تاریخ انتشار: نوامبر 16, 2022نویسنده: دسته بندی: عمومی
علائم دیابت + ( انواع دیابت و روش های درمان آن)

بیماری دیابت چیست؟

بیماری دیابت، نوعی بیماری مزمن و غیر واگیردار است که عوامل مختلفی در مبتلا کردن این فرد به دیابت نقش ایفا می کنند. علایم دیابت در افراد مختلف متفاوت است و بسته به شرایط بدنی افراد، علایم این بیماری نیز فرق دارد.

بدون علایم است و افراد مبتلا شاید متوجه نشوند که به این بیماری دچار شده اند؛ مگر این که بیماری به اندازه ای پیشرفت کند و علائم آن پدیدار شود که فرد یقینا بداند که دچار بیماری شده  و یا نهایتا از طریق آزمایش دیابت می تواند به بیماری که به آن مبتلاست پی ببرد.

بنابراین لازم است که در مورد این بیماری و راه های پیشگیری از آن اطلاعاتی را کسب کنید که در ادامه مقاله به تمامی این موارد خواهیم پرداخت.

علت بیماری

علت و سر منشا اصلی، ناشی از عدم تولید انسولسن به میزان کافی در بدن است. این هورمون از طریق لوزالمعده و پانکراس ترشح می شود و وظیفه انتقال قند خون به سایر نقاط بدن را دارد.

در افراد مبتلا  نیز  قند خون به میزان کافی تولید نمی شود و در نتیجه قند خون به درستی توسط بدن جذب نمی گردد و زمانی نیز که میزان قند موجود در خون بالا برود، بدون آن که مصرف شود، این قندخون تجمع یافته می تواند به اعضای بدن آسیب جدی برساند.

انواع دیابت

این بیماری را می توان به سه نوع تقسیم بندی کرد؛ دیابت نوع 1، دیابت نوع 2 و دیابت بارداری

 نوع 1

دیابت نوع 1 شدیدتر از نوع دوم است و در نوع 1 این بیماری، افراد باید انسولین تزریق کنند ویا این که داروهای ضد دیابت مصرف کنند که شیوع کم تری داشته و اغلب بر اثر ژنتیک و… افراد به آن مبتلا می شوند.

نوع 2

دیابت نوع 2

افرادی که مبتلا به نوع 2 بیماری می شوند، برخلاف نوع اول لازم است که انسولین تزریق کنند و از طریق مصرف دارو می توان شدت این بیماری را کنترل کند و شیوع بیشتری دارد.

بیشتر در افراد بزرگسال شیوع پیدا می کند که عواملی مانند چاقی و عدم تحرک کافی، ژنتیک، مصرف غذاهای آماده، تغذیه نامناسب و… موجب بروز آن میشود.

دیابت بارداری

این دیابت در میان گروهی از خانم های بازدار رخ می دهد و به همین دلیل به آن دیابت بارداری می گویند. البته این بیماری بعد از زایمان از بین می رود و افراد مبتلا نیازی نیست که در مورد آن نگرانی داشته باشند. هر چند با خود عارضه هایی دارد و از قبل بازداری باید جلوی شیوع آن را گرفت. البته زنانی که در دوران باردای دچار دیابت میشوند در آینده ممکن است دچار نوع 2 نیز بشوند.

علایم بیماری

اگر علایم زیر را در خود مشاهده کردید بدانید که احتمالا به دیابت مبتلا شده اید. علایم دیابت عبازتند از:

  • خستگی بیش از حد
  • تشنگی بیش از اندازه
  • پرخوری بیش از حد
  • بروز مشکل در بینایی
  • تکرر ادرار
  • عدم بهبود زخم ایجاد شده و یا طول کشیدن زمان بهبود زخم

راهکارهای پیشگیری

همیشه پیشگیری بهتر از درمان است! مخصوصا در مورد بیماری دیابت که معمولا یدون علامت است و تنها با مراجعه به پزشک برای چکاپ مشخص می شود که دیابت داریم یا نه. اما راهکارهایی برای پیشگیری از بیماری وجود دارد که عبارتند از:

کنترل اضافه وزن

یکی از مهم ترین راهکارهای پشگیری از بروز علایم دیابت، کنترل اضافه وزن است که با انجام فعالیت های بدنی می توان از آن پیشگیری کرد.

داشتن تغذیه سالم

یکی دیگر از راهکارهای مهم جهت پیشگیری از بیماری این است که تغذیه سالمی داشته باشیم؛ از میوه جات و سبزیجات تازه استفاده کنیم، تا حد امکان غذاهای خانگی مصرف کنیم و از خوردن فست فود اجتناب کنیم.

دور ماندن از استرس

هر چند در زندگی های پر  مشغله امرورزی نمی توان بدون استرس زندگی کرد؛ اما می توان با مراجعه به روانشناس و یا خواندن کتاب های مرتبط با کنترل استرس، تا حدودی استرس ایجاد شده را کنترل کرد؛ زیرا استرس می تواند نقش بسیار مخربی بر روی جسم و در نتیجه ابتلا به بیماری دیابت داشته باشد.

چه افرادی مستعد ابتلا به دیابت هستند؟

احتمال این که همه ما دچار این بیماری شویم وجود دارد؛ اما برخی افراد، بیشتر مستعد هستند؛ این افراد عبارتند از :

  • افراد دارای اضافه وزن و چاقی
  • خانم هایی که سابقه دیابت در دوران بارداری دارند
  • افرادی که سابقه دیابت در بستگان نزدیک و درجه یک خود دارند
  • زنان مبتلا به سندورم تخمدان پلی کیستیک
  • اشخاص مبتلا به بیماری  های فشار خون  و قلب و عروق

عوارض بیماری

بیماری دیابت با خود عوارضی به همراه دارد؛ این عوارض  عبارتند از :

  •  بیماری قلبی عروقی
  • بیماری های کلیوی
  • ایجاد زخم های مزمن در بدن
  • اختلال در سیستم بینایی

سخن آخر

در این مقاله در مورد علایم و عوارض بیماری دیابت و همچنین راه های درمان و پیشگیری آن صحبت کردیم. در مورد بیماری ها از جمله بیماری دیابت نیز بهترین راه پیشگیری است.

با رعایت اصول سبک زندگی سالم مثل داشتن تحرک ورزشی، پیروی از رژیمی غذایی سالم و تا حد امکان دوری از عوامل استرش زا و یا کنترل آن می تواند کیفیت زندگی ما را بالا برده و در نتیجه از بروز یبیماری در شما پیشگیری کند.

برای ارتباط با موسسه پرستاری پرستار اول به منظور استخدام پرستار در منزل، پرستار سالمند، پرستار کودک و…. می توانید از طریق سایت ما با کارشناسان موسسه در ارتباط باشید و پس از دریافت مشاوره رایگان، از این موسسه درخواست خدمات پرستاری بدهید.

 

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.