تاریخ انتشار: اکتبر 16, 2018نویسنده: دسته بندی: کودک
چگونه اسباب بازی های کودکان را انتخاب کنیم؟

اسباب بازی های کودکان چگونه باید انتخاب گردد؟

اسباب بازی های کودکان از وسایل و ملزومات لاینفک دوران خردسالی محسوب می شود. اسباب بازی در کودکان نقش قابل توجهی را در رشد شناختی؛ هوشی و هیجانی ایفاء می کند. کودکان در هر سنی که باشند دستکاری اشیاء را دوست دارند و از این کار لذت ی برند. اسباب بازی های کودکان می تواند شامل هر چیزی باشد. کودکان با توجه به قوه تخیلی که دارند می توانند از اشیاء به عنوان نماد استفاده کنند. و با هر چیزی بازی کنند. اما چیزی که در این میان اهمیت دارد این است که از نظر ایمنی اسباب بازی ها باید؛ ایمنی لازم را برای کودکان داشته باشند. اسباب بازیی که برای کودکان جذاب هستند الزاما گران قیمت نیستند؛ آنها می توانند گل؛ ماسه؛ خاک؛ قابلمه و … باشند.

در منزل اگر لوازم اضافی دارید که به درد شما نمی خورد را به دور نیاندازید. اگر برای کودک شما جذاب هستند و خطرناک نمی باشد؛ آن ها را می توانید به کودک خود بدهید تا به عنوان اسباب بازی از آنها استفاده کند. البته که باز هم تاکید می شود که از لوازمی استفاده کنید که خطرناک نباشد. مثلا از لوازمی مانند باکس های دءودورانت و اسپری استفاده نکنید زیرا که سبب آتش سوزی و … می شود.

شما به عنوان پرستار کودک و یا مادر وی می بایستی کودک را تشویق کنید که با کودکان دیگر هم بازی کنند. مراقب کودک می بایستی اسباب بازی هایی را در اختیار کودک قرار دهد که کودک بتواند بازی های مشارکتی را با آنها انجام دهد. اسباب بازی های کودکان به گونه ای باید انتخاب شوند که قدرت خلاقیت را در کودکان به وجود آورد.

اسباب بازی های کودکان

اسباب بازی های کودکان: تفاوت های جنسیتی

اگر قصد انتخاب اسباب بازی های  کودکان خود را دارید و می خواهید این انتخاب شما بر اساس جنسیت کودک شما باشد؛ دست نگهدارید. شما به کودک خود چه دختر و پسر می بایستی اجازه دهید از اسباب بازی های هر دو جنس استفاده کنند. اسباب بازی های کودکان را محدود نکنید. در صورتی که شما اسباب بازی های کودک خود را محدود کنید او را خودمحور به بار می آورید.

اسباب بازی کودکان را با آگاهی و دانش انتخاب کنید. اگر اطلاعات کافی در این خصوص ندارید می توانید از روانشناس کودک خود کمک بگیرید . او به شما یاری می دهد که با توجه به سن کودک و سطح رشد شناختی وی اسباب بازی مناسب را انتخاب کنید.

به کودکان به خصوص کودکانی که در شهرها زندگی می کنند اجازه حرکت کردن؛ دویدن؛ جنب و جوش را بدهید. اسباب بازی هایی را انتخاب کنید که به کودکان اجازه جنب و جوش را می دهند. اسباب بازی هایی مانند توپ؛ نخ؛ طناب؛ دوچرخه و … . لذت بازی های آزاد را در مناطق امن به کودکان هدیه دهید.

اسباب بازی های کودکان باید به گونه ای انتخاب گردد که کودک بتواند آن را اداره کند. اسباب بازی باید اندازه و حجمش با جسم کودک همخوان باشد. البته که اگر کودک خواب باشد باید حواس شما باشد که دور و اطراف او را از اسباب بازی خالی نگه دارید.

در هنگام خرید اسباب بازی های کودکان باید دقت داشته باشید که نظر کودک را نیز بپرسید. اسباب بازی هایی که انتخاب می کنید می بایستی هم برای بازی های فردی؛ هم بازی های گروهی مناسب باشد. همچنین به کودکان فرصت رشد و رسش را بدهد. اسباب بازی های متنوع به کودکان فرصت های مختلف رشدی را می آفریند.

اسباب بازی های کودکان

چه نوع اسباب بازی هایی را کودکان دوست دارند؟

لازم به ذکر است که همان طور که کودکان بازی کردن با اسباب بازی های جدید را دوست دارند به همان نسبت دستکاری کردن و تکمیل کردن اسباب بازی های قدیمی خود را نیز ترجیح می دهند. مثلا اسباب بازی های چند تکه ای که می توانند تکمیل کنند و یا لگوهای مختلف و متنوع.

قبل از این که اقدام به خریداری اسباب بازی کنید و تحت تاثیر رنگ ها و مدل آنها قرار بگیرید. بهتر است که برنامه ریزی را قبل از آن که خرید کنید انجام دهید. و تحت تاثیر تبلیغات قرار نگیرید. مثلا ممکن است شما عروسکی را بخرید که اصلا فرزند شما به آن علاقه ای نداشته باشد. یک اسباب بازی را صرفا به دلیل اینکه تبلیغات آن زیاد است نگیرید که عمر آنها کوتاه می باشد.

اسباب بازی های کودکان

کودکان باید قادر باشند که اسباب بازی را درک کنند و از آن شناخت داشته باشند. به راحتی آن را دستکاری کنند.

اسباب بازی های کودکان باید به انها اجازه دستکاری و کاوش را در محیط را بدهد و به توسعه ی روابط اجتماعی کودک کمک کند. کودکان با بازی کردن یاد می گیرند و دنیا را کشف می کنند.

بسیاری از والدین دوست ندارند که اسباب بازی های جنگی مانند تانک ها؛ اسلحه ها و …. را برای کودکان بگیرند. زیرا که تصور می کنند این اسباب بازی ها سبب خشونت می گردد. این در حالی است که اگر خرید این نوع از اسباب بازی ها همراه با توضیحات کافی به کودکان باشد می تواند مفید هم واقع شود. مثلا والدین و یا پرستار کودک می تواند در خصوص سربازی که یک پایش شکسته در خصوص مضرات جنگ توضیح دهد. و اینکه چرا جنگ شروع شده و یا این که جنگ سبب چه آسیب هایی می شود.

در یک زمان تعداد زیادی اسباب بازی در اختیار کودک قرار ندهید بلکه سعی کنید کودک یک بازی را تمام کند و سپس بعد از استراحت بازی دیگری را شروع کند. بهتر است زمانی که برای بازی کودکان ۴ ساله و کمتر از آن در نظر گرفتید بیشتر از ۲۰ دقیقه نباشد و همچنین زمان استراحت ۱۵ دقیقه ای برای کودکان در نظر بگیرید.

سعی کنید که در بازی های کودکتان به عنوان پدر و مادر و یا پرستار کودک؛ شرکت فعال داشته باشید. کودکتان بسیار از این قضیه استقبال می کند. به او این فرصت را بدهید که قوانین بازی را خودش مشخص کند. و شما به عنوان مشارکت کننده فعال حضور داشته باشید.

بسیار رایج است که والدین برای کودکان خود از اسباب بازی ها و عروسک های باربی استفاده می کنند. عروسک هایی که نمایشگر زندگی و قیافه و حتی اندام طبیعی افراد نیستند. بهتر است از عروسک هایی استفاده کنید که نمایانگر افراد عادی در جامعه هستند و نه مدل های مختلف. بهتر است در بسیاری از مواقع از عروسک های دارای ناتوانی جسمی نیز استفاده کنید تا کودکان با مفهوم معلولیت نیز آشنا شوند.

موسسه پرستاری پرستار اول

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.