تاریخ انتشار: ژانویه 27, 2019نویسنده: دسته بندی: کودک
غذا نخوردن کودکان و راهکارهایی جهت رفع آن

غذا نخوردن کودکان را می توان به علل متفاوتی نسبت داد. چرا بچه من چیزی نمی خوره؟ سوال مشترک بسیاری از مادران و پرستار کودک می باشد. در این راستا، ما در صدد هستیم تا اطلاعاتی را که از کارشناسان تغذیه و روانشناس کودک در این زمینه دریافت کرده ایم را با والدین و مراقب کودک به اشتراک بگذاریم.

غذا نخوردن کودکان

غذا نخوردن کودکان: تغذیه نوزادان


بسیاری از نوزادان از زمان تولد الی 6 ماهگی با شیر مادر تغذیه می شوند. در طول این زمان، به دلایل مختلف، بی اشتهایی در نوزادان در زمان های غذیه با شیر مادر دیده می شود. با این حال، ممکن است به ندرت سبب گردد که شیردهی قطع گردد. در واقع می توان گفت که غذا نخوردن کودکان در سنین نوزادی نیز دیده می شود.
از ماه ششم به بعد والدین و پرستار کودک می تواند جهت تغذیه کودک به آن ها غذای جامد دهد. غذاهای جامد را پرستار نوزاد با این غذاها می تواند شروع کند: بیسکویت های بچه، پوره کردن انواع میوه ها، انواع سوپ ها؛ آش ها و … . البته لازم به ذکر است با انتقال نوع تغذیه از شیر مادر به غذای جامد والدین و مراقب کودک می تواند شاهد بروز مشکلات متعددی گردد که غذا دادن به کودکان را تبدیل به کابوس نماید. در این جا است که والدین و مراقب کودک در منزل از غذا نخوردن کودکان شکایت می کند. بچه ها هیچ چیز را نمی خورند؛ اغلب غذاها را رد می کنند و یا با آنها بازی کرده و یا بعد از خوردن آنها را از معده بر می گرداند.

غذا نخوردن کودکان

غذا نخوردن کودکان 6 ماهه و راهکارها


بسیاری از مادران وقتی که به غذا نخوردن کودکان خود مواجه می شوند به دنبال راه حل هستند. که البته همان طور که در بالا هم ذکر گردید با انتقال به غذای جامد این امر بیشتر دیده می شود.

دلایل غذا نخوردن

جوشیده شدن غذاها و طعم ناآشنای آنها

شروع دندان درآوردن بچه ها

کرم روده

بیماری کودکان

تب

خستگی


بی اشتهایی ناشی از دندان درآوردن کودکان یک وضعیت موقت است. دندان های قدامی معمولا در این سن شروع به درآمدن می کنند. با این حال، این زمان بندی می تواند از نوزاد تا نوزادی دیگر متفاوت باشد. بسیاری از مادران سوال زیر می پرسند که؟ چقدر طول می کشد مشکل کودکم حل شود؟ ” البته باید بگوییم تا زمانی که دندان های کودک به طور کامل ظاهر گردد زیرا سخت ترین دوره برای نوزادان زمانی است که آنها دندان دار می شوند. البته متابولیسم کودکان به این قضیع عادت می کند در واقع، مشکل غذا نخوردن کودکان در اوایل زمانی که دندان های جلو شروع به ظاهر شدن می کنند, مشاهده می شود. برای کم شدن مشکلات ناشی از دندان درآوردن کودکان سعی کنید که از کیسه آب سرد و یا ژل های مخصوص و هم چنین خمیرداندان هایی که در زمان جراحی استفاده می شود و برای این کار فروخته می شوند برای آرام سازی لثه ها استفاده کنید. پس از تمام این اقدامات، کودک شما راحت تر خواهد بود. تمام این موارد و مداخلات ذکر شده در بالا باید قبل از دادن غذا به کودک انجام شود. این اقدامات می تواند از میزان غذا نخوردن کودکان بکاهد.

غذا نخوردن کودکان

غذا نخوردن کودکان به دلیل کرم روده


یکی دیگر از دلایل فقدان اشتها و یا کمبود میل به غذا خوردن در نوزادان، مشکل کرم روده است. نوزادان سعی می کنند در این سنین بسیاری از اشیاء را از طریق دهان بشناسند و تشخیص دهند. روده کوچک و کرم هایی که ما آن را کرم روده می نامیم، می تواند یکی از دلایل غذا نخوردن کودکان باشد.

کرم نازک، به نام اکسیور می تواند از طریق بزرگسالان به نوزادان منتقل شود. شما می توانید اطلاعات دقیق در مورد کرم اکسیور را در اینجا ببینید. همان طور که می دانید کرم اکسیور بسیار مسری است، لازم است افرادی که پرستاری از کودک را بر عهده دارند به قوانین بهداشتی توجه زیادی داشته باشند. به ویژه افرادی که با نوزادان در تماس هستند و یا به دیدار نوزاد می آیند حتما و حتما بایستی اصول بهداشتی را رعایت نمایند. یکی دیگر از توصیه هایی که متخصصان می نمایند این است که به دلیل این که این کرم ها در شب تخم گذاری می کنند حتما کودک را در صبح زود که بیدار شد به دستشویی ببرید تا در صبح عمل دفع را انجام دهد. همچنین توصیه می گردد که لباس های نوزادان خود را در دماهای بالا شستشو دهید. این یک روش بسیار موثر است. و همچنین از آنجایی که تخم این نوع کرم به نور خورشید حساس هستند و در دمای بالای نور خورشید از بین می روند حتما اتاق نوزاد خود را طوری مشخص نمایید که نور خورشید به آن بتابد. و حتی لباس های کودک را در هوای باز و زیر نور مستقیم آفتاب بعد از شستشو پهن نمایید.

غذا نخوردن کودکان

از دادن آب زیاد از حد به کودک خودداری کنید


از آنجا که مادران و پرستار کودک در منزل چه پرستار کودک روزانه و چه پرستار کودک شبانه روزی  بسیار حساس به واکنش نوزادان خود هستند، وقتی که آنها گریه می کنند، سعی می کنند با عجله  غذای مایع یا جامد فراهم کنند و به خورد کودک دهند. به خصوص هنگامی که بعضی از مادرها بعد از شیردهی گریه کودک را می بینند  با سرعت به کودک آب مب نوشانند. دادن مقدار زیادی از آب باعث غذا نخوردن کودکان می شود زیرا که معده آن ها با آب پر شده است و دیگر گنجایش غذا را ندارد
.
کودک 1 ساله ناهار خوردن نیست

رشد نوزادان در سن 1 سالگی تشدید می شود. همانطور که متابولیسم همچنان ادامه دارد، همچنین برخی از بیماری ها را تجربه خواهد کرد. بیماری هایی که در این دوره ها دیده می شود سبب اشتهای کودک برای فرار و خوردن می شود.

غذا نخوردن کودکان

علل غذا نخوردن کودکان 1 ساله

 

محیط بسیار گرم

کم خونی

استفاده از داروها

 

راهکارهای درمانی غذا نخوردن کودکان


قبل از پاسخ دادن به این سوال که چگونه باید غذا نخوردن کودکان را برطرف کنیم می بایستی در درجه اول بدانیم دلیل آن چه چیزی است تا بتوانیم نسبت به حل آن مشکل اقدامات لازم را انجام دهیم.

همانطور که بزرگان ما اشاره کرده اند، همیشه تربیت و مراقب از اولین فرزند به دلیل نداشتن تجربه از دیگر کودکان سخت تر می باشد. واقعیت این است که بسیاری از والدین  مراقبین کودک نمی دانند که چه چیزی باید در برابر مشکلات انجام دهند. فقدان دانش و عدم تجربه می تواند منجر به عدم نگهداری و مراقبت صحیح از نوزاد تازه متولد شده گردد.

والدین باید بدانند که رشد و رسش کودکان بخصوص از بدو تولد الی20 ماهگی تفاوت ها ی بی شماری را چه از لحاظ جسمی و چه از لحاظ روانشناختی به کودکان تحمیل می نماید. برخی از این تفاوت هایی که هر ماه در کودکان می بینید محصول همین تحولات می باشد. زیرا برخی از کودکان به رغم بیماری اشتهای خود را از دست نمی دهند ولیکن برخی از والدین غذا نخوردن کودکان را در دوره های بیماری گزارش می کنند.
البته نباید غافل شد که با توجه به تغییرات در بدن در طول رشد، کودک ممکن است با مشکل خوردن چیزی روبرو شود. به خصوص در انتقال غذاهای مایع به جامد، سیستم معده و گوارش نوزاد برای مصرف این غذاها مدت زمان مشخصی را طی می کند. بی اشتهایی در این زمان کاملا طبیعی است.
با این همه، به رغم همه چیز، باید صبورانه به نوزادان غذا داده شود. در موارد بیماری، داروهایی که توسط پزشک تهیه می شود باید به طور منظم قبل یا بعد از غذا به نوزادان داده شود. مادرانی که از همه اقدامات احتیاطی استفاده می کنند و رژیم غذایی را ترک نمی کنند، در حل مشکلات تغذیه ای نوزادان موفق تر هستند.

علاقه ی خویشاوندان و بستگان به نوزادان گاهی می تواند تأثیر منفی بر روی تغذیه ی نوزادان داشته باشد. به غیر از مواد مغذی که مادر می دهد، غذاهای غیر ارگانیک با ارزش کالری زیاد نباید به نوزادان داده شود. به عنوان مثال؛ مواد مضر به مانند شکلات، بیسکویت و قنادی باید از نوزادان دور نگه داشته شوند.
در واقع، این مواد مغذی مضر اغلب به بزرگسالان نیز آسیب می رساند چه برسد به کودکان.
موسسه پرستاری

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.