تاریخ انتشار: آوریل 28, 2019نویسنده: دسته بندی: کودک
کودک پرخاشگر و نحوه برخورد پرستار با کودک پرخاشگر

پرستار کودک پرخاشگر و روش های تربیتی و پرستاری از کودک پرخاشگر یکی از مسائل مهمی است که مورد سوال پرستاران کودک و والدین قرار می گیرد. پرستار کودک باید چگونه با یک کودک پرخاشگر رفتار کند؟ رفتار والدین در قبال پرخاشگری کودکشان چگونه باید باشد؟ برای مقابله با پرخاشگری کودکان وظایف والدین و مراقب کودک در منزل چه چیزهایی باید باشد؟ معیارهای انتخاب پرستار کودک برای کودک پرخاشگرشان شامل چه نکاتی باید باشد؟ موسسه پرستار اول با تجربه چندین ساله در زمینه پرستاری از کودک و پرستاری از سالمند در این مقاله سعی بر آن داشته به این سوالات به طور مختصر جواب داده و در مورد پرستار کودک پرخاشگر اطلاعات لازم را توضیح دهد. امیدواریم برای خوانندگان مفید واقع شود.

پرستار کودک پرخاشگر

پرخاشگری چیست؟

در یک تعریف عمومی پرخاشگری یعنی آسیب رساندن یا صدمه زدن عاطفی روحی به شخص مقابل یا خود می باشد. این کار ممکن است با قصد و نیت قبلی انجام بپذیرد یا هیچ نوع هدفی پشت آن نباشد. به همین دلیل ممکن است پرستار کودک پرخاشگر گزارش هایی را داشته باشد از پرخاشگری کودک به خود و یا اطرافیان. در برخی از موارد روابط با کودک پرخاشگر مرزهای اجتماعی را نقض می کند و ممکن است باعث ایجاد خلل در روابط با بقیه شود. پرخاشگری و خشونت یک پدیده ساختاری و چند بعدی است و دارای کارکردهای مثبت می باشد. در زبان عامه پرخاشگری را تنها به معنای زور ورزی و خشونت به کار می برند ولی چنین استنباطی تنها بخشی از مفهوم پرخاشگری را پوشش می دهد. بنا به تعریف ارونسون، پرخاشگری عملی است که هدف آن اعمال صدمه و رنج به دیگری است.

دلایل پرخاشگری کودکان

احتمال دارد که فرزندان شما، رفتارهای توأم با پرخاش و خشونت را که در محیط اطراف خود می‌بینند، الگوبرداری کرده و اجرا کنند. دلیل دیگر پرخاش کودکان هم می‌تواند تلاشی در جهت جلب توجه دوستان، خانواده یا معلمان باشد. اگر حواس‌تان نباشد، به‌عنوان والدین و یا پرستار کودک پرخاشگر با نادیده گرفتن یا پاداش دادن به کودک می‌توانید موجب تشویق او به رفتارهای پرخاشگرانه فراهم آورید. منظور این است که وقتی دقیقا شیوه‌ی برخورد با کودک در این موقعیت‌ها را ندانید، امکان دارد که ناخواسته او را در مسیر پرخاشگری هدایت کنید. در این بخش دلایل پرخاشگری کودکان و رفتار پرستار کودک پرخاشگر را به طور مختصر توضیح می دهیم.

1- الگوپذیری از خانواده یا والدین

شاید این جمله را چندین بار از رسانه ها یا در بیلبوردهای شهرمان دیده ایم: ” کودکان نگاه می کنند کودکان یاد می گیرند”. دوران یادگیری کودکان در سنین کودکی می باشد و شخصیت آن ها بین سن 4 تا 7 سالگی تکمیل و تا سن 20 سالگی تثبیت می شود. پس هر رفتاری که از طرف والدین در خانه اعمال شود کودکان همان رفتار را یاد می گیرند و از خود نشان می دهند. لزوم ندارد والدین با کودک پرخاشگر باشند تا او یاد بگیرد، اگر یکی از والدین با هر عضوی از خانواده رفتار خشونت آمیزی داشته باشد کودک نیز تحت تاثیر همان رفتار قرار گرفته و شروع به پرخاشگری می کند. هیچ کودکی از همان بدو تولد و سخن گفتن رفتار بدی ندارد و رفتار ها نیز تحت تاثیر ژنتیک نبوده و در دوران کودکی تکمیل می شود. پس وظیفه والدین یا پرستار کودک پرخاشگر در این سنین نوزاد و کودک، رفتار مناسب با کودک و اطرافیان می باشد. همیشه پیشگیری بهتر از درمان بوده است. پس از انجام اعمال پرخاشگری و خشونت آمیز در مقابل کودکان خودداری کنید.

2- افسردگی و پرخاشگری

افسردگی می تواند پرخاشگری را به دنبال داشته باشد. کودکانی که هیچ گونه هم بازی ندارند، با یک خانواده افسرده زندگی می کنند، منزوی بوده و با هیچ کسی رابطه ندارند، شروع به پرخاشگری می کنند. والدین یا پرستار کودک پرخاشگر در این شرایط باید به عنوان یک همبازی با کودک رفتار کرده و باعث هیجان و دلخوشی در زندگی کودک بشود. تا کودک از ادامه رفتارهای پرخاشگری خودداری کند.

پرستار کودک پرخاشگر

3-ناامیدی و پرخاشگری

گاها کودکان شروع به انجام کاری کرده و اگر نتوانند آن را به درستی انجام دهند شروع به بدخلقی می کنند و رفتار های خشونت آمیزی از خود نشان می دهند. پس از سپردن کارهایی که کودکان از انجام آن ناتوان هستند خودداری کنید. کارهایی که کودکان نتوانند آن را انجام دهند باعث ناامیدی کودکان می شود.

4- مهارت های ارتباطی ضعیف

یکی از دلایلی که باعث پرخاشگری کودکان می شود، مهارت های ارتباطی ضعیف است. پرستار کودک پرخاشگر در این شرایط باید به عنوان یک دوست عمل کرده و همیشه با کودک در ارتباط باشد. و راه های ارتباطی کودک با جامعه را افزایش دهد تا کودک به یک فرد با روابط اجتماعی بالا تبدیل شود.

5- آسیب های جسمی و مصرف دارو

کودکانی که بنا به بیماری های خاص تحت نظارت بوده و دارو های زیادی را مصرف می کنند رفتار پرخاشگرانه ای از خود نشان می دهند. حتی کودکانی که بنا به دلایلی آسیب جسمی دیده اند و توانایی انجام بعضی از کارها را نداشته باشند نیز رفتار خشونت آمیزی از خود نشان می دهند. در این صورت والدین یا پرستار کودک باید با کودک مدارا کرده و با صبوری راه های رفتار درست را به کودک نشان دهند.

6- پرخاشگری در مدرسه

گاهی‌ کودکان‌ در مدرسه‌ قربانی‌ خشونت‌ می ‌شوند؛ و این‌ قربانی‌ شدن‌ باعث‌ می ‌شود که‌ خود آنها نیز عامل‌ خشونت‌ شوند. معمولا کودک در صورت مشاهده موارد زیر در مدرسه، رفتار پرخاشگرانه از خود نشان می دهد:

  • مورد تمسخر قرار گرفتن توسط کودکان و دانش آموزان دیگر
  • تنبیه توسط مسئولین مدرسه و یا معلم
  • کتک خوردن توسط بچه های دیگر
  • گم کردن اشیاء و لوازم تدریس
  • افت تحصیلی

پرستار کودک پرخاشگر

پرستار کودک پرخاشگر و نحوه برخورد با کودک پرخاشگر

درخصوص پرخاشگری‌های کودک با علل اضطراب باید گفت در این موارد والدین و پرستار کودک پرخاشگر، باید از نگرانی درونی و اضطراب کودک مطلع شوند و بهترین راه برای درمان این نوع از پرخاشگری، ورزش‌کردن و تخلیه هیجانات است. زمانی که کودک قربانی خشونت در مدرسه می‌شود باید والدین با مسئولان مدرسه صحبت و با تعامل دوطرفه این مشکل را برطرف کنند. به‌طورکلی خشونت و پرخاشگری بیشتر تحت تأثیر عوامل بیرونی است و والدین در درجه اول، باید محرک‌های محیطی را که باعث تحریک خشم و ایجاد خشونت در فرزندشان می‌شود شناسایی و سپس برای رفع آن به کمک روان‌شناسان و متخصصان اقدام کنند.

موسسه پرستار اول  با سابقه چندین ساله در زمینه پرستاری از کودک و پرستاری از سالمند آمده ارائه مشاوره رایگان برای خوانندگان عزیز می باشد. جهت مشاوره رایگان با این موسسه تماس حاصل بفرمایید.

موسسه پرستاری

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.