تاریخ انتشار: نوامبر 8, 2022نویسنده: دسته بندی: عمومی
همه چیز درباره نحوه کشیدن دندان ها + نکات بعد از آن

علم دندان پزشکی همواره در حال پیشرفت است و روش های درمانی مختلفی برای دندان های آسیب دیده ارائه شده است. اما با این حال، در برخی مواقعی نیاز به کشیدن دندان می شود. از جمله این مواقع می توان به زمانی اشاره کرد که دندان ها عفونی شده و امکان عصب کشی نیز برای احیای دندان وجود ندارد.

چه مواقعی ممکن است نیاز به کشیدن دندان باشد؟

دندان پزشک ها همواره از کشیدن دندان های دائمی خودداری کرده و فقط در مواقعی که راهی جز آن نباشد، آن را انجام می دهند.

از جمله مواقعی که ممکن است نیاز به کشیدن دندان آسیب دیده باشد می توان به گسترش پوسیدگی زیاد تا بخش زیر لثه و یا ریشه دندان اشاره کرد.

گاهی اوقات دندان ها در اثر پودنتیت بسیار شل می شوند، در این مواقع نیز احتمال نیاز به کشیدن دندان وجود دارد.

بعضی مواقع در اثر کم بودن فضای حرکتی دندان ها در ارتودنسی این کار انجام می شود.

از جمله دیگر مواقعی که ممکن است نیاز به کشیدن دندان باشد عبارتند از: شکستگی های طولی دندان های بیمار، عفونت زیاد در انتهای ریشه دندان شخص و نهفته بودن دندان مورد نظر.

کشیدن دندان چگونه انجام می شود؟

به طور کلی جهت کشیدن دندان ها، از دو شیوه استفاده می شود. شیوه کشیدن عادی که روش مرسومی است روش اول و شیوه جراحی برای کشیدن دندان، روش دوم برای این کار می باشد.

هر کدام از این شیوه ها اصول خاصی داشته و به تشخیص دندانپزشک، شیوه مورد نظر به کار گرفته می شود.

شیوه بدون جراحی برای کشیدن دندان

شیوه نرمال کشیدن دندان، شیوه بدون جراحی است. در واقع این شیوه برای بسیاری از دندان ها عمل می کند. در این شیوه جراحی ای صورت نمی گیرد و کشیدن دندان با استفاده از فورسپس دندانپزشکی انجام می شود.

شیوه معمولی کشیدن دندان، برای دندان های کاربرد دارد که رشد کاملی داشته اند و بیرون از لثه قرار دارند. به طور خلاصه می توان گفت که دندان هایی را می توان در حفره دندان مشاهده کرد، نیازی به جراحی برای کشیدن ندارند.

در این روش کشیدن دندان، پیش از شروع کار، بی حسی موضعی به ناحیه مورد نظر تزریق می گردد. پس از تزریق بی حسی موضعی و بی حسی آن بخش از دهان، وسیله هایی به نام های الویتور و فورسپس مورد استفاده قرار می گیرند. این وسیله ها هر کدام بخشی از کار کشیدن دندان را انجام می دهند.

کشیدن دندان بدون جراحی

ابزار الویتور در دندانپزشکی در جهت شل کردن دندانی که قصد کشیدن آن هست استفاده می شود. با الویتور دندان مورد نظر شل شده و سپس دندانپزشک به کمک ابزار فورسپس، دندان را نگه داشته و از لثه و دهان خارج می نماید.

به کمک فورسپس، دندانپزشک ابتدا دندان را عقب جلو می کند و با این کار دندان آماده خارج شدن از لثه می شود. جلو عقب کردن دندان باعث کم شدن اتصال رباط پریودنتال با دندان شده و به موجب آن، امکان خارج شدن دندان به آسانی از استخوان آلوئولار مهیا می گردد.

شیوه کشیدن دندان به کمک جراحی

در بیشتر کشیدن های دندان، از روش بدون جراحی استفاده می شود. اما زمانی که دندان فرد نهفته و یا نیمه نهفته باشد، نیاز به کشیدن دندان به کمک جراحی است. در این شیوه دندانپزشک برشی را روی لثه در بخش دندانی که قصد کشیدن آن وجود دارد می زند و سپس از طریق این برش، به دندان مورد نظر دسترسی پیدا می کند.

نکات بعد از کشیدن دندان چیست؟

کشیدن دندان، نیاز به برخی مراقبت ها پس از انجام آن دارد.

از جمله نکات مراقبتی بعد از کشیدن دندان، فشردن گاز استریل روی محل دندان کشیده شده است. این کار در جهت کنترل خونریزی پس از کشیدن دندان صورت می گیرد. زمان توصیه شده برای این کار، حدود 20 الی 30 دقیقه می باشد.

زمانی که دندانی کشیده می شود، با از بین رفتن اثر بی حسی، درد لثه شروع می شود. به همین جهت برای کنترل این درد می توان از برخی از مسکن های مجاز استفاده کرد. ژلوفن یکی از مسکن هایی است که می تواند موجب کاهش درد لثه بعد از کشیدن دندان شود.

مصرف آنتی بیوتیک نیز تحت نظر پزشک، می تواند از بروز عفونت جلوگیری کند.

در صورتی که نیاز به خدمات پرستاری و پرستار در منزل دارید، از موسسه پرستاری پرستار اول می توانید درخواست خود را ثبت نمایید.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.