تاریخ انتشار: مارس 8, 2019نویسنده: دسته بندی: کودک
ایمن سازی محیط خانه برای کودک

ایمن سازی محیط خانه برای کودک از نکات بسیار مهمی می باشد که والدین و یا پرستار کودک در منزل باید از آن آگاهی داشته باشند. یکی از مسائل مهمی که والدین یا مراقب کودک بعد از تولد نوزاد باید در نظر داشته باشد، ایمن سازی محیط خانه برای کودک است. اگر به زودی شما صاحب فرزندی می شوید قبل از هر چیزی برای حفاظت از تمام خطرات و آسیب هایی که ممکن است نوزاد را تهدید کند را آغاز نمایید این بدان معنی می باشد که شما می بایستی به عنوان کسی که وظیفه پرستاری از کودک را بر عهده دارد محیطی مناسبی را از لحاظ ایمنی برای کودکان خود ایجاد نمایید. موسسه پرستار اول با سابقه چندین ساله در زمینه پرستاری از کودک و پرستاری از سالمند،  بر آن داشته  با  توجه به تجارب پرستاران خود که چندین سال تجربه نگهداری از کودک و پرستاری از کودک را دارند و هم چنین مسایل علمی و مشخص در زمینه ایمن سازی محیط خانه برای کودک شما را به بهترین نحو در زمینه ایمن سازی محیط خانه برای کودک آشنا نماید.

ایمن سازی محیط خانه برای کودک چگونه باید صورت بگیرد؟

خانه ممکن است برای بزرگسالان یک مکان ایمن به حساب بیاید ولی همان منزلی که برای بزرگسال ایمن است نیاز به ایمن سازی محیط خانه برای کودک دارد. زمانی که کودک شروع به چهار دست و پا رفتن، تاتی کردن و راه رفتن می‌کند، اولین وظیفه والدین یا پرستار کودک باید محافظت بیشتر از کودکان باشد. ایمن‌سازی محیط خانه برای کودک باید به‌گونه‌ای باشد تا وقتی کودک راه می‌افتد، حرکت می‌کند یا هنگام خزیدن و چرخ زدن روی زمین، با خطرات تهدید نشود. خانه دارای خطرات زیادی برای کودک می باشد البته با پیدا کردن این خطرات و رفع آن می توان ایمنی کودک را تامین کرد. تقریبا کودکان حدود 80 تا 90 درصد زمان خود را در خانه سپری می کنند و بر اساس آمار سازمان جهانی ایمنی کودکان، نزدیک 3 میلیون کودک در سال در خانه آسیب می بیند. پس با ایمن سازی محیط خانه برای کودک و به همراه آن آموزش  در مورد وسایل امن و ناامن، می توانیم این مقدار خطرات در منزل که کودکان با آن مواجه می شوند را کاهش دهیم.

نوزادان به دلیل نداشتن تجربه کافی در مورد اشیاء و وسایل اطراف خود، در مقابل آن ها آسیب پذیر هستند. اما والدین یا پرستار کودک با برداشتن گام هایی می تواند از خطرات پیش بینی نشده جلوگیری کند. و در واقع کلید ایمن سازی محیط خانه برای کودک را رقم بزند.

ایمن سازی محیط خانه برای کودک

بیشترین خطرات وارد به کودکان در خانه کدام ها هستند؟

طی تحقیقاتی که توسط سازمان ایمن سازی کودکان در سوئد بررسی شده است بیشترین آسیب های وارده به کودکان زیر یک سال شامل:

  • سقوط
  • تماس با مایعات جوشان
  • کشیدن و از جا کندن اشیاء
  • در دهان گذاشتن اشیاء
  • مسمومیت
  • صدمات ناشی از الکتریسیته

خطرات در خانه و راه های ایمن سازی محیط خانه برای کودک

می‌توان برای ایمن سازی محیط خانه برای کودک، از تجهیزات و ابزار ایمنی خاصی استفاده کرد. والدین یا پرستار کودک باید با اصول و ابزار ایمن‌سازی خانه برای کودکان آشنا باشند که در زیر به بعضی نکات پیرامون ایمن‌سازی خانه و ابزار ایمنی و همچنین تجهیزات آن اشاره می‌کنیم.

1- خطرات موجود در اتاق کودک

باید مطمئن شوید که تخت خواب کودک از پنجره و اشیاء آویزان در بالای سر تخت مانند لامپ و لوستر و حتی عروسک ها به دور باشد. از گذاشتن بالشت و روکش های ضخیم در تخت کودک که ممکن است با کشیدن بر کودک خطر خفگی را افزایش دهد خودداری کنید. یکی از وظایف والدین و پرستار کودک این است که پوشک و همه لوازم تعویض پوشک را در اتاق کودک قرار داده تا ناچار نشوند کودک را برای آوردن لوازم برای چند دقیقه هم شده تنها بگذارند. ایمن سازی محیط خانه برای کودک را می بایستی بسیار جدی انگاشت.

2- سقوط کودکان

کودکان پس از این که توانستند چهاردست و پا راه بروند شروع به شناسایی مسیر های داخل خانه می کنند. به این ترتیب به تمام مناطقی که احتمال سقوط دارند مثل پله ها دسترسی پیدا خواهند کرد. گاهی حتی پای کودکان در هنگام راه رفتن به برآمدگی های موجود در خانه مثل چارچوب درها و … گیر کرده و می افتند و باعث آسیب جدی به کودک می شوند. برای جلوگیری از افتادن کودکان و ایمن سازی محیط خانه برای کودک از قبیل این خطرات می توان از حفاظ یا حصار و دروازه های ایمنی استفاده کرد. زیر فرش ها و قالی های خانه ترمز فرش قرار دهید. از محافظ های گوشه های میزها استفاده کنید تا اگر احیانا کودکی در کنار میز بیافتد گوشه های میز باعث آسیب به کودکان نشود. طبق تحقیقات انجام شده بیشترین آسیب به کودکان در سنین پایین از طریق سقوط و افتادن می باشد بنابراین والدین یا پرستار کودک در منزل باید همیشه به کودکان نظارت کافی را داشته باشند.

ایمن سازی محیط خانه برای کودک

3-مسمومیت

در جریان ایمن سازی محیط خانه برای کودک بعضی از لوازم یا محصولاتی که ممکن است باعث مسمومیت کودکان شود از دسترس کودک دور نگه داشته و آن ها را در قفسه هایی با ارتفاع بالا یا قفل شده قرار دهید. این مواد می تواند شامل موارد زیر باشد :

  • دارو ها و ویتامین ها
  • مواد شوینده
  • اسپری و عطر و ادکلن لوازم آرایشی
  • نفت و بنزین
  • رنگ و تینر
  • سیگار
  • مواد سفید کننده
  • آفت کش ها و مرگ موش و افشان های حشره کش ها و …

4- سوختگی و برق گرفتگی

کودکان به علت داشتن حس کنجکاوی و امتحان کردن همه چیز، دوست دارند به همه اشیاء دست بزنند و آن ها را لمس کنند اما گاها این حس کنجکاوی باعث رسیدن آسیب هایی به کودکان می شود. بیشترین صدماتی که برای کودکان در این مورد اتفاق می افتد سوختگی از طریق مواد داغ مثل سماور، فنجان چای و بخاری و … بوده و برای برق گرفتگی هم بیشتر از طریق سوراخ های کلید پریزها می باشد. برای ایمن سازی محیط خانه برای کودک از قبیل این نوع خطرات، توصیه می شود وسایلی مثل سماور و یا فنجان و کتری و در ارتفاع بالایی قرار گرفته و برای بخاری و شومینه و .. هم حصار یا حفاظ درست کنید و حتما از پوشش های کلید پریز استفاده کنید. نوشیدنی های داغ را دور از دسترس کودکان نگه دارید. سیم های چراغ خواب و لامپ را از دسترس کودکان دور کنید چون علاوه بر برق گرفتگی ممکن است با کشیدن آن و افتادن بر روی خودشان باعث آسیب جدی به خود شوند.

 

5- در دهان گذاشتن اشیاء

کودکان در یک سنی دوست دارند هر چیزی که لمس می کنند در دهان خود گذاشته و آن را امتحان کنند و این امر باعث آسیب های جدی به کودکان از قبیل مسمومیت و خفگی می شود. پس وظیفه والدین و پرستار کودک، دور نگه داشتن این وسایل از دسترس کودکان است. وسایل ریز و اشیاء کوچک و قابل خوردن و خطرناک باید از کف تمام محیط خانه برداشته شود. از گرفتن اسباب بازی های ریز برای کودک خودداری کنید. از دادن میوه هایی که دارای هسته هستند به کودکان اجتناب کنید چون ممکن است هسته آنها باعث خفگی کودکان شود. همان طور که در بالا نیز اشاره شد ایمن سازی محیط خانه برای کودک شامل نه تنها محیط فیزیکی منزل بلکه لوازم و تنقلات آن نیز می شود.

6- روشنایی خانه

اتاق کودک باید طوری باشد که روشنایی طبیعی خورشید را داشته باشد و یا اگر این روشنایی در دسترس نیست از لامپ هایی باید استفاده کرد که برای کودک مضر نباشد. برای اتاق کودک سعی کنید از لامپ های LED استفاده کنید. چون در قیاس با لامپ های رشته ای هم هزینه و هم آسیب کمتری برای کودکان دارد.

کودکان تا رسیدن به سنین بزرگسالی بسیار حساس و آسیب‌پذیر می باشند، به همین دلیل نیاز به مراقبت‌های بسیاری دارند تا در نتیجه کنجکاوی‌هایشان دچار صدمه نشوند. والدین کودکان بیشترین تاثیر را حفظ ایمنی کودکان برعهده دارند، همچنین ایمن‌سازی محیط خانه برای کودک، در حفظ سلامت وی مهم‌ترین عنصر است. اگر بنا به هر دلایلی والدین تجربه کافی در این زمینه  یا به خاطر شاغل بودن وقت کافی برای رسیدگی به این امور را ندارند می توانند با استخدام پرستار کودک این مشکل را حل کنند.

موسسه پرستاری

 

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.