تاریخ انتشار: اکتبر 31, 2022نویسنده: دسته بندی: عمومی
سرطان خون چیست؟ علت ریشه ای و علائم سرطان خون

شاید خیلی‌ از شما با شنیدن نام سرطان خون بترسید و به دنبال این باشید که اطلاعاتی در مورد این بیماری کسب کنید تا بتوانید از دچار شدن به آن جلوگیری کنید. خوشبختانه علم پیشرفت کرده و با انجامِ آزمایش‌ های مختلف و مراقبت‌ های کافی می توانید از این اتفاق جلوگیری کنید یا اگر به آن مبتلا شدید، با اقدامات مختلفی مثل اعزام پرستار تا حد زیادی بتوانید وضعیت خود را بهبود ببخشید. در این مقاله راجع به این بیماری با شما صحبت کرده و اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار خواهیم داد.

سرطان خون چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم راجع به انواع علائم و درمان سرطان خون توضیح دهیم، ابتدا باید تعریف دقیقی را از آن ارائه دهیم، باید گفت که سرطان خون به معنای اختلال در روند تولید سلول های خونی است که در واقع؛ در چنین شرایطی سلول ها دیگر نمی‌ توانند به طور طبیعی کار کنند و ممکن است که تعداد آنها خیلی زیاد و خارج از کنترل باشد و از طرفی خون هم درگیر می‌ شود و نمی‌ تواند کارش را درست انجام دهد و با عفونت ‌ها مبارزه کرده یا مثلا نمی تواند که خون ریزی به خاطر یک زخم را مهار کند.

علت ریشه ای و یا منشاء بیماری از کجاست؟

علت سرطان خون

اگر بخواهیم در مورد منشاء سرطان خون با شما صحبت کنیم، باید بگوییم که اگر ژن های موجود داخل سلول های بنیادی دچار تغییر یا جهش شوند، در تولید سلول های خونی اختلال ایجاد می گردد و‌ در نتیجه رشد سلول ها درست انجام نشده و به عبارت دیگر غیر طبیعی خواهد بود و یا در زمانی که عمرشان تمام می شود، از بین نمی روند و تعداد آنها غیر قابل کنترل می شود و سرطان خون به وجود می آید. سرطان خون در دسته بندی های مختلف؛ منشاء های مختلفی دارد که البته همه اینها با کمک خدمات پرستاری تا حد زیادی کنترل خواهد شد.

لوسمی یا لوکمی – زمانی اتفاق می افتد که سلول‌ های سفید خون سرطانی می شوند.
لنفوم – در چنین حالتی لنفوسیت ها که جزء سلول‌ های خونی هستند؛ سرطانی خواهند شد.
میلوم – زمانی رخ می‌دهد که پلاسماسل ها که نوع خاصی از سلول ها می‌باشند؛ سرطانی می شوند.

علائم سرطان خون چیست؟

شاید شما هم بخواهید که با علائم بیماری آشنا شوید تا ببینید که به اعزام پرستار نیاز دارید یا خیر، در واقع علائم سرطان خون در افراد مختلف و بستگی به نوع آن متفاوت است؛ اما بعضی از علائم هستند که بر اثر همه نوع سرطان خون اتفاق می‌ افتد و شامل موارد زیر می باشد:

  • عرق شبانه
  • ناراحتی شکم یا درد
  • خستگی و ضعف بدنی
  • تب و لرز
  • کاهش اشتها بدون دلیل خاص
  • سر درد
  • تنگی نفس
  • وجود لکه های قرمز کوچک زیر پوست
  • ابتلا به عفونت های مکرر

چه درمان هایی برای سرطان خون وجود دارد؟

سلول های سرطان خون

همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم، شما می توانید با استفاده از راهکارهای درمانی و یا کمک گرفتن از پرستار بیمار تا حد زیادی وضعیت بهتری پیدا کنید. به طور کل راهکار های درمانی سرطان خون شامل موارد زیر است:

  • می توانید با استفاده از شیمی درمانی از تکثیر سلول‌ های سرطانی جلوگیری کنید یا این سلول ها را از بین ببرید.
  • پیوند مغز استخوان هم که بعد از شیمی درمانی های شدید انجام می‌شود؛ یک راهکار درمانی است که در آن سلولهای سالم مغز استخوان که باعث تولید سلول های خونی می شوند، از بین می روند که باید برای تولید دوباره آن ها پیوند مغز استخوان انجام داد.
  • پرتو درمانی هم یکی دیگر از روش هاست که در آن از اشعه ایکس با قدرت بالا استفاده می کنند و سلول های سرطانی را در یک جای خاص از بدن از بین می‌ برند.
  • دیگر درمان های بیولوژیک مثل ایمنی درمانی برای تقویت دستگاه ایمنی هم توصیه می شود.
  • گاهی اوقات هم عمل جراحی برای برداشتن طحال انجام می دهند که به ندرت این اتفاق می‌ افتد.

کلام آخر

اکنون که متوجه شدید سرطان خون چیست، احتمالاً بهتر می توانید جلوی این اتفاق را بگیرید و تا حد زیادی خودتان را برای مقابله با آن آماده کنید؛ البته سایت پرستار اول هم در این زمینه به شما کمک زیادی می‌ کند و می‌ توانید از این طریق، نگهداری بیمار سرطانی در منزل را انجام دهید که تا حد زیادی به شما و خود بیمار کمک خواهد شد.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.