تاریخ انتشار: نوامبر 9, 2022نویسنده: دسته بندی: عمومی
چه بیمارانی نیازمند {ساکشن تراپی} هستند؟

امروز می خواهیم در این متن ساکشن تراپی و موارد کاربرد آن را برای بیماران مورد بررسی قرار دهیم. توجه داشته باشید که این عمل برای بهتر تنفس کشیدن انجام می‌ شود و البته سن خاصی هم ندارد‌‌.

از نوزادان تا بزرگسالان می توانند عملیات ساکشن تراپی را مورد استفاده قرار دهند. لازم به ذکر است که این اقدام پزشکی حتماً باید توسط افراد حرفه ای و یا پرستاران انجام شود.

در بعضی از موارد اورژانسی که فرد نیاز فوری به کمک دارد ممکن است با کوچکترین آگاهی این کار انجام پذیرد. ولی باز هم توصیه می کنیم برای انجام این اقدام حتماً و حتما به یک فرد خبره مراجعه کرده و این کار را به افرادی بسپارید که بارها آن را انجام داده باشند.

در این مطلب سعی می‌ کنیم بگوییم که چه بیمارانی نیازمند این اقدام درمانی هستند و عوارض و مشکلاتی که این عمل ممکن است برای آن ها به وجود آورد چه می باشد. پس تا پایان با ما همراه باشید.

ساکشن تراپی چیست؟ و به چه روشی گفته می شود؟

ساکشن به روشی گفته می شود که برای تمیز کردن ترشحات استفاده شده و با یک کاتر مناسب انجام می‌ شود. این پروسه توسط تیم درمانی و پرستاران انجام می شود.

معمولاً موقعیت انجام این اقدام در یک موقعیت اورژانسی است و برای مراقبت بیشتر از بیمار صورت می پذیرد. توجه داشته باشید که هدف از انجام این عمل در دهان حفظ رطوبت و سلامت دهان بیمار و یا مجاری تنفسی او و برداشتن لخته های خونی و یا ترشحات استفراغ در موقعیت های اورژانسی انجام می شود.

لازم به ذکر است که ساکشن تراشه برای خارج کردن ترشحات ریوی بیمار که قادر به سرفه موثر به منظور خارج کردن ترشحات ریه نیست انجام می شود.

خوب است بدانید در ساکشن تراپی، شاید بیمار کامل هوشیار و یا به شرایط آگاه باشد. این اقدام جهت پاک کردن ترشحات راه تنفس و یا ایجاد یک راه جدید تنفسی انجام می شود.

 

ساکشن تراپی چیست؟

 

انواع ساکشن تراپی و نوع کاتری که برای آن انجام می‌شود!

برای داشتن تنفسی بهتر روش های مختلفی از ساکشن وجود دارد که یک به یک به آن ها خواهیم پرداخت. ساکشن اورفارنزیال ساکشنی است که برای دهان و حلق انجام می شود. ساکشن تراکیال ساکشنی است که در نای انجام می شود.

ساکشن اندوتراکیال ساکشنی است که برای تراشه انجام می شود.

اما برای انجام این اقدام کاتر های مختلفی وجود دارد که سایز مناسب برای ساکشن با توجه به سن مشخص می‌ شود. به طور مثال برای نوزادان از کاتر ۵ الی ۸ استفاده می کنند. برای کودکان از کاتر ۶ الی ۸ استفاده می کنند.

نوجوانان را باید با کاتر ۸ الی ۱۰ ساکشن تراپی کرد. و اما بزرگسالان را نیز باید با کاتر ۱۲ تا ۱۸ مورد معالجه قرار داد.

چه بیمارانی به ساکشن تراپی نیاز پیدا می کنند؟

نشانگر های مختلفی برای انجام ساکشن وجود دارد که ما در این بخش با آن ها خواهیم پرداخت. اولین مورد افرادی هستند که نیاز به باز نگهداشتن راه تنفس از طریق ایجاد راه هوای مصنوعی دارند.

این افراد در موقعیت های اورژانسی قرار می گیرند و هر چه سریعتر باید از این راه استفاده کنند. دومین مورد افرادی هستند که نیاز دارند تا ترشحات ریه های آن‌ ها خارج شود.

این دو فرد که نام بردیم باید هرچه سریع‌ تر اقدامات ساکشن تراپی برای آن ها انجام شود. لذا در صورت دیر شدن این اقدام ممکن است آسیب های جدی به آن ها وارد شود و یا حتی از دست بروند.

 

چه بیمارانی به ساکشن تراپی نیاز پیدا می کنند؟

 

عوارض ساکشن تراپی برای بدن چیست؟

سوال می شود که آیا ساکشن تراپی دارای عوارضی هم هست یا خیر؟

در این مورد باید بگوییم که بله عوارض متفاوتی با انجام این اقدام بروز داده می‌ شود که از آن ها می توان به آتلکتازی (روی هم خوابیدن آلوئول‌ها)، دیس ریتمی قلبی، تغییر در جریان مغز، انقباض واسپاسم برونش، کاهش فشار خون، کاهش کمپلیانس ریه (میزان خاصیت الاستیکی ریه‌ها )، هیپوکسی (کاهش میزان اکسیژن های سلولی) و هیپوکسمی (کاهش میزان اکسیژن های خونی) و… اشاره کرد.

در هر صورت این اقدامی، یک اقدام تهاجمی اورژانسی به حساب می‌آید و عوارض خود را دارد. در این موارد بعد از انجام ساکشن باید با پزشک متخصص در ارتباط باشید تا اقدامات بعدی آن را به شما بگوید. از این که تا پایان با ما بودید بسیاری سپاسگزاریم.

سخن پایانی

موسسه پرستاری پرستار اول آماده ارائه کلیه خدمات پرستار سالمند، پرستار بیمار، پرستار کودک و … می باشد در صورت نیاز به اعزام پرستار می توانید با موسسه ما ارتباط برقرار کنید.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.