تاریخ انتشار: ژانویه 7, 2019نویسنده: دسته بندی: کودک
راهکارهای درمانی برای مقابله با حساسیت های غذایی کودکان

حساسیت غذایی کودکان تنها محدود به چند مواد خوراکی نمی باشد بلکه می تواند علاوه بر مواد غذایی؛ بسیاری از چیزهای دیگر را نیز شامل گردد.

حساسیت غذایی کودکان: حساسیت به شیر

زمانی که به عنوان پدر و مادر و پرستار کودک مشاهده می کنید نوزادتان زمانی که شیر می خورد و یا شاید برخی دیگر از مواد غذایی که شامل شیر هم می شود دچار حالت تهوع و استفراغ می گردد،  قطعا نگران می گردید . و زمانی که به پزشک کودکان مراجعه می کنید شاید اولین چیزی که در خصوص حساسیت غذایی کودکان از جانب پزشک می شنوید این می باشد که کودک شما به شیر و مشتقات آن حساسیت و آلرژی دارد و می بایستی شیر را از رژیم غذایی کودک حذف کنید. آن چیزی که ممکن است شما را به عنوان مراقب کودک بسیار نگران نماید این است که در این سنین شیر بهترین تغذیه ای است که می توانید برای کودک خود محسوب کنید و در نظر داشته باشید.
البته لازم به ذکر است که شیر گاو و گوسفند می تواند یکی از بهترین موارد تغذیه ای دوران نوزادی باشد که به عنوان مکمل به همراه شیر مادر برای نوزاد می تواند به حساب بیاید. ولیکن می بایستی این را در نظر داشته باشید که به دلیل این که پروتئین های موجود در شیر گاو و گوسفند به صورت فعال بوده و هضم آن نسبت به دیگر پروتئین های مصرفی در مابقی لبنیات زمان بر به حساب می آید به دلیل باعث ایجاد واکنش در بدن کودک می گردد و خود این واکنش که به آن آلرژی یا حساسیت غذایی کودکان گفته می شود سبب می گردد که کودک شما دچار حالت تهوع و استفراغ گردد.

حساسیت غذایی کودکان

حساسیت غذایی کودکان: حساسیت به شیر در کودکان در چه زمانی به وجود می آید؟

لازم است بدانید که حساسیت غذایی کودکان به خصوص حساسیت به شیر  معمولا در زمانی که نوزاد یک ساله می باشد بیشتر دیده می شود. در نوزادان  حساسیت به شیر معمولا از سه ماهگی شروع می شود ولی به تدریج و با رشد کودک و هم چنین تکمیل فرآیندهای جسمی، در سنین  ۴ الی ۵ سالگی این حساسیت ها به تدریج کم رنگتر شده و حساسیت خود را از دست می دهند.

 

حساسیت غذایی کودکان: مشخصات حساسیت به شیر در کودکان

اگر به دنبال نشانه های حساسیت غذایی کودکان به خصوص آلرژی به شیر هستید می توانید علایم زیر را در نظر داشته باشید. اگزمای پوست، دل درد، ناراحتی ها در شکم و روده ها، استفراغ و حالت تهوع، اسهال، باد معده وهم چنین ممکن است که در مدفوع نوزاد خون هم مشاهده گردد. این حساسیت ها و نشانه ها معمولا در یک سالگی کودک بیشتر دیده می شوند.
در دورانی که کودک حساسیت و آلرژی به شیر را نشان می دهد، سیستم گوارشش هنوز تکمیل نشده است. کودکانی که در سنین پایین به شیر و لبنیات حساسیت نشان می دهند در دوران بزرگسالی نیز ممکن است که مشکلات مشابهی را نیز تجربه کنند. حساسیت غذایی کودکان شاید تا سن 6 سالگی ادامه داشته باشد. معمولا کودکان زیر 6 سال به لبنیات و کودکان بزرگ تر از آن به سبزیجات آلرژی نشان می دهند. نوزادانی که به شیر حساسیت نشان می دهند در سنین بزرگسالی احتمال این که به آلرژی های به مانند آسم دچار گردند به نسبت سایر کودکان بیشتر است.

همه مواد غذایی که دارای پروتئین می باشند می توانند حساسیت ایجاد کنند ولی برخی از مواد غذایی بیشتر از سایر مواد می توانند سبب حساسیت غذایی کودکان گردند.شیر گاو را می توان در راس این حساسیت ها قرار داد. دیگر پروتئین ها و مواد حساسیت زا  را می توانند شامل مواد غذایی زیر دانست: سفیده تخم مرغ، گوشت های سفید مانند گوشت های دریایی و گوشت مرغ، پوست میوه جات و پودر گندم و جو.
اگر در حال پرستاری از کودک هستید و متوجه می شوید که نوزاد زمانی که با شیر تغذیه نمی کند در حالت طبیعی قرار دارد ولیکن در زمانی که با شیر تغذیه کرد دچار برخی نشانه ها به مانند  آب ریزش بینی، استفراغ و اگزما در پوست و پیچش های معده و …  می گردد. باید هر چه سریع تر شیر حیوانات را از تغذیه کودک به صورت تدریجی و با برنامه ریزی کم یا حذف کنید. حساسیت به شیر حیوانات می تواند به صورت پف کردگی در صورت هم نمایان شود.
حساسیت به شیر حیوانات معمولا بعد از نوشیدن شیر نمایان می شود. یعنی عکس العمل بدن به پروتئین های شیر آنی بوده و زیاد زمانبر نیست. این حساسیت غذایی کودکان فقط  خود را از طریق استفراغ و تهوع نشان نمی دهد بلکه اگر بعد از مصرف شیر هر یکی از مواردی که در بالا ذکر شده است در نوزادتان مشاهده کردید باید از ادامه شیر دادن به نوزاد با توجه به توصیه پزشکتان خودداری کنید.

حساسیت غذایی کودکان

 

حساسیت غذایی کودکان:راهکارهای درمانی حساسیت به شیر گاو

معمولا با توجه به نظر کارشناسان تغذیه هیچ درمانی برای حساسیت کودکان به شیر گاو وجود ندارد ولی این یک نوع بیماری نیست که ناعلاج باشد. مهمترین بخش تداعی یا درمان این نوع حساسیت ها باید در یک بازه زمانی مشخص از مصرف آن خودداری شود. زیرا این حساسیت ها مقطعی بوده و بعد از چند سال و تکمیل سیستم گوارشی این مشکلات حل خواهد شد. فقط باید در نظر بگیرید که سماجت در خوراندن شیر گاو برای نوزادتان ممکن است این حساسیت در خوردن شیر خود مادر را نیز ایجاد کند و در این صورت به مشکل جدی برخواهید خورد. اگر کودکتان از خوردن شیر گاو خودداری میکند شیر مادر بهترین نوع تغذیه برای کودک است و به عنوان مکمل نیز میتوانید از شیر خشک استفاده کنید.
اگر کودکتان به شیر حساسیت دارد تا یک سالگی از خوراندن شیر و پنیر و ماست و هر چیزی که شامل شیر می باشد مانند بستنی به نوزادتان خوددارای کنید. می توانید از شیرسویا نیز استفاده کنید. فقط این را در نظر داشته باشید که نوزادتان به شیر سویا نیز حساسیت نداشته باشد. شاید هیچ مواد خوراکی جای شیر گاو و شیر حیوانات را ندهد ولی میتوانید از آبمیو ه ها، میوه ها و تمام موادی که پروتئین دارند به عنوان مکمل غذایی در رژيم نوزادتان استفاده کنید.

موسسه پرستاری

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.