تاریخ انتشار: سپتامبر 12, 2021نویسنده: دسته بندی: کودک
تاثیرات شیوع کرونا بر رشد مغزی نوزادان متولد شده در این دوران

نوزادانی که در دوران بیماری همه گیر COVID-19 متولد شده اند توانایی های ذهنی کمتری دارند . نوزادانی که در دوران همه گیری متولد شده اند مهارت های شناختی ، کلامی و حرکتی کمتری نسبت به نوزادانی که قبل از مارس 2020 به دنیا آمده اند نشان می دهند.

شیوع ویروس کرونا

همه گیری ویروس کرونا افراد در هر سنی را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است ، اما تحقیقات جدیدی با هدف تعیین تأثیر آن بر نوزادان انجام شده است.

محققان دانشگاه براون در پراویدنس شواهدی را کشف کرده اند که نشان می دهد نوزادان متولد شده در طول بیماری همه گیر متفاوت از نوزادانی که قبلاً به دنیا آمده اند ، رشد می کنند.

محققان دریافتند کودکانی که پس از مارس 2020 متولد شده اند نسبت به همتایان خود که زودتر متولد شده اند مهارت های کلامی ، حرکتی و شناختی کمتری از خود نشان داده اند. این موارد عبارتند از:

 

مهارت های کلامی:

به ارتباطی اطلاق می شود که از کلمات برای به اشتراک گذاری اطلاعات با افراد دیگر استفاده می کند. این می تواند شامل گفتار و نوشتار باشد.

مهارت های حرکتی:

به توانایی یادگیری یک حرکت یا مهارت فیزیکی مانند هماهنگی چشم و دست اشاره دارد.

مهارتهای شناختی:

به ظرفیت فکری مغز شامل توانایی تفکر ، خواندن ، یادگیری ، خاطرات ، توجه ، و موارد دیگر اشاره دارد.

کودکانی که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند در سنین 3 ماهه تا 3 سال بودند. برخی از کودکان قبل از همه گیری متولد شده اند و برخی دیگر پس از آن به دنیا آمده اند.

به طور کلی ، کودکانی که قبل از شروع همه گیری متولد شده اند ، الگوهای رشد قوی تری را در همه زمینه ها نشان داده اند. به نظر می رسد عوامل خاصی علاوه بر متولد شدن در دوران شیوع ، خطر داشتن مهارتهای کلامی ، حرکتی و شناختی کمتر در کودک را افزایش می دهد.

کودکان متولد شده در خانواده هایی با زمینه های اجتماعی و اقتصادی پایین تر بود بیشتر تحت تاثیر این همه گیری قرار گرفته بودند.

همه گیری ویروس کرونا

از زمانی که سازمان بهداشت جهانی (WHO) سال گذشته COVID-19 را یک بیماری همه گیر جهانی اعلام کرد ، نگرانی های فزاینده ای در مورد اینکه چگونه این امر می تواند بر رشد و نمو کودکان تأثیر بگذارد بوجود آمده بود.

این تاثیرات  به ویژه در پی محدودیت های فاصله اجتماعی و افزایش استرس والدین  ​​افزایش یافته است. سپتامبر 2020، یک مطالعه مشابه منتشر شد که بر خطرات انزوای کودکان در میان همه گیری کرونا تاکید می کرد.

نتایج این تحقیق در مجله Pediatrics منتشر شد. محققان بر اهمیت تعامل و اجتماعی شدن برای رشد شخصی ، به ویژه در کودکان خردسال تأکید کردند ، اما این امر با انزوای ناشی از قرنطینه به خطر افتاده است.

عوامل خطر ساز

محققان عوامل مختلفی را که بر سلامت روحی و جسمی کودکان در طول همه گیری تأثیر می گذارد ذکر کردند ، از جمله:

 

انزوا از دوستان و خانواده

تعطیلی مدارس

کاهش فعالیت بدنی

تغییر در برنامه روزانه

مشکلات خوابیدن

درگیری در خانه

محدودیت های مالی در خانه

استفاده بیش از حد از صفحه نمایش

انتخاب های غذایی ناسالم

محققان تأکید می کنند که سیاست گذاران هنگام طراحی سیاست هایی برای عکس العمل به بحران کرونا باید این ملاحظات را در نظر داشته باشند.

در غیر این صورت ، پیامدهای غیرمستقیم می تواند برای نسل های آینده منجر به آسیب های جدی شود.

عوارض ویروس کرونا

اطلاعات کلیدی در مورد بیماری کرونا :

بیماری کروناویروس (COVID-19) یک بیماری عفونی است که توسط ویروس SARS-CoV-2 ایجاد می شود. اکثر افراد مبتلا به این ویروس بیماری تنفسی خفیف تا متوسط ​​را تجربه می کنند و بدون نیاز به درمان خاصی بهبود می یابند.

 

با این حال ، برخی از آنها به شدت بیمار می شوند و نیاز به مراقبت پزشکی دارند. افراد مسن و افرادی که دارای بیماریهای زمینه ای مانند بیماری های قلبی عروقی ، دیابت ، بیماریهای مزمن تنفسی یا سرطان هستند ، بیشتر در معرض بیماری جدی قرار دارند.

هر فردی ممکن است به بیماری کووید -19 مبتلا شود و در هر سنی دچار بیماری شدید شود یا بمیرد. بهترین راه برای پیشگیری و کاهش سرعت انتقال ، آگاهی کامل از بیماری و نحوه انتشار ویروس است. با فاصله حداقل 1 متری از دیگران ، پوشیدن ماسک مناسب و شستن دستها یا استفاده مکرر از الکل ، از خود و دیگران در برابر عفونت محافظت کنید.

 

وقتی نوبت شما شد واکسینه شوید و از راهنمایی های مراکز بهداشت پیروی کنید. ویروس می تواند از دهان یا بینی فرد آلوده در ذرات مایع کوچک هنگام سرفه ، عطسه ، صحبت ، آواز یا تنفس منتقل شود.

این ذرات از قطرات تنفسی بزرگتر تا آئروسلهای کوچکتر متغیر هستند. بسیار مهم است که آداب تنفسی را رعایت کنید ، به عنوان مثال با سرفه در آرنج خم شده  سرفه کنید، و در خانه بمانید و تا زمانی که بهبودی نیافته اید خود را قرنطینه کنید.

 

برای محافظت از خود و دیگران در برابر COVID-19 چه باید کرد؟

حداقل یک متر فاصله بین خود و دیگران را رعایت کنید تا خطر عفونت هنگام سرفه ، عطسه یا صحبت کردن کاهش یابد.

وقتی در خانه هستید ، فاصله بیشتری بین خود و دیگران را حفظ کنید. هر چه دورتر ، بهتر.

پوشیدن ماسک را بخشی عادی از بودن در کنار افراد دیگر قرار دهید. استفاده ، نگهداری و تمیز کردن یا دفع مناسب ماسک برای تأثیرگذاری هرچه بیشتر ماسک ها ضروری است.

ماسک و ویروس کرونا

اصول استفاده از ماسک :

 

قبل از گذاشتن ماسک و همچنین قبل و بعد از برداشتن آن و بعد از لمس آن در هر زمان دستان خود را تمیز کنید.

مطمئن شوید که ماسک بینی ، دهان و چانه شما را می پوشاند.

هنگام برداشتن ماسک ، آن را در کیسه پلاستیکی تمیز  بگذارید و آن را در سطل زباله بیندازید .  هر روز  ماسک پارچه ای را بشویید.

شرکت پرستاری پرستار اول با داشتن سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.

کادر متخصص و آموزش دیده این مرکز در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.

لطفا به این مقاله امتیار دهید.

 

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.