تاریخ انتشار: دسامبر 17, 2018نویسنده: دسته بندی: کودک
راه حل های ترک پستانک در کودکان

در بسیاری از فرهنگ ها عموما پدر و مادرها و یا پرستار کودک ترجیح می دهند که از پستانک استفاده کنند. زیرا که تصور می کنند برای این که کودکان را به شیر خوردن عادت دهند می بایستی پستانک به کودکان دهند. بسیاری از کودکان وابستگی شدیدی به پستانک خود دارند به همین جهت چه برای خانواده کودک و چه مراقب کودک؛ ترک پستانک در کودکان راحت نبوده است. کودکانی که عادت به خوردن و مکیدن پستانک دارند در همه جا و همه حال پستانک را با خود می برند. وابستگی به پستانک به مانند وابستگی به شیشه شیر می باشد که کودکان با جان و دل و به هیچ عنوان حاضر نیستند که آن را رها کنند. برخلاف تصور عموم مردم که خوردن پستانک را پیشنهاد می دهند زیرا که تنها چیزی که آن ها را آرام می کند پستانک است. در بسیاری از مواقع عادت به پستانک در بچه ها آنقدر زیاد می شود که گاهی جای مادر را می تواند برای کودک بگیرد. زیرا که برخی از کودکان حتی حاضر نیستند از دهان خود بیرون بیاورند و در دست نگه دارند. اگر از ابتدا تصمیم به دادن پستانک به کودکان ندارید به هیچ عنوان این کار را نکنید.زیرا که ترک عادت نه تنها که در کودکان بلکه در بزرگسالان نیز به راحتی میسر نمی گردد. حال اگر موضوع ترک پستانک در کودکان باشد مشکلات دو چندان خواهد شد.

ترک پستانک در کودکان

در بسیاری از موارد والدین و پرستار بچه اعلام می کند که نه تنها ترک پستانک در کودکان بسیار سخت شده بلکه موجب شده است که ترک شیشه شیر نیز در کودکان سخت گردد. این در واقع یک حقیقت است که احتمال از شیر گرفتن در کودکانی که از پستانک استفاده می کنند سخت تر است از کودکانی که از پستانک استفاده نمی کنند.

ترک پستانک در کودکان برای آن ها مشکلات زیادی را از نظر روانی ممکن است ایجاد کند. ترس از دست دادن؛ اضطراب و … . که شما بهتر است برای این که از عوارض نرک پستانک در کودکان بکاهید می توانید با روانشناس کودک مشورت کنید.

به همین دلیل در این مقاله سعی شده است که راهکارهایی به شما آموزش داده شود تا بتوانید نسبت به ترک پستانک در کودکان اقدام نمایید. البته که این راهکارهایی که به شما پیشنهاد شده است بر اساس آخرین اصول روانشناسی کودک است که اکثر متخصصان تعلیم و تربیت و روانشناسان کوک پیشنهاد می نمایند.

بعضی از نوزادان در هنگام خواب از پستانک استفاده می کند و هنگام گرفتن پستانک، کودک به خواب نمی رود. برای حل این مشکل، پستانک را فقط در حین خوابیدن به بچه ها بدهید و زمانی که به خواب رفتند پستانک را از دهان بچه بیرون بیاورید و در طول روز چندین بار پستانک را از دید کودک بدور نگه دارید.  و یا اگر در برخی از زمان ها اصرار دارد که پستانک در دهانش باشد بهتر است که او را با چیزهای دیگر سرگرم کنید تا حواسش پرت گردد. هرچند ممکن است کودک شروع به گریه کردن بکند ولی برای ترک عادت به شما پیشنهاد می گردد که نسبت به گریه های کودک بی اعتنا باشید و سعی کنید او را با چیزهای دیگر مشغول کنید.
یکی دیگر از دغدغه های والدین تمیز بودن پستانک می باشد. لازم به ذکر است باید از تمیز بودن پستانک اطمینان حاصل کنید. چون کودکان ممکن است پستانک را در دستشان گرفته و در این صورت پستانک با هر جایی تماس داشته باشد. لازم به ذکر است که به صورت مکرر بیماری های دهانی ناشی از خوردن پستانک کثیف گزارش شده است. پس اگر کودکتان از پستانک استفاده می کند چندین بار در روز آن را چک کرده و در صورت نیاز آن را بشویید. همچنین به شما توصیه اکید می شود که هر چند وقت یکبار نسبت به تعویض آن اقدام کنید.

ترک پستانک در کودکان

چه زمانی برای ترک پستانک در کودکان مناسب است؟

برای این که اقدامات اولیه را در خصوص ترک پستانک در کودکان انجام دهید در ابتدا بهتر است که نسبت به زمان درست انجام این کار اطلاعات داشته باشید. بنا به گفته روانشناسان کودک بهترین سن برای ترک کردن پستانک در کودکان ۲ الی ۲/۵ سالگی می باشد. در ابتدا بهتر است که کودک را برای ترک پستانک آماده نمایید. به شما پیشنهاد می گردد که در مورد ترک با کودکتان صحبت کنید و بگویید که او دیگر بزرگ شده است. آیا فکر نمی کند که بایستی پستانک را کنار بگذارد؟ یا نظر تو در مورد این که دیگر از پستانک استفاده نکنیم چیست؟ می توانید در این خصوص بای کودک قصه بخوانید اما ترجیحا قصه هایی که برای کودک می خوانید می بایستی در حد درک سن و سال کودک باشد. هم چنین می توانید از کارتون های مربوط به سن و سال کودک استفاده کنید و با خانواده و همراه کودک بنشینید و تماشا کنید. همچنین به کودک بگویید که مصرف پستانک سبب می گردد که او دچار مشکلاتی گردد. و برایش مضر است. باید به عنوان پرستار بچه و مراقب کودک در نظر داشته باشید که در زمانی که کودکان شروع به دندان درآوردن می نمایند استفاده از پستانک در کودکان سبب بدفرم شدن دندان ها و یا آسیب به لثه ها و فک کودک می گردد. به صورتی که دندان های بالایی به جلو و داندان های زیری به عقب کشیده می شود. و بعها همین دندانهایی که فرم و شکل خود را از دست دادند می توانند در تکلم کودک مشکلات جدی به بار بیاورند. این مشکلات سبب می گردد که کودک دیگر نتواند به درستی تکلم کند. این مشکلات زمانی تشدید می گردد که کودک تا ۴ سالگی هم چنان درگیر پستانک هست و وادلدین درک درستی از ترک پستانک در کودکان ندارند. ترک پستانک در کودکان اگر در زمان درستی انجام نگیرد سبب می شود که کودکان به بیماری های گوش و حلق و فک مبتلا گردند.

ترک پستانک در کودکان

انواع پستانک کودکان

دو نوع پستانک برای کودکان وجود دارد: پستانک کائوچویی و پستانک سیلیکونی. لازم است که بدانید پستانک های کائوچویی برای نوزادانی که دندان دارند و پستانک های سیلیکونی برای نوزادانی که هنوز دندان درنیاوردند توصیه می شود. به همین جهت زمانی که شما در نظر دارید که اقدام به انتخاب پستانک برای کودکان نمایید به این موارد دقت نظر داشته باشید.

راه حل های ترک پستانک در کودکان

  1.  مرحله اول در ترک پستانک در کودکان، صبور بودن والدین و پرستار نوزاد  می باشد. بدون این که عصبانی شوید و نوزادتان را دعوا کنید، آن ها را به ترک پستانک دعوت و تشویق کنید. یکی از این راه ها استفاده از اراده خود نوزاد می باشد. می توانید این اعتماد به نفس و اراده را در کودکتان ایجاد کنید که هیچ نیازی به پستانک ندارد و می تواند آن را ترک کند.
  2. در دومین مرحله برای ترک پستانک در کودکان، قانون های جذابی بگذارید و کودک خود را به بازی ترک پستانک دعوت کنید. مثلا به فرزندان خود بگویید در ماشین یا بیرون از خانه نباید پستانک در دهانش بگذارد یا اگر یک روز پستانک نخورد برایش عروسک یا جایزه می گیرید.
  3. در سومین مرحله ترک پستانک در کودکان می توانید پستانک را قایم کرده و به کودکان خود بگویید که خودش مسئول گم کردن پستانک بوده و دیگر پستانکی وجود ندارد که بگیریم. شاید این ترفند باعث گریه کردن کودکانمان شود ولی یک راه حلی قدیمی بوده و جوابگو می باشد.
  4. در چهارمین مرحله ترک پستانک در کودکان؛ کودکان در این سنین حسادت زیادی به کودکان هم سن و سال خود دارند سعی کنید که برای آن ها مثال هایی از کودکانی که پستانک خور را ترک کرده اند بیاورید و آن ها را ترغیب به ترک پستانک بکنید

 

 

 

سوالات پر تکرار این مقاله :

 

بهترین نوع پستانک برای نوزادان چیست؟

دو نوع پستانک برای کودکان وجود دارد: پستانک کائوچویی و پستانک سیلیکونی. پستانک های کائوچویی برای نوزادانی که دندان دارند و پستانک های سیلیکونی برای نوزادانی که هنوز دندان درنیاوردند توصیه می شود.

 

 چگونه پستانک را از کودکان بگیریم؟

مرحله اول در ترک پستانک در کودکان، صبور بودن والدین و پرستار نوزاد  می باشد.  دومین مرحله برای ترک پستانک در کودکان، قانون های جذابی بگذارید و کودک خود را به بازی ترک پستانک دعوت کنید. سومین مرحله ترک پستانک در کودکان می توانید پستانک را قایم کرده و به کودکان خود بگویید که خودش مسئول گم کردن پستانک بوده و دیگر پستانکی وجود ندارد که بگیریم.

 

بهتربن سن گرفتن پستانک از نوزاد چه زمانی است ؟

بهترین سن برای ترک کردن پستانک در کودکان ۲ الی ۲/۵ سالگی می باشد.

 

بهترین زمان تعویض پستانک در نوزادان چه زمانی است؟

اگر کودکتان از پستانک استفاده می کند چندین بار در روز آن را چک کرده و در صورت نیاز آن را بشویید. همچنین به شما توصیه اکید می شود که هر چند وقت یکبار نسبت به تعویض آن اقدام کنید.

 

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.