تاریخ انتشار: فوریه 14, 2021نویسنده: دسته بندی: سالمند
6 علت بی میلی سالمند به غذا و روشهای برطرف نمودن این مشکل

بی میلی سالمند به غذا Elderly reluctance to eat d یکی از چالش های اصلی مراقبین و پرستاران سالمند است که لازم است دلیل اصلی آن بررسی شود و در جهت برطرف نمودن این مشکل اقدام گردد.

دلایل بی میلی سالمند به غذا

ممکن است این تصویر برای شما آشنا باشد که با یک سالمند در سر میز غذا نشسته اید و متوجه می شوید که او با بی میلی در حال نگاه کردن به غذا است . حتی ممکن است سالمند از آمدن بر سر میز غذا امتناع نموده و خود را مشغول انجام کار دیگری نماید .
بعد از چند وقت متوجه می شوید که سالمند در حال وزن کم کردن است و دیگر شادابی و سلامتی قبلی در او دیده نمی شود .

در این شرایط اصرار کردن به سالمند برای تمام کردن غذا و خوردن میان وعده بی فایده است و تاثیری بر بی میلی سالمند ندارد .
بسیاری از مراقبان سالمند نسبت به بی میلی سالمند به غذا خوردن ، ابراز نگرانی می کنند. اما چگونه می توان فهمید که علت این مشکل چیست و چه راه هایی برای برطرف کردن آن وجود دارد ؟

مهمتر از همه ، چگونه می توانید اطمینان حاصل کنید که یک سالمند علیرغم کم شدن حجم غذایی مصرفی از تغذیه کافی برخوردار است ؟

یک نکته مهم در ابتدا توجه به این مسئله است که بسیاری از سالمندان مانند ممکن است مانند گذشته نیازی به زیاد غذا خوردن نداشته باشد.
وقتی فرد پیرتر می شود و فعالیت او کمتر می شود ، کالری مورد نیاز او کاهش می یابد. بنابراین ، یک فرد سالمند که زندگی کم تحرکی دارد برای تأمین انرژی مورد نیاز بدن به کالری زیادی نیاز ندارد.
در نتیجه این کاهش کالری مورد نیاز می تواند به کاهش طبیعی اشتها منجر شود.

نکته مهم دیگر این است که آیا یک فرد سالمند رژیم غذایی متعادلی را برای تأمین نیازهای تغذیه ای خود دارد یا خیر ؟
اگر سالمند مقدار متعادلی از سبزیجات و میوه جات تازه ، گوشت بدون چربی ، غلات سبوس دار و لبنیات کم چربی در رژیم غذایی خود دارد ، ممکن است حتی اگر غذای زیادی هم نمی خورند ، از نظر تغذیه ای در وضعیت خوبی باشد .

اگر سالمند علایم سو تغذیه مانند كاهش وزن ، تاخیر در ترمیم زخم یا افزایش ضعف و شکنندگی را دارد ، ممکن است لازم باشد که عادات غذایی او را بررسی شود.
در اینجا شش دلیل بی میلی سالمند به غذا بیان شده است که لازم است هر مراقب و پرستار سالمند نسبت به آنها توجه کافی نماید .

1. مشکلات جویدن

منطقی است که سالمند برای لذت بردن از غذا به دندان های خوبی نیاز دارید. پروتزهای دندانی نامناسب ، حفره های بین دندانی یا بیماری های لثه می توانند جویدن غذا را برای یک سالخورده دشوار یا دردناک کنند ، بنابراین آنها از خوردن دست می کشند.
برای جلوگیری از این وضعیت ، مطمئن شوید که سالمند به طور منظم معاینات دندانپزشکی را انجام می دهد که شامل بررسی مناسب بودن پروتزهای دندانی است.

علل بی میلی سالمند به غذا

2. داروهایی که با حس چشایی تداخل دارند

حس چشایی فرد به طور طبیعی با افزایش سن کاهش می یابد و بسیاری از داروها می توانند توانایی فرد در تشخیص طعم غذاها را بیشتر کاهش دهند.
در این صورت ، شما می توانید با یک دکتر صحبت کنید تا بدانید چگونه از نظر پزشکی می توان این مشکل را حل کنید.
. به سبزیجات و میوه های تازه ، نان ها و پاستاهای سبوس دار و طعم دهنده هایی مانند آب لیمو تازه اضافه کنید تا مزه غذاها برای سالمند دلچسب تر شود.

3. افسردگی

وقایع زندگی که در سنین بالاتر اتفاق می افتد ، مانند از دست دادن همسر ، می تواند افسردگی خفیف یا جدی ایجاد کند. افسردگی یا استرس می تواند اشتها را سرکوب کرده و منجر به کمتر خوردن و تغذیه نامناسب شود.
اگر فکر می کنید سالمند ممکن است افسرده باشد ، سعی کنید بیشتر با او گفتگو نمایید . بسیاری از سالمندان از گفتگو در مورد احساسات خود احساس آرامش می کنند و بهتر است شرایط گفتگو را برای او مهیا نمایید. گاهی اوقات گفتگو درمانی یا داروهای ضد افسردگی ممکن است به کاهش افسردگی و بازگشت یک فرد سالمند به غذا خوردن طبیعی کمک کند

4. ناتوانی در پخت و پز

حتی افرادی که در جوانی از پخت و پز لذت می بردند ،ممکن است با بالا رفتن سن در مورد جابه جا کردن قابلمه های سنگین ، خرد کردن سبزیجات و انجام کارهای سختگیرانه دیگری که برای تهیه غذا لازم است ، دچار مشکل شوند.
ممکن است سالمند به دلیل این مشکلات از تهیه غذای سالم و تازه چشم پوشی نماید . بهتر است هفته ای یک بعد از ظهر وقت بگذارید تا سبزیجات یا گوشت را خرد کرده و در ظروف کاملاً راحت برای سالمند قرار دهید تا در همان هفته استفاده کنند. همچنین می توانید با استخدام یک مراقبت حرفه ای برای انجام امور منزل سالمند زندگی را برای او راحت تر نمایید .

 رفع بی میلی سالمند به غذا

5. ترجیحات غذایی

ممکن است در برنامه ریزی غذایی که برای سالمند داشته اید یک فهرست غذایی اماده کرده باشید و در آن به اجبار غذاهایی راگنجانده باشید که سالمند به خوردن انها علاقه ای نداشته باشد . بهتر است برای تهیه وعده های غذایی نظرات سالمند را جویا شویدو آنها را در برنامه غذایی قرار دهید .
تا زمانی که دلایل پزشکی برای یک رژیم غذایی خاص وجود نداشته باشد ، بهتر است لذت بردن از غذا و دریافت کافی کالری را مورد توجه قرار دهید .

6. تنهایی به دلیل صرف غذا خوردن

تحقیقات مربوط به مراقبت از سالمندان نشان می دهد عدم داشتن همراه در هنگام صرف غذا بزرگترین چالش برای سالمندان برای صرف غذا است.
صرف غذا به تنهایی می تواند سبب بروز احساس افسردگی شود ، که به نوبه خود می تواند اشتها را سرکوب کرده و منجر به بی میلی سالمند به غذا شود.

بهتر است اوقاتی را برای صرف غذا به خانه سالمند بروید و با او غذا بخورید . داشتن تغذیه خوب به ارتقا کیفیت زندگی سالمندان کمک زیادی می کند.
هنگامی که دلایل اساسی بی میلی سالمند به غذا را شناسایی کردید ، می توانید از 10 نکته زیر برای افزایش اشتیاق سالمند به تغذیه استفاده نمایید .

 

بی میلی سالمند به مواد غذایی

  • به جای ایده استفاده از یک تغذیه کامل ، بر آن غذایی که سالمند دوست دارد بخورد تمرکز کنید. تا زمانی که دلایل پزشکی برای یک رژیم غذایی خاص وجود نداشته باشد ، مهم است که سالمند از غذا لذا ببرد و کالری کافی دریافت نماید .
  • بهتر است سالمند به جای “سه وعده بزرگ” در طول روز وعده های غذایی کوچک میل کند.
  • غذا را برای فرد مبتلا به زوال عقل در بشقاب او بگذارید تا هنگام نشستن غذای او در محل همیشگی آماده باشد.
  • یک بشقاب را با مواد غذایی که از قبل به قطعات کوچک تقسیم شده است سرو کنید.
  • زیاد غذا در بشقاب نریزید. ممکن است مدیریت این مقدار غذا برای سالمند طاقت فرسا به نظر برسد.
  • با گیاهان و سایر طعم دهنده ها به راحتی غذا را خوشمزه تر کنید .
  • نظارت کنید که سالمند درحال غذا خوردن است .ممکن است لازم باشد در طول غذا به او یادآوری کنید.
  • تغذیه خوب به ارتقا کیفیت زندگی یک فرد مسن کمک زیادی می کند و خوردن فقط مقدار کمی غذا ممکن است به خودی خود نشانه ای از سو تغذیه در سالمندان نباشد.

اگر فکر می کنید که سالمند کالری کافی دریافت نمی کند و لاغر شده است ، عاقلانه است که به دنبال روش های مناسبی برای رفع بی میلی سالمند به غذا باشید. هنگامی که دلایل اساسی بی میلی سالمند به غذا را شناسایی کردید ، می توانید مراحل ذکر شده در بالا را برای کمک به بازگشت وی به مسیر سلامتی انجام دهید.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.