تاریخ انتشار: آگوست 17, 2023نویسنده: دسته بندی: بیماری
مراقبت از بیمار سکته مغزی چگونه است؟

برای آنکه بتوانید از یک بیمار سکته مغزی در منزل به خوبی نگهداری و پرستاری کنید، لازم است که ابتدا شرایط و نیازهای منحصر به فرد او را درک کنید. قطعا پیش از ترخیص از بیمارستان، مراقبت‌های لازم به شما گفته می‌شود. به خاطر داشته باشید که سطح مراقبت، بسته به میزان آسیب ناشی از سکته مغزی متفاوت خواهد بود. در این مطلب از مرکز خدمات پرستاری پرستار اول قصد داریم نگاهی به اصول مراقبت از سکته مغزی در بیماران بیندازیم. اگر تمایل دارید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید، تا انتهای متن با ما همراه باشید.

مراقبت‌های بعد از سکته مغزی

مراقبت از بیمار سکته مغزی به چه شکلی انجام می‌شود؟ باید گفت که نگهداری از بیماران سکته مغزی، اصول و قواعد خاص خود را دارد. اما به طور کلی نکات مهم برای نگهداری از بیمار سکته مغزی را می‌توان به شرح زیر خلاصه کرد:

انجام مراقبت های مفید برای بهبود بیمار سکته مغزی

برای بهبود بیمار مبتلا به سکته مغزی او را تشویق به ورزش و نرمش کنید.

  1. بیمار سکته مغزی را تشویق به ورزش و نرمش کنید
  2. رژیم غذایی سالمی برای بیماری سکته مغزی تدارک ببینید
  3. اطمینان پیدا کنید که بیمار داروهایش را به موقع مصرف می‌کند
  4. بیمار سکته مغزی را تشویق به ورزش و نرمش کنید
  5. به لحاظ روحی و روانی بیمار سکته مغزی را پشتیبانی کنید

همانطور که در بالا نیز اشاره شد، با در نظر گرفتن این که سکته چه عوارضی به همراه داشته و در چه سطحی رخ داده است، مراقبت‌ها ممکن است متفاوت باشند.

بیمار سکته مغزی را تشویق به ورزش و نرمش کنید

بروز اختلالات حرکتی در بیماران سکته مغزی بسیار رایج است. از این روی لازم است که رفته رفته و به آهستگی، حرکات ورزشی و نرمشی را با بیمار آغاز کنید. برخی حرکات اولیه مانند پیاده روی، برای بیماران سکته مغزی مفید است. پیاده روی، هم به بهبود روحیه آن‌ها کمک کرده و هم باعث تقویت عضلات و مهارت‌های حرکتی می‌شود.

پیشنهاد مقاله: علت سکته مغزی در سالمندان چیست؟ علائم + درمان

رژیم غذایی سالمی برای بیماری سکته مغزی تدارک ببینید

معمولا بیمارانی که سکته مغزی را پشت سر گذاشته‌اند، ریسک بالاتری برای تجربه سکته دیگری دارند. از این روی لازم است که برای به حداقل رساندن این ریسک، مطمئن شوید که بیمار از رژیم غذایی سالمی پیروی می‌کند. این رژیم غذایی باید شامل فیبر زیاد، میوه و سبزیجات برای تامین ویتامین‌های ضروری بدن و پرهیز از زیاده‌روی در مصرف گوشت قرمز باشد.

اطمینان پیدا کنید که بیمار داروهایش را به موقع مصرف می‌کند

ممکن است پس از نجات پیدا کردن بیمار از سکته مغزی، داروهایی برای او تجویز شود. در این صورت باید حتما دقت داشته باشید که تمامی داروها مطابق با برنامه به بیمار داده شود. به علاوه، اگر بیمار قبل از سکته از داروهای خاصی استفاده داشته است، با مشورت و ویزیت دوباره پزشک، داروهای قبلی نیز باید دنبال شوند. به طور مثال، اگر بیمار سکته مغزی پیش از این مبتلا به دیابت بوده، حتما باید این مورد به پزشک معالج فعلی اطلاع داده شود تا بتواند از داروهای قبلی نیز استفاده کرده و احیانا تداخل دارویی با داروهای جدید پیش نیاید.

به لحاظ روحی و روانی بیمار سکته مغزی را پشتیبانی کنید

یکی از عوارض شایع سکته‌های مغزی در بیماران، مشکلات روحی و عاطفی است. افسردگی یک اتفاق رایج برای بیماران سکته مغزی است که اتفاقا باعث خواهد شد تا بهبودی فیزیکی آن‌ها به تاخیر بیفتد. از این روی تا حد ممکن باید از این امر جلوگیری کرده و با حمایت روحی و عاطفی از بیمار، او را به یادآوری خاطرات مثبت و به طور کلی مثبت اندیشی وادار کنید. همراهی یک پرستار بیمار در چنین شرایطی کمک زیادی خواهد کرد تا روحیه بیمار حفظ شده و از بروز مشکلات عاطفی چون افسردگی جلوگیری شود.

پیشنهاد مقاله: سکته مغزی در سالمندان

علائم سکته مغزی

در متن زیر، نگاهی به علائم سکته مغزی خواهیم داشت:

علائم بیمار سکته مغزی

سردرد ناگهانی، احساس ضعف در یک سمت از بدن یا هر دو سمت از عوارض بعد از سکته مغزی می‌باشد.

  • اختلال در تکلم
  • گیجی و منگی
  • اختلال در بینایی
  • از دست دادن ناگهانی هشیاری
  • سردرد ناگهانی
  • احساس ضعف در یک سمت از بدن یا هر دو سمت (دست یا پا و هر دو)
  • ضعف در عضلات صورت
  • اختلال در هماهنگی

در بالا راهکارهای نگهداری و مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل را دنبال کردیم.

بعد از سکته مغزی چه باید کرد؟

در صورت بروز سکته مغزی و حتی احتمال دادن آن، بیمار باید فورا به بیمارستان منتقل شود. بهترین حالت این است که از اورژانس بخواهید تا تحت مراقبت‌های ویژه، بیمار شما را به بیمارستان منتقل کند. به این ترتیب معاینات اولیه صورت گرفته و مداخلات پزشکی انجام می‌پذیرد. به این صورت می‌توان ریسک بروز مشکلات بیشتر را به حداقل رساند.

پیشنهاد مقاله: درمان در منزل برای سالمند مبتلا به سکته قلبی چه مزایایی دارد ؟

سخن پایانی

اینکه مراقبت از سکته مغزی در بیماران باید به چه شکلی انجام شود و راهکارهای نگهداری از بیماران سکته مغزی به چه صورت است را بیان کردیم. شما موارد و راهکارهای دیگری را در خصوص مراقبت از بیمار سکته مغزی می‌شناسید که در اینجا به آن‌ها اشاره‌ای نشده باشد؟ حتما این موارد را با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.


سوالات متداول

راهنمای 1402 مراقبت از بیمار سکته مغزی چه می‌گوید؟

شما باید مراقب تغذیه، استراحت، ورزش و همین طور زمان صحیح مصرف داروهای بیمار سکته مغزی باشید تا فرایند بهبودی او تسریع پیدا کند.

طول عمر بعد از سکته مغزی چقدر است؟

در صورتی که نگهداری و مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل به درستی صورت بگیرد، فرد می‌تواند طول عمر طبیعی داشته باشد.

استفراغ بعد از سکته مغزی نشانه چیست؟

این نشان دهنده یک وضعیت اورژانسی و کاملا خطرناک است و باید بیمار فورا تحت مراقبت‌های پزشکی و رسیدگی تخصصی قرار بگیرد.

تغذیه بیماران سکته مغزی چگونه است؟

بیماران سکته مغزی باید غذاهای سالم و بدون چربی، سبک و سرشار از فیبر، انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی و مغذی را دریافت کنند تا ریسک بروز سکته دیگر در آن‌ها به حداقل برسد.

بازگشت تکلم در بیماران سکته مغزی چقدر طول می‌کشد؟

بستگی به این که چه سطحی از آسیب وارد شده باشد، ممکن است بازگشت تکلم، چند روز تا چند ماه به طول بینجامد.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.