تاریخ انتشار: فوریه 15, 2021نویسنده: دسته بندی: کودک
چه زمانی خوردن عسل برای نوزادان بی خطر است؟

خوردن عسل برای نوزادان Baby eating honey  تا سن زیر یک سالگی خطرناک است و سبب بروز مسمومیت بوتولیسم می شود اما پس از آن به مقدار اندک بیخطر است.

وارد کردن مواد غذایی جدید به رژیم غذایی کودک مسئله ایی جذاب و در عین حال چالش برانگیر است . یکی از مواد غذایی که ممکن است والدین تمایل به وارد نمودن آن به رژیم غذایی کودک داشته باشد عسل است.

تغدیه با عسل برای نوزادان

عسل ماده ای شیرین و ملایم است ، بنابراین والدین و مراقبان ممکن است فکر کنند که از این ماده به عنوان یک شیرین کننده طبیعی استفاده نمایند .
با این حال ، متخصصان توصیه می کنند برای ورود عسل به رژیم غذایی کودک تا یک سالگی او صبر کنید و بعد آن را به تدریج به رژیم غذایی کودک وارد نمایید .

 

عسل شامل انواع مختلفی است و ممکن است در شکل عسل فله ، عسل تسویه شده ، عسل محلی یا عسل کارخانه ای در دسترس باشد .قانون منع استفاده از عسل شامل همه انواع عسل و همچنین در مورد همه غذاها و کالاهای پخته شده حاوی عسل است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ورود عسل به رژیم کودک ، از جمله خطرات ، فواید و نحوه معرفی آن ، ادامه مطلب را بخوانید.

خطرات خوردن عسل برای کودک

خطر اصلی که کودک را تهدید میکند وارد نمودن عسل به رژیم غذایی نوزاد زودتر از یک سالگی است . مخصوصا نوزادان زیر 6 ماه در بیشترین خطر قرار دارند.

نوزاد می تواند با خوردن هاگ کلستریدیوم بوتولینوم موجود در خاک ، عسل و محصولات عسل توسط سم بوتولیسم دچار مسمومیت شود . این هاگ ها در روده ها به باکتری تبدیل شده و نوروتوکسین های مضر در بدن تولید می کنند.

 

بوتولیسم یک بیماری جدی است. حدود 70 درصد از نوزادان مبتلا به بوتولیسم ممکن است به طور متوسط 23 روز به تنفس با دستگاه نیاز داشته باشند.
متوسط بستری نوزادان در بیمارستان برای بوتولیسم در حدود 44 روز است. ممکن است بسیاری از بهبودی کوچک و به دنبال آن وخامت های شدیددر حال بیمار ایجاد شود.

 

بیشتر نوزادان با درمان مناسب بهبود می یابند. میزان مرگ و میر کمتر از 2 درصد است.سایر شیرین کننده های مایع مانند شربت ذرت نیز ممکن است برای نوزادان خطر بوتولیسم را داشته باشند.

 

شربت افرا به طور کلی ایمن در نظر گرفته می شود زیرا از داخل درخت می آید و نمی تواند توسط خاک آلوده شود.البته هنوز هم ، بعضی از پزشکان خوردن آن را برای کودکان توصیه نمی کنند . بهتر است قبل از وارد کردن شیرین کننده ها به عنوان بخشی از رژیم غذایی کودک ، با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید

علائم بوتولیسم

شایعترین علائم بوتولیسم عبارتند از:
ضعف
تغذیه ضعیف
یبوست
بی حالی

زیان عسل برای نوزادان
کودک همچنین ممکن است تحریک پذیر شود ، در تنفس مشکل داشته باشد یا گریه ضعیفی داشته باشد. همچنین نوزاد ممکن است دچار تشنج شود.
علائم مسمومیت به طور معمول در طی 12 تا 36 ساعت پس از خوردن غذاهای آلوده ظاهر می شوند و اغلب با یبوست شروع می شوند. با این حال ، برخی از نوزادان مبتلا به بوتولیسم ممکن است علائمی را تا 14 روز پس از مواجهه نشان ندهند.

 

برخی از علائم بوتولیسم ، مانند بی حالی و تحریک پذیری ، ممکن است منجر به تشخیص نادرست سایر بیماری ها مانند سپسیس یا مننژوآنسفالیت شود ، بنابراین مهم است که به پزشک کودک خود اطلاع دهید که آیا کودک عسل خورده است یا خیر.

 

دادن اطلاعات درست به پزشک سبب یک تشخیص درست می شود و باعث درمان موثر کودک می شود . اگر کودک علائم بوتولیسم دارد و اخیراً عسل مصرف کرده است ، باید تو را به صورت اورژانسی درمان کنید. در اسرع وقت به اورژانس محلی خود مراجعه کنید.

فواید عسل

عسل دارای یکسری فواید غذایی است که کودک می تواند پس از رسیدن به 12 ماهگی از آن بهره مند شود. عسل حاوی مقادیر کمیاب از:

آنزیم ها
آمینو اسید
مواد معدنی
آنتی اکسیدان ها

همچنین حاوی مقادیر ناچیزی ویتامین B و ویتامین C است. ارزش غذایی عسل به نوع آن بستگی دارد ، زیرا بیش از 320 نوع عسل وجود دارد.
عسل همچنین شیرین تر از شکر استاندارد است. این بدان معناست که شما می توانید بسیار کمتر از قند از آن استفاده کنید و همچنان عطر و طعم خوبی بدست آورید.

 

سایر مزایای احتمالی عبارتند از:

ممکن است به عنوان سرکوب کننده سرفه عمل کند ، اما در کودکان زیر 12 ماه نباید استفاده شود.اگر به صورت موضعی استفاده شود ، می تواند به ترمیم زخم کمک کند. باز هم ، این روش نباید در کودکان زیر 12 ماه استفاده شود زیرا بوتولیسم می تواند از طریق زخم پوست وارد بدن شود.

 

اگر می خواهید از مزایای تغذیه ای عسل بهره مند شوید ، ممکن است بهترین کار این باشد که از انواع غیر فرآوری شده استفاده کنید.
خوردن عسل باید به مقدار کمی خورده شود تا واقعا ارزش غذایی داشته باشید. در حقیقت ، یک قاشق غذاخوری عسل مقدار مناسبی است و بیش از آن سبب دریافت کالری اضافی در بدن است .

 

بنابراین ، این ماده در صورت مصرف به اندازه کمتر بهتر است. همچنین ، برچسب های مواد غذایی حاوی عسل را به دقت بخوانید ، زیرا برخی از انواع معمولی عسل ممکن است حاوی قندهای اضافه شده و مواد دیگر باشند.

فواید عسل برای نوزادان

آیا عسل خام از انواع دیگر عسل بهتر است؟

عسل خام عسلی است که به هیچ وجه فیلتر یا فرآوری نشده است. این ماده مستقیماً از کندو خارج می شود و حاوی تمام ویتامین های طبیعی ، مواد معدنی و سایر ترکیبات سالم است.

 

عسل خام ممکن است دارای مقدار کمی گرده باشد ، بنابراین اگر برای رفع آلرژی های فصلی از عسل استفاده می کنید ، عسل خام مزایای بیشتری خواهد داشت.

 

عسل خام در صورت مصرف نوزادان زیر 1 سال ممکن است باعث بوتولیسم شود. این عسل ممکن است گرانتر از عسل فیلتر شده یا فرآوری شده نیز باشد.

نحوه ورود عسل به رژیم غذایی کودک :

همانند تمام مواد غذایی شیرین، نیازی نیست برای ورود این ماده غذایی به رژیم غذایی کودک خود عجله کنید . اگر می خواهید عسل را وارد تغذیه کودک نمایید بهتر است به صورت ترکیب شده با مواد غذایی دیگر به کودک داده شود که بهتر است این مواد غذایی مورد علاقه کودک باشد .

 

مانند هر غذای جدید ، بهترین روش این است که تدریجت این ماده را به غذای کودک اضافه نمایید . بهتر است بعد از اولین استفاده کودک از عسل چهار روز صبر نمایید تا ببینید آیا کوچولوی شما واکنشی به این ماده نشان می دهد یا خیر. در صورت مشاهده واکنش ، با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید.

برای افزودن عسل به رژیم غذایی کودک ، یکی از موارد زیر را امتحان کنید:

عسل را در جو دوسر مخلوط کنید.
عسل را روی نان تست پخش کنید.
عسل را در ماست مخلوط کنید.
عسل را به یک اسموتی خانگی حاضر کنید.
روی وافل ها یا پنکیک ها به جای شربت شکلات از عسل استفاده کنید.

استفاده از عسل در دستور های پخت

می توانید در دستورالعمل های پخت کیک یا مواد غذایی مورد علاقه کودک به جای شکر از عسل استفاده نمایید .
میزان استفاده از عسل به شما بستگی دارد. عسل طعم شیرین تری از شکر دارد ، بنابراین ممکن است بخواهید از مقدار کمتری استفاده کنید.

استفاده از عسل برای نوزادان

خوردن عسل در زمان شیردهی

بوتولیسم از طریق شیر مادر قابل انتقال نیست. اگر کودک مبتلا به بوتولیسم شده است بهتر است برای تغذیه کودک از شیر مادر استفاده شود .عسل می تواند افزودنی خوبی برای رژیم غذایی کودک شما باشد ، اما مهم است که صبر کنید تا بعد از 12 ماهگی این ماده را وارد رژیم غذایی کودک نمایید .

 

غذاهایی که باید از آنها اجتناب کرد شامل عسل مایع ، شربت عسل ، عسل تسویه شده یا تسویه نشده و هر نوع غذای پخته یا فرآوری شده حاوی عسل هستند.

 

بهتر است با دقت برچسب های غذایی را بخوانید تا ببینید آیا غذاهای فرآوری شده حاوی عسل هستند یاخیر . اگر در مورد تغذیه نوزاد و زمان وارد کردن برخی از غذاها مانند عسل به رژیم کودک سوالی دارید ، با پزشک متخصص اطفال تماس بگیرید.

 

مرکز پرستاری پرستار اول با داشتن سال ها تجربه در عرصه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل و مجوز رسمی از وزارت بهداشت آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.

 

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.