تاریخ انتشار: آوریل 28, 2021نویسنده: دسته بندی: بیماری, مقالات
رژیم های غذایی چه اثری بر حملات میگرن دارد

موارد بسیاری وجود دارند که باعث حملات میگرن Migraine attacks شوند ، از جمله آنچه می خوریم و می نوشیم. طبق گزارش بنیاد تحقیقات میگرن ، غذاهایی که میگرن را تحریک می کنند فقط در صورت ترکیب با سایر عوامل محرک می توانند این کار را انجام دهند.
اما این ترکیب – و به طور کلی هر محرکی – بسیار فردی است و تحقیق در این مورد را دشوار می کند.

 

چیزی به عنوان محرک میگرن به صورت قطعی و صد در صد وجود ندارد. اما برخی از محرک های متداول وجود دارد که می تواند در برخی افراد باعث بروز یا شدت گرفتن میگرن شود.

1. کافئین

خوردن کافئین زیاد و تجربه ترک کافئین می تواند باعث میگرن یا سردرد شود.
اما طبق گزارش بنیاد میگرن آمریکا ، کافئین در واقع می تواند به جلوگیری از حملات میگرن کمک کند. همچنین با استفاده گاه به گاه باعث تسکین سردرد شود.
غذاها و نوشیدنی های حاوی کافئین شامل موارد زیر است:

قهوه
چای
شکلات

2. شیرین کننده های مصنوعی

بسیاری از غذاهای فرآوری شده، حاوی شیرین کننده های مصنوعی هستند. این شیرین کننده ها ترکیبات شکری هستند که برای افزودن شیرینی به غذاها و نوشیدنی ها اضافه می شوند.
اما این شیرین کننده ها می توانند باعث میگرن شوند. تصور می شود که به طور خاص آسپارتام باعث ایجاد میگرن می شود.

3. الکل

الکل یکی از شایع ترن محصولاتی است که تصور می شود میگرن را تحریک می کند. طبق یک مطالعه ، بیش از 35٪ از شرکت کنندگان گزارش کردند که الکل یکی از عوامل اصلی شروع میگرن در آنها است.
به خصوص شراب قرمز در بیش از 77 درصد از شرکت کنندگان که الکل را به عنوان یک محرک میگرن گزارش کرده اند.الکل می تواند باعث کم آبی بدن شود ، که تاثیر قابل توجهی در ایجاد سردرد دارد.

حملات میگرن و شکلات

4. شکلات

طبق گزارش بنیاد میگرن آمریکا ، تصور می شود که شکلات دومین عامل شایع حملات میگرن بعد از الکل است. آنها می گویند برآورد می شود 22 درصد از افرادی که میگرن را تجربه می کنند به دلیل خوردن شکلات دچار سردرد میگرنی می شوند.
شکلات هم حاوی کافئین و هم بتا فنیل اتیل آمین است که ممکن است در برخی افراد سردرد ایجاد کند.

5. غذاهای حاوی MSG

مونوسدیم گلوتامات (MSG) نمک سدیم از اسید گلوتامیک است که به طور طبیعی در بدن ما وجود دارد.
MSG در غذاهای خاصی یافت می شود و در بسیاری از غذاها به عنوان یک ماده افزودنی غذایی وجود دارد. خوردن آن بی خطر است ، اما برخی از محققان آن را به حملات میگرن مرتبط می دانند.

بنیاد میگرن آمریکا خاطرنشان می کند که ممکن است در 10 تا 15 درصد مبتلایان به میگرن باعث بروز میگرن شود. سایر مواد نگهدارنده نیز ممکن است در برخی افراد محرک باشد.

6. گوشت های پخته شده

گوشت های پخته شده – از جمله گوشت های خوراکی ، ژامبون ، هات داگ و سوسیس – همه حاوی مواد نگهدارنده ای به نام نیترات هستند که رنگ و عطر و طعم آنها را حفظ می کنند. این غذاها می توانند نیتریک اکسید را در خون آزاد کنند ، تصور می شود که رگ های خونی مغز را گشاد می کند.
برخی از شواهد وجود دارد که نشان می دهد اکسید نیتریک می تواند باعث ایجاد یا تشدید میگرن شود.

حملات میگرن و پنیر کهنه

7. پنیرهای کهنه

پنیرهای کهنه دارای ماده ای به نام تیرامین هستند. وقتی کهنه شدن غذا باعث تجزیه پروتئین ها می شود ،تیرامین تشکیل می شود.هرچه پنیر بیشتر کهنه شود ، محتوای تیرامین بالاتر خواهد بود.

تیرامین ماده شیمیایی است که گفته می شود باعث ایجاد سردرد و میگرن می شود. پنیرهای شایع که سرشار از تیرامین هستند عبارتند از:

فتا
پنیر آبی
پنیر پارمزان

8. غذاهای ترشی و تخمیر شده

مانند پنیرهای کهنه ، غذاهای ترشی و تخمیر شده می توانند حاوی مقادیر زیادی تیرامین باشند. این غذاها عبارتند از:

ترشی
کیمچی
کومبوچا (که همچنین می تواند دارای الکل باشد)
بامیه ترشی
انواع ترشی

حملات میگرن و غذای منجمد
9. غذاهای منجمد

خوردن غذاها و نوشیدنی های یخ زده مانند بستنی یا اسلایس می تواند باعث ایجاد درد شدید در سر شود.
اگر به سرعت غذای سرد می خورید ، بعد از ورزش یا بیش از حد گرم ، سردردهایی را تجربه می کنید که به حملات میگرن تبدیل شوند.

10. غذاهای شور

غذاهای شور – به ویژه غذاهای فرآوری شده نمکی که ممکن است حاوی مواد نگهدارنده مضر باشند – ممکن است در برخی افراد میگرن را تحریک کند.
مصرف مقادیر بالای سدیم می تواند فشار خون را افزایش دهد ، باعث سردرد یا حملات میگرن شود.

درمان میگرن

درمان میگرن می تواند شامل ترکیبی از داروهای بدون نسخه و داروهای با نسخه و داروهای جایگزین باشد.
برای سردردهای گاه به گاه یا میگرن ، می توانید از داروهای بدون نسخه مانند Excedrin Migraine برای تسکین درد استفاده کنید. همچنین ممکن است پزشک برای تسکین درد داروهای تریپتان تجویز کند.

اگر دوره های منظم میگرن را تجربه می کنید ، پزشک احتمالاً داروهای پیشگیرانه را برای شما تجویز می کند. اینها ممکن است مسدود کننده های بتا باشد ، که می تواند فشار خون را کاهش دهد و حملات میگرن را کاهش دهد.
داروهای ضد افسردگی نیز گاهی برای جلوگیری از علائم میگرن تجویز می شوند ، حتی در افرادی که افسردگی ندارند.

شواهدی وجود دارد که برخی از داروهای جایگزین می توانند به درمان میگرن کمک کنند. این شامل:

ماساژ درمانی ، که می تواند دفعات حملات میگرن را کاهش دهد
بیوفیدبک ، که به شما می آموزد چگونه واکنش های فیزیکی استرس مانند تنش عضلانی را کاهش کنید
ویتامین B2 (ریبوفلاوین ، که می تواند از بروز میگرن جلوگیری کند
مکمل های منیزیم

پیشگیری

دوره های سردرد میگرنی می تواند دردناک باشد و زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد. خوشبختانه ،با اصلاح برخی از سبک های زندگی می توانید عاداتی را در پیش بگیرید که باعث جلوگیری از بروز سردرد میگرن می شود .

حملات میگرن و خواب

تغییرات در سبک زندگی شامل موارد زیر است :

به طور منظم غذا بخورید و هرگز از وعده های غذایی صرف نظر نکنید
مصرف کافئین را محدود کنید
خواب زیاد
با یوگا ، ذهن آگاهی یا مراقبه ، استرس زندگی خود را کاهش دهید
مدت زمانی را که به چراغهای روشن نگاه می کنید یا در معرض تابش مستقیم آفتاب هستید ، محدود می کند ، که می تواند باعث میگرن حسی شود
تماشای مکرر تلویزیون ، کامپیوتر و سایر صفحه ها را کاهش دهید
سعی در داشتن یک رژیم غذایی برای از بین بردن آلرژی به شما در شناسایی هرگونه حساسیت غذایی یا عدم تحمل غذایی که ممکن است عامل ایجاد سردرد باشد کمک می کند

حساسیت غذایی یک واکنش ناخوشایند یا خطرناک سیستم ایمنی بدن پس از خوردن یک ماده غذایی خاص است. علت آلرژی های غذایی ناشناخته است. در برخی موارد ، آلرژی های تجربه شده در دوران کودکی ممکن است در بزرگسالی برطرف شوند.

علائم واکنش می تواند شامل مشکلات گوارشی ، کهیر یا تورم مجاری تنفسی و سردرد شدید باشد. واکنش های شدید می تواند زندگی را تهدید کند.
داروهای آنتی هیستامین واکنش های خفیف را درمان می کنند. یک واکنش شدید نیاز به تزریق داروی اپی نفرین و مراقبت های اورژانس دارد.

مرکز پرستاری  پرستار اول  با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.
لطفا به این مقاله امتیلز دهید.

 

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.