تاریخ انتشار: نوامبر 16, 2022نویسنده: دسته بندی: عمومی
عفونت مثانه چیست و چه علائمی دارد؟

هنگامی که باکتری های مختلف درون مجرای ادراری، مثانه و کلیه رشد می کنند، سبب عفونی شدن مثانه و دیگر اندام های دستگاه ادراری خواهند شد.

این عفونت های مختلف موجود درون مثانه اگر مورد رسیدگی قرار نگیرد می تواند کل مثانه را درگیر کرده به طوری که درمان عفونت مثانه را بسیار سخت می کند.

علت به وجود آمدن عفونت در مثانه چیست؟

علت های مختلفی وجود دارد که باعث ایجاد عفونت در مثانه می شود. به طور مثال هنگامی که در مجرای ادراری مقداری عفونت وجود داشته باشد، در زمان دفع، این عفونت از طریق لوله ادرار به درون مثانه حرکت کرده و در آن جا می ماند، تا جایی که کل مثانه را درگیر می کند.

علت دیگر عفونت مثانه می تواند، جراحی قسمت های مختلف بدن باشد، هنگامی که یکی از اندام های بدن دچار بیماری می شود، و فرد بیمار برای برطرف کردن به عمل جراحی نیاز دارد، در این هنگام بدن فرد مستعد عفونت خواهد شد و مثانه یکی از اندام های درگیر در عفونت است.

نشانه های عفونت مثانه چیست؟

یک سری علائم وجود دارد که اگر در بیمار مشاهده شد می توان پی به وجود عفونت درون مثانه برد. هنگانی که فرد در حال دفع ادرار می باشد، این عمل برای او دردناک بوده و همراه با سوزش و درد می باشد، این مورد، یکی از علائم عفونت مثانه می باشد.

علامت دیگر عفونت مثانه تغییر رنگ ادرار است، به این صورت که ادرار فرد بیمار، نارنجی و یا در برخی موارد قرمز رنگ می باشد؛ در مواقعی که فرد بیمار دچار تکرر ادرار شده و هر چند دقیقه یک بار احساس ادرار شدید می کند.

نشانه های عفونت مثانه

در واقع فقط احساس ادرار شدید داشته، و ادراری در مثانه موجود نیست. علت دیگر مربوط به بوی ادرار است، هنگامی که ادرار دارای بوی غیرطبیعی بدهد، نشان دهنده وجود یک نوع عفونت در مثانه و مجرای ادراری می باشد.

دلیل بعد می تواند احساس گرفتگی بیش از حد در قسمت پایین شکم و در محدوده مثانه باشد، این حالت در شرایط وجود عفونت رخ خواهد داد.

مورد بعدی می تواند مربوط به کلیه باشد به طوری که بیماری کلیوی نظیر سنگ، عفونت و دیگر موارد بستر لازم را برای عفونی شدن مثانه فراهم می کند.

چه افرادی مستعد عفونت مثانه هستند؟

عفونت مثانه می تواند همه افراد از هر قشری را مبتلا کند، اما برخی از گروه های سنی همواره در معرض خطر بیشتری قرار دارند، به طور مثال کودکان به دلائل مختلف همواره در یک دوره عفونت مثانه را تجربه خواهند کرد، این بیماری در این کودکان آنقدر پیش می رود تا برای انجام اعمال کودک به یک پرستار کودک نیاز پیدا می شود.

دیگر قشر مستعد عفونت مثانه، زنان هستند، در مقایسه با مردان، خانم ها همواره بیشتر درگیر بیماری های مختلف عفونت مثانه می شوند که آن هم به دلیل ساختار سیستم بدنی آن ها می باشد.

شیوه درمان عفونت مثانه به چه صورت است؟

هر دردی قاعدتا درمان مختص به خود را دارد. گاهی برای رفع عفونت ادراری، درمان های خانگی پیشنهاد می شود، در برخی مواقع این درمان ها کارساز هستند و تا حدودی می توانند عوارض ناشی از بیماری را کاهش دهند، اما انچه که باید عنوان کرد این است که برخط از عفونت ها به دلیل گستردگی و حجم بالای عفونت و همچنین نوع عفونت، فقط باید به پزشک متخصص جهت برطرف کردن بیماری مراجعه نمود.

در شرایط مراجعه به پزشک، آنتی بیوتیک ها بر اساس درصد عفونت که از طریق آزمایش مشخص می شود، به فرد بیمار داده خواهد شد. علاوه بر این، پزشکان بسته به ببماری فرد مورد نظر داروهای دیگری برای کاهش درد ناشی  از عفونت به بیمار خواهند داد.

روش های خانگی برای رفع عفونت مثانه چیست؟

تعدادی از روش های خانگی وجود دارد که می توان جهت برطرف کردن عفونت از آن ها استفاده کرد، البته برخی از این روش ها برای پیشگیری از عفونت بسیار کارسازتر خواهند بود.

به طور مثال یکی از راه های کاهش عفونت و یا جلوگیری از آن، مصرف آب زیاد در طول روز است، مایعات به دفع عفونت مجرای ادراری کمک بزرگی خواهد کرد، دومین روش می تواند استفاده از دمنوش های مختلف باشد، استفاده از دمنوش ها سبب روان تر شدن عفونت از درون مثانه خواهد شد.

سخن پایانی

امیدواریم که از این مطلب لذت برده باشید و آن را با دیگران به اشتراک بگذارید در صورت نیاز به خدمات پرستاری می توانید از موسسه پرستاری پرستار اول نسبت به اعزام پرستار اقدام کنید.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.