تماس با ما

۰۲۱۴۱۱۲۴

علاقه کودکان به حیوانات

علاقه کودکان به حیوانات

علاقه کودک به حیوانات را از همان سنین کودکی می توان مشاهده کرد. حتی می توان به راحتی اظهار کرد از همان اوایل روزهای تولد کودکان که شروع به درک اجسام و اشیاء می کند، می توان شروع علاقه کودکان به حیوانات را درک کرد. لازم است که در نظر گرفته باشید علاقه کودکان به حیوانات که از ذات انسانی نشات می گیرد نباید هیچ وقت از همان دوران کودکی از طرف والدین و یا مراقب کودک سرکوب گردد. البته لازم به ذکر است که این علاقه می بایستی توسط خانواده و پرستار کودک در منزل کنترل شود تا هیچ آسیبی به نوزادان و کودکان نرسد. البته که علاقه کودکان به حیوانت خود به تنهایی نمی تواند به نوزادان آسیب برساند. آن چیزی که به کودکان آسیب می رساند عدم مراقبت صحیح از کودکان و حیوانات توسط مراقب کودک می باشد.
علاقه کودکان به حیوانات در وهله اول از خود والدین و پرستار نوزاد شروع می شود. چون در سنین کودکی تمامی رفتارهای کودکان تقلیدی می باشد و والدین هر رفتاری نسبت به موجودات بیرون از خانه داشته باشند نوزاد نیز این رفتارها را تقلید خواهد کرد. این که کودک می تواند به غیر از انسان با موجودات زنده دیگری ارتباط برقرار کند بی شک قابل تامل و ارزشمند می باشد. پس وظیفه اصلی خانواده و مراقب کودک در این مورد، کنترل موازین بهداشتی و امنیتی در مقابل علاقه کودکان به حیوانات از طرف فرزندانشان می باشد.
براساس تحقیقات متخصصان روانشناسی و پزشکان متخصص در مورد علاقه کودکان به حیوانات مهربانی بلند مدت و آرامش روحی، اولین فاکتورهایی هستند که کودکان با محبت به حیوانات، به دست می آورند. به همین جهت علاقه کودکان به حیوانات  را تشویق نمایید.

اهمیت علاقه کودکان به حیوانات

رشد احساسات عاطفی کودکان و افزایش روابط اجتماعی، دو مورد از اهمیت های علاقه کودکان به حیوانات می باشد. در دنیایی که تکنولوژی بر زندگی همه حاکم شده و همه کودکان از دنیای واقعی به دنیای مجازی رو آورده اند ، ارتباط با دنیای واقعی به خصوص طبیعت، می تواند پیشنهاد بیشتر روانشناسان و متخصصان برای والدین، نسبت به فرزندانشان باشد.
در سایه علاقه کودکان به حیوانات، کودکان می توانند محبت و نوع رفتار با موجودات زنده دیگر در طبیعت را یاد بگیرند. زمانی که کودکان خود را صاحب یک حیوان می دانند در کنار این هم حس مالکیت چیزهای دیگری را نیز در طبیعت و زندگی یاد می گیرند و نوع رفتار کودکان به طبیعت در آن ها نهادینه می شود. زمانی که کودکی به یک حیوان کمک کرده و یا و از آن ها نگهداری می کند در کنار آن آسودگی وجدان، اعتماد به نفس، محبت بی چشم داشت و سایر احساسات را تجربه می کند. و کودکی که صاحب این احساسات شود، در زندگی خود خوشحال و یک انسان مثبت گرا خواهد بود و این انرژی مثبت را به اطراف خود نیز منتقل خواهد کرد.

علاقه کودکان به حیوانات

 

چرا ترس از حیوانات در کودکان وجود دارد؟

همان طوری که محبت و علاقه کودکان به حیوانات به صورت وارثتی به ارمغان نمی آید بلکه از طریق دیداری و آموزشی میسر می گردد. بنابرین چه علاقه کودکان به حیوانات و چه ترس از حیوانات در کودکان از طرف والدین به کودکان یاد داده شود. البته ممکن است این یادگیری به صورت غیر مستقیم باشد. گر چه می توان ذکر کرد که هر موجود زنده ای که حرکت کند می تواند  خود سبب کمی هراس گردد. زیرا که به دلیل جریان تکامل انسان در ذات انسان، ترس از موجود زنده چه حیوان و چه گیاهان وجود دارد. ولی این نوع ترس با آموزش در کودکی قابل کنترل و پیشگیری است. اگر در سنین پایین، نوزاد با حیوانات اطراف خود خو بگیرد، این ترس از حیوانات نیز در کودکان با افزایش سن به حد کمتری برسد. طبق تحقیقات، حیواناتی که در اطراف انسان ها زندگی می کنند و رفتار مسالمت آمیزی با انسان ها دارند، عمرشان کمتر از انسان ها بوده و همین دلیل باعث شده که انسان ها موجوات زنده را هم برای تامین نیازهای تغذیه ای، و هم به عنوان یک حیوان خانگی در محیط زندگی اطراف خود نگهداری کنند. کودکان معمولا با از دست دادن حیوانات خود احساس ناراحتی می کنند و برای همین خواستار گرفتن یک حیوان دیگر نیز باشند. در کنار تمام این مسائلی که گفته شد باید این نکته را گوشزد کنیم که بعضی حیوانات ناقل بیماری هستند و باید خانواده و مراقب نوزاد در منزل مراقب باشیم که کودکان از حیوانات اطراف بیماری دریافت نکنند. و اگر حیوانی همراه کودک زندگی می کند به صورت مداوم حیوان را به دامپزشک نشان داد.

 

چگونه می توان ترس از حیوانات را در کودکان از بین برد؟

بعضی توصیه هایی را در زیر برای خانواده ها و پرستاران کودک ذکر گردیده است تا که نوزاد و کودک بتواند بر ترس از حیوانات غلبه کند و علاقه کودکان به حیوانات را تشویق نمایند :
– برای کودکتان در همان سنین کودکی کتاب هایی در خصوص آشنایی آنها با حیوانات و داستانهای مثبت در مورد حیوانات بخوانید. تا علاقه کودکان به حیوانات شکل گیرد.
– اگر شما از حیوانی ترسیده اید و یا خاطره بدی در مورد حیوانی دارید لزومی ندارد که برای فرزندان خود از نوع ترس خود از حیوانات بازگو کنید. زیرا این امر سبب دید منفی و کم شدن علاقه کودکان به حیوانات می گردد.
– می توانید برای شروع از حیواناتی مانند ماهی و پرنده ها استفاده کنید. این حیوانات معمولا بی ضرر بوده و یک حس حیوان دوستی در بین کودکان ایجاد می کند. یعنی سبب علاقه کودکان به حیوانات می گردد.
– کودکان به صورت اتفاقی با یک حیوان می توانند روبرو شوند در این صورت رفتار ترس آمیزی ایجاد نکنید و با آن حیوان مهربان باشید تا بچه ها هم از شما یاد بگیرند. چون بچه ها می بینند و تقلید می کنند. در بسیاری از موارد همان طور که در بالا نیز به آن پرداخته شد ترس از حیوانت از طریق مشاهده و آن هم مشاهده غیر مستقیم امکان می یابد به همین جهت والدین و افرادی که پرستاری از کودک را بر عهده دارند می بایستی دقت لازم را در این زمینه داشته باشند.
– در نظر داشته باشید که حیواناتی مانند سگ و گربه می توانند بهترین دوست حیوان خانگی برای بچه ها باشند و این را در نظر بگیرید که بهداشت آنها می بایستی اولین اولویت شما باشد تا کودکتان دچار بیماری های ناشی از درگیری با حیوانات نشود. با حیوانات خانگی مانند یک اعضای خانواده برخورد کرده و در بهداشت و سلامت این حیوانات کوشا باشید.

موسسه پرستاری

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
شما چه فکر میکنید !

نظرتان را در فرم زیر بنویسید و برایمان ارسال کنید

( بدون نظر )

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس تلفنی