تاریخ انتشار: نوامبر 18, 2018نویسنده: دسته بندی: کودک, روانشناسی
به چه دلایلی کودکان از رفتن به مهد کودک امتناع می کنند؟

به دلایل مختلفی ممکن است که کودکان از رفتن به مهد کودک  امتناع کنند.  مهد کودک نرفتن همیشه دلایل قانع کننده ای دارد. به عنوان پرستار کودک و یا والدین کودک می بایستی در این خصوص دقت نظر داشته باشید تا بتوانید دلایل اصلی مهد کودک نرفتن کودکان را بیابید. در بسیاری از موارد به دلایل وابستگی کودک به مادر و خانه، ممکن است کودک در سنین مهد رفتن، واکنش هایی را نشان دهد. در بسیاری از موارد این واکنش ها بسیار جدی و منفی می باشند. آن چیزی که در این میان اهمیت اساسی دارد این است که خانواده می بایستی تلاش کند تا که این وابستگی را به حداقل برساند.

مهد کودک نرفتن

دلایل مهد کودک نرفتن کودک

* – آیا سرویس مرا به مهد خواهد برد و آیا دوباره به خانه بازخواهد گرداند؟
* – آیا راننده سرویس خانه ما را می شناسد؟
* – اگر پدر و مادر من به دنبالم نیایند و از سرویس جا بمانم چطوری به خانه برمی گردم؟
* – آیا ممکن است که همکلاسی های من برایم مشکلی به وجود آورند؟
* – آیا مربی مهد مرا دوست خواهد داشت؟
* – اگر مربی مهد به من اهمیت ندهد چه کاری باید انجام دهم؟
* – اگر من چیزی را بلد نباشم رفتار مربی مهد کودک با من چگونه خواهد بود؟
* – آیا ممکن است که قوانین مهد کودک با قوانین موجود در خانه خیلی متفاوت باشد؟
* – اگر من تکالیفم را انجام ندهم و دوستانم انجام دهد رفتار آنها با من چگونه خواهد بود؟
* – من چگونه به سرویس بهداشتی خواهم رفت؟!

کودکان به دنبال پاسخ به این سوالات مشابه هستند. به همین دلیل شما به عنوان والدین کودک و یا مراقب کودک می بایستی بتوانید به این سوالات جواب های قانع کننده ای داشته باشید. تا بتوانید مهد کودک نرفتن کودکان را به حداقل برسانید.

مهد کودک نرفتن

بهانه جویی های کودکان برای مهد کودک نرفتن چه چیزهایی می باشد؟

بیشتر این بهانه جویی ها زمانی می باشد که کودک از خواب بیدار می شود.

این بهانه جویی ها عبارتند از:
* – حالم خوب نیست. سرم درد می کند
* – نمی خوام خانه رو ترک کنم. دوست دارم کنار تو باشم
* – می خوام با تو سرکارت بروم
* – می خوام در خانه تنها بمونم
* – دوستانم من را اذیت می کند
* – هیچکس با من بازی نمی کند
* – می ترسم
* – دلم برایت تنگ می شود…

مهد کودک نرفتن

در پاسخ به بهانه جویی های کودکان برای مهد کودک نرفتن چه باید بگویید؟

از کودک خود بخواهید که نگرانی های خود را در مورد مهد کودک نرفتن کودک با شما به  اشتراک بگذارد:
در این مورد، لازم است به آنچه که کودک می گوید بدون انتقاد و مخالفت با آن گوش دهید. حتی اگر شما می دانید که، بهانه جویی می کند ، قبل از اینکه به رویش بیاورید، به حرفهایش گوش دهید. نگرانی هایش را جدی بگیرید و طوری رفتار کنید که کودک احساس کند نگرانی هایش، شمارا هم تحت تاثیر قرار داده است. یک مسائل روانشناختی پشت این مهد کودک نرفتن وجود دارد. و باید این مسئله را به عنوان یک وضعیت و مشکل روانشناختی در نظر بگیریم.
رفتار مربی و همکلاسی ها در اوایل ورود کودک به مهد کودک می تواند وابستگی بین خانواده و کودک را تا حدودی کاهش دهد. اعتماد به نفس دادن به کودک نیز مانند جملاتی نظیر: تو دیگر بزرگ شده ای و می توانی مستقل شوی، تو از همه بچه های کلاست زرنگ تر خواهی شد و … می تواند این وابستگی را کاهش دهد.
برای کودکانی که در خانه رفتارهای غیراجتماعی نشان می دهند و نمی توانند با افراد خانه ارتباط برقرار کنند، در هنگام ورود به مهد کودک این محدوده رفتارها گسترش یافته و ممکن است با همکلاسی های خود هم نتوانند ارتباط لازم را برقرار کرده و به همین دلیل منزوی شده و این خودش باعث ترس از مهد کودک رفتن کودکان می شود. با این حال، دلیل اصلی کودک برای مهد کودک نرفتن، عدم اطمینان کودک در برابر خروج از خانه است.
در خانواده هایی که والدین وابستگی زیادی به هم دارند و کار و شغل آنها طوری ایجاب کرده که همیشه کنار هم باشند، این مهد کودک نرفتن برای کودکان در این محیط ها بیشتر دیده می شود. کودکی که همیشه پاسخ همه مشکلاتش را از مادر می یابد، در مواجه با مشکلات کوچکی که در محیط مهد کودک برایش ایجاد می شود، دوست دارد باز مادرش کنارش باشد و در نبود خانواده و به خصوص مادر که وظیفه اصلی پرستاری از کودک را بر عهده دارد؛ محیط مهد کودک را جایی امن نمی یابد. برای کودکانی که مهد کودک را در این شرایط ناامن می دانند باید یک رفتارهای روانشناختی دوره ای از طرف خانواده و مهد کودک برگزار شود تا کودک خود را با محیط مهد کودک وفق دهد. چون تنها دلیلی که کودک در این شرایط نمی تواند وارد مهد کودک شود، نه مسائل مهد کودک بلکه مسائل روانشناختی و مسئله رفتارهای کودک است. به همین دلیل با روانشناس کودک مشورت کنید.

مهد کودک نرفتن

راهکارهای والدین برای مهد کودک نرفتن کودکان چه می تواند باشد؟

یکی از بهترین رفتارهایی که والدین در این راستا می توانند نشان دهند، صبور بودن آن ها هست. باید والدین در مواجه با رفتار کودکان خود و در مقابل با بهانه هایی که کودک نشان می دهند صبوری پیشه کنند و با ترفندهایی که می توانند ارائه دهند افکار کودک را از مسیر خود منحرف کرده و این ترس از مهد کودک و ناامن بودن مهد کودک را تبدیل به یک محیط امن برای کودک خود بکنند. و اگر والدین رفتار تندی در مقابله با نرفتن مهد کودک نشان دهند کودک با شدت بیشتری از رفتن به مهد کودک امتناع می کند و فوبیای او افزایش پیدا می کند. و تا مدتی نمی تواند خود را با آن محیط وفق بدهد. پس بهترین راه حل، صبور بودن و طی کردن این مراحل به صورت گام به گام است
در حفظ رابطه وابستگی اصرار نکنید. گاهی مشاهده شده که کودک این وابستگی را به رخ خانواده کشیده و پدر و مادر نیز این وابستگی را توجیه کرده و این خود باعث افزایش فوبیای مهد کودک نرفتن کودک می شود. اگرچه این رابطه را خود والدین نیز احساس می کنند باید در یک سن مشخص این را کمی کم رنگ تر جلوه دهند تا کودک بتواند خود را برای مستقل شدن آماده نماید. البته شایان ذکر است که مسئله ی دیگری هم ا که ممکن است پیش بیاید این است که این مسائل را به صورت یک فرایند طبیعی جلوه دهند. در کل اگر می خواهید این ترس از مهد کودک رفتن کودکان به صورت یک مشکل بزرک تجلی نیابد باید تطبیق فرزندانتان با مهد کودک را تسهیل نمایید.

موسسه پرستاری پرستار اول

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.