تماس با ما

۰۲۱۴۱۱۲۴

ترک تحصیل دانش آموزان

یکی از دلایل ترک تحصیل دانش آموزان احساس بیگانگی تدریجی آنان از محیط مدرسه به طور کلی است. روانشناسان چهار بعد برای بیگانگی دانش آموزان، دلایل بروز و روش های مقابله با آن ترسیم کرده اند که به نظر می رسد به بافت مدرسه تعمیم پذیر باشد: ناتوانی، بی معنایی، بی هنجاری، جدایی اجتماعی؛ می تواند از دلایل ترک تحصیل دانش آموزان باشد. موسسه پرستار اول با تجربه چندین ساله در زمینه پرستاری از سالمند و پرستاری از کودک لازم می بیند در این مقاله دلایل ترک تحصیل کودکان را  با تجارب مشاوران و پرستاران خودش در اختیار شما عزیزان قرار بدهد.

ترک تحصیل دانش آموزان

ترک تحصیل  دانش آموزان، دلایل بروز

هنگامی که افراد تحت سیطره و اعمال نفوذ مراجع قدرت و مقررات نهادهای اجتماعی قرار می گیرند، احساس ناتوانی می کنند.  برخی از دانش آموزان وقتی در مدرسه قدرت کنترل یا تغییر خط مشی های مدرسه، ارتقا به سکوی بالاتر، یا تغییر موقعیت تحصیلی مرزی خود را ندارند به احساس ناتوانی دچار می شوند. و همین امر یکی از دلایل ترک تحصیل دانش آموزان می باشد. این گونه دانش آموزان ترجیح می دهند که برای دریافت پاداش های بی نظیر تحسین دیگران و نمرات درسی به رقابت برنخیزند، در عوض بر علیه مقررات طغیان کنند، از مدرسه بگریزند، یا صرفا حضور فیزیکی داشته باشند بدون آن که در فعالیت های تحصیلی مشارکت کنند. دانش آموزانی که در سلسله مراتب تحصیلی از موقعیت بهتری برخوردارند ، کمتر احساس ناتوانی می کنند . یعنی آمار ترک تحصیل دانش آموزان با نمرات بالاتر به مراتب کمتر است.

بی معنایی ، بعد دوم بیگانگی دانش آموز است. برخی از دانش آموزان ممکن است از ارتباط موضوعات آموزش داده شده در مدرسه و نقش آتی خود در جامعه ذهنیت روشنی نداشته باشند. دانش آموزانی که در این گروه قرار می گیرند بین مدرسه و زندگی خود ارتباطی نمی یابند. یعنی فرد اصلا نمی داند که وقتی وارد مدرسه شده است؛ هدف چه چیزهایی می باشد. در این میان شما به راحتی می توانید از روانشناس کودک یا روانشناس نوجوان کمک بخواهید. در این میان روانشناس مدرسه به شما و یا پرستار کودک که وظیفه پرستاری از کودک شما را بر عهده دارد می تواند در یافتن معنای زندگی کمک کند.

بعد سوم بیگانگی، بی هنجاری ،وقتی پیش می آید که افراد در هنجارها و اهداف منسجم نهاد مورد نظر معنای چندانی نمی یابند. هنجارهای مدرسه حکم می کند دانش آموزانی که در تحصیل موفق اند و قصد ادامه تحصیلات عالی را دارند ، پاداش دریافت کنند. یعنی سیستم آموزش و پرورش خود به افرادی که نمرات بالایی دارند پاداش می دهد و همین امر خود عامل منفی برای دانش آموزان ضعیف تر برای ترک تحصیل می باشد.

ترک تحصیل دانش آموزان

 نقش همسالان در ترک تحصیل دانش آموزان چیست؟

هنجارهای رسمی مدرسه برای دانش آموزان برخاسته از وضعیت اجتماعی – اقتصادی پایین یا گروه های اقلیت چندان عادلانه به نظر نمی رسند. دانش آموزان بیگانه شده ممکن است به آسانی هنجارهای رسمی مدرسه را به نفع هنجارهای همتایان و یا هنجارهای ضد مدرسه کنار بگذارند. زیرا که در این سنین نقش همتایان بسیار موثرتر از آموزگاران و والدین می باشد. اگر دوستان فرزند شما افرادی با رفتارهای نامناسب می باشد انتظار فرار از مدرسه و ترک تحصیل دانش آموزان را داشته باشید.

ترک تحصیل دانش آموزان

ترک تحصیل دانش آموزان و نقش مدرسه

بیگانگی، جدایی اجتماعی، به فقدان ارتباط یا همبستگی ناچیز دانش آموز با دیگران در بافت مدرسه اطلاق می شود. هنگامی که فعالیت های تحصیلی یکنواخت ، برخورد همتایان غیر دوستانه ، مسولان مدرسه غیر مشوق هستند. دانش آموزان از مدرسه ناراضی می شوند و آمار ترک تحصیل دانش آموزان نیز بالا می رود. برخی از دانش آموزان احساسات خود را از طریق کناره جویی یا طغیانگری نشان می دهند. که ترک تحصیل یکی از نمودهای آن است.

ترک تحصیل دانش آموزان

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
شما چه فکر میکنید !

نظرتان را در فرم زیر بنویسید و برایمان ارسال کنید

( ۱ نظر )

  • ویشکا آسایش

    عالییییی مرسی، مطلب خوبی بود

  • نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تماس تلفنی