تاریخ انتشار: مارس 14, 2021نویسنده: دسته بندی: سالمند, مقالات
6 نکته برای کمک به سالمندان برای جلوگیری از بی خوابی

مشکل بی خوابی  Insomnia in the elderly معمولا در دوران سالمندی بیشتر خود را نشان می دهد . در حالی که همیشه باید در ابتدا به دنبال علت جسمی بی خوابی باشید مانند تغییرات مرتبط با هورمون همراه با یائسگی ، اما ممکن است دلیل واضحی برای بی خوابی شبانه و بی قراری پیدا نکنید.

بیخوابی در سالمندان و روتین خواب
شش استراتژی زیر را برای کمک به سالمندان برای پیشگیری از بی خوابی انجام دهید و منتظر مشاهده نتایج مطلوب آنها باشید

1. اختصاص زمان مناسب برای ورزش

یکی از بهترین درمان های بی خوابی ، سوختن روزانه انرژی اضافی بدن است. سالمند چه از پیاده روی طولانی لذت ببرد و چه ایروبیک در آب انجام دهد ، باید با تأیید پزشک روزانه بین 20 تا 60 دقیقه ورزش را انجام دهد.

با این حال ، اطمینان حاصل کنید که سالمند در دو ساعت آخر روز ورزش سختی انجام نمی دهد. فعالیت در نزدیکی زمان خواب می تواند ضربان قلب سالمند را افزایش داده و بدن وی را با هورمون هایی که در خواب تداخل دارند اشباع کند .

کمبود خواب می تواند منجر به تعدادی از مسائل بهداشتی و مشکلات جسمی در سالمندان شود. اگر در بدن سالمند یک بیماری جدی تشخیص داده شده است و در انجام کارهایی مانند آماده سازی غذا ، حمل و نقل ، استحمام و نظافت نیاز به کمک دارد ، با کمک مرکز پرستاری پرستار اول که یکی از مراکز پیشرو در ارائه خدمات مراقبت در منزل است تماس حاصل نمایید .

نقطه قوت ما اعتماد خانواده های زیادی می باشد که در طی سال های خدمت رسانی همواره مراقبت از عزیزان خود را به ما سپرده اند .همچنین پرستاران این مرکز از سالمندان مبتلا به زوال عقل ، آلزایمر و پارکینسون مراقبت های جامعی ارائه می نمایند.

2. تقویت ارتباطات اجتماعی

سالمندان مبتلا به اضطراب یا افسردگی ممکن است بیشتر شب ها بیدار باشند و فکرهایشان را در ذهن خود بارها و بارها مرورکنند.
از آنجا که انزوا اغلب به الگوهای منفی تفکر منجر می شود ، معاشرت و داشتن روابط اجتماعی، درمانی ایده آل برای بی خوابی ناشی از پریشانی ذهنی است.

اطمینان حاصل کنید که سالمند این فرصت را دارد که بخندد و نظرات خود را با کسی در میان بگذارد. احساس ارتباط اجتماعی احساسات مثبتی ایجاد می کند که به سالمندان کمک می کند تا راحت تر به خواب بروند .

 

بر طبق گزارشات محققان افراد مسن رضایت بیشتر و تجربیات منفی کمتری را در روابط اجتماعی خود نسبت به  جوانان گزارش می کنند بنابراین بهتر است تا سالمندان در سال های طلایی عمر خود از ارتباطات اجتماعی مثبت لذت ببرند.

3. عوارض جانبی داروها را بررسی کنید

برخی از داروها به دلیل برهم زدن الگوی خواب شناخته شده هستند. در حقیقت ، بسیاری از داروهای خواب معمولا در صورت مصرف نادرست می توانند باعث بی خوابی شوند.

بیخوابی در سالمندان  داروها
اگر سالمند بعد از شروع یا قطع داروی جدید به طور ناگهانی نمی تواند بخوابد ، با پزشک خود در مورد دوز اصلاح شده یا نوع دیگری از دارو مشورت کنید.
کمک به یک سلامند مبتلا به بی خوابی می تواند چالش برانگیز باشد.

خانواده هایی که مراقبت از عزیزان سالمند خود را بدون کمک متخصصان به عهده گرفته اند گاها دچار مشکلات زیادی در ارائه بهترین خدمات به سالمند می گردند و خود نیز در این میان با انواع مشکلات جسمی و روحی دست به گریبان می شوند ..

به صورت کلی داروهای زیر می توانند سبب بروز بی خوابی گردند :

1) داروهای ضد افسردگی SSRI. …
2) محرک ها
3) داروهای ضد احتقان بینی یا مسکن های خوراکی
4) کورتیکواستروئیدها.
5) بلاکرها
6) استاتین ها
7) مهار کننده های ACE
8) مهارکننده های کولین استراز.

مرکز پرستاری پرستار اول با داشتن مراقبان و پرستاران حرفه ای سالمند می توانند در هر ساعت از شباته روز برای مراقبت از سالمندان شما ارائه خدمت نمایند .
کادر متخصص این مرکز با استفاده از روشهای سودمند به سالمندان در انواع زمینه های تغذیه ، ورزش منظم ، تحریکات مثبت روحی و تشویق به اصلاح سبک زندگی کمک می نمایند .

بیخوابی در سالمندان و تغذیه

4- استفاده از مواد تحریک کننده را قبل از خواب محدود کنید

یک فنجان قهوه عصرانه همراه با دسر می تواند یک دلیل ساده برای بی خوابی سالمند باشد. افراد سالخورده ای که همراه با شام یک لیوان شراب می نوشند نیز ممکن است بدنشان را برای بیدار ماندن تحریک کنند. به خاطر داشته باشید شکلات حاوی کافئین است و این ماده می تواند در غذای سالمند بعد از شام سبب بروز بی خوابی باشد.

غذاهایی که برای شام یا کمی قبل از خواب می خورید می توانند سبب بی خوابی گردند . گریپ فروت.کرفس. گوجه فرنگیها.پنیر پیتزا، الکل فلفل و لوبیای سیاه از جمله غذاهایی هستند که سبب بی خوابی می گردد.

5- یک روال منظم برای خواب داشته باشید

اگر سالمندی دچار مشکل بی خوابی شده است ، ممکن است سعی کند تا زمان خواب را به تأخیر بیندازد تا از استرس بیدار ماندن در تخت جلوگیری کند.

با این حال ، پیروی از یک روتین خواب می تواند به بدن سالمند کمک کند تا بداند چه زمانی باید آماده خوابیدن شود. سالمند را تشویق کنید هر روز در یک ساعت مشخص بخوابد و بیدار شود. اگرچه ممکن است مدتی طول بکشد تا به این برنامه عادت نماید ، اما رعایت یک برنامه خواب منظم می تواند ساعت بدن را برای برطرف کردن مشکل بی خوابی و تنظیم زمان خواب آماده کند .

6. یک محیط خواب آرام آماده نمایید

متاسفانه در زندگی های امروزی اتاق های خواب در بسیاری از خانه ها دارای تلویزیون یا تلفن های هوشمند است که سبب بهم خوردن تمرکز و آرامش افراد سالمند می گردد .

در حقیقت اتاق خواب دیگر مانند گذشته محل آرامش فرد نمی باشد بلکه گاهی به مرکز فعالیت آنها تبدیل شده است.
نحوه طراحی و ایجاد یک اتاق خواب مناسب برای سالمندان از اهمیت زیادی برخوردار می باشد . بهتر است برای دسترسی راحت تر ، اتاقی را در طبقه همکف انتخاب کنید.

با انتخاب اتاقی در طبقه همکف ، زندگی را برای سالمند آسان تر یم نمایید. همچنین لازم است برای جلوگیری از حوادث ، بهم ریختگی اتاق خواب را به حداقل برسانید. اطمینان حاصل کنید که تخت تمیز و محکم است و یک وسیله ورزشی مناسب را در اتاق خواب بگنجانید. از روشنایی کافی و کنترل دما نیز اطمینان حاصل کنید.

بیخوابی در سالمندان و اتاق خواب
لازم است بدانید که تمام نوری که از دستگاه های الکترونیکی ساطع می شود ، الگوی خواب سالمند را مختل می کند. بهتر است سالمند را تشویق کنید که یک ساعت قبل از خواب وسایل الکترونیک را خاموش کند

سپس ، برای تسکین ذهن سالمند ، یک فعالیت آرامبخش مانند ماساژ یا گوش دادن به موسیقی را برنامه ریزی کنید. داشتن یک خواب شبانه راحت و سرشار از آرامش یکی از راه های تضمین سلامتی جسمی و روحی سالمند است که لازم است از روشهای ذکر شده در این مقاله در جهت ارتقا این موضوع برنامه ریزی گردد.

اگر سالمندی در خانواده شما حضور دارد که برای ادامه زندگی با کیفیت نیاز به کمک و همراهی اطرافیان دارد می توانید با مراجعه به مرکز پرستاری پرستار اول نسبت به استخدام پرستار سالمند مناسب اقدام نمایید .

با تماس با کارشناسان این مرکز و دریافت مشاوره رایگان میتوانید با توجه به شرایط سالمند عزیزتان پرستار مناسب را انتخاب و استخدام نمایید .
امنیت و آرامش عزیزان سالمند اولیت کاری این مرکز می باشد و کلیه پرستاران ما با تعهد و دلسوزی در هر ساعت از شبانه روز آماده ارائه خدمات به همشهریان گرامی می باشند.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.