تاریخ انتشار: نوامبر 7, 2022نویسنده: دسته بندی: عمومی
فیزیوتراپی چیست و چگونه انجام می شود

فیزیوتراپی یکی از روش هایی است که در صورت بروز آسیب دیدگی های مختلف و یا بیماری ها تجویز می شود. در روش تجویز فیزیوتراپی ممکن است زمانی انجام شود که فرد در کار های روزمره اش با مشکل مواجه است.

به طور کلی، فیزیوتراپی را نوعی مراقبت می توان قلمداد کرد که برای کمک به عملکرد های فرد در انجام فعالیت های مختلف روزمره تجویز می شود. در نتیجه فیزیوتراپی، درد کاهش یافته و افراد عملکرد بهتری را به دست خواهند آورد.

انجام فیزیوتراپی، با اهداف درمانی و کمکی مختلفی انجام می شود. از این روش ممکن است در جهت تسکین درد های بدن، بهبود حرکتی و یا توانایی بهتر، پیشگیری از آسیب های ورزشی، درمان آسیب های ورزشی، جلوگیری از بروز ناتوانی و یا نیاز به جراحی در فرد، توانبخشی بعد از سکته مغزی، تصادف و بهبود بعد از انجام زایمان استفاده شود.

همچنین فیزیوتراپی می تواند به جهت بهبود تعادل فرد و پیشگیری از لغزش و افتادن نیز مورد استفاده واقع شود.

از جمله دیگر مواردی که فیزیوتراپی ممکن است مفید واقع شود می توان به مدیریت بیماری های مزمن نظیر آرتریت و دیابت، کمک به کنترل مثانه و یا روده، ایجاد سازگاری با اندام های مصنوعی، یادگیری به کارگیری وسایلی نظیر واکر و عصا و استفاده از آتل یا بریس اشاره داشت.

متخصص فیزیوتراپی و یا فیزیوتراپیست به چه شخصی گفته می شود؟

فیزیوتراپیست به شخصی گفته می شود که مجوز شرکت و گذراندن آموزش های ویژه فارغ التحصیلان این رشته را دارا بوده و در جهت کمک و انجام روند درمانی با فیزیوتراپی برای افراد فعالیت دارد.

شخص فیزیوتراپیست، ابتدا وضعیت بدنی فرد متقاضی را مورد بررسی قرار داده و سپس بر اساس وضعیت فرد، برنامه در جهت مراقبت و درمان فیزیوتراپی برای شخص تدارک می بیند.

متخصص فیزیوتراپی

فیزیوتراپیست در جهت درمان عملی و دستی نیز احتمالا به فرد متقاضی کمک می کند. این شخص، تمریناتی مناسب و کاملا سازگار با مشکل و بدن شخص طراحی کرده و نحوه انجام آن ها را نیز به او یاد می دهد.

ارجاع به فیزیوتراپیست چگونه انجام می شود؟

ارجاع به فیزیوتراپیست در مواقع خاصی صورت می گیرد. افراد ممکن است در صورت بروز مشکل های مختلفی مستقیما به این متخصصان مراجعه نمایند. همچنین احتمال دارد که به تجویز پزشک، فرد به فیزیوتراپی مراجعه نماید.

نکته پیرامون ارجاع به فیزیوتراپیست

لازم به ذکر است که درمان مشکلات مختلف با فیزیوتراپی، با توجه به سطح مشکل و شرایط دیگر فرد انجام می گیرد. به همین جهت است که نمی توان تمام سطوح از مشکلات عنوان شده را با فیزیوتراپی بر طرف کرد. توصیه می شود که ابتدا با تشخیص پزشک و انجام آزمایش در صورت نیاز، اقدام به مراجعه به فیزیوتراپی نمایید.

چرا که اگر آسیب و یا بیماری فرد سطح بالایی داشته باشد، این روش نمی تواند پاسخگو باشد و یا نیاز است که این روش همراه با سایر مراقبت ها و درمان های پزشکی به کار گرفته شود.

وظایف متخصص فیزیوتراپی چیست؟

متخصص فیزیوتراپی، با علم و دانش در جهت بهبود مراجعین اقدام می کند. به همین جهت در اولین جلسه مراجعه افراد به فیزیوتراپی، متخصص فیزیوتراپی در جهت بررسی فرد و نیاز های او اقدام می کند.

در جلسه اول فیزیوتراپی، متخصص سوالات مختلفی پیرامون مشکل و علائم آن مطرح می کند. همچنین توانایی های فرد، میزان خواب و سابقه پزشکی نیز از جمله مواردی است که در جهت به کارگیری روش فیزیوتراپی باید مورد بررسی واقع شود.

علاوه بر سوالات مختلف، فیزیوتراپ توانایی های حرکتی و سایر علائم بدن را نیز مورد بررسی قرار می دهد.

از جمله مواردی که در جلسه بررسی وضعیت شخص مورد بررسی واقع می شود می توان به نوع و سطح توانایی در راه رفتن، خم شدن و چنگ زدن اشاره کرد.

فیزیوتراپ ممکن است از شخص بخواهد که به اطراف حرکت کرده و پله ها را بالا برود. نوع و وضعیت نشستن و ایستادن و سطح تعادل بدن، نیز توسط فیزیوتراپ بررسی خواهد شد.

در طول این اقدامات، فیزیوتراپ ضربان قلب فرد متقاضی را بررسی می کند.

پس از بررسی وضعیت فرد، متخصص فیزیوتراپی اقدام به طراحی یک برنامه درمانی برای شخص خواهد نمود. از جمله برنامه های درمانی می توان به تمرینات و حرکت کششی، ماساژ، گرما و سرما درمانی، روش های توانبخشی مناسب استفاده از اندام مصنوعی و .. اشاره کرد.

همچنین در صورتی که نیاز به خدمات پرستاری دارید، می توانید درخواست اعزام پرستار را از پرستار اول ثبت نمایید.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.