تاریخ انتشار: نوامبر 12, 2020نویسنده: دسته بندی: بیماری, عمومی, مقالات
از ارتباط مشکلات پا و بیماری های تیروئید چه می دانید؟

مشکلات پا و بیماری های تیروئید feet problems and THYROID disease   ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند که لازم است برای تشخیص مشکلات تیرویید مورد توجه قرار گیرد.
آیا می دانید مشکلاتی در پا وجود دارد که می تواند نشان دهنده مشکلات تیروئید باشد . اطمینان حاصل کنید که برای اطمینان از سلامت تیروئید ، مرتباً پای خود را از نظر این نشانه ها مورد بررسی قرار دهید.

انواع مشکلات پا و بیماری های تیروئید

1. رشد و شکل گیری غیر طبیعی ناخن

حفظ سطح هورمون های تیروئید در سطح سالم برای اطمینان از رشد مناسب ناخن های پا مهم است. کسانی که تیروئید فعال و سالم دارند علائم متفاوتی از کسانی که تیروئید کم کار دارند مشاهده می کنند.

اگر به پرکاری تیروئید مبتلا هستید ،در بیماری تیروئیدی که بیش از حد فعال ، ممکن است علائم زیر را در ناخن های پا مشاهده کنید:

رشد آهسته ناخن
ناخن های شکننده یا ترک خورده
کوتیکول خشک روی ناخن
ناخن های زرد
اونیکولیز : جدا شدن بدون درد ناخن از بستر
کویلونیا : این یک بیماری ناخن است که باعث می شود ناخن ها شکلی نازک و مقعر پیدا کنند. از نظر عامیانه ، کویلونیا به ناخن قاشقی معروف است.

در مقابل ، بیمارانی که کم کاری تیروئید دارند ، یعنی تیروئید کم کار دارند ، ممکن است موارد زیر را در ناخن های پا خود مشاهده کنند:

رشد غیر طبیعی و سریع ناخن
ناخن های حفره ای و تغییر رنگ داده
قسمت لونولا یا قسمت پایه سفید ناخن ها وجود ندارد
آکروپشی: این حالت چسبندگی ناخن ها و تورم انگشتان پا است.

 

2. پاهای متورم

ادم حفره ای یا تورم که باعث می شود  پوست در هنگام فشار در همان حالت فشرده بماند . این مشکل یکی از رایج ترین علائم کم کاری تیروئید است و می تواند سبب عفونت در محل پا شود . این نوع از مشکلات پا و بیماری های تیروئید معمولاً همراه با پف صورت ، خستگی ، یبوست و گلودرد همراه است.

گرفتگی عضلات پا و مشکل تیرویید

 

3. گرفتگی عضلات پا

درد و گرفتگی عضلات می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود و همیشه نتیجه مشکلات تیروئید نیست. با این حال ، اگر درد مزمن همچنان ادامه داشته باشد و علت دقیق آن را مشخص نباشد ، باید آزمایش تیروئید بدهید و ا سلامت تیروئید خود را بررسی کنید.

به عنوان مثال ، بیماری Grave یک عارضه تیروئیدی است که در آن غده تیروئید ضعیف می شود. در نتیجه ، سیستم ایمنی بدن شروع به حمله به عضلات و مفاصل مختلف ، از جمله پاها می کند.
همچنین بیمارانی که از عوارض غدد درون ریز تیروئید رنج می برند بیشتر در معرض نقرس و هایپر اوریسمی قرار دارند. اگر این مسائل با هم ترکیب شوند ، ممکن است در نهایت پاهایی متورم ، بزرگ و دردناک داشته باشید.

 

4. “پاهای سرد” از علایم مشکلات پا و بیماری های تیروئید

سطح پایین هورمون های تیروئید بر توانایی قلب در پمپاژ خون تأثیر می گذارد. در نتیجه ، جریان خون در بدن کاهش می یابد.

وقتی این اتفاق می افتد ، ممکن است اندام ها (پا و دست) احساس سرما کنند زیرا خون کافی دریافت نمی کنند. در موارد شدید کم کاری تیروئید ، ممکن است کل بدن احساس سرما کند.

برای گردش خون بهتر ، حتماً روزانه حداقل 20-30 دقیقه ورزش کنید. حرکت مداوم باعث می شود خون به درستی جریان یابد و به جایی که باید برود برسد.

لازم نیست که یک برنامه تمرینی و ورزشی کامل را دنبال کنید. در واقع ، فقط چند دور دویدن آهسته یا پیاده روی سریع در اطراف محله شما بیش از اندازه کافی خواهد بود.

5. خارش در مشکلات پا و بیماری های تیروئید

کم کاری تیروئید و پرکاری تیروئید هم روی پوست تأثیر منفی می گذارند. در نتیجه ، ممکن است در نهایت پا احساس خارش داشته باشید.

احساس خارش ممکن است محدود به پاهای شما نباشد. با تشدید عوارض تیروئید ، پوست سر ، دست ها ، بدن و دستگاه تناسلی ممکن است احساس خارش کنند.

همچنین ، بیماری های تیروئید که به سیستم ایمنی بدن حمله می کنند ممکن است شما را در معرض خطر بیشتری از ایجاد کهیر مزمن (کهیر) و خارش قرار دهند.

اگر پاهایتان خارش دارد ، صرف نظر از اینکه به دلیل مشکل تیروئید یا قارچ ایجاد شده است ، آن را با خارش دایم خراشیده نکنید. با انجام این کار ممکن است کبودی یا زخمی در پا ایجاد شود و شما را مستعد عفونت کند.

در عوض مقداری کرم ضد قارچ روی پای خود بمالید و سپس از پزشک بخواهید که علت خارش را ارزیابی کند.

پوست خشک و بیماری تیرویید

 

6. پوست خشک و شکننده

بخش غدد درون ریز بیمارستان SMHS آزمایشی را روی 300 بیمار مبتلا به کم کاری تیروئید انجام داد تا رابطه بین مشکلات تیروئید و پوسته پوسته شدن پوست را ببیند. نتایج نشان داد که از 300 بیمار ، 22/65 درصد یا 195 بیمار دارای پوست خشک و شکننده بودند.
برای کاهش ترک خوردگی پوست پاها ، چه اقداماتی را می توان انجام داد:

– سعی کنید هر شب آنها را به مدت 20 دقیقه در آب گرم و صابون خیس کنید.
– پس از آن ، پاها را با یک فرچه نرم مالش دهید.
در آخر مقداری ژل نرم کننده به پاها بزنید تا خشکی آن کم شود و رطوبت آن تضمین شود.

7. رنگ زرد رنگ پوست پا

هورمون های تیروئید برای تبدیل بتاکاروتن به ویتامین A ضروری هستند. این همان مواد مغذی هستند که رنگ نارنجی روشن را به هویج می دهند.

بنابراین اگر کم کاری تیروئید داشته باشید ، بدن شما به اندازه کافی هورمون تیروئید برای تبدیل بتاکاروتن در بدن نخواهد داشت. در نتیجه ، بتاکاروتن اضافی جمع شده و به پوست رنگ زرد می بخشد.

8. پاهای بد بو در مشکلات پا و بیماری های تیروئید

یکی از علائم رایج پرکاری تیروئید تعریق زیاد است. پا ها با عرق پوشانده می شوند و به یک محل مناسب پرورش باکتری ها و آلاینده هایی تبدیل می شوند که بوی تعفن ایجاد می کنند.

در حالی که تحت درمان تیروئید هستید ، می توانید بوی بد پاهای خود را با حمام منظم ، تعویض جوراب و هوا دادن کفش به حداقل برسانید. همچنین سعی کنید از پودر پا استفاده کنید که تعریق را جذب و کاهش دهد.

توجه: در حالی که پرکاری تیروئید تعریق بیش از حد را تحریک می کند ، اما کم کاری تیروئید در واقع اثر معکوس دارد زیرا تعریق را کاهش می دهد.

عفونتهای پا و مشکلات تیرویید

9. عفونت های پا

کم کاری تیروئید و پرکاری تیروئید پاها را مستعد ابتلا به عفونت های پا مانند پای ورزشکار و اونیکومایکوزیس یا عفونت قارچی در انگشتان پا می کنند. این عفونت ها می توانند باعث متورم شدن پای شما ، تغییر رنگ ناخن های پا و یا عفونت کردن زخم ها شود.

عفونت های پا اغلب با آنتی بیوتیک های خوراکی یا موضعی درمان می شوند. در همین حال ، برای حل عوارض تیروئید باید مراحل جداگانه ای را طی کنید.

افراد زیادی هستند که نمیدانند دارای مشکلات تیرویید هستند. بنابراین دانستن اینکه چگونه مشکلات تیروئید روی پا تأثیر می گذارد ممکن است در انجام یک معاینه سریع مفید باشد.

برای مدیریت بهتر مشکلات تیروئید ، بهتر است با استفاده از یک برنامه غذایی سالم و یک برنامه منظم ورزشی استفاده نمایید.

مرکز پرستاری پرستار اول با کادری مجرب و آموزش دیده آماده ارائه خدمات مراقبت و پرستاری به همشهریان گرامی می باشد. خدمات این مرکز به صورت شبانه روزی بوده و کادر ماهر این مرکز در قالب پرستار سالمند، پرستار کودک و پرستار بیمار همواره در تلاش است تا گامی موثر در ارتقا سلامت جامعه بردارد.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.