تاریخ انتشار: آگوست 5, 2020نویسنده: دسته بندی: عمومی
مراقبت از بیمار مبتلا به کرونا در خانه

رعایت دقیق موازین بهداشتی در مراقبت از بیمار مبتلا به کرونا  بسیار ضروری است . بیماری کرونا یا COVID-19 یک بیماری عفونی ناشی از  یک نوع جدید از انواع ویروس کرونا  است. اکثر افرادی که به این بیماری دچار می شوند از نوع خفیف تا ملایم درگیر این بیماری شده و بزودی بهبود می یابند اماگروهی دیگر ممکن است به نوع شدید این بیماری دچار شده و نیاز به مراقبت های خاص پیدا نمایند.

ممکن است وقتی فردی با علایم کرونا در منزل یا همسایگی شما شناسایی شده باشد دچار استرس و نگرانی شوید اما بر طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی در صورت رعایت موازین بهداشتی احتمال ابتلا به این بیماری کاهش یافته و جایی برای نگرانی وجود ندارد. در ابن مقاله به بررسی راه های نگهداری از فرد مبتلا به کرونا در خانه می پردازیم.

بیمار مبتلا به کرونا

قرنطینه در خانه :

براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت اولین قدم برای مراقبت از بیمار مبتلا به کرونا  قرنطینه فرد تا حد امکان در داخل خانه است . لازم است فرد بیمار در داخل تخت خود خوابیده  و از اتاق مورد قرنطینه بیرون نیاید اما اگر امکان قرنطینه به صورت اتاق جداگانه وجود ندارد لازم است در داخل خانه بیمار در جایی مستقر شود که تا حد ممکن از بقیه افراد خانواده دور باشد.

سازمان جهانی بهداشت اعلام نموده است که شخصی که مبتلا به بیماری کرونا می باشد باید در یک اتاق بهداشتی جداگانه قرار داشته باشد که دارای حداقل یک پنجره و یک در باز باشد  . این بیماران باید از حضور در مکان های مشترک اجتناب ورزند و دستشویی وآشپزخانه پس از استفاده آنها باید به خوبی ضد عفونی گردد. سایر افراد خانواده باید در یک اتاق جداگانه زندگی نمایند و  اگر این کار ممکن نیست حداقل دو متر از فرد بیمار فاصله گرفته شود.

رعایت موازین بهداشتی در منزل:

پس از شستشوی دست با آب و صابون بهتر است از دستمال برای خشک کردن دستها استفاده نمایید. اگر دستمال در محل وجود ندارد میتوان از حوله های تمیز استفاده نمود که به صورت دوره ای تعویض گردد. بیمار مبتلا به کرونا باید از فنجان، ظرف غذا و حوله و ملحفه و بالش جداگانه استفاده نماید . وتمام وسایل باید جدا از وسایل دیگران شسته و نگهداری شود.هر سطحی که توسط فرد بیمار لمس گردد باید ضدعفونی شده و روزانه به طور مرتب این کار انجام شود. به نظر میرسد که ویروس کرونا میتواند بر روی سطوح سخت تا 72 ساعت دوام یابد.

تغذیه بیمار مبتلا به کرونا

تغذیه بیمار مبتلا به کرونا :

لازم است بیمار به اندازه کافی مواد غذایی مناسب و مقادیر فراوانی آب و مایعات بنوشند .

خوردن سبزیجات و انواع میوه بسیار سودمند است

بیمار هر روز مقادیر معینی از غلات شامل عدس ولوبیا و کل دانه ها و آجیل مصرف نماید

غذاهایی با منشا حیوانی شامل ماهی ، گوشت ، تخم مرغ و شیر

از مصرف غذاهایی که شامل مقادیر زیاد چربی ونمک و شکر هستند اجتناب ورزید.

لازم است بیمار مبتلا به کرونا هر روز مقادیر متعادلی از غذاهای تازه و غیر فراوری شده مصرف نماید تا به اندازه کافی ویتامین و مواد معدنی و فیبر و پروتئین و آنتی اکسیدان به دست آورد.

تفاوت افراد در بروز علایم کرونا:

بررسی عوارض بیماری در هر فردمتفاوت است . به عنوان مثال در بعضی از افراد تنها تاثیرات سطحی از بیماری مشاهده میگردد اما درمواردی که بیمار دچار عوارض جدی شده است ممکن است فرد دچار ذات الریه گردد . اگر شخصیی در تنفس دچارمشکل شده باشد لازم است هر چه سریع تر با مرکز اورژانس تماس گرفته و درخواست کمک نمایید.

علایم بیمار مبتلا به کرونا

مراقب علایم خطر باشید

همواره با مرکز بهداشت و افراد متخصص در ارتباط باشید و در صورت رویت علایم خطرناک در بیمار مبتلا به کرونا با آنها تماس حاصل نمایید.

در چه شرایطی لازم است با اورژانس تماس گرفته شود

  • مشکل در تنفس
  • درد مداوم و احساس فشار در قفسه سینه
  • احساس گیجی
  • ناتوانی در بیدار شدن و بیدارماندن
  • لب و صورت کبود

اهمیت استفاده از ماسک در بیمار مبتلا به کرونا :

این بیماری در بین افرادی منتشر می شود که در فاصله نزدیک نسبت به هم قرار می گیرند و این سرایت از طریق قطره های تنفسی که در هنگام صحبت نمودن یا سرفه یا عطسه پخش می شود، اتفاق می افتد. یک ماسک سبب جلوگیر ی از انتشار قطرات تنفسی می شود و تا حد زیادی احتمال رسیدن این قطرات به دیگران را محدود می سازد. برطبق توصیه وزارت بهداشت بهتر است بیمار مبتلا به کرونا و پرستار او هر دو از ماسک استفاده نمایند.

نکته مهم :

از گذاشتن ماسک به روی دهان کودکان زیر دوسال اجتناب نمایید و همچنین هر فردی که در تنفس دچار مشکل است و یا در صورت ایجاد مشکل درتنفس نتواند ماسک را از صورت خود بردارد  بهتر است از ماسک کمتر استفاده نماید تا به پزشک مراجعه نموده و دراین خصوص مشاوره نماید.

ماسک در بیمار مبتلا به کروناپرستاران بیمار مبتلا به کرونا چه مواردی را باید مورد توجه قرار دهند :

بهتر است یکی از افراد خانواده که از لحاظ سلامتی در وضعیت مطلوبی قرار دارد وظیفه نگهداری و پرستاری از بیمار مبتلا به کرونا را به عهده بگیرد. هیچ فرد دیگری از اعضای خانواده نباید وارد اتاق بیمار شود تا زمانیکه کلیه نشانه های بیماری از بین برود. پرستار باید دستان خود را پس از هر بار ارتباط با بیمار  بشویند  مانند قبل و بعد از اماده نمودن غذا ، قبل از خوردن غذا و بعد از استفاده از دستشویی و هرکجا که دست ها احتمال آلوده شدن داشته باشند.

لازم است پرستاران در زمان تماس با لوازم ، مایعات بدن مانند بزاق و موکوس و ادرار و خون بیمار احتیاط کافی را به عمل آورده و از دستکش استفاده نماید. پرستاران لازم است دستکش ها را داخل سطل آشغال انداخته و در همان لحظه دست ها را بشویید . ضروری است که پرستاران  قبل از ورود به اتاق از بیمار مبتلا به کرونا درخواست نماید که از ماسک استفاده کند و خودنیز ماسک به صورت بزنند.

اگر والدین یا پرستار کودک بیمار ، خود نیز دچار بیماری شوند لازم است در مورد اینکه آیا کسی از اطرافیان قادر به نگهداری ازکودک است تحقیق نمایند. فرد مراقب نباید دارای بیماری های زمینه ای باشد و احتماله ابتلا به کرونا در او وجود نداشته باشد. لازم است فرد پرستار تا 14 روز پس از آخرین ارتباط با بیمار در رعایت موازین بهداشتی حساس بوده وهمواره از ارتباط بدون ماسک با اطرافیان خودداری نماید . لازم است  افرادی که مراقب و پرستارکودکان  مبتلا به کرونا هستند از مراکز مراقبت و بهداشت،  اطلاعات کافی در مورد بهترین روش های مراقبت از کودکان را دریافت نماید .

–        با پزشک معالج د رمورد انواع داروهای تجویز شده و روش مصرف آنها صحبت نموده و از بهترین زمان مصرف داروها اطلاع حاصل فرمایید.

–        برای بیشتر افراد علایم تا حدود یک هفته ادامه می یابد و بعد از ان فرد بهبود می یابد.

به بیمار مبتلا به کرونا در خصوص بر طرف نمودن نیاز های روزانه مانند خرید لوازم مورد نیاز و غیر ه کمک نمایید تا این افراد برای تامین مایحتاج ضروری مجبور به ترک خانه نشوند.

پرستار باید به صورت روزانه و روتین این موارد را انجام دهد:

  • شستشویی مداوم دستها
  • اجتناب از لمس بینی ودهان و چشم
  • صدعفونی مداوم سطوح

شستن دست در بیمار مبتلا به کرونا

بهترین روش پاکسازی دستها

بر طبق دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت لازم است تلاش نمایید که دستها را با آب و صابون شسته و این شستشو حدود 20 ثانیه طول بکشد و  به تمام افراد خانواده توصیه نمایید که اینکار را انجام دهند. اگر آب و صابون دردسترس شما نیست می توانید از مایع ضد عفونی استفاده نمایید که حاوی حداقل 60 درصد الکل می باشد. روی کل دست این مایع را ریخته و به هم مالیده تا زمانیکه احساس خشک شدن دستها را داشته باشید. از لمس دهان و چشم و بینی با دستانی که از تمیز بودن آنها مطمین نیستید خود داری نمایید.

پاکسازی سطوح

همواره هر روز سطوحی که بیشتر مورد استفاده بیمار مبتلا به کرونا و سایر افراد قرار می گیرد را مورد ضدعفونی قرار دهید و ازتمیز شدن مداوم آنها اطمینان حاصل نمایید.  این سطوح شامل میزها ، دستگیره درها ،  کلید لامپ ،  صندلی ، سینک و لوازم الکتریکی مانند یخچال است . اگر سطوح آلوده باشد ابتدا با آب و صابون به شستشو آن پرداخته و سپس از یک مایع ضد عفونی برای پاکسازی بیشتر استفاده نمایید. هر مایع ضدعفونی کننده ای طرز مصرف مخصوص به خود را دارد که لازم است براساس بهترین روش استفاده به کار گرفته شود.

همانگونه که بیان شد پرستاری از بیمار مبتلا به کرونا دارای حساسیت های ویژه ای است که باید توسط بیمار و پرستار بیمار مبتلا به کرونا مورد توجه و رعایت قرار گیرد تا از سرایت و انتشار این ویرورس جلوگیری به عمل آید. مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن نیروهای متخصص و ماهر آمادگی دارد تا در زمینه نگهداری و پرستاری از بیماران مبتلا به کرونا در منزل ارائه خدمت نماید.

 

 

 

 

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.