تاریخ انتشار: نوامبر 22, 2018نویسنده: دسته بندی: کودک
چگونه می بایستی خبر بارداری مجدد مادر را به کودکان بگوییم؟

بسیار مهم است که قبل از تولد نوزاد، و در زمان بارداری مجدد مادر خبر آمدن برادر یا خواهر کوچک تر را برای کاهش حسادت کودکان دیگر به فرزاندان خود بازگو کنیم. ایده یک خواهر یا برادر، به عبارتی دیگر بارداری مجدد مادر برای فرزندتان که در مرکز توجه و احساسات قرار دارد، می تواند همراه با حسادت و هیجان و تعجب باشد. این امر یک فرایند طبیعی است، البته تا زمانی که کودک متوجه این قضیه می شود که هیچ فرقی را والدین بین فرزاندان قایل نیستند. البته لازم به ذکر است که این گونه برخوردها مربوط به بازه سنی خاصی می شود. خیلی طبیعی است که کودک بالای 10 سال نسبت به کودک تازه متولد شده هیچ حس حسادتی نخواهد داشت. زیرا که آن ها درک درست تر و منطقی تری را نسبت به بارداری مجدد مادر دارند.

پیشنهاد مقاله : پرستار زن باردار در منزل

ابتدا لازم به ذکر است که پدر و مادر باید صبر کنند تا ظاهر (شکم) مادر بزرگ تر شود و نشانه های بارداری مجدد مادر ظاهر گردد. چون برای کودک با سن کم این یک حالت طبیعی نمی باشد  و حالت و  تغییرات بصری کودک را مشتاق و کنجکاو به فهمیدن موضوع می کند. قبل از هر چیزی و هر تصمیمی می بایستی از طریق صحبت کردن در مورد بارداری مجدد مادر؛ کودک خود را قانع کنیم که نوزاد تازه متولد شده خوشبختی را به خانواده می آورد و یک هم بازی برای او خواهد بود. و  او می تواند در نگهداری و مراقبت از نوزاد تازه متولد شده در کنار پرستار کودک یا پدر و مادر کمک کند.

بارداری مجدد مادر

چگونه می بایستی خبر بارداری مجدد مادر را به کودک خود بگویید؟

برای اینکه بتوانید به راحتی در مورد بارداری مجدد مادر با کودکان دیگر خود گفت و گو داشته باشید به شما پیشنهاد می شود که داستان هایی را در خصوص خواهر و برادر داشتن تعریف کنید. حتی برای بارداری مجدد مادر  کتاب قصه های فراوانی در بازار وجود دارد که می توانید از آن ها کمک بگیرید. حتی به شما پیشنهاد می شود که کودک خود را وارد قصه بکنید؛ وقتی کودک خود را وارد داستان ها می کنید خودش را مانند قهرمان های داستان میبیند. یا می توانید با نشان دادن عکس های دوران نوزادی کودکتان، این مسئله را برای آن ها یادآوری کنید. هر چقدر مسائل نوزادی، حرف زدن، گریه کردن، خوابیدن و راه رفتن کودک خود را در یک دوران خاصی از نوزادی توجیه کنید، بیشتر مسائل کودک تازه متولد شده را درک خواهد کرد.
در مواقعی که مادر نوبت پزشک دارد، کودکتان را به همراه خود ببرید. اجازه لمس شکم مادر در دوران بارداری مجدد مادر را به دیگر کودکان خود بدهید، برای خرید وسایل مورد نیاز مربوط به نوزادتان، کودتان را با خود بیرون ببرید و حق انتخاب و کمک در خرید را به کودک خود بدهید. این موارد می تواند درک کودکتان را در تولد نوزادتان افزایش دهد. یادتان نرود در هنگام خرید، چیز جدیدی هم برای کودتان خریداری کنید تا حس حسادت در آن ایجاد نشود.
به شما پیشنهاد می شود زمانی که نوزاد به دنیا آمدبهتر است که کودک خردسال همراه با پدر و مارد خود در آن فضا قرار بگیرد، بهمچنین پیشنهاد می شود زمانی که نوزاد را در تختش گذاشته اند، کودک خردسال در بغل پدر خود بوده و پدرش برای او توضیح دهد که این نوزاد(برادر و یا خواهر)  تازه متولد شده است. نباید کودک خردسالتان را مجبور به حرف زدن یا نزدیک شدن به نوزاد تازه متولد شده بکنید. باید کودک خودش وجود آن را حس کرده و با احساسات نزدیک او شود.

بارداری مجدد مادر

چه مشکلاتی ممکن است با ملاقات کننده های نوزاد تازه متولد شده داشته باشید؟

در این بازه چیزی که کار شما را ممکن است سخت کند، اقوام و کسانی که به دیدار نوزاد می آیند خواهد بود. شما نمی توانید رفتار یا صحبت کردن یا حرکات آن ها را در مورد نوزاد تازه متولد شده کنترل کنید ولی تا جایی که می توانید با اقوام صمیمی و نزدیکتان صحبت کنید که در هنگام حضور در خانه از کودکتان تعریف کند و برایشان در صورت ممکن هدیه ای را تهیه نمایند.

بارداری مجدد مادر

رفتار مادر چگونه باید باشد؟

طبیعتا مادر در این بازه از سن نوزاد، مجبور است بیشتر وقت های خود را با نوزاد تازه متولد شده بگذراند. ولی در زمان هایی که نوزاد توسط دیگر اقوام نگهداری می شود، مادر باید با خردسال خود وقت بگذارند. مثلا خردسال خود را در بغل بگیرد و … . البته نباید در این رفتارها اغراق گردد. باید همان رفتارهای قبلی ادامه پیدا کند، فقط برای کاهش حس حسادت باید کمی بیشتر برای خردسال وقت و توجه  گذاشته شود. مثلا نباید هیچ وقت اجازه دهید کودکی که قبل از تولد نوزاد در اتاق خودش میخوابیده، بعد از تولد کودک در پیش والدین بخوابد. باید با آن در مورد این مسائل حرف زده و تا جایی که میتواند توجیه کنید.

گاهی زمان هایی پیش می آید که والدین به این دلیل که تصور می کنند ممکن است کودک به نوزاد تازه متولد شده آسیب برساند؛ از کودک خود می خواهند که با نوزاد تازه متولد شده کاری نداشته باشد و کمتر وقت بگذراند. به هیچ عنوان این رفتار به شما توصیه نمی شود زیرا که این گفتار و رفتار شما سبب می گردد کودک شما خشمگین گردد و این تصور در او به وجود بیاید که او دیگر برای شما اهمیت ندارد و این خود سبب افزایش حسادت به نوزاد تازه متولد شده می گردد.
به همین منظور به شما توصیه می گردد که در دوران باردای مجدد مادر در خصوص یک سری مسایل با کودک خود صحبت کنید مثلا در مورد این موضوع که از نظر جسمی نوزاد تازه متولد شده ضعیف می باشد و ممکن است ناخواسته سبب شویم که به او آسیب برسد و یا این که نوزاد تازه متولد شده بسیار به مراقبت احتیاج دارد و کودک شما می تواند در امر پرستاری از کودک تازه به دنیا آمده به شما کمک کند. هم چنین مراقب کودک بودن کار هر فردی نمی باشد و پرستار کودک بودن نیاز به تجربه و دانش بالایی دارد.  برای این که بتوانید روابط بین نوزاد تازه متولد شده و بقیه کودکان را بهبود ببخشید می توانید هر از گاهی مسئولیت های کوچکی را امثال حرف زدن با نوزاد، لمس کردن، کمک در پوشک کردن نوزاد؛ کمک در حمام کردن؛ کمک در شیر خوردن و …  را به کودک خردسالتان بسپارید.

اگر با وجود در نظر گرفتن تمام مسایل ذکر شده در بالا هم چنان تغییری در رفتار کودک خردسال خود مشاهده نکردید و رفتارهایی به مانند عصبانی شدن، جوییدن ناخن یا بی خوابی را حس کردید، حتما به روانشناس کودک مراجعه نمایید. ولیکن می بایستی برای این که حسادت کودک خود را برطرف نمایید می بایستی به کودکان خود زمان دهید تا این عشق به نوزاد تازه متولد در آنها ایجاد شود.

موسسه پرستاری

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.