تاریخ انتشار: دسامبر 20, 2018نویسنده: دسته بندی: آموزش, سالمند, عمومی, کودک
رعایت نکات ایمنی و سلامت در خانه (ویژه ی پرستار کودک)

رعایت نکات ایمنی و سلامت در خانه از جمله مواردی می باشد که افرادی که به شغل پرستار کودک و یا پرستار سالمند روی می آورند می بایستی از آن اطلاعات کافی را داشته باشند. بر خلاف تصور عموم افراد که فکر می کنند رعایت نکات ایمنی و سلامت در خانه الزامی نمی باشد و حادثه ای در خانه اتفاق نمی افتد باید خاطر نشان کنیم که بر اساس آمار و ارقامی که گزارش های رسمی اعلام می کنند تعداد افرادی که در منزل دچار حادثه می گردند به مراتب بیشتر از افرادی می باشد که در دیگر موارد دچار آسیب گردیده اند. با توجه به استفاده بیش از حد از لوازم الکترونیک و برقی و … خانواده ها بیش از گذشته در معرض آسیب های ناشی از سهل انگاری قرار می گیرند.

اگر به عنوان مراقب کودک و یا مراقب سالمند در منزل مشغول به کار هستید لازم و ضروری است که موارد مربوط به رعایت نکات ایمنی و سلامت در خنه را بشناسید. زیرا که ایمنی مقدم بر هر کاری می باشد و هیچ کاری حتی اگر مناسب و دلخواه شما باشد آن قدر با ارزش نیست که در شرایط ناایمن و ناسالم انجام گیرد.

نکات ایمنی و سلامت در خانه

رعایت نکات ایمنی و سلامت در خانه

لازم به ذکر است که بدانید بیش از نیمی از حوادث وخیم در خانه اتفاق می افتد. و باز هم باید مطلع باشید که بیش از همه سالمندان و هم چنین کودکان در معرض خطر قرار دارند. مثلا کودکان و خردسالان بیشتر در معرض خطراتی به مانند مسمومیت با مواد سمی قرار دارند و یا ممکن است خطراتی در ارتباط با آتش در کمین آن ها باشد. همچنین شما باید خطرات ناشی از لوازم آشپزخانه را نیز به آن اضافه کنید. در این جا به ذکر نکاتی در خصوص رعایت نکات ایمنی و سلامت در خانه برای کودکان پرداخته شده است.

  1. سعی کنید خانه هایی را برای زندگی انتخاب کنید که دارای نور زیاد باشند.
  2. قالیچه ها و پادری ها نباید در زمین تکان بخورند. حتما آن ها را بر زمین پرچ کنید.
  3. مواد شوینده را دور از دسترس کودکان قرار دهید.
  4. داروهایی که در منزل از آن استفاده می کنید در قفسه هایی قرار دهید که دارای قفل باشند.
  5. برای این که از ایمنی لوازم سرمایشی و گرمایشی مطمن باشید حتما هر سال قبل از استفاده آنها را چک کنید.
  6. سعی کنید که رنگ هایی که برای خانه و به خصوص برای دیوارها استفاده می کنید حاوی سرب نباشد.
  7. از اجسام داغ با احتیاط استفاده کنید.
  8. حتما از محافظ های مربوطه جهت پریزهای برق استفاده کنید.
  9. لوازم برقی را بدون محافظ به حال خود در منزل رها نکنید.
  10. مواد آتش زایی به مانند رنگ؛ بنزین و … را در جایی مناسبی دور از دسترس کودکان قرار دهید.
  11. در آشپزخانه همیشه پتوی ضد حریق یا کپسول آتشنشانی داشته باشید تا بتوانید در مواقع ضروری از آن ها استفاده کنید.
  12. بر روی سقف منزل و یا آشپزخانه دودیاب نصب کنید. تا در صورت لازم حریق را شناسایی کنید.
  13. برای این که از مسمویت در کودکان جلوگیری کنید لازم است که آشپزخانه را تمیز نگه دارید.
  14. به هیچ عنوان غذاهای فاسد شدنی را در خارج از یخجال نگه ندارید.
  15. غذاهایی را که در یخچال نگه داری می کنید در ظروف بی منفذ قرار دهید. و سعی کنید تا به تاریخ انقضاء آن توجه کنید.

 

نکات ایمنی و سلامت در خانه

تامین و رعایت نکات ایمنی و سلامت در خانه یک وظیفه ی همگانی می باشد. باید در جریان باشید که بدون انجام برنامه ریزی صحیح نمی توانید به صورت صحیح از عهده ی آن بربیایید. برنامه ریزی ها شامل مراحل مختلفی می باشد که سعی شده است که به صورت مختصر در پایین به آن ها اشاره گردد.

تامین رعایت نکات ایمنی و سلامت در خانه

  1. از میان برداشتن عوامل خطر و حادثه زا از محیط خانه
  2. آموزش رعایت نکات ایمنی و سلامت در خانه
  3. داشتن نظارت بر اصول ایمنی در منزل
  4. در میان گذاشتن نظرات اعضای خانواده با یکدیگر

باید به شما متذکر گردیم که دیگر نمی توان حوادث و پیامدها را به قسمت الهی و تقدیر نسبت داد. و نقش انسان را در بروز حوادث نادیده گرفت. دانش بشری به قدری پیشرفت کرده است که این امکان را برای بشر فراهم کرده است که به صورت منطقی و علمی بتواند از جان و مال خود به بهترین نحو محافظت نماید. یا برخی از افراد به خصوص در جوامع سنتی تصور می کنند که بسیاری از مشکلات ناشی از پیشرفت تکنولوژی می باشد این در حالی است که سوانح نمی تواند بهای پیشرفت تکنولوژی باشد.  آن چیزی که سبب ایجاد حوادث می گردد عدم رعایت نکات ایمنی و سلامت در خانه و چه بیرون از خانه می باشد. در واقع حوادثی که برای انسان ها پیش می یاد به دلیل سهل انگاری و بی توجهی انسان می باشد.

انجام اموری که در حد توان شما چه جسمی و چه روحی نمی باشد را حتما به خانواده گوشزد نمایید.  به این دلیل که بسیاری از حوادثی که پیش می آید به دلیل عدم آگاهی و عدم اطلاع از ماهیت خطر و عوارض ناشی از آن می باشد. برای انجام بعضی از کارهای خطرناک استفاده از وسایل ایمنی ضرورتی اجتناب ناپذیر می باشد. زیرا که عدم استفاده از این وسایل می تواند حادثه آفرین باشد. همچنین کوچک شمردن و تحقیر کردن خطر خود می تواند عوامل تشدید کننده حوادث در منزل باشند.

نکات ایمنی و سلامت در خانه

چگونه می توان از بروز حوادث جلوگیری کرد؟

  1. هر چند یک بار سعی نمایید که پیچ دسته های قابلمه و ماهی تابه ها و زود پز و کتری را چک کنید و در صورت نیاز آن ها را سفت نمایید. زیرا که اگر دسته ها و پیچ ها شل باشد سبب می گردد که قابلمه و یا کتری واژگون گردد و همین خود سبب سوختگی و آسیب دیدگی می گردد.
  2. زمانی که برای کودکان غذا تهیه می کنید به هیچ عنوان درب زودپز را قبل از این که سوپاپ آن پایین بیاید باز نکنید.
  3. لازم است که کف حمام و دستشویی را همیشه خشک و تمیز نگه دارید . همچنین از دمپایی هایی استفاده کنید که لیز نخورد. توجه داشته باشید که محلی که رطوبت دارد سبب ایجاد بیماری می گردد و همچنین محلی جهت تجمع حشرات می باشد.
  4. ترجیحا از قرار دادن اشیاء در روی کابینت خودداری کنید زیرا که در بسیاری از موارد سبب به وجود آمدن حادثه برای کودکان می گردد. مثلا ممکن است سبب گردد اشیاء و لوازم سقوط کنند و سبب گردند که سر و صورت کودکان دچار جراحت گردند.
  5. ممکن است در منزل ظروفی داشته باشید که لبه شان پریده و یا شکسته باشد یعنی به اصطلاح لب پر شده باشد. این اشیاء بسیار خطرناک می باشند و زمانی که استفاده می کنید سبب ایجاد جراحت در کودکان می گردد.
  6. زمانی که در آشپزخانه می خواهید از گاز استفاده کنید قبل از روشن کردن گاز ابتدا کبریت و یا فندک را روشن کنید و سپس گاز را روشن بگذارید.
  7. به هیچ عنوان مواد اشتعال زا درا در کنار لوازم برقی و گاز نگذارید.
  8. زمانی که در نظر دارید که از مواد ضد عفونی کننده و جرم گیر استفاده کنید همیشه از ماسک استفاده کنید. پنجره ها را باز بگذارید تا هوای بیرون داخل منزل جریان یابد و تهویه مناسب انجام پذیرد.
  9. بلافاصله پس از استفاده از کابینت ها و کشوها درب انها را ببندید و به هیچ عنوان آن ها را باز نگذارید زیرا سبب آسیب رسیدن به کودکان می گردد.

موسسه پرستاری

 

 

پاسخ به سوالات رایج :

 

نکات  مهم مربوط به ایمنی در خانه چیست؟

  • سعی کنید خانه هایی را برای زندگی انتخاب کنید که دارای نور زیاد باشند.
  • قالیچه ها و پادری ها نباید در زمین تکان بخورند. حتما آن ها را بر زمین پرچ کنید.
  • مواد شوینده را دور از دسترس کودکان قرار دهید.
  • داروهایی که در منزل از آن استفاده می کنید در قفسه هایی قرار دهید که دارای قفل باشند.
  • برای این که از ایمنی لوازم سرمایشی و گرمایشی مطمن باشید حتما هر سال قبل از استفاده آنها را چک کنید.
  • سعی کنید که رنگ هایی که برای خانه و به خصوص برای دیوارها استفاده می کنید حاوی سرب نباشد.
  • از اجسام داغ با احتیاط استفاده کنید.
  • حتما از محافظ های مربوطه جهت پریزهای برق استفاده کنید.

 

برای پیشگیری حوادث در خانه چه باید کرد؟

لازم است که کف حمام و دستشویی را همیشه خشک و تمیز نگه دارید و  بلافاصله پس از استفاده از کابینت ها و کشوها درب انها را ببندید و…

 

راه حل کاهش حوادث در منزل چیست؟

  • از میان برداشتن عوامل خطر و حادثه زا از محیط خانه
  • آموزش رعایت نکات ایمنی و سلامت در خانه
  • داشتن نظارت بر اصول ایمنی در منزل
  • در میان گذاشتن نظرات اعضای خانواده با یکدیگر

 

چرا باید از خدمات شرکت پرستاری استفاده کرد؟

رعایت نکات ایمنی و سلامت در خانه از جمله مواردی می باشد که افرادی که به شغل پرستار کودک و یا پرستار سالمند روی می آورند می بایستی از آن اطلاعات کافی را داشته باشند

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.