تاریخ انتشار: نوامبر 28, 2020نویسنده: دسته بندی: بیماری, عمومی, مقالات
آیا ورزش در هنگام بیماری کار درستی است و چه مزایا و معایبی دارد؟

ورزش در هنگام بیماری Exercise during illness یکی از چالش های ورزشکاران است که لازم است در هنگام بیماری تکنیک های خاصی را رعایت نمایند .
بسیاری از افراد که ورزش کردن قسمتی از روتین زندگی روزانه آنها است ممکن است دچار بیماری شده و تمایل خواهند داشت که در ایام بیماری به ورزش خود ادامه دهند. با این حال ، وقتی حال خوبی نداشته باشند اغلب مجبور به ایجاد تغییراتی در تمرینات خود هستند . اگر بدون توجه و تغییر برنامه ورزشی به ورزش ادامه دهند ،ممکن است بیماری تشدید شود .

 

فواید ورزش در هنگام بیماری
بهبودی سریع همیشه در هنگام بیمار شدن هدف است ، اما ممکن تشخیص زمان اینکه چه زمانی مناسب است که به برنامه ورزش عادی خود برگردید کار مشکلی باشد. ورزش یک عادت سالم و عالی است ، و طبیعی است که بخواهید به تمرین خود ادامه دهید ، حتی وقتی که احساس بیماری می نمایید.در این مقاله راهنمایی های کلی برای ورزش کردن در هنگام بیماری بیان شده است

قانون بالای گردن :

ورزش در هنگام بیماری می تواند در شرایط خاص کاملاً بر بدن تاثیرات مثبتی بگذارد اما اگر علائم خاصی را تجربه کنید نیز مضر خواهد بود. بسیاری از متخصصان هنگام مشاوره به بیماران در مورد ادامه کار در حین بیماری ، از قانون “بالای گردن” استفاده می کنند.

مطابق این نظریه ، اگر فقط علائمی در بالای گردن خود احساس می کنید ، مانند گرفتگی بینی ، عطسه یا گوش درد ، احتمالاً مشکلی برای انجام ورزش ندارید

از طرف دیگر ، اگر در زیر گردن خود علائمی مانند حالت تهوع ، بدن درد ، تب ، اسهال ، سرفه یا گرفتگی قفسه سینه احساس می کنید ، ممکن است بهتر باشد که از تمرین خود صرف نظر کنید تا حالتان بهتر شود.

 

هنگام بیماری ورزش کنید:اما محدودیت های خود را در هنگام بیماری بدانید و بر همان اساس ورزش نمایید.

ورزش در هنگام بیماری یک قانون کلی دارد:

همانطور که بیان شد اگر بیماری از ناحیه گردن و بالاتر باشد ، در هنگام تمرین نسبتا ایمن هستید. اگر از سینه به پایین بیمار هستید به بدن خود استراحت بیشتری دهید.

بیماری هایی که به طور کلی در هنگام ابتلا به آن ورزش کردن قابل انجام است شامل موارد زیر است : گرفتگی بینی ، گلو درد ، گوش درد ، فشار سینوس و سر درد است.

بیماری هایی که به طور کلی در هنگام ابتلا به آن ورزش کردن غیر قابل انجام است شامل موارد زیر است: معده درد ، استفراغ ، تب بالاتر از 99 درجه فارنهایت ، اسهال ، تنگی نفس یا سرفه و درد عضلانی رنج

محدودیت های خود را بشناسید. اگر احساس می کنید علائم شما بعد از تمرین یا حین تمرین بدتر می شود ، حتما ورزش نمودن را متوقف نمایید.

رعایت بهداشت ورزش در هنگام بیماری

رعایت ورزش در ورزشگاه

در هنگام بیماری میکروب ها به راحتی پخش می شوند. اگر بیمار هستید و تمرین در ورزشگاه و باشگاه را انتخاب می کنید ، اقدامات احتیاطی مناسبی را انجام دهید. اعضای دیگری که در ورزشگاه مشغول ورزش هستند قطعا تمایلی به بیمار شدن ندارند.

ورزش در هنگام بیماری و لزوم رعایت بهداشت مناسب

قبل و پس از استفاده از تجهیزات ورزشی آنها را با اسپری ضدعفونی کننده تمیزکنید
در صورت سرفه یا عطسه دهان خود را با حوله و دستمال بپوشانید
در تمام مدت تمرین خود از ضد عفونی کننده دست استفاده کنید
دستان خود را به طور مرتب بشویید
تمریناتی که می توانید و مناسب با وضعیت جسمی است انجام دهید

صبور باشید

اگر دچار سرماخوردگی یا آنفولانزا شده اید ، به احتمال زیاد علائم شما برای مدتی باقی می ماند. بهبودی کامل معمولاً تا 10 روز ، یا گاهی بیشتر طول می کشد.
برای بهتر شدن روند بهبودی و ایجاد حداقل اختلال در امور روزمره ، توصیه می کنیم در هنگام بدترین علائم از ورزش خودداری کنید.
با شروع بهبود علائم می توانید به آرامی به روال عادی خود برگردید. آهسته شروع کنید ، تمرینات خود را کوتاه تر نمایید و به خود زمان کافی بدهید تا دوباره به همه چیز بازگردید.

در حین ورزش در هنگام بیماری به زیان بدن خود گوش دهید

اگر علائم شما خفیف  است ، مانند عطسه یا سرفه سبک ، احتمالاً اشکالی ندارد که به روال عادی ورزش خود ادامه دهید. به بدن خود گوش فرا دهید و از بهترین قضاوت خود بر اساس بازخورد بدن خود استفاده کنید.

اگر علائم شدیدتری مانند تب ، حالت تهوع ، سردرد یا اسهال را تجربه می کنید ، استفاده از سالن بدن سازی ممنوعیت قطعی دارد. ورزش با این شرایط می تواند اوضاع جسمی شما را بدتر کرده و عوارض جدی ایجاد کند. در مورد علائم خود با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی و پزشک متخصص مشورت کنید و برای بهبود علائم وقت بگذارید.

رعایت نظافت در ورزش در هنگام بیماری

همواره این قانون ساده را در حین ورزش در هنگام بیماری دنبال کنید:

فقط به همان اندازه که می توانید ورزش کنید. ممکن است برای یک جلسه یوگا احساس خوبی داشته باشید ، اما تردمیل شما را بیش از حد خسته کند. یا شاید شما اصلاً بدنبال ورزش کردن در این شرایط نیستید ، و این تصمیم اشکالی ندارد. بدن شما از کم شدن فشار در چند روز بیماری و انجام استراحت اضافی از شما متشکر خواهد بود.

روش کاهش تمرینات روتین در هنگام بیماری :

کاهش روتین تمرین و عاداتی که در حین ورزش داشته اید می تواند برای بهبودی از یک بیماری ضروری و لازم باشد. برای بهبودی سریعتر باید به بدن خود استراحت دهید.
با کاهش 50 درصدی تمرینات خود را شروع کنید. اگر معمولاً 30 دقیقه می دوید ، در عوض 15 دقیقه راه بروید.
در کلاسهای تناسب اندام ملایم مانند یوگا شرکت کنید. از همه مهمتر ، به زبان بدن خود گوش دهید. اگر ورزش باعث می شود تا علایم بیماری تشدید شود لازم است تا چند روز ورزش را متوقف نمایید تا علائم بیماری تسکین یابد.

مراقبت از بدن در هنگام بیماری بسیار مهم است. غالباً ، مجبور نیستید تمرین خود را متوقف کنید اما احتمالاً روال ورزش شما باید اصلاح شود. به بدن خود گوش دهید تا به سرعت بهبود یابد.

چه زمانی برای بازگشت به روال عادی ورزش مناسب است؟

بسیاری از مردم پس از بهبودی از بیماری مضطرب هستند که چه زمانی به ورزشگاه برگردند. ورزش منظم با تقویت سیستم ایمنی بدن شما می تواند خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش دهد.
با این حال ، مهم است که بدن خود را قبل از بازگشت به ورزش به طور کامل از یک بیماری پاک نمایید ، و حتی اگر قادر به تمرین طولانی مدت نیستید ، نباید استرس داشته باشید.

استراحت و ورزش در هنگام بیماری

در حالی که برخی از افراد نگرانند که چند روز تعطیلی از سالن بدنسازی آنها را از برنامه روزانه ورزشی عقب بیندازد و باعث از بین رفتن عضله و قدرت بدنی شود ، اما اینطور نیست.

بسیاری از مطالعات نشان می دهد که برای اکثر افراد ، از دست دادن عضلات پس از تقریباً سه هفته بدون تمرین شروع می شود .

با کم شدن علائم ، به تدریج فعالیت بدنی بیشتری را در روز شروع کنید ، مراقب باشید در این کار زیاده روی نکنید. در روز اول بازگشت به باشگاه ، با یک تمرین کم شدت و کوتاه تر شروع کنید و هنگام ورزش حتماً با آب بدن را هیدراته نگه دارید. به یاد داشته باشید ، بدن شما ممکن است احساس ضعف کند ، به خصوص اگر در حال بهبودی از بیماری معده یا آنفولانزا هستید ، و توجه به احساس خود و وضعیت بدن بسیار مهم است.

 

اگر این پرسش را دارید که آیا می توانید هنگام بهبودی از بیماری با خیال راحت تمرین کنید ، از پزشک خود راهنمایی بخواهید. علاوه بر این ، حتی اگر ممکن احساس بهبود کامل می نمایید ، به خاطر داشته باشید که هنوز هم می توانید بیماری خود را به دیگران منتقل کنید. به عنوان مثال بزرگسالان تا هفت روز پس از اولین تجربه علائم آنفلوآنزا ، می توانند دیگران را به آنفلوانزا آلوده کنند.

اگرچه بازگشت به سالن ورزشی بعد از بیماری برای سلامت کلی شما موثر است ، اما هنگام تصمیم گیری در مورد توانایی کافی برای انجام فعالیت های شدید ، گوش دادن به زبان بدن و گرفتن مشورت از پزشک ضروری است.

مرکز پرستاری پرستار اول با داشتن کادری مجرب و حرفه ای در قالب پرستار کودک، پرستار سالمند و پرستار بیمار آماده ارائه خدمات شبانه روزی به همشهریان گرامی می باشد.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.