تاریخ انتشار: سپتامبر 28, 2021نویسنده: دسته بندی: سالمند
6 روش ساده ترک سیگار برای کمک به افراد سالمند

سیگار کشیدن Smoking  با سرطان ، آمفیزم ، بیماری های قلبی و زوال عقل ارتباط دارد و ترک اعتیاد مادام العمر به سیگار دشوار است. سیگار کشیدن خطر ابتلا به دیابت ، سرطان ، بیماری های قلبی عروقی و بیماری های ریوی را افزایش می دهد.، ترک سیگار در هر سنی می تواند خطر را کاهش داده و سلامت سالمند را بهبود بخشد. میزان مرگ و میر در میان افراد مسن سیگاری سه برابر بیشتر از افراد مسن غیرسیگاری است.

مراحل ترک سیگار

 

استراتژی های زیر می تواند ترک سیگار را برای سالمندان کمی آسان کند.

 

همچنین بخوانید: پرستار سالمند

 

1. خطرات  سیگار را بشناسید

اگر می خواهند سیگار را ترک کنند ، باید سالمندان انگیزه داشته باشند ، اما فقط خطر سرطان به تنهایی برای ترک سیگار کافی نیست. ممکن است لازم باشد که تأکید کنید که سیگار کشیدن همچنین خطر عفونت و اختلالات قلبی را افزایش می دهد و مدت زمان بهبودی پس از جراحی را بسیار طولانی می کند.

اگرچه بیماری های قلبی و عروقی شایع ترین علت مرگ و میر بیشتر در میان سیگاری های جوان است ، اما سرطان ریه بزرگترین علت مرگ و میر ناشی از سیگار کشیدن  در سالمندان  بالای  60 سال است. و در سنین بالاتر میزان مرگ و میر ناشی از بیماری انسدادی مزمن ریه برابر با بیماری های قلبی عروقی است.

اگر ده ها سال است که سیگار می کشید ، ترمیم ریه های شما ده ها سال طول می کشد و به احتمال زیاد هرگز به حالت عادی بر نمی گردند. با این حال ، ترک سیگار پس از 40 سال بهتر از ادامه سیگار کشیدن به مدت 45 یا 50 سال است

ترک سیگار تنها یکی از راه هایی است که افراد مسن می توانند سلامت خود را افزایش دهند. سالمندانی که می خواهند با افزایش سن سالم بمانند ، می توانند هنگام دریافت مراقبت های حرفه ای در منزل ، از روش های مختلفی بهره مند شوند.

مرکز پرستاری پرستار اول اینجاست تا به عزیزانتان در انجام کارهای روزمره ، جلوگیری از بیماری و تمرکز بر زندگی سالم و رضایت بخش کمک کند.

2. به تدریج سیگار را ترک نمایید

قطع ناگهانی کشیدن سیگار ممکن است سریع ترین راه برای ترک سیگار باشد ، اما بسیاری از سالمندان این کار را تقریباً غیرممکن می دانند. تمام استرس ها می توانند فرد سالمند را در ذهنیت منفی نسبت به ترک سیگار قرار دهند که متوقف کردن این افکار منفی بسیار دشوار است.

بسیاری از سالمندان به راحتی می توانند به تدریج سیگار را به جای ترک فوری آن کنار بگذارند.

مضرات سیگار

3. عوامل محرک سیگار کشیدن را شناسایی کنید

سیگار کشیدن ممکن است یک فعالیت جسمی به نظر برسد ، اما اغلب با سلامت احساسی و روانی ارتباط تنگاتنگی دارد. مواردی مانند برقراری ارتباط با یکی از اعضای خانواده در شرایط استرس زا ، بازدید از محل مناسب سیگار کشیدن ، یا داشتن درد جسمی زیاد ممکن است باعث شود سالمند بخواهد سیگار بکشد.

سعی کنید این عوامل محرک را شناسایی کنید تا بتوانید به سالمند کمک کنید از قرار گرفتن در موقعیتهایی که میل به سیگار کشیدن را زیاد میکند جلوگیری نمایید .

4. راه هایی برای مشغول کردن دهان و انگشتان

بسیاری از افراد سیگاری می گویند نمی توانند سیگار را ترک کنند زیرا می خواهند با دهان یا انگشتانشان کاری داشته باشند. اگر سالمند میل به عصبانیت دارد ، سعی کنید راههای دیگری برای تسکین او غیر از سیگار پیدا کنید.

بسیاری از سالمندان به جای سیگار کشیدن از جویدن آدامس یا خوردن چیزهای کوچک مانند آجیل لذت می برند. در صورت تمایل به نگه داشتن یک سیگار در دست ، به سالمند یک فیجت اسپینر یا اسباب بازی دیگر برای بازی بدهید .

شناخت فواید ترک سیگار

 

5. استفاده از سرگرمی های جدید را تشویق کنید

حواس پرتی سالمند ممکن است به او در ترک سیگار کمک کند. او می تواند سرگرمی هایی مانند باغبانی ، رقص ، قلاب بافی یا پازل را امتحان کند.
هر چیزی که سالمند را مشغول می کند و او را از سیگار کشیدن دور می کند ، می تواند میل به سیگار را کاهش دهد.

 

برخی از سالمندان نیاز به کمک باغبانی و مدیریت سایر امور زندگی دارند. در شرایطی که سالمند به کمک درکارهای اساسی خانه نیاز دارد یا شما به عنوان پرستار او نیاز به استراحت از وظایف مراقبت خود دارید مرکز پرستاری پرستار اول آماده ارائه خدمت به شما است.

 

6. اجازه ندهید اشتباهات جلوی پیشرفت سالمند را بگیرد

بسیاری از سالمندان عادت دارند به محض انجام یک اشتباه و کشیدن سیگار ، هدف خود را برای ترک سیگار کنار بگذارند. سعی کنید سالمند را تشویق کنید تا روند ترک سیگار را ادامه دهد حتی اگر سالمند یک روز به اشتباه سیگار بکشد ، مجبور نیست روز بعد روند ترک سیگار را ادامه ندهد .

افراد سالمند می توانند با انتخاب چند شیوه برای داشتن یک زندگی سالم ، سیگار را ترک کنند. اگر فرد سالخورده برای مدیریت کارهای روزمره یا انتخاب شیوه زندگی سالم به کمک نیاز دارد ، به کمک یک پرستار سالمند ماهر می تواند این کار را به راحتی انجام دهد.

آیا روشهای طبیعی برای تمیز کردن ریه ها بعد از ترک سیگا ر وجود دارد؟

سرفه کردن.
ورزش..
از آلاینده ها دوری کنید.
مایعات گرم بنوشید.
چای سبز بنوشید.
کمی بخور را امتحان کنید
غذاهای ضد التهاب بخورید.

روش ترک سیگار

چگونه می توان بدن خود را پس از سیگار کشیدن سم زدایی کرد؟

نوشیدن مقدار زیادی آب. آب می تواند به دفع سموم و مواد شیمیایی از بدن شما کمک کند.

از رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها استفاده کنید.
به طور منظم ورزش  کنید .
از  استشمام دود سیگار خودداری کنید.
از آلودگی و هوای ناپاک دور شوید

 

شرکت پرستاری پرستار اول با داشتن سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.

کادر متخصص و آموزش دیده این مرکز در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.