبتلایان به بیماری سرماخوردگی و آنفلونزا
  • عدم مصرف دارو به صورت سرخود و مصرف دارو تنها در صورت تجویز آن از سوی پزشک
  • کوتاه کردن موی بیمار قبل از آغاز دوره شیمی درمانی
  • اجتناب بیمار از مصرف نوشیدنی‌های الکلی
  • توجه شدید به علائم عفونت بدن همچون تب، سرفه، گلودرد، درد گوش، سردرد و خارش شدید
  • استراحت کافی بیمار و پیاده کردن استراتژی‌های مناسب برای آرامش ذهنی بیمار
  • از بین بردن تصورات منفی و کمک به رشد تصورات مثبت در ذهن بیمار
  • صحبت مداوم با بیمار سرطانی با هدف کمک به حفظ سلامت ذهن بیمار و ‌جلوگیری از افسردگی
  • اجتناب از مصرف داروهایی همچون مسکن و آسپرین بدون تجویز پزشک

سخن آخر

در این مطلب به بررسی نکات مهم مراقبت از بیمار سرطانی پرداختیم و چندین راهکار مؤثر برای کمک به بهبود وضعیت جسمانی این بیماران را بیان نمودیم. بیماران سرطانی علاوه بر ضعف عاطفی دچار ضعف جسمانی نیز می‌شوند و نیاز به مراقبت‌های ویژه دارند. در چنین شرایطی کمک گرفتن از خدمات بهترین پرستاران بیمار می‌تواند در کنترل سرطان اثربخش باشد. چنانچه در اطرافیان شما بیماری مبتلا به سرطان هست، می‌توانید با کمک خدمات پرستاری مرکز پرستار اول به افزایش سلامت جسمانی این بیماران کمک کنید.

سوالات متداول

مراقبت از بیماران شیمی درمانی چگونه است؟

مراقبت از بیماران شیمی درمانی باید توسط یک پرستار با تجربه و حرفه‌ای انجام شود. پرستاری که تحربه‌ پرستاری از مبتلایان به شیمی درمانی را داشته باشد، خیلی راحت‌تر می‌تواند بیمار شما را از نظر جسمی و روحی به حالت نرمال برساند.

وظایف پرستار شیمی درمانی چیست؟

نگهداری از بیمار شیمی درمانی در منزل مستلزم رعایت نکات مختلفی می‌باشد مانند، کاهش استرس، جلوگیری از عفونت دهانی، عدم استفاده از دخانیات، کنترل رژیم غذایی، انتقال بیمار به بیمارستان

کنترل رژیم غذایی برای کنترل بیماری سیمی درمانی به چه معنا است؟

در طول دوران شیمی درمانی، بیمار باید تغذیه بسیار سالمی داشته باشد. عدم استفاده از غذاهای چرب و سرخ کرده، همچنین استفاده نکردن از غذاها و خوراکی‌های قندی در این دوران بسیار مهم است.

مزایای استخدام پرستار برای بیماران شیمی درمانی چیست؟

یکی از مهمترین مزایای مراقبت از بیماران شیمی درمانی توسط یک پرستار این است که پرستاران علاوه بر اینکه علم پزشکی نگهداری از بیماران را دارند، انواع داروها و علائم بیماری‌ها را نیز به خوبی می‌شناسند و با برقراری ارتباط موثر با فرد بیمار از استرس او می‌کاهند.

بیمار سرطانی چقدر عمر می‌کند؟

میزان طول عمر بیماران با توجه به نوع بیماری و شدت بیماری متغیر است. برخی از افراد با دریافت خدمات مراقبت از بیماران سرطانی و تشخیص سریع و به ‌هنگام این بیماری می‌توانند همچون افراد عادی زندگی کنند و سرطان را کنترل نمایند.

وظایف پرستار بیمار سرطانی چیست؟

پرستاران بیماران سرطانی همچون پرستار بیماری‌های دیگر وظایف خاصی دارند. ایجاد یک برنامه ویژه مراقبتی، گوش دادن به صحبت‌های بیمار و درک احساسات وی، همراهی با بیمار در انجام فعالیت‌های روزمره، آماده کردن بیمار برای ملاقات با پزشک و توجه به تغذیه مناسب بیمار از جمله وظایف اساسی پرستاران بیمار سرطانی هستند.

4.5/5 - (2 امتیاز)
Picture of رسول اتحادی
رسول اتحادی
اینجانب رسول اتحادی، هشت سال به عنوان پرستار سالمند و پرستار کودک فعالیت کرده‌ام. کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی دارم و در دوران تحصیل در دانشگاه، مقالات بسیار زیادی را در حوزه سلامت و پزشکی ترجمه کرده‌ام. تا حد امکان در سمینار های بهداشت و درمان شرکت می‌کنم و عاشق تحقیق و تحلیل دانش در حوزه سلامت و بهداشت و درمان هستم.
فهرست محتوا​
مشاوره رایگان خدمات

ارتباط مستقیم با کارشناسان مرکز پرستار اول

در صورتی که برای دریافت خدمات پرستاری، مراقبتی و نظافتی در منزل نیاز به مشاوره رایگان دارید، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس کارشناسان ما باشید.
مقالات مرتبط
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برای دریافت مشاوره رایگان خدمات پرستاری، مراقبتی و نظافتی در منزل، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس کارشناسان پرستار اول باشید.