تاریخ انتشار: نوامبر 2, 2022نویسنده: دسته بندی: عمومی
صرع چیست؟ آیا بیماری صرع قابل درمان است؟

آیا می ‌دانید صرع چیست؟ آیا این بیماری قابل درمان می باشد؟ آیا بیماری صرع سبب مرگ افراد می شود؟ بیماری صرع جز بیماری های مغزی محسوب می شود که افراد مبتلا تشنج های مکرر دارند.

علت تشنج این بیماری ها به دلیل اختلال در فعالیت الکتریکی مغز بوده که سیستم پیام رسان ما بین سلول های مغز دچار اختلال می شود. صرع شامل طیف گسترده‌ای از انواع تشنج ها می باشد. که افراد مبتلا به آن علائم متفاوتی دارند.

در صورت مشاهده صرع در افراد خانواده ها می توانند برای نگهداری از بیمار به موسسه پرستاری پرستار اول مراجعه کرده و پرستار بیمار را استخدام کنند. تا انتهای مطالب همراه ما بمانید تا اطلاعات بیشتری در زمینه بیماری صرع به دست بیاورید.

بیماری صرع چیست؟

همان طور که قبلا نیز گفته شد صرع باعث به وجود آمدن تشنج های مکرر در فرد می شود،  که به علت مختل شدن فعالیت الکتریکی مغز تشنج رخ میدهد.

افراد در صورت مشاهده علائم صرع باید به پزشک متخصص مراجعه کنند، طبق گفته پژوهشگران بیماری صرع، تشنج های مکرری است که خود به خود به وجود آمده و علت اصلی آن در داخل مغز به وجود می آید. علائم بیماری صرع در ادامه مطالب بیان شده است:

  • اغتشاش شعور موقت
  •   تشنج بدون تب
  •  خشک شدن بدن
  •  مشکلات تنفسی
  •  بیهوشی کوتاه و گیجی
  •  عدم پاسخ به صدا
  •  حرکات تکراری غیر ارادی
  • از دست دادن کنترل مثانه یا روده

علل بروز بیماری صرع چیست؟

طبق گفته پزشکان متخصص کنترل عملکرد  بدن انسان توسط سیستم های پیام رسان که در مغز وجود دارد انجام می شود که دلیل اصلی به وجود آمدن صرع اختلال در این سیستم می باشد.

لازم به ذکر است که در اکثر موارد دلیل اصلی بیماری صرع مشخص نیست اما بعضی از پزشکان علت بروز آن را عوامل ژنتیکی بیان کرده‌اند، در ادامه مطالب برخی دیگر از عوامل بروز صرع بیان شده است:

  • آسیب قبل از تولد
  • ضربه به سر مانند حادثه تصادف
  •  بیماری های عفونی

علل بروز بیماری صرع

رشد باکتری  های مغزی موثر در مبتلا شدن به بیماری صرع

آیا بیماری صرع خطرناک است؟

همانطور که مستحضر هستید تشنج به علت تخلیه الکتریکی موجب آسیب رسیدن به مغز می شود، با توجه به از کنترل خارج شدن حرکت اندام ها فرد مبتلا ممکن است دچار آسیب های بدنی و عضوی شود.

بیماری صرع در برخی مواقع برای بیمار و اطرافیان خطرناک است در ادامه مطالب چند مورد از خطرات بیماری صرع بیان شده:

غرق شدن در آب

بیماران مبتلا به صرع حدود ۱۳ تا ۱۹ برابر افرادی که صرع ندارند بیشتر در معرض خطر غرق شدن در استخر و شنا هستند.

تصادفات رانندگی

در صورتی که فرد بیماری صرع در خیابان تجربه کند، احتمال تصادفات رانندگی افزایش می یابد. بنابراین در اکثر کشورها تا مدت‌ها پس از حمله تشنجی فرد اجازه رانندگی ندارد.

بارداری

صرع در در بارداری منجر به تهدید جنین و مادر می شود و در برخی مواقع فرد مبتلا سقط جنین را تجربه می‌کند. همچنین مصرف داروهای ضد تشنج موجب افزایش احتمال نقایص مادرزادی جنین می شود.

آیا صرع قابل درمان است؟

طی تحقیقات انجام شده به اثبات رسیده است که حدود ۷۰ درصد از بیماران دفعات شدت تشنج را با استفاده از داروهای ضد تشنج کاهش می دهند، همچنین لازم به ذکر است که نیمی از افراد مبتلا به صرع بعد از دوسال مصرف دارو بهبود می یابند.

به طور معمول پزشک برای کنترل و پیشگیری از حملات صرع داروهای ضد تشنج را تجویز می‌کند که باید سر وقت مصرف شوند.

انجام اقدامات لازم در زمان حمله صرع

زمانی که فرد بیمار حملات صرع را تجربه می کند به طور ناخودآگاه دست و پای او دچار تکان های شدید میشود، پرستار بیمار و خانواده ها باید در چنین مواقعی اشیای تیز و خطرناک را از اطراف فرد بیمار دور کنند، تا به او آسیب وارد نشود.

در چنین مواقعی باید بدن فرد بالاتر از سر او قرار بگیرد تا به دلیل تکان های شدید به سر فرد آسیب نرسد. مهمترین نکته در زمان بروز حمله سر حفظ آرامش و خونسردی است، زیرا در صورت استرس نمی توان هیچ گونه کمکی به فرد مبتلا رساند.

سخن پایانی

بهترین اقدام برای مراقبت از بیماران صرع استخدام پرستار بیمار در منزل است، پرستار بیمار اطلاعات لازم درباره این بیماری را فرا گرفته و می تواند با انجام اقدامات صحیح از  بروز آسیب‌های جدی جلوگیری کند.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.