تاریخ انتشار: سپتامبر 30, 2021نویسنده: دسته بندی: کودک
روش های پیگشیری از بروز آنفولانزا در کودکان

پیشگیری از بروز آنفولانزا در کودکان  Protect Against Flu از اهمیت زیادی برخوردار است . کودکان زیر 5 سال-به ویژه کودکان زیر 2 سال-در معرض خطر بیشتری برای ایجاد عوارض جدی مرتبط با آنفولانزا هستند.

علل آنفولانزا در کودکان

سالانه تعداد زیادی از کودکان به دلیل آنفولانزا در بیمارستان بستری می شوند و بسیاری دیگر باید به پزشک ، مرکز مراقبت های فوری یا اورژانس مراجعه کنند.

عوارض ناشی از آنفولانزا در کودکان می تواند شامل موارد زیر باشد:

ذات الریه (بیماری که در آن ریه ها عفونی و ملتهب می شوند) ،
کم آبی بدن (زمانی که بدن کودک آب و املاح زیادی از دست می دهد ، اغلب به این دلیل که میزان مایعات بدن از مصرف مایعات بیشتر است) ،
بدتر شدن بیماری های جسمی طولانی مدت مانند بیماری قلبی یا آسم ،
اختلال عملکرد مغز ،
مشکلات سینوسی و عفونت گوش.
در موارد نادر ، عوارض آنفولانزا می تواند منجر به مرگ شود.

واکسیناسیون آنفولانزا می تواند در کودکان نجات دهنده باشد

برای کاهش خطر ابتلا به آنفولانزا و عوارض احتمالی جدی آن ، CDC به همه افراد 6 ماهه و بالاتر توصیه می کند واکسن آنفولانزای فصلی دریافت کنند.
دریافت واکسن فصلی به ویژه برای کودکان خردسال بسیار مهم است زیرا در معرض افزایش خطر ابتلا به بیماری شدید ناشی از آنفولانزا هستند.

واکسیناسیون آنفلوانزا خطر بیماری آنفولانزا ، بستری شدن و حتی مرگ کودکان را کاهش می دهد. یک مطالعه در سال 2017 برای اولین بار در نوع خود بود که نشان داد واکسیناسیون آنفولانزا به طور قابل توجهی خطر مرگ کودک در اثر آنفولانزا را کاهش می دهد.

کودکان زیر 6 ماه  بیشتر از سایرین در معرض خطر هستند

کودکان زیر 6 ماه در مقایسه با کودکان در سنین دیگر بیشترین خطر را برای بستری شدن در برابر آنفولانزا دارند اما برای دریافت واکسن آنفولانزا بسیار کوچک هستند. از آنجا که واکسن آنفولانزا برای استفاده در کودکان زیر 6 ماه تأیید نشده است ، محافظت از آنها در برابر آنفولانزا از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

نکاتی درباره نحوه مبارزه با آنفولانزا برای مراقبین کودکان زیر 5 سال

برای دریافت واکسن در موعد مشخص برنامه ریزی نمایید
واکسن سالانه آنفولانزا اولین و بهترین راه برای محافظت در برابر آنفولانزا است.
واکسن آنفولانزا خطر بیماری آنفولانزا ، بستری شدن و مرگ در کودکان را کاهش می دهد.
اگر کودکی که از او مراقبت می کنید 6 ماه یا بیشتر باشد ، باید هر سال واکسن آنفولانزا دریافت کند.

به عنوان مراقب کودک خردسال ، باید واکسن آنفولانزا دریافت کنید و مطمئن شوید که سایر مراقبین و همه اعضای خانواده 6 ماه به بالا نیز هر سال واکسینه می شوند. با واکسیناسیون ، احتمال ابتلا به آنفولانزا کمتر است و بنابراین احتمال انتقال آنفولانزا به کودک کمتر است.
هر روز اقدامات پیشگیرانه انجام دهید

علایم آنفولانزا در کودکان
تا جایی که می توانید خود و کودک را تحت مراقبت خود از افراد بیمار دور نگه دارید.
در صورت بروز علائم آنفولانزا ، در صورت امکان از تماس با افراد دیگر از جمله کودک تحت مراقبت خودداری کنید. در نظر بگیرید تا در صورت امکان مراقبت کننده دیگری از کودک مراقبت کند تا او را بیمار نکنید.

هنگام سرفه یا عطسه بینی و دهان خود را با دستمال بپوشانید – بعد از استفاده از آن دستمال را دور بیندازید و دستان خود را بشویید.
دستان خود را اغلب با آب و صابون بشویید ، به ویژه پس از سرفه یا عطسه. اگر نزدیک آب نیستید ، از پاک کننده های دست حاوی الکل استفاده کنید.
سعی کنید به چشم ها ، بینی یا دهان خود دست نزنید. میکروبها اغلب از این طریق پخش می شوند.

سطوح مکرر لمس شده را تمیز و ضدعفونی کنید ، به ویژه هنگامی که بیمار است.
در صورت تجویز پزشک از داروهای ضد ویروسی برای درمان بیماری آنفولانزا استفاده کنید

داروهای ضد ویروسی برای درمان آنفولانزا در کودکان و بزرگسالان موجود است.

داروهای ضد ویروسی می توانند بیماری را خفیف کرده و مدت بیماری را کوتاه کنند. آنها همچنین ممکن است از عوارض جدی آنفولانزا جلوگیری کنند.
داروهای ضد ویروسی با آنتی بیوتیک هایی که عفونت های باکتریایی را درمان می کنند متفاوت است. آنها داروهای تجویزی (قرص ، مایع یا پودر استنشاقی) هستند که برای درمان آنفولانزا استفاده می شود.

داروهای ضد ویروسی زمانی بهترین کار را می کنند که درمان ظرف 2 روز پس از ابتلا به آنفولانزا آغاز شود ، اما شروع به آنها بعداً می تواند مفید باشد ، به خصوص اگر فرد بیمار مبتلا به آنفولانزا بسیار مریض باشد یا در معرض خطر عوارض جدی آنفولانزا باشد. از دستورات پزشک خود برای مصرف یا دادن این داروها پیروی کنید.

درمان افرادی که بسیار مبتلا به آنفولانزا هستند یا در معرض خطر بیشتری برای عوارض آنفولانزا هستند با داروهای ضد ویروسی می تواند به معنای تفاوت بین داشتن بیماری خفیف تر با بیماری بسیار جدی باشد که می تواند منجر به بستری شدن در بیمارستان شود.

CDC توصیه می کند که افرادی که بیشتر در معرض عوارض جدی آنفولانزا هستند ، از جمله کودکان خردسال ، باید در صورت ابتلا به آنفولانزا در اسرع وقت با داروهای ضد ویروسی آنفولانزا درمان شوند.

اگرچه همه کودکان زیر 5 سال بیشتر در معرض خطر عوارض ناشی از آنفولانزا هستند ، اما بیشترین خطر برای کودکان زیر 2 سال است و بالاترین میزان بستری شدن و مرگ و میر در نوزادان زیر 6 ماه است.

پیشگیری از آنفولانزا در کودکان

اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از انتشار آنفولانزا

آنفولانزا ممکن است باعث تب ، سرفه ، گلودرد ، آبریزش یا گرفتگی بینی ، بدن درد ، سردرد ، لرز و خستگی شود. کودکان خردسال همچنین ممکن است با علائم آنفولانزا استفراغ یا اسهال داشته باشند.

توجه به این نکته ضروری است که برخی از افراد مبتلا به آنفولانزا ممکن است تب نداشته باشند. اگر با کودک خردسال زندگی می کنید یا از او مراقبت می کنید و علائم آنفلوآنزا دارید ، اقدامات احتیاطی زیر را دنبال کنید تا از شیوع بیماری به کودک یا کودکان تحت مراقبت شما جلوگیری شود.

 

نحوه انتشار آنفولانزا را به خاطر بسپارید
تصور می شود که ویروس های آنفولانزا عمدتا توسط قطرات ایجاد شده هنگام سرفه ، عطسه یا صحبت کردن افراد مبتلا به آنفولانزا منتشر می شود. این قطرات می توانند در دهان یا بینی افرادی که در این نزدیکی هستند فرود بیایند. افراد مبتلا به آنفولانزا می توانند این بیماری را در فاصله 6 فوت دیگر به دیگران منتقل کنند.

به ندرت ، ممکن است فرد با لمس سطحی یا جسمی که ویروس آنفلوآنزا روی آن وجود دارد و سپس دهان ، بینی یا احتمالاً چشم های خود را لمس کند.

این مراحل را انجام دهید :

در صورت بروز علائم آنفولانزا با متخصص مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید. آنها ممکن است بسته به عوامل از جمله سن و سلامت کلی کودک خردسال یا داروهای مصرفی او ، داروهای ضد ویروسی برای آنفولانزا تجویز کنند.

سعی کنید تا آنجا که ممکن است تماس با کودک تحت مراقبت خود را به حداقل برسانید ، به ویژه اگر کودک تحت مراقبت شما کمتر از 2 سال سن دارد یا یک کودک بزرگتر با بیماری مزمن پزشکی است. این گروه در برابر آنفولانزا بسیار آسیب پذیر هستند.

هنگام عطسه یا سرفه بینی و دهان خود را با دستمال بپوشانید و دستمال مورد استفاده خود را در سطل زباله بگذارید و دستان خود را بشویید.

قبل از انجام هرگونه فعالیتی در فاصله 6 فوت کودک تحت مراقبت شما (شامل تغذیه ، تعویض پوشک، تکان دادن ، خواندن برای کودک) ، دستان خود را کاملاً بشویید و خشک کنید.

کودک یا کودکان تحت مراقبت خود را از نظر علائم و نشانه های بیماری تنفسی به دقت مشاهده کنید. اگر کودک تب کرد (یا با لرز احساس تب کرد) ، سرفه ، گلو درد ، آبریزش یا گرفتگی بینی ، درد عضلات یا بدن ، سردرد ، خستگی ، یا استفراغ و/یا اسهال – با پزشک اطفال تماس بگیرید.

داروهای ضد ویروسی آنفولانزا می توانند برای درمان آنفولانزا استفاده شوند و برای استفاده در کودکان تأیید شده است. این داروها وقتی مفید هستند که درمان ضد ویروسی در اسرع وقت پس از شروع بیماری شروع شود ، بنابراین مهم است که به محض داشتن علائم آنفولانزا با پزشک  اطفال تماس بگیرید.

اگر کودک علائم هشدار دهنده اضطراری آنفولانزا را نشان داد ، فوراً به دنبال دریافت مراقبت های پزشکی باشید.

آنفولانزا در کودکان

شرکت پرستاری پرستار اول  با داشتن سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.

کادر متخصص و آموزش دیده این مرکز در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.