
زرد زخم یا Impetigo یک عفونت پوستی بسیار شایع در میان کودکان ، به ویژه کودکان پیش دبستانی و کودکان است. این بیماری یک عفونت باکتریایی است که پوست سطحی را درگیر می کند.
شایعترین تظاهرات این بیماری پوسته های مایل به زرد در صورت ، بازوها یا پاها است. کمتر معمولاً ممکن است تاول های بزرگی وجود داشته باشد که روی کشاله ران یا زیر بغل تأثیر بگذارد. ضایعات ممکن است دردناک یا خارش دار باشند. تب در این بیماری غیر معمول است.
علل زرد زخم :
کودکان ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به زرد زخم قرار گیرند و در صورتی که پوست آنها قبلاً به دلیل مشکل دیگری مانند اگزما ، پیچک سمی ، گزش حشرات و بریدگی یا خراش تحریک شده باشد احتمال ابتلا به زرد زخم در آنها بالا خواهد رفت.
خراشیدن یا خاراندن یک زخم یا بثورات پوستی یکی از دلایل شایع بروز زرد زخم است – به عنوان مثال دستان کودک ممکن است با پیچک سمی آلوده شود و سبب کودک با خارش زیاد این منطقه شرایط بروز زرد زخم را مهیا نماید.
این اتفاق بیشتر در محیط های گرم و مرطوب رخ می دهد. اطمینان حاصل کنید که بچه ها دست و صورت خود را به خوبی می شویند و این کار می تواند از بروز زرد زخم تا حد زیادی جلوگیری کند.
علائم و نشانه های زرد زخم چیست؟
این بیماری ممکن است روی پوست در هر نقطه از بدن تأثیر بگذارد ، اما بیشتر در اطراف بینی و دهان ، دست ها و بازوها و در کودکان خردسال ،در ناحیه پوشک دیده می شود.
انواع زرد زخم :
این بیماری به سه نوع تقسیم می شود
– غیر تاولی (پوسته ای)
– تاول دار (تاول های بزرگ)
– اکتیما (زخم)
زخم غیر تاولی یا پوسته ای شایع ترین نوع این بیماری است. این بیماری به صورت تاول های ریزی شروع می شود که در نهایت می ترکد و لکه های مرطوب کوچکی از پوست قرمز ایجاد می کند که ممکن است مایع ای از آن ترشح شود.
به تدریج پوسته ای مایل به زرد یا قهوه ای مایل به زرد منطقه را پوشانده و به نظر می رسد که زخم با عسل یا شکر قهوه ای پوشانده شده است.
زخم تاول دار باعث ایجاد تاول های بزرگتر حاوی مایعات می شود که به نظر شفاف می رسند ، سپس کدر می شوند. این تاول ها به احتمال زیاد بدون ترکیدن روی پوست باقی می مانند.
زرد زخم از نوع اکتیما به نظر می رسد مانند زخم های سوراخ شده با پوسته زرد و لبه های قرمز است.
آیا زرد زخم مسری است؟
این بیمای مسری است و می تواند از یک شخص به شخص دیگر منتقل شود. این بیماری معمولاً توسط یکی از دو باکتری زیر ایجاد می شود:
– استافیلوکوکوس اورئوس
– استرپتوکوکوس پیوژنس (استرپتوکوک گروه A نیز نامیده می شود ، که باعث ایجاد استرپتوی گلو می شود).
زرد زخم می تواند از طریق لمس قسمت های آلوده پوست به دیگران منتقل گردد . همچنین استفاده از لوازم مشترک (مانند لباس ، حوله و ملافه) فرد بیمار نیز می تواند سبب بروز این بیماری گردد.
ممکن است کودک خارش داشته باشد و زخم خود را بخاراند و سپس به سایر قسمتهای بدن خود دست بزند واین عفونت را در تمام پوست خود منتقل نماید .
تشخیص زرد زخم :
در بیشتر موارد ، پزشکان می توانند بر اساس نوع بثورات این بیماری را تشخیص دهند. گاهی اوقات ممکن است لازم باشد برای آزمایش نمونه ای از مایع تاول ها تهیه شود و در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گیرد.
درمان زرد زخم از چه روشهایی امکان پذیر است ؟
این بیماری به طور معمول با آنتی بیوتیک درمان می شود ، یا ممکن است از پماد یا دارویی که از طریق دهان مصرف می شود مورد درمان قرار گیرد. هنگامی که این بیماری فقط ناحیه کوچکی از پوست را تحت تأثیر قرار می دهد (و به خصوص اگر به صورت غیر برجسته باشد) ،درمان به مدت ۵ روز با پماد آنتی بیوتیک روش مناسبی برای معالجه آن می باشد .
اگر عفونت به مناطق دیگر بدن گسترش یافته باشد یا پماد موثر نباشد ، پزشک ممکن است یک قرص یا مایع آنتی بیوتیک را برای ۷ تا ۱۰ روز تجویز کند.
پس از شروع درمان با آنتی بیوتیک ، روند بهبود باید طی چند روز آغاز شود. مهم است که اطمینان حاصل کنید که کودک شما دارو را طبق دستورالعمل مصرف کرده است. در غیر این صورت ، عفونت پوستی عمیق تر و جدی تری ایجاد می شود.
در حالی که عفونت زرد زخم در حال بهبودی است لازم است که هر روز پوست را با گاز تمیز نموده و با صابون ضد عفونی کننده به آرامی بشویید.
برای کمک به از بین بردن لایه های پوسته پوسته شده ، هر قسمت از لایه پوسته شده را با آب گرم و صابون خیس کنید (لازم نیست همه آن را با فشار جدا کنید ).
برای جلوگیری از شیوع بیماری به سایر قسمت های بدن ، پزشک یا پرستار کودک احتمالاً توصیه می کنند که مناطق آلوده و زخم شده را با گاز و نوار یا باند شل بپوشانید. برای جلوگیری از خراشیدگی زخم در اثر خارش که می تواند منجر به عفونت بدتر شود ، ناخن های کودک خود را کوتاه و تمیز نگه دارید.
آیا می توان از زرد زخم جلوگیری کرد؟
– تمیز نگه داشتن پوست نوزاد می تواند به جلوگیری از سوختگی ناشی از ادرار و متعاقبا زرد زخم کمک کند.
– بچه ها باید دستانشان را به خوبی و مرتب بشویند و به طور منظم حمام یا دوش بگیرند.
– توجه ویژه ای به آسیب های پوستی (بریدگی ، خراش ، گزش و …) ، مناطق اگزما و بثوراتی مانند پیچک سمی داشته باشید. این مناطق را تمیز و پوشیده نگه دارید.
-هرکسی در خانواده شما مبتلا به زرد زخم باشد باید ناخن های خود را کوتاه کرده و زخم های آن را با گاز و باند استریل پوشانده باشد.
– برای جلوگیری از شیوع زرد زخم در بین اعضای خانواده ، اطمینان حاصل کنید که همه از لباس ، ملحفه ، تیغ ، صابون و حوله مخصوص خود استفاده می کنند.
ملافه ها ، حوله ها و لباس هرکسی را که مبتلا به زرد زخم است جدا کرده و در آب داغ بشویید. سطوح آشپزخانه و خانه خود را تمیز نگه دارید.
چه موقع باید با دکتر تماس بگیرم؟
اگر هر یک از کودکان علائم ابتلا به سوختگی ادرار دارد ، با پزشک تماس بگیرید. اگر کودک در حال حاضر به دلیل ابتلا به زرد زخم تحت معالجه قرار گرفته است ، زخم ها را زیر نظر داشته باشید و در صورت عدم بهبودی پوست پس از ۳ روز درمان یا ایجاد تب ، با پزشک تماس بگیرید. اگر ناحیه اطراف بثورات در اثر لمس قرمز ، گرم یا حساس شد ، فوراً با پزشک تماس بگیرید.
مرکز پرستاری پرستار اول با داشتن کادری مجرب و متخصص در عرصه ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به ارائه خدمات مراقبت و پرستاری بپردازد.
تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نمایید تا در اسرع وقت نسبت به اعزام پرستار کودک ، پرستار سالمند یا پرستار بیمار مورد نظر شما اقدام گردد .
نظرتان را در فرم زیر بنویسید و برایمان ارسال کنید
( بدون نظر )