تاریخ انتشار: دسامبر 31, 2020نویسنده: دسته بندی: مقالات, بیماری, سالمند, عمومی, کودک
تغذیه در قرنطینه: برای داشتن تغذیه مناسب در دوران شیوع کرونا چه اقداماتی لازم است

تغذیه در قرنطینه Feeding Through Quarantine یکی از مهم ترین مواردی است که طی دوران شیوع ویروس کرونا  نیاز به توجه و مراقبت زیادی  دارد . 

از آنجا که کشورها قدم های محکم تری برای مهار گستردگی شیوع کوید 19 برداشته اند، قرنطینه خانگی و محدود کردن موقتی مشاغل می تواند روی عادت های غذایی تاثیر بگذارد.

همان طور که از افرادی که علائم بیماری های حاد تنفسی دارند درخواست می شود که در خانه بمانند این درخواست را از افراد سالم هم می کنند. در بعضی از کشور ها رستوران ها وسرویس های دلیوری محدود شده است و بعضی از کالا های تازه هم کمتر یافت می شود.

داشتن تغذیه مناسب برای سلامتی ضروری است؛ به خصوص برای زمانی که سیستم ایمنی بدن باید از بدن دفاع کند. دسترسی محدود به مواد غذایی تازه می تواند باعث عدم توانایی ادامه یک رژیم غذایی سالم ومتنوع شود.

همینطور می تواند سبب مصرف بیشتر غذا های فرآوری شده که دارای مقدار زیادی چربی، نمک و شکر هستند، شود. با این وجود، حتی با داشتن مقداری مواد غذایی کم ومحدود می توان یک رژیم غذایی سالم را ادامه داد.

 

توصیه های کلی د رمورد روش تغذیه در قرنطینه: 

برنامه ریزی تغذیه در قرنطینه

برای تغذیه در قرنطینه  برنامه ریزی کنید

موارد زیادی از خرید های بیش از حد در در اروپا توسط دبلیو. اچ. او (سازمان جهانی سلامت) مشاهده شده است. خرید کردن از سر وحشت عواقب زیادی مانند؛ افزایش قیمت مواد غذایی، مصرف بیش از حد مواد غذایی و توزیع نابرابر مواد غذایی را در پی دارد.

بنابراین مهم است که همان طور که نیاز های خود را در نظر می گیرید، به نیاز های دیگران هم توجه کنید. آنچه از قبل در منزل دارید را برآورد کنید و برای رفع نیاز ها برنامه ریزی کنید.

ممکن است احساس کنید به تهیه مقدار زیادی مواد غذایی احتیاج دارید، اما قبل خرید از نداشتن آن در آشپزخانه خود اطمینان حاصل کنید و از مواد غذایی که ماندگاری کمتری دارند استفاده کنید. با این کار می توانید از هدر رفتن مواد غذایی جلوگیری کنید و دسترسی به مواد غذایی را برای دیگران آسان تر کنید.

تغذیه در قرنطینه و استفاده از محصولات تازه

ابتدا از مواد اولیه ای که تازه هستند و ماندگاری کم تری دارند استفاده کنید. اگر محصولات تازه به خصوص؛ میوه جات، سبزیجات و لبنیات کم چرب هم چنان در دسترس هستند، استفاده از این محصولات را نسبت به محصولاتی که فاسد نمی شوند، در الویت قرار دهید.

از میوه و سبزیجات یخ زده هم به سادگی می توان در مدت زمان بیشتری استفاده کرد و حتی بعضی از آنها هم مواد مغذی خود را پس از یخ زدن حفظ می کنند. برای جلوگیری از هدر رفتن مواد غذایی، می توانید باقی       مانده ی غذای خود را برای وعده های دیگر منجمد کنید.

غذای خانگی و تغذیه در قرنطینه

غذای خانگی درست کنید

در طول زندگی روزمره منظم، بسیاری از افراد زمان کافی برای تهیه غذای خانگی ندارند. حال که زمان بیشتری را در خانه می گذرانیم، می توانیم غذا هایی که وقت کافی برای طبخ آن ها نداشتیم را درست کنیم.

دستور پخت بسیاری از این غذا های خوشمزه را می توانید در اینترنت پیدا کنید. از این همه اطلاعاتی که بطور رایگان در اختیار شما قرار گرفته است، استفاده کنید و با مواد اولیه ای که در اختیار دارید آن ها را امتحان کنید و در عین حال اصول تغذیه سالمی که در این مقاله ارائه شده است را هم به خاطر داشته باشد.

سرویس های تحویل غذا و تغذیه در قرنطینه 

با اینکه غذا های خانگی در الویت قرار دارد، بعضی از شهر ها و کشور ها سیستم های پیشرفته ای برای تحویل مواد غذایی اولیه و یا غذای آماده در اختیار دارند و بسیاری از بنگاه ها پیشنهاد دادن این خدمات را آغاز کرده اند.

بعضی از این سرویس ها مانند گزینه های “بدون تماس” نیازی به هیچ گونه تعامل انسانی ندارند، به همین دلیل کاملا از شرایط قرنطینه و انزوا پیروی می کنند. الویت شما باید مشاغل معتبری که از الزمات بهداشت مواد غذایی به طور دقیق پیروی میکنند باشد.

هنگام انتقال و تحویل غذا، مهم است که دمای غذا مناسب باشد ( کمتر از 5 درجه سانتیگراد یا بیشتر از 60 درجه سانتیگراد ). بخاطر داشته باشید که این سرویس ها ممکن است بسیار زیاد باشند، شما می توانید موارد موجود در منطقه خود را جستجو کنید.

مصرف نمک خود را محدود کنید

غذا های تازه ممکن است کمتر در دسترس باشند به همین دلیل ممکن است نیاز شود بیشتر به غذا های کنسرو شده، یخ زده و یا فناوری شده اتکا کنیم. بسیاری از این غذا ها شامل مقدار زیادی نمک هستند.

سازمان جهانی بهداشت توصیه می کند که مقدار نمک مصرفی خود را روزانه کمتر از 5 گرم قرار دهید. برای تغذیه در قرنطینه باید غذای های کم نمک یا بدون نمک مصرف کنید. همچنین شما می توانید برای از بین بردن سدیم اضافی در مواد غذایی کنسروی، مانند سبزیجات یا لوبیا آنها را شستشو دهید.

خوب است بدانید که مواد غذایی تخمیر شده (خیار شور یا ترشی) هم می توانند دارای مقدار زیادی سدیم نیز باشند. در بسیاری از کشور ها 50 الی 70 درصد نمک مصرفی از مواد غذایی که ما مصرف می کنیم به جای مقداری که به آن اضافه میکنیم تامین می شود.

با توجه به اینکه ممکن است تا به حال مقدار کافی نمک مصرف کرده باشید، از اضافه کردن نمک هنگام طبخ غذا و یا سر سفره خودداری کنید. به جای اضافه کردن نمک می توانید از سبزیجات یا ادویه های تازه یا خشک برای طعم بیشتر بخشیدن به غذای خود استفاده کنید.

منع شکر و تغذیه در قرنطینه

مصرف شکر خود را محدود کنید

دبلیو اچ او (سازمان جهانی سلامت) توصیه می کند که به طور ایده آل کمتر از 5 درصد تمام انرژی دریافتی یک فرد بالغ باید از شکر باشد (تقریبا 6 قاشق چای خوری). اگر هوس چیزی شیرین کردید، مصرف میوه تازه را در الویت قرار دهید. میوه یخ زده، کنسرو میوه در آب به جای شربت و میوه خشک بدون شکر اضافی هم گزینه های خوبی هستند.

هنگامی که دسر های دیگری را انتخاب میکنید، مطمئن شوید که کم شکر هستند و تکه های کوچکی از آن را میل کنید. مراقب مواد غذایی کم چربی باشید زیرا اکثرا به این موارد شکر اضافه می کنند. مقدار شکر یا عسلی که به غذا های خود اضافه می کنید را محدود کنید و از شیرین کردن نوشیدنی های خود خودداری کنید.

تغذیه در قرنطینه و محدودیت مصرف چربی

دبلیو اچ او (سازمان جهانی سلامت) توصیه می کند کمتر از 30 درصد از کل انرژی خود را از مصرف چربی دریافت کنید که چربی های اشباع آن نباید بیشتر از 10 درصد باشد.

برای انجام این کار سعی کنید از روش های طبخی که بدون روغن یا با روغن کم انجام می شود مانند بخار پز، کباب کردن و یا تفت دادن به جای سرخ کردن استفاده کنید. اگر نیاز شد، می توانید مقدار کمی از روغن های اشباع نشده مانند کلزا، روغن زیتون یا روغن آفتاب گردان استفاده کنید.

موادغذایی که در آنها چربی های اشباع نشده وجود دارد مانند ماهی و آجیل مصرف کنید. چربی های اضافی گوشت و مرغ را جدا کرده و بدون پوست آنها را طبخ کنید. مصرف مود غذایی مانند گوشت قرمز چرب، کره و لبنیات پر چرب، روغن پالم، روغن نارگیل، روغن جامد و چربی را کاهش دهید.

فیبر کافی و تغذیه در قرنطینه

تغذیه در قرنطینه و اهمیت مصرف فیبر

فیبر می تواند سبب سلامت سیستم هضم شود و احساس سیری طولانی مدت ایجاد می کند، که به جلوگیری از پرخوری کمک می کند. برای مطمئن شدن از اینکه مقدار کافی فیبر مصرف می کنید، سعی کنید از  سبزیجات، میوه جات، حبوبات و مواد غذایی سبوس دار در وعده های غذایی خود استفاده کنید.

به عنوان مواد غذایی سبوس دار می توان به مواردی مانند، جو دوسر، ماکارونی و برنج قهوه ای، کینوا و نان و گندم سبوس دار اشاره کرد و همین طور به عنوان مواد غذایی تصفیه شده غلات می توان ماکارونی، برنج و نان سفید اشاره کرد.

 

مرکز پرستاری پرستار اول با داشتن کادری مجرب و متخصص آماده ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل است . کادر این مرکز متشکل از پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک در هز ساعت شبانه روز به ارائه خدمات می پردازد.

 

 

 

 

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.