تاریخ انتشار: ژانویه 3, 2021نویسنده: دسته بندی: مقالات, بیماری, سالمند
پرخوری در سالمندان چه دلایلی دارد و روشهای جلوگیری از این رفتار چیست

پرخوری در سالمندان  Eating Too Much in the elderly  یک مشکل شایع  است که این امر سبب بروز بیماری های وخیم مانند دیابت، بیماری قلبی، هضم نامناسب، چاقی و کم شدن سلامت استخوان ها می شود.

علل پرخوری در سالمندان

سالمندان اغلب دچار تغییراتی در عادت های غذایی خود می شوند که این امر می تواند تاثیراتی منفی بر سلامت این عزیزان بگذارد.

همان طور که برخی سالمندان غذا نمی خورند، برخی دیگر شروع به پرخوری می کنند.

دیدن این که عزیزان سالمند شما مقدار زیادی کالری دریافت می کنند و یا غذا های چرب را انتخاب می کنند، می تواند بسیار غم انگیز باشد هنگامی که بدانید که این کار باعث کوتاه تر شدن عمر این عزیزان می شود.

هنگامی که عزیزان شما با مشکلاتی برای کنترل خود هنگام غذا خوردن روبرو هستند، این توصیه ها به شما کمک می کند تا رژیم غذایی آنها را در مسیر درست قرار دهید.

عوارض جانبی دارو ها را بررسی کنید

اگر پرخوری یک رفتاری جدید در عزیزان سالمند شما است، ممکن است چیز دیگری باعث بروز این تغییرات روی رژیم غذایی شده باشد. دارو یک دلیل رایج پرخوری است، زیرا انواع خاصی از دارو ها می توانند عوارضی مانند افزایش اشتها داشته باشند.

به ویژه استروئید ها که باعث می شود انسان احساس گرسنگی شدید کند. اگر عزیزان سالمند شما شروع به مصرف داروی جدیدی کرده اند، علائم را برای دکتر خود بازگو کنید بلکه بتوان تغییراتی را ایجاد کرد.

برای یافتن علت پرخوری در سالمندان به دنبال دلیل جسمی و یا روحی بگردید

برخی از بیماری های خاص می توانند سبب بروز پرخوری شوند. برای مثال بیماری الزایمرسبب می شود، سالمندان فراموش کنند که قبلاً غذا خورده اند. آنها ممکن است بدون اینکه خودشان متوجه بشوند که چقدر زیاد کالری مصرف می کنند، چند وعده در روز غذا بخورند.

بیماری های روحی، مانند افسردگی هم می توانند سبب این شود که سالمند برای اینکه حال خود را بهتر کند، غذا بخورد. بر رفتار عزیزان خود نظارت کنید تا شاید سرنخی در مورد پرخوری وی پیدا کنید.

تشخیص پرخوری در سالمندان

در برخی از مواقع، نیاز است که بیمار تحت نظر پزشک قرار بگیرد تا بیماری های جسمی و روانی وی تشخیص و درمان شود.

پیری در برخی مواقع می تواند سبب بروز مشکلات منحصر به فردی در افراد مسن تر بشود. برخی برای ورزش و تهیه غذا به رسیدگی پاره وقت نیاز دارند. در حالی که برخی دیگر دارای بیماری های وخیم هستند و منفعت قابل توجهی از  استخدام  پرستار های شبانه روزی  از مراکز مراقبتی می برند.

به دلایل موجهی مرکزپرستاری پرستار اول در صنعت نگهداری از سالمندان پرچمدار است. ما برنامه های مراقبت خود را بر اساس نیاز های فردی هر سالمند تنظیم می کنیم. پرستاران ما همگام با بروز تحولات جدید در زمینه ی مراقبت از سالمند آموزش می بینند. همچنین این مرکز برای سالمندان دارای بیماری هایی مانند الزایمر،زوال عقل و پاراکینسون مراقبت های جامع ارائه می دهیم.

غذا های سالم را جایگزین غذا های ناسالم کنید

شاید مشکل تنها این است که عزیزان سالمند شما از غذا خوردن بسیار لذت می برند. اگر ایشان علاقه زیادی به خوردن میان وعده در طول دارد، سعی کنید میان وعد های ناسالم را با گزینه های بهتر جایگزین کنید.

برای مثال می توانید یک سینی هوس انگیز سبزیجات را با چیپس جایگزین کنید. از سوی دیگر سعی کنید به جای میان وعده های فرآوری شده و پخته شده مانند کلوچه، از میان وعده های کم شکر استفاده کنید.

غذای سالم و پرخوری در سالمندان

ممانعت از پرخوری در سالمندان با وعده های غذایی دور هم

افرادی که با یکدیگر غذا می خورند، تمایل بیشتری به انتخاب غذا های سالم دارند. دلیل پرخوری عزیزان سالمند شما در طول روز می تواند کنار گذاشتن وعده های اصلی غذایی و بشدت گرسنه شدن یا سریع غذا خوردن بدون اینکه کسی را داشته باشند تا هنگام غذا خوردن با او صحبت کنند، باشد.

غذا خوردن با یک هم صحبت می تواند سرعت غذا خوردن عزیزان شما را کم کند. زیرا ایشان با صحبت کردن سر گرم می شود و در نتیجه به بدن زمان بیشتری را برای هضم غذا می دهند و باعث می شود سیگنال هایی ارسال شود که ایشان احساس سیری بکنند.

سالمندان را به انجام فعالیت های بیشتری در طول روز تشویق کنید

بی حوصلگی یکی از دلایل عمده پرخوری در سالمندان است. اگر عزیزان سالمند شما تلویزیون تماشا می کنند و خوراکی می خورند شاید مشکل اینجست که ایشان کار بیشتری برای انجام دادن نیاز دارند.

سعی کنید فعالیت هایی را پیدا کنید که نیاز به حرکت دادن بدن و استفاده از دست دارد تا عزیزان شما نتوانند هنگام انجام دادن آنها چیزی بخورند. باغبانی، خیاطی و ساختن اشیاء می تواند عزیزان شما را سرگرم کنند تا دیگر به غذا خوردن فکر نکنند.

پرخوری در سالمندان و برنامه غذایی روزانه

به برنامه غذایی متعهد باشید

گرسنگی یکی از عوامل اصلی مرتبط با پرخوری است. بسیاری از سالمندان به جای اینکه وعده های اصلی منظم داشته باشند و گاه به گاه تنقلات بخورند، صبر می کنند تا احساس گرسنگی کنند بعد وعده غذایی خود را میل می کنند.

در نتیجه، آنها ولع بیشتری نسبت به غذا پیدا می کنند و اغلب باعث می شود که پرخوری کنند. با برنامه ریزی کردن برای وعده های غذایی، می توانید از گرسنگی کشیدن والدین سالمند خود به مدت طولانی جلوگیری کنید و احتمال پرخوری آنها را کمتر کنید. به عزیزان سالمند خود کمک کنید تا برای وعده های غذایی خود که شامل تنقلات هم باشد هر هفته برنامه ریزی کنند.

جلوگیری از پرخوری در سالمندان با مصرف پروتئین بیشتر

پروتئین باعث می شود تا عزیزان سالمند شما مدت زمان بیشتری احساس سیری کنند که امر سبب جلوگیری از پرخوری در سالمند می شود. بهتر است در صبحانه مقدار زیادی پروتئین داشته باشید، برای این کار می توانید از بلغور جو دوسر، توت، سفیده تخم مرغ و سبزیجات یا ماست یونانی با اجیل و میوه استفاده کنید.

خوردن مواد غذایی دارای پروتئین بالا، سبب می شود سیر بمانیم و در طول روز گرسنه نشویم. همچنین خوردن پروتئین به عزیزان سالمند شما کمک می کند تا وزن کم کنند و از چاقی، دیابت و دیگر بیماری های این چنینی جلوگیری می کند.

اثر آب بر پرخوری در سالمندان
آنها را تشویق کنید که بیشتر آب بنوشند

پرخوری و مصرف تنقلات به مقدار زیاد، زمانی اتفاق می افتد که بدن اشتباهی به جای تشنگی، گرسنگی را اعلام می کند. دلیل این اتفاق این است که آب برای بدن حیاتی است و وقتی کافی نباشد، بدن به درستی عمل نمی کند.

از روی دیگر، افراد سالمند نیاز دارند که در طول روز آب بنوشند. هرگاه عزیزان سالمند شما احساس کردند که نیاز به خوردن تنقلات دارند، به جای خوراکی آنها را به آب خوردن تشویق کنید. آب خوردن اشتیاق به پرخوری و مصرف افراطی خوراکی به طور متناوب را کاهش می دهد. همچنین عزیزان سالمند شما را از مصرف نوشیدنی های شرین و غذا های پر کالری دور نگه می دارد.

کیفیت خواب آنها را افزایش دهید

کم خوابی می تواند سبب ایجاد نوساناتی در هورمون ها شود که این امر در طول روز تاثیرات منفی بر روی اشتها می گذارد. وقتی عزیزان سالمند شما در طول شب به اندازه کافی استراحت نمی کنند، باعث می شود که تنظیم اشتها ایشان به هم بخورد و در نتیجه پرخوری کنند.

علاوه بر پرخوری، کم خوابی سبب می شود که عزیزان سالمند شما اشتهای بیشتری نسبت به غذا های ناسالم مانند کیک، کلوچه، چیپس و نوشابه پیدا کنند.

حداقل هشت ساعت خواب در طول شب سبب می شود تا عزیزان شما اشتهای کمتری نسبت به غذا های ناسالم نشان دهند و همچنین احتمال پرخوری هم در سالمند عزیز شما کمتر می شود.

مرکز پرستاری پرستار اول با داشتن کادری مجرب و حرفه ای در عرصه ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی و در قالب پرستار کودک ، پرستار بیمار و پرستار سالمند ارائه خدمت نماید.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.